Şimdi Ara

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
25
Favori
75.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet stok soğutucu takılı Silverstone Ar01 var fakat bracket olmadığı için kutuda yatıyor. Bracket göndermezler ise satıp noctua soğutucu alırım artik elimdede Noctua nth1 macun var surerim mis. Fakat şöyle birşey de var ki benim işlemci çarpanı hic düşürmüyor yani 3.5 ve 3.8 arasında fırın gibi çalışıyor işlemci fanı da surekli low profile gibi çalışıyor. Bios u resetledim ama nafile. Bios versiyon düşürüp deneyeceğim birde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • empuic kullanıcısına yanıt
    aynı ram ı kullanıyoruz bu ise bende sorun yok

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

birde bunu dene 3200 mhz
    16.16.16.16.39 voltage auto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 4 Temmuz 2017; 2:32:17 >
  • HARBINGER kullanıcısına yanıt
    güç planı amd seçiliyse normal öyle çalışması ama yinede ısı biraz fazla çünkü bizdede 3600 hatta bazen 3700 4 bile oluyor ama ısı okadar artmıyor büyük ihtimal stok soğutucudan zaten macunu sürülü geliyor onun gerçi kötü macun değildir ama yinede o soğutucuyu pek beğenmedim 1700 soğutucusundan küçük fakat kötü soğuttuğu da söylenmiyor pek. bir terslik var gibi acaba güç girişini cpu fan yerine diğer girişe takmış olmayasın yavaş dönüyor deyince o aklıma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Temmuz 2017; 2:42:21 >
  • bende kırmızısı var

bir iki deneme yaptım başarılı olamayınca kapadım pc yi uyku moduna geçtim yarın dediğin gibi deneyip bilgi veririm.

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Cpu fan soketine taktım fan kablosunu. Pump ve sys fan soketleri var onlar boş zaten. Şu an yeni Windows kurdum ve birazdan bios u downgrade edicem. Son beta bios fan profili sorunlu olabilir bilmiyorum. Am4 bracket gelene kadar bu sıcaklıklar hiç çekilmez. Ayrıca ryzen 5 65w tdp li islemciler max ısı limiti nedir bilginiz var mı?

kasanda darsa hava akışı kötüyse oda etkiler bir sürü ihtimal var yani ısı limiti tam bilmesemde 90 100 arasıydı sanırım ama ryzenler o dereceye çıkmaz çünkü baya serin çalışıyorlar
    Sorunu çözdüm. Sebebi bios'dan. Son beta sürümü tahmin ettiğim gibi fan profilleri konusunda problemli ve çarpan cpuz'de 99 görünürken 100'e çıktı. Şu an boşta 41 dereceye düştü. Aynı anakarta sahip olan var ise bilsin ki son beta agesa 1.0.0.6'nın dağıtıldığı sürüm problemli. Tekrar 7A34v15 sürümüne geri döndüm.
    doğrudur biosları bazı anakartlarda hala tam oturtamadılar maalesef demek ki fan ondan yavaş dönüyormuş aklıma da geldi ama fan ayarıyla oyna demek sonra daha da bozarız diye vaz geçtim neyse geçmiş olsun o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilek

aynı ram ı kullanıyoruz bu ise bende sorun yok

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

birde bunu dene 3200 mhz
    16.16.16.16.39 voltage auto

olmuyor olmuyor olmuyor :(

• empuic kullanıcısına yanıt
    ramları degiştirme imkanın varsa degiştir.
  • Sistemi topladım dolar uçtu yahu bir işlemcim eksik şu anda o da yarına gelecek bugün yola çıktı. sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Arkadaşlar MSI X370 serisi anakartlar için agesa 1.0.0.6 çıkmış indirebilirsiniz.Anakart modelinizi yazıp bios kısmından indirebilir bilmeyenler için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADGJL35

Şöyle bir sistem düşünüyorum sizce uyumlu mudur arkadaşlar baya araştırdım ama özellikle ryzen ve ram desteği konusunda ortalık savaş alanı gibi. Direk deneyimleyenlerden bilgi almak daha garanti gibi.

Ryzen 1600

Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz CL15 (CMK16GX4M2B3000C15)

ASUS PRIME B350-PLUS

Anakart olarak MSI B350 Gaming pro düşünüyordum yurtışından 320 TL gibi bir rakama geliyor ama ram desteği konusunda bir bilgi bulamadım ayrıca 2 ram slotu oluşu da biraz düşündürüyor.

nasıl 2 ram slotu? benim bildiğim tüm am4 kartlar 4 slot

@F.@.T.İ.H bu arada fatih hocam dediğiniz gibi rani c14 34 yaptım fakat olmadı 2400 de açıldı bende c16 39 a geri döndüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Temmuz 2017; 19:25:34 >

• ADGJL35 A kullanıcısına yanıt
    ilginç öğrenmiş oldum bence pahalı hem mini atx hem 400 tl den fazla hem 2 slotlu gerçi 2 slot 16 gb yada 32gb destekliyor yeter ama m atx sevmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Temmuz 2017; 0:5:28 >
  • 1. amd ryzen 5 1600
    2. 16 gb ddr4 (2x8gb) 3000 mhz
    3. Msi gaming pro anakart
    4. Msi nvidia 1050 ti 4 gb 128 bit
    5. wd 1 tb mekanik disk

tüm bunlardan oluşan sistemin kasadaki power tuşuna basma anından windows şifre ekranına 33 saniyede gelmesi normal mi?

