Bildirim
Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (18. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
2000 serisi ile 3000 bir hayli farklı ..
bende 2600 varken 1,46 v a kadar vermıslıgım vardı. 75 derecelerde gezıyordu.
şimdi 75 derecelerı 1,27 1,28 v larla görüyor.
tabi bu işlemciden işlemciye değişmekte. -
93 watt ve 89 derece... inanılmaz açıkçası
ben bu 3600 3700x işini çözemedim. tutturan prism soğutucuyla 70i 80i zor geçiyor, tutturamayan sıvı soğutucuyla 90ları görüyor
bilemedim kaçırdığımız göremediğimiz bir nokta mı var ki ben de anlamadım açıkçası -
Hocam o rehbere bakarak yaptım oc işlemini. Ramler resmen patates. 3600-16-16-19-21-36 için 1.4V verdim sonuç yine bios reset. AREryilmaz isimli arkadaş o konuya yazmış zaten, hynix cjr/djr'sa geçmiş olsun diye. 1.5'e kadar sıkıntı olur mu 1-2 deneme daha yapayım -
3600 olmuyorsa 3433 deneyın..
hiç biri olmuyorsa 3200 ü manuel girin yine fark edecektir. -
hinix belleklerdfen anlamam d die pek iyi değil ama cjr ile çok iyi sonuclar elde eden arkadaşlar var
1.5v vermenize gerek yok ama 3600 cl16 1.4v zor 3600 cl18 hedefleyin 1.4v için
djr kötüdür cjr iyidir
her cjr iyi olmayabilir
her samsung bdieın iyi olmadığı gibi
şans işi
e -
İşin garibi kingston bu ramlerin 4000'e kadar gittiğini belirtmiş sitede. Daha 3600'ü göremedik bunlarla -
ram işini pek çözemedim. osuruktan nem kapan bir meret.cl 16 3800 mümkünatı yok açılmıyordu. 2 gun sonra stabil şekilde cl 16 3800 olarak calısıyor. ya ben bi yerde eksıklık yapıyordum yada beyımızın keyfı yerıne geldı
E kadar denilen şeyi yasaklamadıkları sürece bunlar başımıza çok gelir. -
-
trcdleri yanlış giriyorsun trcdWR 19 değil trcdRD 19 olacak, tam tersi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 6 Temmuz 2020; 1:17:45 > -
16-19-16-21-36 şeklinde olması gerekiyor yani? Tamam o şekilde deniyorum bir de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
3600 kullanıyorum. İşlemcide sorun olmadığını en iyii kanıtlayacak program hangisi ? Aida64, cinebench r20 ve belki prime95 kullanmayı düşünüyorum bunlar yeterli mi yoksa önerebileceğiniz başka programlar da var mı ?
Bir de bu programların ne kadar zorladığını bilmediğim için işlemcinin max kaç derece olması gerektiğini de yazarsanız sevinirim. Mesela aida64 de 80 dereceyi geçmedi 15dk testte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 6 Temmuz 2020; 11:14:58 >
Prime 95smallfft gerçek olmayacak kadar extreme bi test yapar. Stabilite testi için en önemli testlerdendir. Yalnız sıcaklıklar normale göre 15 dereceye yakın fazla çıkabilir.quote:
Orijinalden alıntı: RundeLL
3600 kullanıyorum. İşlemcide sorun olmadığını en iyii kanıtlayacak program hangisi ? Aida64, cinebench r20 ve belki prime95 kullanmayı düşünüyorum bunlar yeterli mi yoksa önerebileceğiniz başka programlar da var mı ?
Bir de bu programların ne kadar zorladığını bilmediğim için işlemcinin max kaç derece olması gerektiğini de yazarsanız sevinirim. Mesela aida64 de 80 dereceyi geçmedi 15dk testte.
Cinebench R20 ise stabilite test etmek için ilk adım olabilir ama kesin sonuca varılamaz. Ama sıcaklıklar oldukça gerçekçidir.
Bu testler esnasında işlemciniz auto/default ayarlarda ise aşırı ısınınca clock kısacaktır bi gözünüz clocklarda olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şuan 3.6ghz, voltaj otomatikte ve cpb ile precision boost overdrive kapalı. Prime 95 ile işlemciyi o kadar zorlamaya gerek var mı peki ? Korkuttunuz şimdi biraz
İşlemciyi stock cpb kapalı kullanıyorsanız bi stabilite testine ihtiyacınız yok. Overclocktan sonra yapılır bunlar genelde.quote:
Orijinalden alıntı: RundeLL
Şuan 3.6ghz, voltaj otomatikte ve cpb ile precision boost overdrive kapalı. Prime 95 ile işlemciyi o kadar zorlamaya gerek var mı peki ? Korkuttunuz şimdi biraz
Siz soğutmayi kontrol etmeyi amaçlıyorsanız, cinebench ile bir deneyin, oda sıcaklığınız 30 civarı ve 82-83 ü geçmiyorsa sıcaklıklarda sorun kabul edilecek bir durum yok, ama sıcak mı derseniz cpb kapalı olmasına rağmen evet çok sıcak. Ama sorun mu, değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 6 Temmuz 2020; 11:37:14 >
İşlemciyi 4.2/1 hızlarında kullanmak istiyorum da bu testleri yapma nedenim hiç oynamadan default ayarlarda en fazla ne kadar ısındığını öğrenmek istemem. Sonuçta öncesini bilmeden sonrasını görmek pek fikir vermeyecektir.
Hava fazla sıcak yaşadığım yerde o yüzden normal karşılıyorum 80'i geçmediği sürece.
Hocam Ryzen 3000 serisi için şu an iyi bios hangisi? Dünden beri arkadaşlardan da yardım alarak cpu ile ram'e bir ayar vereyim dedim. İkisi de stabil çalışmıyor. Sorun ram demi, anakartta mı, işlemcide mi soğutucuda mı biosta mı anlamadım bi türlü
Bir de B450 gaming plus max acaba 3700x i oc yapmak için yetersiz bir kart mı? Yukarıdaki yazışmaları okuduysanız yani bu soğutucu, işlemci, anakart ile aldığım sıcaklıklar inanılmaz. 4.2 ghz de bile stabil çalışmamaya başladı sistem. -
Ryzen 3700x, yan cam açık 3.6 stok hızda 2 dk prime95 Smallffts testi sonucu 90 derece
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X