Şimdi Ara

Amd sistem mi yoksa İntel sistem mi ? (KARAR VERİLDİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle birşey de var. Önümüzdeki 2 yıl felan içinde intel'in yeni çıkacak işlemcileri artık anakartlarla entegreli olacak. Yani ayrıca anakart veya işlemci alma gibi bir durum olmayacak ortada. Nasıl bazı işlemcilerin içinde ekran kartı oluyor durum aynı o şekilde olacak. (Eski sistemler için geçerli değil, o çıkarttıkları işlemcilerden alırsanız durum böyle.). Bu durum piyasayı nasıl etkiler tahmin edemiyorum. Lehine mi olur aleyhine mi bunu zaman gösterecek. :)
  • Amd diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Şöyle birşey de var. Önümüzdeki 2 yıl felan içinde intel'in yeni çıkacak işlemcileri artık anakartlarla entegreli olacak. Yani ayrıca anakart veya işlemci alma gibi bir durum olmayacak ortada. Nasıl bazı işlemcilerin içinde ekran kartı oluyor durum aynı o şekilde olacak. (Eski sistemler için geçerli değil, o çıkarttıkları işlemcilerden alırsanız durum böyle.). Bu durum piyasayı nasıl etkiler tahmin edemiyorum. Lehine mi olur aleyhine mi bunu zaman gösterecek. :)

Piyasa degisene kadar biraz bocalar sonra oturur bence..eskiden iyi anakart alip islemci yukseltiriz diyoduk simdi iyi anakart almak isteyince islemciyide iyi alip 1000 lira ustunde para vermemiz gerekebilir.Neyse ben seviniyorum insanlar ellerinden 2600k lari falan cikarsinda bi alip kullanalim artik.anakart islmci ayri ayri kullaniyorum kardes deyince gulen insanlarla karsilastigim an 2600k gibi eskilerin babasiydi bunlar diyebilecegimiz islemcilere veda ederim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Şöyle birşey de var. Önümüzdeki 2 yıl felan içinde intel'in yeni çıkacak işlemcileri artık anakartlarla entegreli olacak. Yani ayrıca anakart veya işlemci alma gibi bir durum olmayacak ortada. Nasıl bazı işlemcilerin içinde ekran kartı oluyor durum aynı o şekilde olacak. (Eski sistemler için geçerli değil, o çıkarttıkları işlemcilerden alırsanız durum böyle.). Bu durum piyasayı nasıl etkiler tahmin edemiyorum. Lehine mi olur aleyhine mi bunu zaman gösterecek. :)

Hmm o zaman ben AMD diyorum .Zaten sonra değiştircem tabikide .

Herkes için teşekkür ederim yorum ve zaman ayırdığınız için .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vip3r

quote:

Orijinalden alıntı: JackTheRipper_Tr

quote:

Orijinalden alıntı: Vip3r

Güzel sistem seçimlerinde bulunmuşsun. İntel sistemi tavsiye ederim ben de. Performans olarak ikisinden de istediğin performansı alırsın ama gönül intele kayıyor yine de Bu arada işlemciyi i5 3570k ile değiştirebilirsen çok hoş olur. Malum mutlaka overclock yapmak isteyeceksin ve yapacaksın

Kardeş overclock ne daha onu bile bilmiyorum :)

Overclock türkçe anlamıyla hız aşırtma , hızlandırma anlamına geliyor. Yani işlemcinin gücünü bi nebze arttırmış oluyorsun. He eğerki yapmam anlamam o işlerden diyorsan gerek de yok o işlemciyle akar gidersin zaten. Ama böyle bir sistem aldıktan sonra senin de DH'nin içine dalacağını tahmin ediyorum . O yüzden birçok şey öğreneceksin ve bunları denemek isteyeceksin. Misal ben sistemi aldığım gün DH'ye kaydoldum hiçbir şey bilmeyerek sorarak öğrenerek bişeyler öğrenmeye başladım bunu sen de yapacaksın yeni sisteminle birlikte

Kararım AMD ama ileride intelin yeni modeli ile değiştiririm ama 2-3 yıl sonra .Teşekkürler .

• onlar 2 yıla kadar çıkartacak ama düzenin oturması 5 yılı bulur bence. Hadi biz bunu çıkarttık herkes buna dönsün olayı yok öyle. :)

• quote:

onlar 2 yıla kadar çıkartacak ama düzenin oturması 5 yılı bulur bence. Hadi biz bunu çıkarttık herkes buna dönsün olayı yok öyle. :)

Kardeş şimdi hesapladım AMD sistem 1921 TL ediyor İntel sistem 1965 TL ediyor arada 44 TL fark var ve pazartesine kadar almam lazım indirim bitmeden önce .AMD işlemcisi ve anakart stokta olmadığı için İntel'i alacağım galiba .Sizce almalı mıyım yoksa AMD işlemci ve anakartını beklemeli miyim ?
  • valla yerinde olsam o kadar para verdikten sonra gidip de k olmayan seriyi almam şahsen. Kişisel fikrim bu.

• quote:

valla yerinde olsam o kadar para verdikten sonra gidip de k olmayan seriyi almam şahsen. Kişisel fikrim bu.

