Şimdi Ara

Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
44
Favori
27.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4.2 ye çıkmak için 1.45 voltaj veriyor.
    Benim sabit 1.1v ile çıkıyor.

Kararı siz verin:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

4.2 ye çıkmak için 1.45 voltaj veriyor.
    Benim sabit 1.1v ile çıkıyor.

Kararı siz verin:)
    güzel tabiki ama masaüstünde internete her yerde 1.1 veriyor cekrideklere,
    normalde 0.288v a kadar düşüyor bunu kast ediyorum, efektif frekans düşse bile voltaj sabit kaliyor bu seferde mesela cpu0 cpu6 arası 200 mhzlede dolanırken 1.1v veriyorsunuz buda üzerinden elektrik geçen slikonun düzenli eskimesine yol açmazmı
  • hakanlevent kullanıcısına yanıt
    Fayda zarar eğrisine bakmak lazım.

Sürekli kullanılan bilgisayarda yüksek voltajlarda mı daha çabuk eskir yoksa sabit voltaj la mı.

İnternet te gezinirken 200 mhzlere inmiyor malesef. Mouse kıpırdatmayla 3.6 -4 lere zıplıyor. Anca boştaiken o frekanslarda geziyor.

• Arkadaşlar ryzen 2600x Stok soğutucu ile 1.287v 4050 de çalıştırıyorum. Yeni bir kasaya geçiş yaptıktan sonra sıcaklık değerlerim dahada düştü. önceki kasamın kablolaması ve kasa içi üfleyici fan sayısı yetersizdi(1 adet üfleyici önde, 1 adet egsoz arkada, 1 adet egsoz üstte).Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi
    Bu kasayı belirttiğim voltajda masanın kasa bölümünden dışarı çıkarmadan warzone oynayamıyordum, sıcaklık değerleri 80 derecenin üzerine çıkıyor ve oyunu kapatıyordu.Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi kasayı bu şekilde dışarı çıkarmam gerekiyordu. Ancak bu şekilde işlemci ısısı 70-80 arası geziniyordu ve tabii bu kasa içi düzensizlik ekran kartımında gerğinden fazla ısınmasına sebep oluyordu. Şu anda yeni kasa ile beraber Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi warzone da 65-72 derecelerde maksimum anlık 75 lerde geziniiyor ve kasayı masadan dışarı çıkarmak zorunda kalmıyorum. Şimdi bu kasa ile beraber belki 4.1 e çıkabilirim çünkü 4.1 de ısı müsade etmiyordu eski kasada.
    Yani diyeceğim soğutucu kadar kasa içi havalandırma ve kasanın mevcut konumu da sıcaklıkta büyük etken. (Yeni kasada önde 3 üfleyici arkada 1 egsoz fan mevcut)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alignrogue -- 25 Haziran 2020; 16:35:55 >

• evet arkadaşlar 4. ayımda 4.4ghz 1,24v ile mutlu mesut devam edıyorum. işlemcim hala ilk günki gibi ne 4.4 e cıkmak ıcın daha fazla voltaj ıstıyor nede baska bır sıkıntısı var.
    Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi...
  • B450 tomahawk max 111 derece throttle . Senaryo zorlu biraz ama durumuda iyi değil.

Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

https://store.donanimhaber.com/aa/b4/5d/aab45d42202c814ab3498d907cd4484a.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 5 Temmuz 2020; 22:35:33 >

• merhaba arkadaşlar

imzadaki sistemle ve stok soğutucu ile 4.3ghz de 1.250v ile yükte 69 derece gördü ama boşta ken 45 46 derecelerde gidiyor sizce normal mi?

biosdan oc kısmını değiştirmedim. bu arada 4.30ghz de 1,20 ile reset attı makina bende tekrar 1,25 aldım.

3800x kullananlar acaba ne kadar oc yapabildi?
  • kadir_74 K kullanıcısına yanıt
    stok soğutucu ile gayet iyi değerler.

oc işi birazcık şans işi. slikon kalitesi ile alakalı. sansınıza en azından takoz çıkmamış sizinki
  • quote:

stok soğutucu ile gayet iyi değerler.

oc işi birazcık şans işi. slikon kalitesi ile alakalı. sansınıza en azından takoz çıkmamış sizinki
    cevabınız için teşekkür ederim sistem boşta iken sıcaklığı anca soğutucu değiştirmem lazım değil mi? aida64 testi yaparken cpu fanı ortalama yükte iken 1700rpm de çalıştı kısa süreli de olsa 3000 rpm gördü.
    evet ama çok fark etmez. 47 48 olan bosta sıcaklık (genelde bosta denır ama altta chorme felan acık olur ) 42 44 arasına düşer.

uzun süreli render almıyorsanız amac sadece oyunsa stok sogutucu iş görür.

tabi daha serin çalıssın dıyorsanız 600 e felan (400lere dusmustu ) noctua alabılırsınız.
    yada en az 240 (280+ tavsiye) kaliteli sıvı sogutma alın..