sistem 2008 intel core duo 2.8 ghz 4 gb ram 128 mb ati ekran kartı notebook ile yarışacak yavaşlıkta anlamadım gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 6 Temmuz 2017; 0:24:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

1. amd ryzen 5 1600
    2. 16 gb ddr4 (2x8gb) 3000 mhz
    3. Msi gaming pro anakart
    4. Msi nvidia 1050 ti 4 gb 128 bit
    5. wd 1 tb mekanik disk

tüm bunlardan oluşan sistemin kasadaki power tuşuna basma anından windows şifre ekranına 33 saniyede gelmesi normal mi?

sistem 2008 intel core duo 2.8 ghz 4 gb ram 128 mb ati ekran kartı notebook ile yarışacak yavaşlıkta anlamadım gitti.

hdd varsa iyi bile ssd ile bile eski sistemlerden yavaş açılıyor umarım düzeltirler zamanla
    Hocam az biraz anlarım pcden amd işlemcili elimden çok pc geçti her zaman soğuk baktım amd ye incelediğim ve işlem yaptığım amd işlemcili pclerden dolayı...

Konuyu biraz daha açar mısınız sistemde ssd yok wd nin en yavaş yazma ve okuma hızına sahip wd mekanik diski var. Yani bu yavaşlık neyşe ilgili, ben pc toplama olduğu için acaba toplarlarken bir hata mı yaptılar dedim. Kendim parçaları alıp toplayacaktım vatan siz toplarsanız ve parçalardan birinde sorun çıkarsa servise göndeririz, biz toplarsak sorunlu parça çıkarsa hemen değişimini yaparız dediler. Alelacele bir toplama işlemi dolayısıyla bir yerde hata mı yapıldı diye düşündüm. Bu sebeple kasayı geri götürmeyi planlıyordum ama siz bu durum normal diyorsunuz doğru mu anladım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 6 Temmuz 2017; 0:41:46 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Şöyle bir sistem düşünüyorum sizce uyumlu mudur arkadaşlar baya araştırdım ama özellikle ryzen ve ram desteği konusunda ortalık savaş alanı gibi. Direk deneyimleyenlerden bilgi almak daha garanti gibi.

Ryzen 1600

ASUS PRIME B350-PLUS

Anakart olarak MSI B350 Gaming pro düşünüyordum yurtışından 320 TL gibi bir rakama geliyor ama ram desteği konusunda bir bilgi bulamadım ayrıca 2 ram slotu oluşu da biraz düşündürüyor.

@F.@.T.İ.H bu arada fatih hocam dediğiniz gibi rani c14 34 yaptım fakat olmadı 2400 de açıldı bende c16 39 a geri döndüm

Hepsi 4 değilmiş

https://www.webdenal.com/msi-b350m-gaming-pro-am4-ddr4-glan-sata-6gb-s-m2-usb3-1-matx_939175.html?gclid=Cj0KEQjwnPLKBRC-j7nt1b7OlZwBEiQAv8lMLAuPe4GjAlOciMcsd3qTMLub4Ai4WodNKL5nOsPcwckaAvGW8P8HAQ

evet bu kart bende var iki slot ama şimdi neden iki slot aldım diye kara kara düşünüyorum
    aynı fiyata asus 4 slot vardı o daha makul bence

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Ryzen 1600

ASUS PRIME B350-PLUS

Flare X leri mi cl14 de calıstıramadınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

Hocam az biraz anlarım pcden amd işlemcili elimden çok pc geçti her zaman soğuk baktım amd ye incelediğim ve işlem yaptığım amd işlemcili pclerden dolayı...

Konuyu biraz daha açar mısınız sistemde ssd yok wd nin en yavaş yazma ve okuma hızına sahip wd mekanik diski var. Yani bu yavaşlık neyşe ilgili, ben pc toplama olduğu için acaba toplarlarken bir hata mı yaptılar dedim. Kendim parçaları alıp toplayacaktım vatan siz toplarsanız ve parçalardan birinde sorun çıkarsa servise göndeririz, biz toplarsak sorunlu parça çıkarsa hemen değişimini yaparız dediler. Alelacele bir toplama işlemi dolayısıyla bir yerde hata mı yapıldı diye düşündüm. Bu sebeple kasayı geri götürmeyi planlıyordum ama siz bu durum normal diyorsunuz doğru mu anladım?

şimdi benim gözlemlediğim am4 sistemler yeni olduğu için eski oturmuş sistemlerden daha yavaş boot ediyor imzamdaki işlemci anakart ve soğutucu ramler yeni sadece eski işlemci anakartım şuydu Amd Phenom II x4 965 3.6GHz Asus M4A88TD-V EVO/USB3 oturmuş sistem olunca aynı ssd bu sistemde çok daha hızlıydı en fazla 12 saniyede masa üstü geliyordu ama ryzende daha yavaş açıldığı farkediliyor hele w10 sa hdd ye kurduğun sistem dahada yavaşlar zaten am4 sistem henüz sorunlu ram hızı boot hızı sorunu var bence yavaş açılması çok normal hele hdd ise ssd ye kur tabi daha hızlı olur henüz sistem oturmasa da hdd ye göre baya fark olur ki zaten artık hdd depo olarak kullanılıyor kimse ssd varken mecbur kalmadıkça hdd ye sistem kurmuyor ve tavsiyede etmiyor

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.