Şimdi Ara

AMD Ryzen Z2 ve Z2 Exreme tanıtıldı: Steam Deck ve daha fazlasına geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Ryzen Z2 ve Z2 Exreme tanıtıldı: Steam Deck ve daha fazlasına geliyor
    Henüz tam anlamıyla yaygınlaşmamış olsa da, taşınabilir oyun konsolu pazarında önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Pazarın önemli isimlerinden AMD ise, uzun süreli söylentilerin ardından yeni işlemcileri Ryzen Z2 serisini bugün resmen duyurdu. Ryzen Z2, Z2 Extreme ve Ryzen Z2 GO modellerinden oluşan seri, taşınabilir oyun konsolları için Ryzen Z1 serisinin halefi olacak. Peki Ryzen Z2 serisi neleri beraberinde getiriyor veya hangi cihazlarda kullanılacak? İşte detaylar

AMD Ryzen Z2 ve Z2 Exreme tanıtıldı

AMD’nin tanıttığı yeni işlemciler, yeni nesil taşınabilir konsollara daha yüksek performans ve hız getirmenin yanı sıra daha iyi pil ömrü sunmayı amaçlıyor. Ryzen Z2 serisi, Z2, Z2 Extreme ve Z2 Go olmak üzere üç adet işlemciden oluşuyor ve en tepede Zen 5 + Zen 5c çekirdek mimarisine dayanıyor.

Serinin amiral gemisi modeli Z2 Extreme'e baktığımızda, işlemci, 3 adet Zen 5 ve 5 adet Zen 5c olmak üzere 8 çekirdekli bir konfigürasyona sahip. GPU bölümünde işlemciye 16 CU (Hesaplama Birimi) içeren RDNA 3.5 tabanlı Radeon 890M eşlik ediyor. Bunun kabaca 3.2 TFLOPS'luk bir performansa işaret ettiğini söyleyelim. 

AMD Ryzen Z2 ve Z2 Exreme tanıtıldı: Steam Deck ve daha fazlasına geliyor
    Ryzen Z2 ve Ryzen Z2 Go modelleri ise, nispeten daha kırpılmış sürümler olacak. Buna göre Ryzen Z2, Z1 Extreme modelinde olduğu gibi 8 adet Zen 4 çekirdeğinden güç alıyor. GPU bölümünde de yine Z1 Extreme modelinde olan Radeon 12 CU içeren 780M GPU tercih edilmiş. Son olarak Z2 GO ise, daha ekonomik ve pil ömrü odaklı 4 adet Zen3+ çekirdeği ve 12 CU içeren RDNA 2 Radeon 680M ile geliyor. 

AMD, Ryzen Z2 Serisi APU’larının ASUS, Lenovo ve Valve gibi üreticilerin cihazlarında kullanılacağını doğruladı. Bu da, özellikle Steam Deck için bir yenileme göreceğimiz anlamına geliyor. Ancak cihazların çıkış tarihi ve fiyatlandırması hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmadı.

Model CPU Çekirdek Yapısı Grafik Birimi
    Ryzen Z2 Extreme 8 Çekirdek (3xZen5 + 5xZen5c) 16 RDNA 3 CU (Radeon 890M)
    Ryzen Z2 8 Çekirdek (8xZen4) 12 RDNA 3 CU (Radeon 780M)
    Ryzen Z2 Go 4 Çekirdek (4xZen3+) 12 RDNA 2 CU (Radeon 680M)

Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-introduces-ryzen-z2-series-confirms-valve-steam-deck-update

• z1 extreme'i yeniden isimlendirip z2 yapmışlar :D

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Her biri birbirinden chagal..

Z2 chagallik yapacaklarina ref bi cihaz yapip eski serileri koyup ucuza satsalarda millet deneyimleyip begenirse ust model yongalara sahip marka modeller satin alsa .

Anadoluda bi laf vardir.bunlarinda gtu kalkti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 6 Ocak 2025; 16:43:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar zaten piyasada var ki.

• Hiç tanıtılmasa daha iyiymiş.El konsolu hala emekle aşamasındadır. En az 5 yılı var adam akıllı bir el konsolu almak için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sething kullanıcısına yanıt
    masaüstü ekran kartında yeşilli taraf rakipsiz, APU tarzı ve işlemcilerde kırmızılı rakipsiz. Mavili taraf hızlıca geri dönmeli ama çok ileri gitmeden. Yoksa 3.nesilden beri %5-10 performans verip oyalayıp durdular. Taa ki 8. nesilde kayda değer güncelleme geldi.
    Yeşilli öne geçti ve argede hız kesmedi, rakip kalmadı ortada.
    NŞA yıllar boyunca olmayacak gibi :D

• tekin-71 kullanıcısına yanıt

Hic tanitilmasa emeklemekten ucmaya nasil gececek.dewletlikiz gibi nesil atlayarak mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3.2 TFLOPS? Ee bu dünün aynısı..

