Şimdi Ara

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
25
Favori
75.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yoizhik
    Anakart olarakta Asrock Taichi yerine Asus CH6 alabilirsiniz, taichi'nin bios güncellemeleri bazen faydadan çok zarar veriyor sisteme.

taichiyi bilmem ama ASRock Gaming K4 ile ilgili olarak şuradaki eleman ASUS'la karşılaştırmada tam tersini söylüyor
    https://www.youtube.com/watch?v=5UV8Gmy1Z4A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidasim -- 3 Temmuz 2017; 17:44:0 >
  • hamidasim H kullanıcısına yanıt
    şuradaki eleman dediğinin 153 takipçisi var, 59 kişi videoyu beğenmiş 17 kişi beğenmemiş, izlemedim 11 dakikama yazık olur diye, ayrıca ben CH6 dedim siz prime videosu gönderiyorsunuz, ben bir örnek vereyim isterseniz izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 3 Temmuz 2017; 18:7:8 >

• F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler MSI B350 Tomahawk , Ryzen 5 1500X ve Kingston HyperX 2133 8GB bellek aldım. Aldığım yerde birçok 8gb tek modul denedik sadece bu ram çalışabildi. GSkill Ripjaws V 3000, Crucial 8gb 3000 ve Corsair Vengeance lpx 8gb 2400mhz denedik üçündede görüntü gelmedi. Aldım anca toparladım parçaları ve son beta bios'u yükleyip ramleri 2400'e çektim deneme amaçlı prime ve occtde sıkıntı vermedi. Ramler 1.36'da 2400mhz de CL14'de çalışıyor. Konuyu baştan sona okuyup gerekli ayarlamaları yapacağım
  • siparişlerin büyük bir kısmını geçtim arkadaşlar. Sadece ram de değişiklik oldu. 2666 mhz den 2400 e düştüm zira anakart üretici firması istediğim o rami kendi onaylanmış ramlare dahil etmemiş. Bir de Ryzen 1600 stoklar da tükenmiş çok gecikecek olursa 1600x alır geçerim bu saatten sonra. Anakart olarak asus biraz daha uygundur fakat nvme desteği yoktu. Ram sıkıntı çıkarmazsa 32 gb ye kadar çıkaracağım. Sistem son hali ile şu şekilde oldu:

GIGABYTE AB350M-GAMING3 S/L/V D4 SLI DVI HDMI AM4
    CORSAIR CSSD-F120GBMP500 MP500 120G 3000/2400 M.2
    THERMALTAKE VO550B1N2E V2 PLUS 500W USB 3,0 KASA
    KINGSTON HX424C15FB2/8 8G DDR4 2400Mhz HyperX Fury
  • @Yoizhik

Modellerden ziyade marka karşılaştırması için yollamıştım. Ben de asus mu asrock mı ikilemde kalıp bu videodan sonra ASRock aldım şu an memnunum. Zaman göstercek bios update vb. sorun olup olmayacağını.
  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Ram konusu biraz bios'a bakıyor hocam bilginiz olsun. Ben bugün alırken 3 farklı marka/model denedim en son Kingston 8GB 2133lükleri çalıştırdı msi b350 tomahawk da. 1.32v'da 2666mhz'de çalıştırabiliyorum şu an deneye deneye bakacağız artık yolumuza. FX6100'den sonra ilaç gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 3 Temmuz 2017; 23:52:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Selam dostlar. r5 1600, b350 ve ddr4 3000 mhz 3'lü satın alacağım. Duyduğum kadarı ile vatanda satılan b350 msi tomahawklar r5 leri bios güncellemesi olmadan tanımıyor.

İhtiyacım olan işlemciyi taktığımda update olmadan tanıyabilen 3000 ya da 3200 mhz ram aldığımda bu hızlarda çalıştırabilecek board ve uyumlu ram tavsiye edebilir misiniz?

Eğer bütçenize uyarsa msi b350 gaming pro carbon tavsiye ederim, faz yapısı x370 anakartlar kadar iyi olan stabil bir anakarttır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 5 1500X model işlemcim boşta 50 Yükte 75-80 derece sıcaklıklara çıkıyor. Stok soğutucusu takılı malum elimdeki Silverstone ar01'e uyumlu am4 bracket yok. Bu sıcaklıklar normal mi bu havalarda.
  • HARBINGER kullanıcısına yanıt
    Normal degil sogutucu montajını kontrol et ben ankaradayım hava sıcaklıgı 40 derece işlemci şuan boşta 29c 32c arası yükte 62c 65c de
    birde bu x serisinde +20 olayı var anakartın biosunu güncelle bu +20 gitmesi gerek
  • bilek kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bende ankaradayım hava malum. Soğutucuyu düzgünce montajladım. Herhangi bir sorun yok. İşlemci termal macunu mu dandik çıktı anlam veremedim. Az önce overwatch girdim 72 dereceye çıkmış en son. Şu an da forumda size yazarken de altta görüldüğü üzere değerler. Bios ise son beta 1.0.0.6 agesa güncellemeli bios yükledim. +20 mevzusu nedir anlamadım ama?

