Şimdi Ara

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
25
Favori
75.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HPET açık olmazsa daha iyi olurmuş ama kapalıyken AMD Master çalışmazmış.
    Bir sürü güncelleme geldi test yönergelerine, benim beynim durdu açıkçası. Bu HPET olmadan yüksek performans güç yönergesi seçiliyken 1 milisaniye hızla çalışabiliyormuş vrm'ler. Ben HPET açıkken 0.5ms'de kullanabiliyorum, öyle daha mı yüksek olacak performansı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Ellerine sağlık fatih hocam böyle bir inceleme arıyordum Allah razı olsun. bende ilerde AMD Ryzen 7 1800X ve Asus X370 Crosshair VI Hero ile 7 yıllık sistemi yenilemek istiyorum ileride bu sisteme ram sıvı soğutucu tavsiyesi de yaparsanız çok memnun olurum ayrıca Anakart nasıldır iyi yada olumsuz yorumunuzu da bekliyorum son olarak oyunculara komik gelebilir ama ben ETS 2 oynarım genelde ve bu işlemci anakartta nasıl bir fps verir onu merak ediyorum malum benim sistem 7 yıllık AMD x4 965 2 dakikada olsa bu oyuna da bakarsanız çok makbule geçer. tekrar teşekkür ederim kolay gelsin.

EKLEME: hocam birde anakarta ek 4 pin güç girişi gelmiş buna da güç bağlamak şart mı?
    ## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU)

extreme düzeyde oc yapmayacaksanız, bağlamasanız da olur, suan 8 pin olarak bağladım sadece sorunsuz çalışıyor.

bugün değerler biraz daha netleşmiş olur muhtemelen

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

AMD yetkilisi asus zen boardların biosu sıkıntılı olduğunu, olması gerekenden daha düşük performans verdiği söyledi. MSI'da da bu sıkıntı varmış son bios update ile düzeltildiğini belirtti. Giga ve asrock sıkıntsız diyor, testleri gaming 5 ile yaparsanız daha iyi olur.

gigabyte da dahil olmak üzere tüm anakartlardaki tek sorun yüksek bellek hızlarına direk çıkamamak

ince ayar yaparak, bclk ile oynayarak çıkabiliyorsunuz ama anakart üreticileri yeni bioslar ile bu durumu düzeltmeye başladı

ve şuana kadar gördüğüm kadarıyla ryzen mimarisi bellek hızına göre perf. gözle görülür şekilde artıyor kısacası ne kadar yüksek bellek hızı o kadar fazla perf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Daha yüksek RAM hızının fayda göstermesi daha çok Witcher 3'e özgü bir şey, Ryzen değil.
    Intel çiplerinde de Witcher 3 daha hızlı RAM'den fayda görüyordu.

Ryzen diğer oyunlarda, RAM hızın çok aşırı düşük olmadığı sürece pek bir fayda görmüyor.https://www.computerbase.de/2017-03/amd-ryzen-1800x-1700x-1700-test/4/#diagramm-performancerating-fps-speicherskalierung

bu durumun genel olarak doğru

bellek hızı yükseldikçe test programlarına bile yansıyor bu durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 5 Mart 2017; 10:32:42 >

• F.@.T.İ.H usta testler için eline sağlık.Bir kaç sorum olacak

1)ASUS CROSSHAIR VI HERO buna am3 soket soğutucularda takılabiliyoruz galiba.Şuan elimde Phenom 2 945 var onada OCZ Gladiator MAX soğutucu takılı bu soğutucuyu bu anakarta ekstra bir aparat almadan takabilirmiyim?
    2)ASUS CROSSHAIR VI HERO da S/PDIF çıkışından amfiye DTS-MA ,DTS vb sesleri bitstreaming yaptırabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atı Radeon -- 5 Mart 2017; 14:37:33 >
  • F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    fatih bey bu ekstra 4'ü bağlamak için bu ekstra kabloyu nereden temin edebilirim? psu corsair rm750i. kablolara baktım fazladan 8'li var ama 4 lü yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atı Radeon

F.@.T.İ.H usta testler için eline sağlık.Bir kaç sorum olacak

1)ASUS CROSSHAIR VI HERO buna am3 soket soğutucularda takılabiliyoruz galiba.Şuan elimde Phenom 2 945 var onada OCZ Gladiator MAX soğutucu takılı bu soğutucuyu bu anakarta ekstra bir aparat almadan takabilirmiyim?
    2)ASUS CROSSHAIR VI HERO da S/PDIF çıkışından amfiye DTS-MA ,DTS vb sesleri bitstreaming yaptırabilirmiyiz?

evet hero daki sogutucu delikleri eski sogutucularda takılabilecek sekılde dizayn edilmiş..

2. sorunuz için bakmam gerekir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Ryzen 9 9950X3D [Ana Konu]
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • intel sanırım 3 sene garanti veriyor işlemcilere, bakmaya üşendim şuan konuda uygun sormaya, AMD Türkiye kaç sene garanti sunuyor? Distribütör firma kim?
  • Sağolasın hocam.Özellikle 2. sorunun cevapını bulabilirsen büyük sevaba girersin:D

Yani S/PDIF ten (optik kablo ile) amfiye bağladığımızda DTS-MA ,DTS codeclerini iletebiliyormu.(bitstreaming)

RX 480 felan hdmı üzerinden yapabiliyor.Bu anakartlarda yapabiliyormu cok merak ediyorum.
    wolwes kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam bilgi için oc yapsak ta kendi programıyla yaparız en fazla sizde takmadığınıza göre şart değil demek ki. zaten takmaya kalksak bile psu da o kablo yok. acaba diğer 12 w molex uçlu kablolarını 4 pin dönüştürücü kablo takıp kullanabilir miyiz ki? kolay gelsin hocam.