3700 3800 için voltaj ayarlandıysa fazlasıyla yeterlı stok sogutucusu(BENCE)
  • quote:

evet ama çok fark etmez. 47 48 olan bosta sıcaklık (genelde bosta denır ama altta chorme felan acık olur ) 42 44 arasına düşer.

uzun süreli render almıyorsanız amac sadece oyunsa stok sogutucu iş görür.

tabi daha serin çalıssın dıyorsanız 600 e felan (400lere dusmustu ) noctua alabılırsınız.
    yada en az 240 (280+ tavsiye) kaliteli sıvı sogutma alın..

3700 3800 için voltaj ayarlandıysa fazlasıyla yeterlı stok sogutucusu(BENCE)
    dediklerinize katılıyorum ama cpu fannı sesi sanki biraz fazla daha önceki sistemim de 4770k ve c.master 212x vardı bu kadar ses gelmiyordu.

sırf bu yüzden alırım sanırım.
    sessiz bir soğutucu arıyorsanız 12mm+ ve 3. parti birşeyler bakmakta faydavar.
    Stok soğutucu için yaz ayında bence aşırı iyi değerler.
  • Arkadaşlar merhaba, haftalar süren araştırmalar sonunda imzamdaki sistemi topladım. Ufaktan oc denemelerine de başladım. Bu konuda pek bilgi ve deneyimim olmadığı için sizden fikir almak istedim. 3700x işlemci ve Scythe Mugen 5 soğutucu ile 1.36V 4.35 Ghz hızında denedim. Cinebench multicore testte 95 dereceleri gördü. Boşta da 50 derece civarlarında dolaşıyor. Bu soğutucu ile bu sıcaklıkları görmemem gerekiyor gibi geliyor. Termal macun olarak da Arctic MX-4 kullandım aslında. Resimde sıcaklık ve score'ları görebilirsiniz. Siz tecrübeli arkadaşlardan puanlar ve sıcaklıklar hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.(4.35 deneme amaçlı yapıldı, günlük kullanımda 1.3V 4.3ghz gideceğim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan.32 -- 5 Temmuz 2020; 21:51:13 >

• Spartan.32 kullanıcısına yanıt
    1.36v az buz bir voltaj değil. Hele hele 3000 serisi için.

1.25i bu havalarda aşmayın derim.

Attığınız taş ürkütüğünüz kuşa değmeli.
    4.2 ile 4.35 arasında verdiğiniz voltaja değecek bir performans artışı olmaz.

Ha ram oc lersiniz yetmez oc ister o zaman başka.

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi 1.25V'ye çektim gerilimi. 4.3'ü ryzen masterda,occt de,aida64'te hatasız çalıştırmasına rağmen cinebench testinde çakılıyor. 4.25'e çektim mecburen. Multicore 100 puanlık düşüş oldu.

Ram konusuna hiç gelemedim daha. Elimdekiler hynix D-die çıktı. Birkaç deneme yaptım fakat ya ram'lar çöp ya da ben beceremedim. DRam Calculator zaten 3200'ün üzerinde CL16'nın altına düşmüyor. Bir dünya para verdik çöpün alası çıktı iyi mi
    Anakartın kendi xmp profilini kullanıyorum. 3200 CL16-18-18-34. Son aida64 testinde gecikme 71ns çıkmıştı. Bu konuda da forumdan yardım almam gerekecek sanırım
  • Hocam soğutucunun altındaki dışa çıkıntılı taraf ramler e bakıyor(Resimde çok anlaşılmıyor olabilir), fan da ramlerden tarafa takılı. Acaba yönü mü ters? Macunu sürerken her tarafa dağıtarak sürdüm açık bir yer kalmış olamaz fakat dağıttığım için tabaka fazla ince kalmış olabilir. Birazdan söküp de resmini atayım.

bence tam ortaya küçük bezelye kadar sürüp soğutucuyu iyice bastırmak en mantıklısı
    kendi xmp si ile olmuyor cok kotu durumda. manuel olarak değerleri girmek lazım.. bi deneyın. T1 olacak. boot etmez ise cmos yada bios pili cıkartmak gerekır.

konuyu ıyıce okuyup anlayın... timinglerle işiniz yok sadece değer girmeyi ögrenin..
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen2-icin-dram-calculator-kullanimi--142868261

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.