Şimdi Ara

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
25
Favori
75.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mtahag

bugün epey bi araştırdım şu sıcaklık olayını. overclock.net'de konuşulanlardan anladığım kadarıyla bi sıcaklığı rapor etme sorunu olduğu ortada. elmor adlı kişi sıcaklıkların 20-25 derece fazla gösterdiğini belirtmiş. 0902 biosunu yükleyen arkadaşlar için olaylar daha bi garip hal almış stok 1800x boşta 13 yükte 30-40 derece gösteriyormuş hwinfoda.

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)
    http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-7-have-a-temperature-20-degree-c-reporting-offset.html
    http://www.tweaktown.com/news/56677/amd-ryzen-7-1700x-1800x-reporting-temps-incorrectly/index.html
    https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/13/amd-ryzen-community-update

endişelerim boşa çıkmış oldu :D

galiba sıcaklık okuma sıkıntısı sadece 1700x ve 1800xde var, kafam rahat o yüzden

• F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    ben çok hakim değilim ama farklı olarak gördüğüm ai overlock kısmını auto değil default oluyor ve 2x16gb ramlar halen 2666mhzde (memory frequency seçeneğinden daha üstünü seçince q code 4f hatası geldi) sıcaklık değerleride halen +20 ofsetliydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki birine lazım olur Türkçe yaptım NOCTUA NH-U12S SE-AM4 soğutucunun kurulum kılavuzu

• AMD, Ryzen 5 serisi işlemcilerin yurt dışı fiyatlarını ve çıkış tarihini açıkladı.https://www.technopat.net/2017/03/15/amd-ryzen-5-islemcilerin-fiyatlari-belli-oldu/

1600X MODELİ 914,55 TL CİVARI YADA 1.200 OLUR TR DE

EKLEME: sıcaklık olayı buymuşhttps://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMD-Ryzen-islemcilerde-isinma-degerleri-yanlis-mi.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Mart 2017; 0:39:35 >

• Bugün bir deneme yanılma yoluyla iki ekran kartıyla 4.0ghz stabil çalışmadığını öğrendim. ryzen master ile bu ayarları yapınca sorun yok tüm testleri atlatıyor renderları yapıyor yeniden başladığında sistem geri eski ayarlarına geliyor diye birde biostan yapıyorum bu sefer sistem yüke binince kapanıyor.ama ryzen masterdan ayar çekince sorun yok. sonra acaba psu mu yetersiz kalıyor anlamadım. sistemi biosta manuelde 4.0ghze getirdim 100x40 voltaj 1.45 soc 1.2 dram 1.35 ve ekran kartının birini söktüm ryzen mastere dokunmadan biostaki ayarlama ile yükte stabil çalışıyordu. sıcaklıkta (hwinfo) boşta 45-50 yükte 80-85 haliyle. sonra ekran kartını taktım tekrar yine kapanmalar başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtahag

Bugün bir deneme yanılma yoluyla iki ekran kartıyla 4.0ghz stabil çalışmadığını öğrendim. ryzen master ile bu ayarları yapınca sorun yok tüm testleri atlatıyor renderları yapıyor yeniden başladığında sistem geri eski ayarlarına geliyor diye birde biostan yapıyorum bu sefer sistem yüke binince kapanıyor.ama ryzen masterdan ayar çekince sorun yok. sonra acaba psu mu yetersiz kalıyor anlamadım. sistemi biosta manuelde 4.0ghze getirdim 100x40 voltaj 1.45 soc 1.2 dram 1.35 ve ekran kartının birini söktüm ryzen mastere dokunmadan biostaki ayarlama ile yükte stabil çalışıyordu. sıcaklıkta (hwinfo) boşta 45-50 yükte 80-85 haliyle. sonra ekran kartını taktım tekrar yine kapanmalar başladı.

soc'u 1.25v a yükseltmen stabiliteni arttırabilir

llc'ı 3 yada 5 yap, yük altında cpu voltajındaki drop farkına göre orta yolu bulursun

• ELİMDEKİ AM3 SOĞUTUCUYU RYZENLE NASIL UYUMLU KULLANABİLİRİM.. XİGMATEK REDSCORPİON MARKA
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrUltiva

ELİMDEKİ AM3 SOĞUTUCUYU RYZENLE NASIL UYUMLU KULLANABİLİRİM.. XİGMATEK REDSCORPİON MARKA

soğutucunuzda am3 backplate varsa, asus x370 crosshair hero' da am3 soğutucu desteği mevcut, bu anakart ile kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 17 Mart 2017; 12:32:19 >
  • DrUltiva kullanıcısına yanıt
    olmaz maalesef AM4 aparat olması gerek o karta. sadece bu anakart AM3 soğutucu destekliyorhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8384

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Mart 2017; 15:49:1 >
  • Arkadaşlar, ileride zen2'ye geçmek düşüncesinden hareketle şimdilik 1700 mü alayım yoksa 1800X çok mu tuzluya kaçar?

• BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    ilerde değiştireceksen R5 11 nisanda çıkıyor onu bekle derim
    eğer sırf oyuncuysan r5 serisini beklemen daha makul olur. Eğer oyun oynarken canlı yayın yaparım ya da video kaydı yaparıö diyorsan r7 1700 alabilirsin ya da r5 1600 modelini bekleyebilirsin. şuanda bütün r7 işlemciler 3.9-4.1ghz seviyesine oc yapılabildiğinden çepten ekstra para çıkarıp üstüne soğutucu almanın pek bir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 23 Mart 2017; 23:34:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

eğer sırf oyuncuysan r5 serisini beklemen daha makul olur. Eğer oyun oynarken canlı yayın yaparım ya da video kaydı yaparıö diyorsan r7 1700 alabilirsin ya da r5 1600 modelini bekleyebilirsin. şuanda bütün r7 işlemciler 3.9-4.1ghz seviyesine oc yapılabildiğinden çepten ekstra para çıkarıp üstüne soğutucu almanın pek bir anlamı yok.

Peki hocam 2 adet 1080ti SLI için R7 1700 darboğaz yapar mı?

youtubedaki testlere bakmak lazım. sli 1080ti sistem 4k için toplanır. diğer çözünürlükte çok performans artışı sağlamaz.

• Hocam r5'ler için stok soğutucu gürültülü mü? OC ile uğraşmadan sadece sessizlik için cpu fan almaya değer mi?

Diğer tabirle intelin stok fanları kadar gürültülü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcake± -- 24 Mart 2017; 12:15:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

youtubedaki testlere bakmak lazım. sli 1080ti sistem 4k için toplanır. diğer çözünürlükte çok performans artışı sağlamaz.

Hocam zaten 4K sistem için düşünüyorum.

4k da r7 1700 fazlasıyla iş görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcake±

Hocam r5'ler için stok soğutucu gürültülü mü? OC ile uğraşmadan sadece sessizlik için cpu fan almaya değer mi?

Diğer tabirle intelin stok fanları kadar gürültülü mü?

intel stok fanlarından daha sessizdir amd wraith spire modeli

r5 ler de de wraith spire modeli kullanılacak

eğer oc+sessizlik düşünceniz varsa noctua daha ileriye dönük bir çözüm olur
  • mcake± kullanıcısına yanıt
    soğutuculu modelini alırsan tak dene olmadı kasan uyumluysa şunu al ömür boyu kullan abartılı büyük almaya gerek yok 120cm yeterhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8400
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.