@wolwes teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Mart 2017; 19:10:27 >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı ürünlere garanti veriyorlar mı acaba İntel gibi
  • Selamlar,

Öncelikle konuyu açıp, testleri yapan arkadaşa çok teşekkürler, ben de yeni konu açmaktansa burada paylaşımda bulunmak istedim.

R7 1800x, Asus Crosshair VI Hero ve 2x8 Gskill Trident Z 3600mhz c16 yeni aldığım sistem bileşenleri. Soğutma corsair 110i gtx. Sistemi dün kurdum ama bir ram sorunu yaşadım ve ancak bugün detayda benchmarklara bakabildim. (ilk aldığım belleklerde bir uyumsuzluk var anladığım kadarıyla, başka bilgisayarda da deneyeceğim.)

Biosu 5704 sürümüne update ettim. Windows'u sıfır kurmaya vaktim olmadı, önceki intel sistemin (i5 - ddr3) üzerine sadece driver yüklemesi ile ilerledim, bu nedenle arka planda bir sürü çalışan program da var maalesef, temiz bir sistemle sonuçlar daha yüksek olabilir yani :)

3200mhz cl14 olarak ddr4 ramler çalışıyor ama 3600mhz cl16 ile henüz başarılı olamadım, bios ve yazılım güncellemeleri ile daha iyiye gidecektir.

Bu arada bir arkadaş soğutucu için AM3 uyumluluk sormuş; benim de soğutucu am3 uyumlu olduğu için kullanabiliyorum. Anakarttaki backplate am3 uyumlu değil, eski bir soğutucudan ayarlamak gerekiyor.

CPU-Z Testi
    Testi 4.2 ghz de aldım :) Ancak daha ağır testler için biraz ince ayar yapmak lazım, özellikle memory ayarları önem taşıyor, stabil değil çok.

Aşağıdaki testler için ise CPU 4.1 Ghz, memory 3200mhz cl 14 olarak set edildi.

Cinebench R-15

Blender

15,23 sn.

14,36 sn. Arka plandaki gereksiz bazı uygulamaları kapatınca etkisi oldu :)

Video : 14,65 sn.https://youtu.be/wpmBVcrUO7w

Sisoft CPU ve memory

3Dmark

Arma 3 (Full AI test)

R7 1800x + 1080GTX - 1080P Ultra ayarlar.

Standart Single Player Oyun içi (Frames: 4151 - Time: 60000ms - Avg: 69.183 - Min: 52 - Max: 76)

Benchmark Test: (Bu test çok fazla ai ve aksiyon içeriyor)

For Honor benchmark

Testi 1080P'de yaptım, Extreme settings seçili. 3 farklı ram hızı sonucu var.

3200mhz Cl 14

2133mhz Cl 14

2666mhz cl 12

Sanırım en iyi sonuç bu çıktı. Ama gene çok yakın değerler. Bu durumda (En azından mevcut bioslarda) sanki yüksek mhz den ziyade düşük cl olması daha etkili gibi duruyor.

starwarsbattlefront

1080P - Ultra ayarlar
    Frames: 10903 - Time: 60000ms - Avg: 181.717 - Min: 164 - Max: 201

resident evil 7

1080P Tüm ayarlar Very High / High (Mümkün olan en yüksek)
    Frames: 9995 - Time: 60000ms - Avg: 166.583 - Min: 135 - Max: 194

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 9 Mart 2017; 12:3:23 >

• amd oldu bu sefer. ryzen 7 cogumuz ıcın pahalı fazla gelecektır ancak r5 ve özellikle ryzen3 i5 ayarında olur ve fiyatıda altında olursaki öyle görünüyor muhteşem olacak. belli bi bütce ayrıldıysa aradaki fark ekran kartına yatırılabilir. sahsen hala imzamdaki sistemi kullanıyorum ve yuksek ayarlarda fullhd oynamadıgım zorlandıgı oyun yok ancak sıfırdan sıstem kuracaklar ıcın amd hakikaten bomba gibi döndü sevindim.
  • Isı değerleri hakkındada bilgi verirseniz çok güzel olur..
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    OC öncesi işlemci boştayken 30 - 40 arası değişiyordu, yüklemede ise gördüğüm kadarıyla 60 civarı oluyordu.
    4.100 Mhz (1.45V) OC sonrasında ise 55 derece boşta şu anda. Cinebench r15 testini yaparken 68 dereceye çıktı, ancak 70 dereceyi geçmedi.
    Corsair soğutma perfomans modunda testi yapmıştım. Şimdi oldukça sessiz olan balanced modunda tekrar test yaptım en yüksek 71 derece oldu.
    Boşta ise 58 derecede.
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Corsairin hangi modeli var sizde?
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Bellek hızının oyun performansına etkisine bakabilirseniz çoğu kişi için yararlı olur. Mesela aynı sahnede 2133 ve 3200 mhz in karşılaştırmalı sonuçları test edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Mart 2017; 22:51:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İlk sayfalarda kasa fanlarını tamamen kapatma seçeneği olup olmadığını sormuştum. Bakabildiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi akşamlar

değerleriniz iyi gorunuyor, bellek durumu suan için bios kaynaklı, yeni bios lar ile bu durumu çözeceklerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

İlk sayfalarda kasa fanlarını tamamen kapatma seçeneği olup olmadığını sormuştum. Bakabildiniz mi?

x370 hero üzerinde göremedim şuanda b350 tomahawk ile testte ediyorum , onu kontrol edip yazarım size
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.