Şimdi Ara

Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
44
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acura07

Hata almamışsınız güzel..
    Sorunsuz kullanırsınız renderdada.

İngilterecem var
    Teşekkürler hocam. Bir sorun çıkmadı video çekerken, daha sonra render ve editleme yaparken sorun çıkar veya çıkmaz sonuç yazarım ben.
  • Rica ederim.

Bir sorun çıkacağını sanmıyorum artık. Güle güle kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeni sisteme geçtim işlemcim Ryzen 5 3600 fakat sıcaklık durumlarını hiç araştırmamıştım herkes F/P kralı olarak gösteriyor işlemciyi diye. Eski işlemcim AMD FX8320 idi sıkıntısız takıp çalıştırmıştım işlemciyi senelerce kullanmıştım. Yeni sisteme geçince tabii sıcaklıklar ne durumda bakmak ilk işim oldu fakat değerleri aşağıda ekleyeceğim bu işlemci sorunlu olabilir mi ben bu değerleri normal karşılayamadım açıkçası, garantiye mi göndermek gereklidir nasıl bir yol izlemek gerekir.

Sistem özellikleini şu şekilde vereyim:
    CPU: Amd Ryzen 5 3600(stok fan)
    Anakart: Gigabyte B450M S2H
    Ram: Team TUF Gaming Alliance 3200MHz
    PSU: Aerocool Cylon 600W 80Plus
    GPU: Sapphire Pulse RX5600XT
    Kasa: Dark Guardian(önü mesh 1 adet egzoz, 3 adet ön tarafta fan var)

İşlemcinin stok haliyle Core Boost Performance vs. her şey açık haliyle 22dk Aida64 stress testi değerler şu şekilde
    Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

Bu değerlere inanamadım açıkçası 95 dereceler nedir, forumlara girip araştırınca çeşitli sıkıntılar olduğunu öğrendim bu konuda bahsedilen voltaj ve frekans değerleri ile denemeler yaptım.

Bu da 3900MHz ve 1.16V ile Aida64 değerleri, Ryzen Master'da sıkıntı çıkmıyor Apply and test yapınca bu aşama geçiliyor fakat sıcaklıklar anormal değil mi?

Yardımcı olursanız çok sevinirim bu sıcaklıklar ile bu işlemciyi kullanmam benim akıl sağlığımı bozacak yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullDH -- 15 Haziran 2020; 16:39:20 >

• FullDH kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun.
    Stok macunu keşke değiştirseydiniz.
    1.16v ile yüksek sıcaklıklar.

Montajdan eminmiyiz hata yoktur umarım.

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler pek hayırlı oldu gibi gözükmese de
    Şöyle ki stok macun iş görür diye ilk olarak montajı stok macunla yaptım fakat yaklaşık 1-2 saat önce sonuçlar tatmin etmeyince montajda hata mı var diyerek hata yoksa da macunu değiştirelim diyerek açtım kasayı. Soğutucuyu söküp baktığımda macun gayet güzel düzgün kıvamdaydı temas etme konusunda sıkıntı yok yani belli ki fakat ben yine de elimde bulunan Cooler Master HTK-002 macunu denemek istedim, stok macunu komple temizledim güzelce montajı yeniden yaptım bu attığım değerler Cooler Master HTK-002 kullanılarak alınmış değerler yani zaten 1 derece kadar fark etti. İşlemci hiç bir şekilde 50 derecenin altına inmiyor gibi ve önceki işlemcimden şunu biliyorum stress teste basardım sıcaklık yavaş yavaş artardı, fan hızı da buna göre artardı sıcaklık değeri de bir yerde sabitlenirdi. Şu anda kullandığım Ryzen 5 3600 için ise stress teste tıkladığım an 55 derece olan sıcaklık 85 dereceye saniyesinde fırlıyor yani mouse'a tıklamamla işlemci 85 derece oluyor üretimden kaynaklanan bir sıkıntı gibi geldi bana.

İşlemciyi stok haliyle kullanırsam da masaüstünde sürekli 55-65 derece arası gidip geliyor, mouse hareket etse bile 4.1GHz'e çıkıyor gereksiz bir şekilde. Isılar gidip geldikçe fan aragaz verir gibi sesler çıkarıyor çok sinir bozucu. Açıkçası senelerdir AMD kullanırım çok da severim hiç bir zaman AMD bu kadar iyi olmamıştı kullandığım sürelerde. 2 önceki işlemcim Phenom 955 idi bir önceki işlemcim FX8320 idi Ryzen 5 3600 gibi bir ünü yoktu ikisinin de fakat hiç böyle bir saçmalıkla karşılaşmadım. Takoz işlemciden de berbat bişey gibi elimdeki fakat testleri de başarıyla geçiyor ısılar aşırı sadece. Acaba anakart ısıları fazla yüksek algılayıp o şekilde yansıtıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullDH -- 15 Haziran 2020; 17:1:25 >

1 1.5 saat sonra eve geçecek öç basında daha rahat yardımcı olurum diye düşünüyorum.

