Şimdi Ara

Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
483
Cevap
44
Favori
27.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güzel değerler. ho gule gule kullanın
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler valla. Fena işlemci gelmemiş sanırım :)
  • Woody WP W kullanıcısına yanıt
    Yeni seriler güzel geliyor artık. Forumda birçok 4.6ghz e çıkabilen 3600 oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Düzgün bir soğutucu ve orantılı voltaj verebilsem belki bende de olabilir ama şuanki durumlarda gayet ideal geliyor.
    4.5 olur 4.6 yemez sanırım sizinki. Genelde 4.6 ya çıkanlar 1.23 1.2 gibi voltajlarla 4.4e çıkıyorlar.

Olabilir valla ya benim için bunlar yeterli sıcaklık olarakta zaten. Fan ve macun değiştirirsem denerim ancak.
    Çok fazla bir performans artışı olmuyor zaten.
    4.2 üstüne zorlamaya değmez.

bilemedim bende bakıyorum sentetik test dışında bir akıcılık bir fps drop vs farkı yok

4.2ghz 1.18v ile
    4.3ghz 1.25v ile
    4.4ghz 1.32v ile stabil sabit verince ve fan sesinden bu anlaşılıyor

şimdi oto bırakıyorum işlemciyi

Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

4.55ghz 1.11v yersen :D direk 1.48 lere bağlıyor voltajı masaüstünde mouse oynatınca
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda fps daha stabil oluyor minimum fps daha yüksek oluyor.
    Ama öyle aman aman fark olmuyor tabiki..

Renderda fark ediyor ama. Süreyi ciddi manada kısaltıyor.

yaptığım video lar 15 dk civarında şu an video nun süresi disk ile kısıtlı işlemci daha kısıtlamadı 4.3 ghz 1.25 ile 1 aya yakın kullandım 2 gündür 4.2 kullanıyordum bu günde oto ya aldım yine o lanet fan sesinden kafam şişiyor voltajın 1.48 lere cıktığını gördükçe deliriyorum ama neymiş, eskiyormuş sabit voltaj verince reddit de öyle yazılmış 1.48 eskitmiyor bizim sabit 1.25 eskitiyorsa varsın eskisin diyicem yani
  • Sabit voltajda eskime olayı ciddi saçma bence. Öbür türlü sürekli 1.4x voltajları yiyor zaten işlemci mantıken daha fazla eskir. Mouse tıklamasında bile 1.4x görüyor çünkü.
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    O benimde kafamın basmadığı bölüm. 2 aydır ben 4.4 1.2375v ile kullanıyorum kullanmaya da devam edeceğim. 2 sene içimde bozulursa gönderirim garantiye.
    2senede patlamazsa zaten patlamaz

• UA57 U kullanıcısına yanıt
    Sadece bunları kullanıyorsanız olmaz boşuna yapmayın ama ben oyun oynamak istiyorum biraz daha fps alayım derseniz yada rander vs. gibi şeyler ile uğraşıyorsanız yapmanız daha iyi olacaktır

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim yanıtınız için...simdi chrome youtube dolasiyorum bir müddet. bilgisayarıma tıklayınca cpu fani hizlaniyor nedense önemli bir şey yapmışım gibi...2-3 film açıyorum birini kapatıp diğerini sirasiyla....göm player tak diye açmıyor.. windows orjinal.m.2 evo var..ekran kartı rx570 ...bundan önce en gıcık olduğum sorun download manager 3-5 film indiriyorum parçalar birleşirken saniyelik kasıyordu.. samsung 970 evo plus alarak çözdüm..simdi sıra bunda...psu yeni degistirdim ramler farklı denendi...islemci kaynaklı mi acaba ryzen 3600

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    işlem yaptıkça işlemci ısınır ve bundan dolayı fanlar otomatik devreye girer benim boşta 28 derece olan işlemci birsey yapsam 38 dereceye fırlıyor bu normal birşey işlemciye overclok yaparsanız windowsta yaptığınız işlemler'de daha hızlanır ama daha fazla ısınır iyi bir sogutucu ile sisteminizi stabil sıcaklıklar'da ve performanslı şekilde kullana bilirsiniz M.2 için birşey diyemeyeceğim bende bir kac gün önce aldım ama beklediğim performansı elde edemedim ayarlardan mı yoksa başka birseyden mi böyle oldu hala çözmeye çalışıyorum birde ramlere overclok yapmakta sisteminizin hızının artmasına sebep olur

• Tekrar teşekkür ederim.. m.2 hız testi yaptınız mı güncel driver etki ediyor birde anakartta.2 takmak için 2 yer varsa bir tanesinin hızı diğerine gore yavaş ve farkli marka olursa stabil tam olmuyor

Islemci boştayken windows kullanılmayan çekirdekleri uykuya çeker. Bir talep olduğunda bu çekirdeklerin uyanması çok kısa bir zaman alır fakat farkedilir.
    Engellemek için güç ayarlarını amd high performance yapabilirsiniz. Eger ondan da memnun kalmazsaniz, bunu yöneten araçlar var:

Indirip kaç tane çekirdeği uyutacaginizi belirleyebilirsiniz. Boşta güç tüketimi ve sıcaklıklar biraz artabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 7 Haziran 2020; 12:37:4 >

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Tskler hocam benim high değilmiş en gucsuzdeymis..bi deneyelim bakalim suan ıyi duzeldi gibi

Tek cekirdek hafif yuk dusuk akımlarda 1.4v goruyor. Ama tum cekirdeklere yuklendiğinizde gerilimi çok dusuruyor.
    Adamın biri anakart uzerinden prime95 ile yuklendiği cekirdek sayısını arttırarak gücü ve gerilimi osiloskopla ölçmüş. Davranışı anlamak adına izleyebilirsiniz:
    Actually Hardcore Overclockingyoutube
    Checking out the boost behaviour of a Ryzen 3700X with an oscilloscope
    https://www.youtube.com/watch?v=ORHYffg5ipM&feature=youtu.be

Bu kendi işlemciniz için emniyetli gerilimi bulma yolu:https://i.imgur.com/kTeRz2a.jpg

Burda da biri amd ve intelde overclok sonucu eskime yaşayanların yazılarını toparlamış:https://old.reddit.com/r/overclocking/comments/elm6kp/documentation_of_voltage_to_cpu_degredation/

Bu arada eskime demek 2 sene sonra işlemciniz ölecek bilgisayarınız açılmayacak demek değil. 2 sene içerisinde bir yerde aynı voltajla aynı frekansa ulaşamayacak demek. 2 sene keyfini sürerim sonra satarım gitsin derseniz 1.35V verip yeni seride 4.6ghz zorlanır. Ki forumda öyle kullanan arkadaşlar da var. Mavi ekran aldıkça gerilimi arttıra arttıra yada frekansı 50mhz düşüre düşüre kullanırsınız. O da bi seçenek.

• Üretilen her ürün eskimeye mecbur araba fabrikadan çıktığı boyasını kaç yıl koruyabiliyor günlük kullanımda Roma sütünü değil yani içinden elektrik geçen silikon bu zamanla eskimesi normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.