Şimdi Ara

Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
44
Favori
27.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben kendımı forum ıcın rıske atıyorum

2 aydır 4.4ghz 1.2375 v ile kullanıyorum oylede kullanmaya devam edecegım. patlarsa garantısı var

2 sene sonra duruma bakarız..

zaten sistem zarar görürse o zaman ddr5 ramler felan da cıkar komple sıstem toplarım
  • 1.35v verirseniz riske atarsınız da 1.23v la saatlerce prime95 koşmuyorsanız çok risk yok. 2 seneyi rahat çıkarır gozukuyor şu anki test yapan kişilerin yazdıklarına gore.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    2 ayı gectı 4.4 1.2375 v ile mutlu mesut gıdıyoruz.

gunluk 2 3 saat render alınır kalan zamanlarda oyun fılm felan.

bir işlemcinin bozulması cok kolay degıldı bunca zaman. çıt kırıldım bısı yapmadıysa bunada bısı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

2 ayı gectı 4.4 1.2375 v ile mutlu mesut gıdıyoruz.

gunluk 2 3 saat render alınır kalan zamanlarda oyun fılm felan.

bir işlemcinin bozulması cok kolay degıldı bunca zaman. çıt kırıldım bısı yapmadıysa bunada bısı olmaz.
    Hocam merhabalar, verdigim voltaj ve ghz ayarlari ile tum testlerde sorunsuz gecen islemcim 3ds max'te render alirken kapaniyor. Stres testi kadar islemcimi isitmamasina ragmen render alirken sizde neden boyle bisey oluyor? Voltajla bir alakasi var midir acaba. (1.3v 4.2ghz)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Selamlar,

Forumu hep takip ederim ama hiç yazmamıştım. Kısmet bugüneymiş.
    Aynı yada bi tık daha iyi bir ryzen 5 3600e denk geldim.
    i7 2600k'dan geçmiştim. Stok soğutucuyla bir iki denedim, sonra lga1155 için olan 250tlye ikinci el aldığım h100ü çapraz tutturdum fakat iş görüyor. boşta 33 dereceye kadar düşüyor. yükte 74 cinecbenchte. Testine göre 80leri de görüyor.
    ikinci el iki tane hızları farklı samsung b-die ram denk getirdim. dual channel çalıştırıyorum.

Özetle:
    ryzen 5 3600 4.5ghz @ 1.25V (fclock=1900mhz 1:1)
    tomahawk max b450
    gskill tridentz 3000cl14 ve 3200cl15 dual channel 3800mhzcl16 @ 1.37V

4.6ghz 1.3V'ta denedim çakıldı. Daha da zorlamadım, çok hızlı degrade olduğuna dair redditte yazılar var.
    aida yada prime kısa süreli koştum. Dakkalarca koşmadım açıkçası ama saatlerce cs:go ve pubg oynadım. Hiç çakılmad
    Stabildir diye tahmin ediyorum.

Şunu bilgi olarak vereyim: işlemciniz için verebileceğiz en yüksek sağlıklı voltajı görmenin yolu forumlarda şu şekilde geçiyor:
    1) overclock kapalı, sadece pbo açık
    2) hwinfo64 açık
    3) prime small fft testi koşarken hwinfo64te svi2 tfn voltaj değerine bakın.
    Bu voltaj sizin uzun süreli olarak sağlklı kullanabileceğiniz değerdir diyorlar. Benim bu değer 1.34 civarıydı. Yine de sıcaklık açısından 1.25Vta kaldım.

PBO otoda mı olacak enable mi?

• Pbo biostan kapalı olacak. Manual overclock seçili olmali

• 4.2 1.315 deneyin yada 1.32 felan.

Ramleri kurcaladıysanız ondan da olabilir.

Msi after burn kurulu ise o da yapabilir.(bende yapıyor)

• Amd Ryzen 3600 Wraith Prism
    MSI B450 A PRO MAX

4.4GHZ 1.2375v - (1.225v ile denedim ancak aida64 15 dakika sonunda hata vermeden kapansa da tekrar açtığımda hata mesajı gösterdi. Cinecbench R20 testini de başlatsa dahi 15-20 saniye sonra hata verdi.)

İşlemciyi söküp bakmadım üstündeki seri numarasına ancak yaklaşık 2-3 hafta önce vatandan satın almıştım. Bütün ayarlar bu haldeyken Cinebench puanı da alttaki fotoğrafta mevcut, yine aynı şekilde 15 dakika boyunca Aida64 üzerinden Sistem kararlılık testini ilk 4 seçenek seçili halde 15 dakika boyunca yaptım ve hata almadım. Ryzen Master'da da hata vermedi. Sanırım sorun yok şuan için ama uzun vadeli kullanmadım tabi. Oyunlarda da henüz test edemedim. Arka arkaya Cinebench R20 testinde hata verebiliyor bu arada.

