Şimdi Ara

AMD Sistem, önerilere ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni Amd 3000 serilerinin çıkmasıyla beraber bi heyecan bi şevk sistem toplayayım dedim.

Şimdilik elimde olan ürünler alttakiler:
    Fsp Hydro 600W 80+ Bronze psu
    Kolink Observatory RGB kasa
    Xpg D80 3000mhz CL16 16GB(8x2) bellek
    Acer VG240YUbmiipx 23.8" 2K 75hz IPS monitör
    Xpg SX8200 Pro 512GB M2.SSD

Şimdi bilgi ve tecrübelerinize dayanarak anakart, işlemci ve ekran kartı konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisayarda yapacağım işlemler çoğunlukla Rendering, Photoshop, Animasyon gibi şeyler olacak. Boş vakitlerimde de sıkıntısız bir şekilde AAA oyunları oynamak istiyorum.
    İşlemciyi şimdilik R5 2600 alıp, 6 - 7 ay sonra 3700X'e geçmeyi düşünüyorum. Bu konuda eleştirilerinize açığım.

Şimdi anakart konusuna gelirsek düşündüğüm modeller şunlar:

X570
    - X570 Gaming Pro Carbon Wi-Fi
    www.ebrarbilgisayar.com
    MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON DDR4 M.2 ATX Wi-Fi AM4
    https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-mpg-x570-gaming-pro-carbon-ddr4-m2-atx-wi-fi-am4-pmu362360

- X570 Aorus Elite
    www.sinerji.gen.tr
    Gigabyte X570 Aorus Elite 2133mhz-4000mhz(OC) AM4 ATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-x570-aorus-elite-2133mhz-4000mhzoc-am4-atx-anakart-pmu418338

Aslında x570 Aorus Pro almak isterdim. Aynı fiyat bandında hiçbir anakart bununki kadar kaliteli VRM, Faz sayısı ve Heatsinklere sahip değil. Ama sanırım Aorus Elite 3900X'i dahi OC etmeme yetecektir. Pro Carbon'a o kadar para verebilecek olup Aorus Pro'ya veremeyişimin nedeni ise, MSI ile birlikte gelecek olan ML240L sıvı soğutmanın ederinin yaklaşık 600₺ olması.

X470
    - Asrock x470 Taichi
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Asrock X470 Taichi Ryzen Socket AM4 DDR4 3466+ MHz(OC), Quad SLI, Quad CrossfireX, Ultra M.2, USB 3.1 Gen2, WiFi, RGB ATX Oyuncu Anakart
    https://www.teknobiyotik.com/asrock-x470-taichi-ryzen-socket-am4-ddr4-3466-mhz-oc-quad-sli-quad-crossfirex-ultra-m-2-usb-3-1-gen2-wifi-rgb-atx-oyuncu-anakart.html

Bu kart için X470'in kralı diyorlar. Fakat bunu almak yerine 100 - 200₺ farkla X570 Aorus Elite almayı daha mantıklı buluyorum. Yanılıyorsam düşüncelerinizi / eleştirilerinizi bekliyorum bu konuda.

- Biostar X470GT8
    www.nanokatalog.com
    Biostar X470GT8 anakart Soket AM4 ATX AMD X470 Anakart X470GT8 - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/urun/biostar-x470gt8

Biostar'ı çoğu insan bilir, köklü bir firma, kaliteli bir firma. Fakat gerçekten nasıl anakartlar yaptıkları konusunda hiçbir bilgim yoktu. Ta ki bu anakartı görene kadar. Hatta biraz araştırdım ve TomsHardware'in en iyi X470 anakart olarak bu modeli seçtiğini görünce çok şaşırdım. Lakin daha da derine inip biraz daha araştırdığımda gerçekten hak verdim. Fakat beni rahatsız eden şey şu. Birkaç kullanıcı (ki çok fazla insan bu kartı kullanmıyor ve bu insanların yorumlarına ulaşmak gerçekten zor) BİOS içerisinde undervolting işlemi yapamadıklarını ve işlemciye gereginden fazla güç gittiğini söylemiş. Ayrıca BİOS arayüzünün çok kullanışlı olmaması ve updatelerin geç gelmesinden şikayet etmişler - fakat updatelere baktığımda gayet zamanında gelmiş gibi göründü bana.
    Biostar anakart kullanan kullanıcılar tecrübelerini paylaşabilirse süper olur.

B450
    - B450 Gaming Pro Carbon AC
    www.nanokatalog.com
    MSI B450 GAMING PRO CARBON AC Soket AM4 ATX AMD B450 Anakart 7B85-001R - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/MSI-B450-GAMING-PRO-CARBON-AC-Soket-AM4-ATX-AMD-B450-Anakart-7B85-001R,PR-1757114.html

1000₺ civarına bulabileceğim ve sanırım 3700x'e rahatlıkla OC yapabileceğim en güzel kartlardan biri.

Ekran kartı olarak kesinlikle Asus Strix ya da MSI GamingX modellerinden başka bir şey düşünmüyorum.
    Şu an için RX5700/RX5700XT düşünmüyorum. Her ne kadar F/P oranı harika ürünler olsalar da blower tip ekran kartları içime sinmiyor. Büyük ihtimalle ikinci el temiz bir Strix/GamingX 1080-1070 alacağım fakat yine de yorumlarınıza açığım arkadaşlar. Ryzen Vega 56 ve 64 kartlar da uygun fiyata bulunabilen kartlar. Fakat render benchmarkları Nvidia'ya doğru çekiyor beni.

Ayrıca 600W güç kaynağı yetmeyebilir derseniz aynı modelin 700W olanını alacağım.

Bayağı uzun yazdım, kafa yordum. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahundebah -- 25 Temmuz 2019; 0:45:57 >

• B450 gaming plus bile 3900x oc kaldırıyor. Bu yüzden ihtiyacınızı karşılayan herhangi bir x570 alınabilir.

Aceleniz yoksa çok yakında custom 5700ler çıkar piyasaya. Garantisi varsa ucuz gtx 1070 de alınabilir baya düştü fiyatları.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de custom 5700'leri bekliyorum aslında ama sanırım gelmesi 1 ayı bulacak. Almışken anakartı da x570 almaya karar verdim.
  • B450 gaming pro carbon ac ile 2600x ve msi ventus 2060 kullanıyorum. Tavsiye ederim hepsi sorunsuz 10 numara.
  • Lord Nafaryus L kullanıcısına yanıt
    Hocam tesekkurler cevabin icin. 2600x overclocklu mu kullaniyorsunuz? Cpu ve vrm sicakliklari nasıl hiç test yaptınız mı?
  • bahundebah B kullanıcısına yanıt
    2600x'i full otomatik kullanıyorum. precision boost overdrive ile kendi voltajını ve clocklarını kendi veriyor. genellikle 4000 mhz civarı çalışıyor. voltajı biraz yüksek verdiği için fazla ısınıyordu. tepeye bir fan taktım ve fan curveleri ayarladım. 65 dereceyi geçmiyor şuan. stock işlemci fanını kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.