Şimdi Ara

Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
44
Favori
27.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sıkıntınız nedir tam bilemeyeceğim, benim prism ile aldığım değerden 30 derece yüksek alıyorsunuz , bu yüzden en büyük günah montajdadır diye düşünüyorum.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Hocam müsait olunca atacaktım test sonuçlarını ama dün 15 dakikalık bir test yapmıştım bu konuda da var hatta görüntüleri.https://forum.donanimhaber.com/islemcimin-kullanimi-ve-sicakligi-normal-mi--144403494

Eğer sen gene de tekrar test edip at derseniz ilk fırsatta atabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    1,07 v için yüksel sıcaklıklar..

kendi macununu temizleyip orta karar bir macunla deneyin. yine düşmez ise iadeyi bir düşünün.

ayrıca o sisteme 1 adet daha ram ekle kullanacaksan. tek 16 gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 6 Temmuz 2020; 17:21:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

1,07 v için yüksel sıcaklıklar..

kendi macununu temizleyip orta karar bir macunla deneyin. yine düşmez ise iadeyi bir düşünün.

ayrıca o sisteme 1 adet daha ram ekle kullanacaksan. tek 16 gb.
    Sistem bu:
    www.vatanbilgisayar.com
    AMD R5 3600-DUAL RTX2060 EVO 6GB-PRIME B450M-K-OCZ 500GB NVME-CRUCIAL 16GB RAM - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-3600-dual-rtx2060-evo6gb-prime-b450m-k-toshiba-500gb-m-2-ssd-crucial-16gb.html

Bu arada işlemcinin montajı bana geldiğinde yanlış yapılmıştı 93 dereceyi gördüm. Kapattım acaba termal macun mu sürmediler yada fanı tam montajlayamadılar mı diye söktüm bi, baktığımda termal macun sürülüydü ama fazla mı az mı yeterli mi anlayamadım pek bildiğim bir konu değil çünkü. Fanı kendim montajını yaptıktan sonra da 80 üstünü hiç görmedim. 75 filan sanırım oyun içi max.

Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

• quote:

sessiz bir soğutucu arıyorsanız 12mm+ ve 3. parti birşeyler bakmakta faydavar.
    600 tl seviyesine kadar da hangi soğutucuyu tavsiye edersiniz. sıvı soğutma haricinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

hocam benim elimde 3800x var

4.3 1.206 ile stabil
    4.4 için 1.3v istiyor
    4.5 stabil değeri ise 1.38 lerde 100c lere geliyor 1.2 kg soğutucu ile

ne yaparsan yap yukarı cıkmıyor mhz olarak çoklu çekirdekte

amd bu işlemcileri 4.2 ghzlere göre yapmış olarak görüyorum ben üzeri şansına giderse
    Merhaba

aynı işlemciyi kullanıyoruz 4.3 için vermiş olduğunuz 1,206 w ile sıcaklıklar nasıl acaba 1.2500 ile çok fark eder mi ?
  • kadir_74 K kullanıcısına yanıt
    boşta 40 42 arası yükte 75 +-3 lerde dolaşıyor forumda konusu olan snowman soğutucu işini görecektir hatta para harcamdan işi yapayım dersen
    urun.n11.com
    T6 6 Bakır Boru 2fan Kırmızı Ledli Cpu Fan Vidalı Apart - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/t6-6-bakir-boru-2fan-kirmizi-ledli-cpu-fan-vidali-apart-P432113460

bu bile işini görecektir boss bilişimi normalde tavsiye etmem ama stoktan 1 günde gözüküyor bu ürün almadan önce yine telefon aç sor mesai saatinde
    Boss Bilgisayar
    Deepcool GAMMAXX 300 Processor Cooler 12 cm Soket 754,Soket 939,Soket 940 AMD A Intel Celeron Intel Celeron D Intel Celeron Dual-Core Intel Core™2 Duo,... 900 RPM
    https://www.bossbilisim.com/deepcool-gammaxx-300-cooler-12-cm-soket-754-soket-939-soket-940-amd-a-intel-celeron-intel-celeron-d-intel-celeron-dual-core-intel-core-2-duo-...-900-rpm-44493

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 6 Temmuz 2020; 18:23:13 >

• kadir_74 K kullanıcısına yanıt
    inventus
    NOCTUA NH-U12S SE-AM4 AM4, 1ad NF-F12 PWM FAN, NT-H1 termal İşlemci soğutucusu
    Sistem ile alındığında anakarta hasar vermemesi için demonte olarak kargolanır. (stoklarla sınırlıdır) - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8400

indirime düşmüştü. fakat şimdi birazcık pahalı.

