Şimdi Ara

AMD Ryzen sonrası FXlerde Fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen işlemcisini duyurdu. Piyasada yine Intel'den düşük fiyata satılacağı da aşikar. Benim merak ettiğim FX işlemcilerin fiyatı ne kadar düşer?
    AMD FX4100 kullanıyorum. FX 6100e geçiş yapayım diyorum. Vatan'da şu an 424 TL.

• Öncelikle şunu belirteyim tahminimce RYZEN çıktığında FX'lerin üretim-dağıtımı son bulacak.

O yüzden parakende/toplu satış yapan firmaların indirime gideceğini sanmıyorum.

Ha bir de FX 6100 taş devrinin FX'i. Ne sıfır ne de ikinci el alınmaz.

Yükseltme yapacaksanız ikinci elden FX 8300 bakın.
  • kötü değiller ama şu dönemde sıfırına para verilecek işlemciler de değiller,2.el 6300/8300 gibi birşey alınabilir
  • 4100'den 6100'e geçiş mi olur Allahını seversen. Mantıksız bir hareket olur.
  • vatan 8350'yi 500 liradan maliyet aldiysa ryzen 600 liraya bile ciksa 8350'yi maliyetten daha ucuz satamaz.ucuz satabilmesi icin amd'nin 8350 fiyatinda indirim yapmasi gerekir.piyasadan cekilecektir bence fx'ler.ben phenomII x3 alirken piyasaya phenomI 870 mi carpan kilidi acik model girmisti ama kisa bir sure sonra piyasada phenomI kalmamisti.son bi indirim stok eritme icin olabilir belki ama uretimi bence coktan bitmistir fx'lerin.stoktan da fazla uzun gitmez ama o kadar am3+ anakarti olan adam var biraz daha uretelim derlerse orasini bilmem.indirim olsa bile dolar kuru yuzunden almayani dovuyorlar olmaz fiyatlar.ben 2013'te 8320'yi 400 liradan almistim simdi 620 lira hani ucuzlasa ne kadar ucuzlayacak?
  • Hocam illaki yükseltme yapmayı düşünüyorsanız black edition olanlara dikkat edin. Çünkü onlar 125w TDP değeri var. İşlemci güç pini 2x4 pin olmalı onların. Yani fx4100 kullanıyorsanız benim gibi 760 çipsetli anakart kullanıyorsunuz tahmin ediyorum.

Ha fayda konusunda dx12 ile gercekten performansi artacak deniyor fx6 ve 8 serisinin ancak bilemiyorum tabii. Tamamen fısırık bir seri kesinlikle.
  • 3 sene önce fx6300 almistim 290 liraya fiyatlar ne hale gelmis resmen
  • Oha fx6300'ü 280 civarına almıştım, tamam kur yükseldi ama alt işlemciye o para verilmez.
  • Ya kardesim Ryzen varken niye FX serisi aliyorsun ki.
  • Bir de niye eski fx6100?Bari geçmişken fx6300 e geç ki o bile mantıksız.Fx83xx bir işlemciye geçmedikten sonra anlamı yok bence.
  • 95W TDP değeri olan ve vatanda satılan en iyi FX işlemci FX 8300 şu an. Tabi o işlemciye de yatırım yapmak ne kadar mantıklı tartışılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartın ve anakartın nedir? Sıfır olarak geçiş yapmak mantıklı değil ikinci el alınabilir duruma göre
  • Dolar düşük olsaydı ve ryzenler denildiği gibi çıkarsa(her ne kadar testler iyiyi gösterseler de bizi ilgilendiren son kullanıcı testleri) soket değişiminden dolayi komple anakart, işlemci, ramleri elden çıkaracak bir sürü kişi olurdu haliyle güzel parçalar yakalayabilirdik ama malum dolar aldı başını gitti. Her ne kadar uygun olsa bile ryzene geçmek isteyen kişi anakartını ddr4 ramlerini ve işlemcisini almak zorunda. Bu dolar seviyesi ve bize ürünü getirecek firmaların kar payını da düşünürsek bir çok kişi fxleri ile idare edecektir.

Daha Şubat ayında çıkacak deniliyor ve gelecek ryzenler üst seviye işlemciler yani çoğu kişinin alamayacağı orta seviye ryzenleri bekleyeceği düşünülürse ben kendi adıma uzunca bir süre ikinci el uygun fiyattan fx beklemiyorum.

Çağ dışı bir kasam var şuan belki orta seviye ryzenler çıkınca ikinci el fx bakarım ama yakın zamanda zor gibi.

• rx460 rx470 çıkınca R9 R7 serilerinde düşme oldumu ? tabikide olmadı, 2. el piyasasıda doların eski hali + sıfır alınmış fiyattan 100 tl düşük

fx lerde böyle olacak. dolar düşükken iyi fiyattan alanlar, sıfır fiyatına 2. el satıcak, belki ryzene geçicekler insafa gelip ucuza bırakır oda bi ihtimal
  • 31.05.2012
    Alım gücümüz iyice düşmüş.
     AMD Ryzen sonrası FXlerde Fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 15 Ocak 2017; 14:36:33 >
  • düşünceleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

ryzen serisine geçmek hem anakart hem ram maliyetini beraberinde getiriyor. bunun için fx serisinden devam etmeyi düşündüm. fx 6'ları atlayıp 8'e geçmek daha mantıklıca olacak sanırsam.
  • Vatan 5 yillik karti hala 2000 lira satiyor.

Ikinci el fiyatlari belki düşer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stains kullanıcısına yanıt
    Fx serisinden devam edilecekse hiç olmazsa 8320-8350 falan bakın
  • Stains kullanıcısına yanıt
    Hocam muhakkak 2.el 8350 alın. Ryzen çıktıktan sonra ikinci el fiyatları 300 TL altına düşecektir. Şu anda sahibindende 340 TL'ye GET dahil var. 250-280 TL arasına bulur bir fx 8350 elden teslim alırsınız. 9590 da bakabilirsiniz ama acayip elektrik yakıyor ve çok ısınıyor. Anakartınızı eritebilir . Son derece memnuniyet verici bir upgrade olacaktır 4100'den 8350'ye geçiş. Hafif bir OC ile yüksek çekirdek desteği iyi olan oyunlarda 3-4.Nesil i5 performansı alırsınız. Renderda zaten i7 6700 ile dahi arasında uçurum yok.
  • Son 1 sene icinde 450ye 9590 satildigini hatirliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.