Sanırım bundan sonra hata vermediği sürece sadece ince ayarlar kaldı. Onları da tavsiyeler üstüne deneyerek yapabilirim.

Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

Ramlere gelirsek,

Crucial Ballistix 3000mhz cl15 dual kit olarak almıştım. Ryzen Dram Calculator ile gösterdiği bütün ayarları FAST şeklinde sisteme girdikten sonra 3800MHZ CL16 olarak kullanmaya devam ediyorum. Bu ayarlar sonrasında yaklaşık 1.30 saat Aida64 Large FFTs bellek testinde hiç hata olmadı. Çıkan bütün ayarları da ekliyorum belki ihtiyacı olan olur. Siyah ile işaretlediğim tüm ayarları yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woody WP -- 6 Haziran 2020; 17:34:49 >

• Woody WP W kullanıcısına yanıt
    arka arkaya cine testinde hata alıyorsanız stabil olmamıstır. yada aidata 64 de. voltajı 1 birim daha attırın.

ram konusunda şanslıymıssınız benımkıler 3800de stabil olmuyordu. 3733 de kullanabılıyorum stabil olarak

• Oc işinden hiç anlamam. Ryzen 5 3600 aldım. En güvenli şekilde kullanmak için 1.2375v iyi midir?

Edit: videoyu izlememiştim. Şimdi izledim, anladım, teşekkürler. İşlemci gelince deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adabeyi -- 6 Haziran 2020; 18:13:21 >
  • deneyerek bulabılırsınız.

işlemcinizle alakalı bir durum yani.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Aida64'te hata vermiyor ancak Cinebench R20'de veriyor. Anlamadım doğrusu, stabili hangisi açıkçası. Aida64 çok fazla zorluyor bir de onu sürekli yapmak istemiyorum ama 1.2375'te sorunsuz geçti 15 dakika.
    cine de hata yıyorsanız aidata da bi yerinde hata alırsınız. 15. dakıkada olmazda 35. dakikada alırsınız.

ha oyunlarda zaten sorun olmaz. ama render alıyorsanız emeklerınız boşa gidebilir.
    Render ile neredeyse hiç işim yok denilebilir ama sistem stabil olsa daha iyi olur herhalde tabiki, değil mi? Oyunlarda vs sorun vermeyecek, normal kullanımda da sorun vermeyecekse kurcalamaya gerek var mı ki?

olmaz ya olur oyunun en zevkli yerinde bir bakmışsın pc kapanmıs

voltajı 1 birim arttırırsan zaten sorunu cozersın.(cinede bir sorun yoksa)
    1,2375 den sonra 1,2415 mı ne gelıyordu ıste hangısı gelırse
    Şuan arka arkaya Cinebench R20 deniyorum, önce CPU, Sonra Single Core şeklinde bakalım ne olacak.
    2. Denememde bug report hatası verdi. Yetmiyor herhalde, bir tık arttırayım öyle deneyeyim.

• Bir tık üst voltaj 1.24375 olarak gözüküyordu ancak bios kabul etmedi. Ben de bir tık üstü 1.25v olarak girdim ancak yine de Cinebench R20'de 2. denememde hata alıyorum. 4.3GHZ 1.2V civarına düşürsem daha mantıklı olacak galiba.
    aynen zaten cok fark olmayacaktır.
    4.3GHZ 1.225V olarak ayarladım. Arka arkaya 5 kere Cinebench R20, 1 kere R20 Single Core, 1 kere de Aida64 Stres Testi ilk 4 seçenek seçili şekilde yaptım. En ufak bir hata, kapanma vs olmadı. Sanırım sistemin en stabil hali işlemci olarak bu. Ram olarakta zaten bulmuştum. Biraz böyle kullanıp test edeyim, daha sonra ince ayar yapıp voltaj düşürmeye veya frekans yükseltmeye çalışırım zor gelmezse :) Oyunlarda henüz test etmedim.

En son değerleri not olarak yazarsak eğer ki;
    Ryzen 3600 - Wraith Prism - 4.3 ghz 1.225v
    Crucial Ballistix 2x8 16gb 3800mhz cl16

Var mı öneriniz? Yoksa bu şekilde bırakayım mı?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.