• 10 dakika AIDA64 stress testi sonuçları ve cinebench r20 skoru. (Şuan CPB ve PBO kapalı halde 3.6ghz hızında çalışıyor. Sistemim bu tekrardan belirteyim:
    www.vatanbilgisayar.com
    AMD R5 3600-DUAL RTX2060 EVO 6GB-PRIME B450M-K-OCZ 500GB NVME-CRUCIAL 16GB RAM - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-3600-dual-rtx2060-evo6gb-prime-b450m-k-toshiba-500gb-m-2-ssd-crucial-16gb.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 6 Temmuz 2020; 20:53:11 >

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıklar fazla malesef..

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Ne kadar olması gerekli ?

Edit: Yeni mesaj yazmadan direk bu mesaja ekliyorum. CPB boost açık PBO kapalı:

Sıcaklığı 90 derece üstü görür görmez durdurdum testi hemen bu işlemciyi nasıl kendi turbo hızında kullanacağız yav illa soğutucu veya voltaj ayarlamaları mı lazım bu nasıl iştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 6 Temmuz 2020; 21:45:20 >

• Hocam bu sıcaklıklar boştayken neden fırlıyor birden? Stok fan ryzen 3600 kullanıyorum.

[GIF]

5 dakikalık test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muco -- 11 Temmuz 2020; 19:34:39 >
  • Muco kullanıcısına yanıt
    ya sogutucu alacaksınız yada voltaj sabitleeyceksınız.

tabi bu gecıcı bır cozum. ufak sıcramaları devam edıcektır. ama daha serın oalcaktır.
  • quote:

ya sogutucu alacaksınız yada voltaj sabitleeyceksınız.

tabi bu gecıcı bır cozum. ufak sıcramaları devam edıcektır. ama daha serın oalcaktır.
    Soğutucu olarak ne öneriyorsunuz hocam max 300 TL

• Boss Bilgisayar
    Be Quiet! Dark Rock Advanced Processor Cooler 12 cm LGA 1155 (Socket H2),LGA 1156 (Socket H),LGA 1366 (Socket B),LGA 775 (Socket T),Socket 754,Socket.
    https://www.bossbilisim.com/be-quiet-dark-rock-advanced-processor-cooler-12-cm-lga-1155-socket-h2lga-1156-socket-hlga-1366-socket-blga-775-socket-tsocket-754socket.-91989

1 gün stok teslim olmasa atmazdim 9 gün yazan ürünlerini sakin ama sakın alma gibi hata yapmayın bossbilisimden

Pazartesi telefon ile arayıp teyit ettirip o şekilde satın almak en mantıklısı hatta eski serisi mi bilmiyorum eski ise am4 desteği yok yeni kutu ise am4 destekli

Alternatif fiyat olarak süper olan yine 1 gün teslimatı am4 destekli

Boss Bilgisayar
    Deepcool GAMMAXX 300 Processor Cooler 12 cm Soket 754,Soket 939,Soket 940 AMD A Intel Celeron Intel Celeron D Intel Celeron Dual-Core Intel Core™2 Duo,... 900 RPM
    https://www.bossbilisim.com/deepcool-gammaxx-300-cooler-12-cm-soket-754-soket-939-soket-940-amd-a-intel-celeron-intel-celeron-d-intel-celeron-dual-core-intel-core-2-duo-...-900-rpm-44493

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 11 Temmuz 2020; 22:15:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende 1.325 V ile 4.0 ghz üstü çöküyor pc işlemcide bir sıkıntı olma ihtimali var mıdır? Anakartım b450 tomahawk max
  • rmzn31 R kullanıcısına yanıt
    3600 yerine 2600 mü vermişler size

O voltajda 4 üstüne çıkmaması kötü olmuş..

• Otomatikte olsa bile aida 64 stress testinde mavi ekran alıyorum. İşlemci arızalı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzn31 -- 20 Temmuz 2020; 22:50:41 >
  • rmzn31 R kullanıcısına yanıt
    Herşey i auto ya alıp sadece cpu seçili iken bi test yaparmısınız?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.