Şimdi Ara

Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
483
Cevap
44
Favori
27.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende yeni kurdum sistemi oyuna girdikten bir süre sonra ciddi takilmalar yasiyorum acaba işlemciden dolayi olabilir mi?
    İşlemci boştayken 55 derece civari normal denebilir oyuna girdikten sonra 90 dereceye kadar çikiyor
    Ekran kartinin %99unu kullaniyor ve 55 60 derecede kaliyor onda bir sorun olma şansi var mi acaba hiç samiyorum şahsen ama...
    Ayrica acaba benim anakartim 2x8 3200 mhz ramden dolayi mi boyle islemciyi isindiriyor olabilir mi böyle birşey mumkun mu?
    Neyse benim sistemi birakiyorum yardimlarinizi bekliyorum

COOLER MASTER MASTERBOX MB520 MidT ATX 3x120mm KIRMIZI LED FANLI PENCERELİ KASA

Kingston Hyperx FURY 16GB DDR4 3200MHz CL16 Performans Ram Kiti (2x8GB) HX432C16FB3K2/16

Aoc 24g2u 144hz 1ms ips monitor

Highpower 750w 80+ bronze psu

Samsung evo 860 500gb ssd

Sapphire pulse rx 5700 ekran karti

Amd ryzen 3 r5 3600 islemci

Asus prime b450 m k plus anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 95c kadar işlemci kendini korumaya almaz diyor AMD ama 80c sonrası boost hızını düşürüyor belki yaşadığınız takılma bundan kaynaklanıyor olabilir 200 TL civarında kule soğutucu alınız imkanınız varsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

95c kadar işlemci kendini korumaya almaz diyor AMD ama 80c sonrası boost hızını düşürüyor belki yaşadığınız takılma bundan kaynaklanıyor olabilir 200 TL civarında kule soğutucu alınız imkanınız varsa
    4.2 ghzye 1.3 v aldim islemciyi stress testde 91 derecegorup kapandi an itibariyle

• Hwinfo ile anakart sıcaklıklarınida takip edin hocam orada da sorunlar olabilir vrm ısısı cipset vb

• quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

Hwinfo ile anakart sıcaklıklarınida takip edin hocam orada da sorunlar olabilir vrm ısısı cipset vb
    4.2 ghz 1.3 fazla mi? Kaça cekmeliyim napmaliyim
    Ramlerden dolayi olabilir mi

• Herşeyi oto bırakınca kendisi kaça getiriyor yük altında CPU core volt u ona bak bir iki kademe altına al o volt ile kaç GHz çalışırsa orada allcore çalıştır eğer öyle kullanmak istiyorsan

• Amd Ryzen  Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi

360 mm sıvı soğutucu olmasına rağmen kötü bi sonuç galiba bir tık voltajı düşürdüğümde aıda64 stress testi hata veriyor herkesin işlemcisi güzel çıkmış bi benim takoz herhalde
  • Champion39 C kullanıcısına yanıt
    4,2ye alıp dusuk voltajda kullanın derım.

sogutucudan cok slıkon kalıtesı etkılıyor o da sans işi
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    normalde biosdan pbo ile core performance boost'u kapadım chrome veya basit oyunlar oynarken oyle takılıyorum ağır oyun oynacaksam profili aktif ediyorum acaba doğrumu
  • Ryzen 5 3600 için soruyorum. Satın alma aşamasında işlemcinin takoz olup olmadığını tespit etme şansımız var mı? Üretim yılı, seri numarası vs belirleyici bişiler?
  • Şansınızı arttırma ihtimali varmış. Konu açmıştı bir arkadaş.

2010 ve üstü yazan seriler daha iyi oc lenen seriler.

Bilgi için teşekkürler hocam

• sistemimi 3600x ile güncelledim. anakart gigabyte x570 aorus master, ramler gskill 3600mhx 16gb cl16
    1,27v ile 4,2ghz kullanabiliyorumhttps://resimyukle.xyz/d//99fMRz.jpg

cinebench20 ile test ederken voltaj düştükçe cpu hızı aynı olsa da skor değerleri düşüyor. bununla ilgili net bir bilgi bulamadım. overclock yapacağımdan değil yapmıyorum zaten. ama sebebini merak ettim
  • drserk kullanıcısına yanıt
    voltaj yetmedıgı ıcın puanınız dusuyor. yani çalısması gerektıgı gıbı çalısamıyor.
  • Champion39 C kullanıcısına yanıt
    İşlemcinizin BF kodu nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

voltaj yetmedıgı ıcın puanınız dusuyor. yani çalısması gerektıgı gıbı çalısamıyor.
    aidata ve p95 te 20dk uzun stabil çalıştı. sizce düşük voltaj sıkıntı çıkarır mı? amd x570 sistemi bilmediğim bir sistem, araştırıyorum hala

edit:::
    Tom's Hardware
    Ryzen Burnout? AMD Board Power Cheats May Shorten CPU Lifespan
    https://www.tomshardware.com/news/ryzen-burnout-amd-board-power-cheats-may-shorten-cpu-lifespan
    böyle de bir haber var. ben de bu oran %140 hatta 200leri geçiyor bazen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 10 Haziran 2020; 13:34:20 >

yazıdan okuyup anladıgım stok halde fazla voltaj verdırıp performans almaya calısması. ve bununda işlemci ömrüne etkisi..

altta okudugum %lik bölümle alakalı bısı anlayamadım.
    son kısımdan önce de bahsedilen benim anladığım kadarıyla, (cpu) power reporting deviation %100den az oluyorsa anakart ile işlemci arasında iletişimin yetersiz kaldığı.asıl alttaki yorum yapanların ne demek istrediğini anlamadım. yazıyı yazana intel mi sposnsor olmuş nedir bilemedim
    anlasılması zor bır yazı olmus genel anlamda.

yorumlarda da genelde anakart uretıcılerıne sallamakla mesguller :D

1 tanesını tam çözemedim ne anlatmak ıstıyor.. heralde sızın sordugunuzla alakalı..

quote:

If a value of 50% means it is consuming twice as much power as it reports, then a value of 150% means it is consuming half as much power as it reports, then again it expects to be running at an all core speed of something like 4100mhz at 1.4v, not 4300mhz at 1.2v.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 10 Haziran 2020; 16:9:7 >
    burada da konuya değinmişler bir şeylerin kokusu var ama hadi hayırlısı...amd ye geçtim ya ondan bu haberler :))
    https://www.pcgamer.com/amd-ryzen-motherboard-power-bias-hwinfo/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 10 Haziran 2020; 17:59:6 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.