Valla hocam yardımcı olabilirseniz çok sevinirim fakat bu değerler pek kurtarılabilecek değerler gibi de gelmedi bana, bakıyorum videolarda 1.3V ile 4200MHz verilmişken sıcaklık 75 dereceye çıkıyor. Benim işlemcide 1.16V 3900MHz ile de 90-95 derece arası, 1.3V 4200MHz ile de 90-95 derece arası sıcaklıklar yani hiç bir şey değişmiyor sanki. Bu tarz bi durum garanti kapsamında olur mu ki üretim kalitesiyle alakalı bu kadar düşüş bana mı mal olacak yoksa? Bir de şu durumu da ekleyeyim fan hızı max 2000Rpm oluyor acaba sıkıntı burda mı?
    Bu kurcLayalim sonrasına bakarız

• sizin için bilimsel olmayan bir adet video çektim. sonuclar tamda dedıgım gıbı. kırpıp bıcıp aksam saatlerınde yuklemıs olurum
    gelınce yazın ben musaıtım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhKARACAN

Elektrik, elektronikte bir kaide var. Bir cihazın beslenme gerilimi yükseldikçe, bunun sonucu olarak ortaya çıkan
    elektrik alanı da yükselir. Frekans değerinde ise durum farklıdır. Frekans yükseldikçe alanda yayılan enerji de yükselir. Burada söz konusu enerji ısıdır.

Eğer işlemcilerde voltajın ısıya doğrudan etkisini ortaya koyan bilimsel bir makale varsa paylaşın, hepimiz bilgi sahibi olalım.

Alıntıları Göster
    şöyle bilimsel olmayan bir video koyayım.

• MHZ'i sabitlemek yerine dinamik kullanmak istiyorum, Ryzen Master'a bunu nasıl ayarlayabilirim? Yani değişken olsun ancak çıakcağı maksimum hız 4200 olsun mesela...
  • Bursa'da bizdehesapli adında bir firma var. Telefonla konuştum. Durumu ve forumdaki konuyu anlattım. Çok ilgiliydiler. Hemen depo kontrolü yapıp dönüş geldi. Ellerinde BF20 li çok sayıda işlemci var. Görsel için mail istedim. Ayrıca ben de Bursa'dayım. Bir güzellik yapar mısınız diyerek talebimi ilettim. BF 2016 SUS ya da haftası daha yeni işlemci istedim. Bununla ilgilenip mail atacaklarını söylediler.

İlgilenenlere duyurulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 16 Haziran 2020; 17:20:3 >

• fuducuk kullanıcısına yanıt
    Buradaki amaç nedir?
    Yani neden böyle bir arayış içindesiniz.

Amaç sistem boşta iken işlemci ısısını olabildiğince düşük tutmak. Kendi yaptığım testlerde voltaj yüksek de olsa düşük mhz ile ısınmanın gerçekleşmediğini farkettim. Sistem stabil 4.2'de iken boşta 45 derece, 3.6'da çalışırken 37 derece.
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    offset voltaj ayarlayıp dengelı modda calıstırırsanız bu ıstedıgınıze ulasabılırsınız dıye tahmın edıyorum.

yada benım kullandıgım gıbı performans modda en dusuk ıslemcı kullanımını %5 e alıp sabit voltaj verın.(override)
    benım bosta 35 40 arası chromeda gezerken 45 50 arası oyunlarda 55-60 arası seyredıyor. tam yukte ıse 70-72 arası gezınıyor... 4.4 ghz 1.24 v ile. colormaster masterliqiude lite 120mm mevcut.

ilk mesajda sabıt voltaj ve farklı frekanslarda ısı değerlerının YUKTE değişmediğine dair bir video eklemıstım.

boşta olarak bakmamıstım acıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 17 Haziran 2020; 12:51:50 >
  • Hocam merhabalar.Yeni bir sistem topladım ve overclock yapmak istiyorum.Sizce hangi ayarlar benim için daha iyi olur ? Yardımcı olursanız sevinirim 😊
    Ryzen 3 1200 af / Gigabyte b450m s2h / rx 570 / kasa 5 fanlı ön panel mesh / 3000mhz corsair ram

• Videodaki adımları takip edin.

• Voltaj sabitleme işlemi bana islemciyi daha çabuk eskitecekmis gibi geliyor düşük mhzlerde sabit voltajda çalışması daha cok strese maruz kalacağını gostermezmidir

• Merhaba ufak çaplı deneyimimi paylaşmak istiyorum.

işlemci - Ryzen5 3600x
    Anakart - MSI B450M-A Pro Max
    Soğutucu - SilverStone Tundra TD02-E AM4
    Ram - Thermaltake Toughram Z-One 3600Mhz 8x2 Dual

İşlemci sıvı soğutma pompa devri sabit %90 çalışıyor zaten sessiz
    Radyatör Fanları %20 devirde sabit kasanın önünde temiz havayı içeri alıyor. %20de olduğu için aşırı sessiz.

Sessizlik ve yüksek performans aramıştım.

Biostan undervoltage yaptım ve 4.3 Ghz de 1.325v kullanıyorum.
    sistem Boşta 42c de Tam yük altında bench testinde 75c de çalışıyor.

Oyunlarda 65c de çalışıyor.

Birde ekran kartına harici soğutma yapayım dedim. Kasanın cam kısmını kestirip ekran kartının üzerine üflemesi için 12cm bir fan daha taktım.

Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberiAmd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niventr -- 20 Haziran 2020; 15:34:30 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.