• Garip bir model olmuş, z2 ve z2 go eani neslin aynısı, bir islemci ailesinde 3 farklı grafik çipi var, extreme modelin performansını merak ediyordum ama pek bir gelişme yok anlaşılan

• Z1 extreme üstüne yani 780m gpu üstüne bir yüzde 20 25 artış olmuş gibi duruyor.

Ama malesef ki 890m de 1080p low ayarlarda anca ucu ucuna yetiyor. Ki açık konuşayım 30 fps oyun oynamakta işkence açıkçası oynanmıyor.

3 aya yakın lenovo legion go ve sonrasında 1 küsür aydır da rog ally z1 extreme işlemcili kullanan birisi olarak diyorum, yani bu el konsolu tamam performansı yetse bile abidik kubidik windows sıkıntıları ile uğraşıyorsunuz.

Öyle nintendo switch gibi bir deneyim yada basitlik sorunsuzluk asla beklemeyin. Pil ömürleri oyuna göre değişiyor ama 2 saat max, aletler ağır kalın ve ısınıyorlar. Öyle yattım yatağa oturdum divana uzattım ayaklarımı oh açtım dur ya bir helldivers 2 oynayayım diyemiyorsunuz. Oyuna ben yeni başladım ilk 2 saatlik iade süresini sadece grafik ayarı yaparak harcadım neredeyse. Yok amd RSR aç yok işte o yetmedi AFMF2 aç, ya o da galiba olmadı ayarlardan render kalitesini balanced yemedi dur performans yap vs. oyun çamur oluyor böyle testere gibi tırtıklı vs. düşmanı göremiyorsunuz. Anca işte uğraş babam uğraş 40 fps civarı yapabildim de biraz oynayabiliyorum o da type-c'den hdmi monitöre falan taktım öyle kontrolcüyle 7 inç düdük kadar ekranda oynanmıyor. Çünkü oyun içindeki simgeler işte şuna bas buna bas vs şeyleri bulgur tanesi kadar oluyor 7 inç ekranda oynanamıyor. Ha 50 tane ayarla uğraşacaksınız da düzeltebilirseniz işte.

Birde şimdi rog ally x çıktı 24 gb ram var pil kapasitesi 2 misli arttı ama alet ağırlaştı kalınlaştı, 500 600 gram üstü zor yani elde oyun oynamak çünkü yoruyor. Yetmiyor birde bu sorunlar birde gerizekalı windows 11'e mahkumsunuz onun ayrı sorunları bir yandan derken el konsolu hevesiniz malesef baltalanıyor. Ha kimi adam var arkaya ssd kutusu takıyor işte kılıf takıyor 50 bin mah powerbank takıyor öyle geziyor ondan zevk alıyor ona birşey diyemem ama hevesiniz varsa bunları da bilerek girişin yoksa al sat al sat ha bire zarar eder durursunuz. Belli ki bekleyeyim z2 ile toparlar da demeyin çünkü gördüğünüz gibi durum, arada 2 misli fark yok. Yüzde 20 25 max fark var değmez.

• Yıl olmuş 2025 tanıttığı yonga da ki gpu RDNA 3! AMD dalga geçiyor. Steam deck 2 bekliyorum hatırı sayılı bir süredir. Beklemeye gerek yokmuş keşke oled alıp geçseymişim.

• valve z2 kullanmayacağını söyledi sıçrama olmadığı sürece kullanmayacak

• Yorumlarda cehalet akıyor yine önceki model ile aynı performansi verecegini düşünenler var radeon 890m 1 yıldır var zaten ve 780m den yuzde 30 daha performanslı geçen ay amd radeon 8060s modelini tanıttı masaüstü 3060 performansinda ama el konsollarina gelmesi 1 yılı bulur çünkü henüz tdp si yüksek yani gelecek yıl el konsollarinda rtx3060 performansi gorebiliriz

• El konsolundan rtx3060 vs performansı nasıl bekliyorsunuz anlamıyorum adı üstünde el konsolu ????????

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.