Şimdi Ara

Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
44
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    burada bıraz daha acıklayıcı olmus. yada ben oyle algıladım.

o % lık bolumun % 100 den sapmaması gerektıgıne vurgu yapılmıs... anakartların aslında kısmende olsa oc yaptıgını belırtmıs.
    ve bunun bır zarar verıp vermedıgını 10 senede ogrenırızle kapatmıs
  • Anlatım için teşekkür ederim.
    1.21v 4100 mhz yaklaşık 1 saat test yaptım. Sıcaklık en fazla 65 derece en fazla
    Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinmtn M kullanıcısına yanıt
    rica ederim sorununuzun çözülmesine sevindim
  • Daha üç gün oldu alalı işlemciyi. Yeni test edebildim. Böyle bir imkan var. Deneyeyim dedim.

• metinmtn M kullanıcısına yanıt
    anladım hayırlı olsun sorunsuz kullanırsınız umarım
  • @acura07 anlatımınla overclock yaptım, ramlere de yüklenmek istiyorum ama geçen bulduğum güncel ram overclock konusunu bulamıyorum. onu da mı sen açmıştın ?
  • designr kullanıcısına yanıt
    onu yanlıs hatırlamıyorsam@yamaci1771 açmıstı
  • Anakart: B450 TUF PRO GAMING
    Soğutucu: XIGMATEK WINDPOWER PRO

4Ghz'e 1.17V ile oldukça stabil oynuyorum maksimum gördüğüm oyun içi sıcaklık 62. Maksimum yük 68-69. Ama geçen 4.15Ghz'i 1.275V'a yaptım sorun yok yine sıcaklıklar aşağı yukarı aynı ama bu sefer fan ara gaz verir gibi bi anda hızlanıp yavaşlıyor oyunlarda ve çok rahatsız ediyor bunun için ne ayarı gerekli? Mesela 20-30 saniye sessiz çalışıyor 2-3 saniyelik bi fan hızlanması oluyor sonra yine yavaşlıyor sessiz çalışıyor ve sonra tekrar 20-30 saniye sessiz ardından tekrar 2-3 saniye ses yapıyor, sürekli aynı döngüde. Bu dediğim oyunlarda geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante_08 -- 15 Haziran 2020; 4:21:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dante_08 kullanıcısına yanıt
    Voltaj fazla verdiğinizde daha çok ısınıyor halıyle soğutma daha yüksek çalışmak zorunda kalıyor.
    Ona yapabilecek birşey yok düşük voltaj kullanmalısınız.

• Voltajın ısıya hiçbir etkisi yok. Isıya etki eden şey frekans değeri. Yeni seri işlemciler yüksek frekanslara çıkabiliyor. 2019 işlemciler 4,2 üzerine stabil çalışmıyor. Durum bundan ibaret.

İşlemci farkları ve frekans değerleri ile ilgili konu açıldı biliyorsunuz. Oradaki geri bildirimlerden de çıkan sonuç bu.

• Kim demiş onu?
    Ona Nobel fizik ödülünü verelim

Çünkü varolan enerjiyi kaybetmeyi başarmış

Ghzin ısı ile alakası yoktur. Varsa bile çok çok azdır. Aynı ghzde farklı voltajlar verirseniz kendinizde görürsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Kim demiş onu?
    Ona Nobel fizik ödülünü verelim

Çünkü varolan enerjiyi kaybetmeyi başarmış

Ghzin ısı ile alakası yoktur. Varsa bile çok çok azdır. Aynı ghzde farklı voltajlar verirseniz kendinizde görürsünüz
    Elektrik, elektronikte bir kaide var. Bir cihazın beslenme gerilimi yükseldikçe, bunun sonucu olarak ortaya çıkan
    elektrik alanı da yükselir. Frekans değerinde ise durum farklıdır. Frekans yükseldikçe alanda yayılan enerji de yükselir. Burada söz konusu enerji ısıdır.

Eğer işlemcilerde voltajın ısıya doğrudan etkisini ortaya koyan bilimsel bir makale varsa paylaşın, hepimiz bilgi sahibi olalım.

• Ayrıca aynı frekansa farklı gerilimler vererek yapılan denemelerde ortaya çıkan şey sadece performans farkı. Kendi yorumlarınızda da stabiliteyi sağlamak, performansı arttırmak için voltajın yükseltilmesini tavsiye ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 15 Haziran 2020; 7:27:59 >
  • Sizin için akşama testini yapar videoya çekerim.
    4.2 ghz 1.15v ve 4.2 ghz 1.25v ile
    4.4ghz 1.24 v ve 4.4ghz 1.35v olarak

"bilimsel" olmayan bir testle.

Mesajınızı editlemissiniz onada cevap vereyim. Stabilite sağlanamadığı için voltajın arttırılmasını yada ghzin düşürülmesini öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 15 Haziran 2020; 7:31:51 >
  • Bende de ryzen 3 1200 var. Dün gece bios tan voltagı 1.35 e alıp 3600 mhz e çıkardım. Sorunsuz çalışıyor 1-2 saat oyun oynadım ama Prime95 testine girmeye korkuyorum. Geçen oc yapayım dedim, bilgisayarı bozmuştum sürekli restart,değer değiştirerek. Hem oyun oynayıp hem render alıp hemde video çekmeye çalışıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prime testine girmenize "bence" gerek yok.
    Uzun süreli bir aidata64 yapın yeterli.

Renderda hata alabilirsiniz yoksa. Pc kapanır emekleriniz boşa gider.

• quote:

Prime testine girmenize "bence" gerek yok.
    Uzun süreli bir aidata64 yapın yeterli.

Renderda hata alabilirsiniz yoksa. Pc kapanır emekleriniz boşa gider.
    Hocam programı indirdim engineer sürümünü. Şimdi hangi testi yapacağım? System stability test var, onu mu yapacağım?
  • Sistem kararlılık testi yapacaksınız. 30 dakika kadar yapın.

Fpu hariç ilk 4 seçili olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 15 Haziran 2020; 9:34:37 >
  • quote:

Sistem kararlılık testi yapacaksınız. 30 dakika kadar yapın.

Fpu hariç ilk 4 seçili olsun.
    Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

Hocam 51 dk boyunca testi yaptım. Umarım doğrusunu yaptım. Ha bu arada sistemim İngilizce hocam anlamadıysanız sorabilirsiniz Türkçelerini.

• Hata almamışsınız güzel..
    Sorunsuz kullanırsınız renderdada.

İngilterecem var

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.