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 4 Temmuz 2017; 0:10:25 >

bu +20c x serisi içlemciler için konulmuş saçma sapan bir olaydı bunu 1.0.0.6 agesa ile düzelttiler çogu anakartta yani işlemci normalde 30 derecelerdeyse bunun üstüne birde +20 koymuşlar öyle göstersin diye 30c yerine 50c gösteriyor du tepkiler üzerine bu +20 olayını düzelttiler sen termal macunu fazla sürme zar şeklinde işlemcinin üzerine yay sogutucu montajınada tekrar bak işlemcinin üstüne düzgün basıyormu

Ryzen Master ile gerçek cpu sıcaklıgı görebilirsiniz bunu yükle bir bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 4 Temmuz 2017; 0:30:22 >
    ram kodlarına ve anakartın doğruladığı kodları karşılaştırdınız mı ? çalışmayan ramler de listede doğrulanmış olan var mı? Yalnız forum deli etti yahu bi mesaj atamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free WiLL -- 4 Temmuz 2017; 1:6:18 >
  • bilek kullanıcısına yanıt
    Valla hocam Ryzen Master'da boşta 54 c gösteriyor. AMD Ryzen Balanced güç planı seçili ve oda heraldi 40c olduğundan mıdır nedir. Termal macun elimde Noctua var onunlada ince bir şekilde sürüp deneyeceğim ama değişeceğini hiç sanmıyorum

@Free WiLL

Ram kodlarını karşılaştırdım sadece Kingston tuttu. Eğer 2X8 alacaksanız corsair vengeance lpx serileri ve gskill'in trident, flare serileri sıkıntısız çalışıyor. Şöyle bir durumda var ki satıştaki ürünler fabrika çıkışlı eski bios yüklü geldiği için güncel bios ile aralarında uyumluluk farkı var. X serisi almak istediğim için tomahawk aldım oda üzmedi beni yani çoğu ramde uyumlu gösteriyor fakat tek 8'lik alacaksanız sizde muhtemelen kanser olacaksınız benim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 4 Temmuz 2017; 1:11:44 >

• bende ram olarak Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz C16 var ama 3200 mhz frekansında çalıştıramıyorum anakartım msi x370 gaming pro carbon işlemcim r7 1700

üstelik ramleri msi'ın kendi sitesinde msi x370 gaming pro carbon'un uyumlu ram listesinden bakıp almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empuic -- 4 Temmuz 2017; 1:30:1 >
    Noctua En iyi termal macun ların başında geliyor.
    o kadar ısınmaması lazım tekrardan sogutucuyu montaj yapın Ryzen Master dogru gösteriyor ısıyı

kasanın hava sirkülasyonu nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 4 Temmuz 2017; 1:47:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: empuic

bende ram olarak Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz C16 var ama 3200 mhz frekansında çalıştıramıyorum anakartım msi x370 gaming pro carbon işlemcim r7 1700

üstelik ramleri msi'ın kendi sitesinde msi x370 gaming pro carbon'un uyumlu ram listesinden bakıp almıştım.

ilk önce biosu güncelleyin güncellemedinizse öyle bir deneyin düzelmese

16-18-18-18-36 degerleri girin ve voltacı auto da tutun düzgün ve stabil çalışması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 4 Temmuz 2017; 1:35:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARBINGER

Valla hocam Ryzen Master'da boşta 54 c gösteriyor. AMD Ryzen Balanced güç planı seçili ve oda heraldi 40c olduğundan mıdır nedir. Termal macun elimde Noctua var onunlada ince bir şekilde sürüp deneyeceğim ama değişeceğini hiç sanmıyorum

@Free WiLL

Ram kodlarını karşılaştırdım sadece Kingston tuttu. Eğer 2X8 alacaksanız corsair vengeance lpx serileri ve gskill'in trident, flare serileri sıkıntısız çalışıyor. Şöyle bir durumda var ki satıştaki ürünler fabrika çıkışlı eski bios yüklü geldiği için güncel bios ile aralarında uyumluluk farkı var. X serisi almak istediğim için tomahawk aldım oda üzmedi beni yani çoğu ramde uyumlu gösteriyor fakat tek 8'lik alacaksanız sizde muhtemelen kanser olacaksınız benim gibi

ryzen masterde de 54 göstermesi ilginç bende NOCTUA NH-U12S SE- soğutucu var boşta en çok 30 c soğutucun nedir anlamadım ama sıcaklık boşta 54 biraz fazla. gerçi odanda az değilmiş 40 c nedir ya benim oda bile güneş gördüğü halde 33 c en fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Temmuz 2017; 1:41:47 >

• dediğiniz gibi yaptım fakat 4 5 defa resetlendikten sonra 2133 mhz de çalışmaya devam etti.

biosum güncel

bu şekilde yaptım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empuic -- 4 Temmuz 2017; 1:58:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Vallo hocam lafın gelişi söylemiştim ama eşim akşam yemeğinde mısır da kaynattı malum mutfak ile oda bir olunca 100 derece oldu oda. Yarın olsun daha detaylı bakacağım. Silverstone'a da mail attım am4 bracket gönderimi için bakalım gönderecekler mi tey tey tey...
    anladım sanırım soğutucu amd nin verdiği stok soğutucu? öyleyse 1700 işlemcinin ki daha iyi bence 1500X in daha küçük neyse Silverstone'a gönderirse onu tak ve macunuda ince sür noctua macun tavsiyemdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Temmuz 2017; 2:17:9 >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.