Yok zaten 3570K ile hesapladım hehe alayım mı ,al derseniz birde kendi isteğimle yarın ilk işim o olacak ve 2. işim DH'ye üye olmak olacak .
  • DH? anlamadım:)

• quote:

DH? anlamadım:)

Bu siteye üye olacağım dedim ya en başta (EDİT 2).
  • FX 8350 li sistem derim . Anakartta military serisi off off
  • quote:

quote:

3 ay sonra benim üyeliğim 7. Yılına girecek. Ama ben son 1 aydır aktif olarak kullanmaya başladım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

FX 8350 li sistem derim . Anakartta military serisi off off

Evet bende istiyordum fakat stokta olmadığı için İ5 alıcağım .
  • quote:

quote:

quote:

3 ay sonra benim üyeliğim 7. Yılına girecek. Ama ben son 1 aydır aktif olarak kullanmaya başladım :)

Hehe .
  • quote:

quote:

FX 8320 alınabilir bence
  • quote:

quote:

quote:

FX 8320 alınabilir bence

8350 alayım almışken en iyisi olsun dedim ama napalım kısmet i5'miş .Artık kararımı verdim İ5 alacağım .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

FX 8320 alınabilir bence

8350 alayım almışken en iyisi olsun dedim ama napalım kısmet i5'miş .Artık kararımı verdim İ5 alacağım .

Bitmesin daha ben almadim

• quote:

Orijinalden alıntı: CagBaBa

quote:

quote:

quote:

quote:

FX 8320 alınabilir bence

Bitmesin daha ben almadim

Stokta yok diyor .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -ASTON MARTIN-

AMD sistem gayet güzel. Fakat yerinde olsam işlemciyi AMD FX 8320; ekran kartını MSI GTX 670 PE almaya çalışırdım. Bence bu sisteme GTX 670 yakışır..

Teşekkürler cevabınız için .8320 ile 8350 arasındaki far nedir ?

FX 8320 ile FX 8350 arasında oyunlar konusunda hiçbir fark yok. Genel olarak baktığınızda FX 8350'nin 4 GHz, FX 8320'nin 3.6 GHz geldiğini görürsünüz. Aradaki farkı OC ile kapatabilirsiniz. i5 3570K bu iki işlemci kadar iyidir fakat fiyat konusunda daha pahalıdır. Ayrıca işlemci seçerken -geleceğe yönelik sistem kuruyorsak- önemli kriterler var;
    Birinci olarak günümüzdeki çoğu oyun işlemciye değil, ekran kartına yükleniyor. Bu konuda bir örnek vermek gerekirse GTX 670 ekran kartına sahip iki sistemden FX 6300(300 TL) işlemcili bilgisayar ile i5 3570K(540 TL) işlemcili bilgisayar arasında 2 FPS farkı vardır. İvy Bridge işlemcilerin OC potansiyelinin FX2'den daha düşük olduğunu düşünürsek arada farkı kapatabileceğimizi anlarız..
    İkinci olarak AMD FX 6300, 8320, 8350 gibi işlemcilerin çekirdek sayıları i5 3570K'dan daha fazladır. Günümüz oyunlarında çekirdek sayısı önemli değildir; önemli olan çekirdek mimarisidir. Fakat geleceğe yönelik bir sistem topluyorsanız çekirdek sayısının yüksek olmasına da önem vermelisiniz. Yakında konsollar gelecek ve oyun dünyası onlara göre şekillenecek.
    Üçüncü olarak İntel'in en büyük sıkıntılarından biri olan sürekli soket değiştirme saçmalığıdır. İntel sistem toplarsanız ve ileride işlemcinizi değiştirmek isterseniz muhtemelen anakartınızı da değiştirmeniz gerekecek. Bir de okuduğum haberlere göre İntel yakın zamanda işlemcilerini anakart üzerine gömecek şekilde teknoloji geliştiriyormuş; eğer gerçekleşirse anakartınızda veya işlemcinizde bir sorun olduğu zaman ikisini birden değiştirmeniz gerekir ve sistem yenileme zorlaşır. Birnevi Apple'ın kapalı kutu olayına döner. AMD'de bu tür durumlar yoktur. Eski işlemcilerine de uygun soketler üretir; kısaca kullanıcı dostudur, parada gözü yoktur :)
    Dördüncü olarak 2013-2014'te çıkması beklenen konsolların AMD işlemcili olması bekleniyor. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse mimari farkına bakılmaksızın AMD oyunlar konusunda İntel'den daha üstün olabilir. Fakat yazdığım gibi oyunlar ekran kartlarına yüklendiği için fazla bir fark olmaz.
    Sonuç olarak; AMD paranızın hakkını veren bir seçim olacaktır, hızlı soket değiştirmeyen bir firma olduğu için sisteminin yenilenmelere açıktır. İntel alıyorsanız ileride işlemci değiştirmek istediğinizde anakart ve belki RAM de değiştirmeyi göze alıyorsunuz demektir..

EDIT: Bu arada AMD işlemci, AMD ekran kartı performansı olmadığı gibi İntel işlemci, Nvidia ekran kartı performansı da yoktur. Asus, MSI, Evga gibi markalarda Ekran kartı markası-Anakart performansı vardır. Fakat ne kadarlık performans farkı yarattığı konusunda fikrim yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ASTON MARTIN- -- 28 Aralık 2012; 19:58:35 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.