Şimdi Ara

AMD sistem Sorun Nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir anakart (GIGABYTE GA-990FXA-UD3) ve yeni bir dual kit ram (GSKILL 2x4GB F3-12800CL9D-8GBXL) aldım. Windowsu yükledikten sonra PC donmaya başladı; Chrome u açıp arama yapmaya çalıştığımda, bir program yüklemeye çalışırken veya sistem derecelendirmeye çalışırken kısacası hemen hemen her işlemi yaparken donma oluyor ve sadece RESET tuşu ile başlatabiiyorum.Prime la falan test etmeme sanırım imkan bile vermez. BOOT süresi normal ve RAM ler 1333MHz de çalışıyorlar

İşlemci : AMD Phenom II x2 545 @ x4 B45 ( Core Unlock yapılmadan da aynı sorunu yaşıyorum)
    İşlemci Soğutucu: Xigmatek Dark Knight-S1283W
    Anakart : GA-990FXA-UD3 (rev. 1.2)
    Ram: Gskill RipjawsX 2x4GB 1600MHz
    Ekran Kartı : Sapphire 5770 1GB DDR5 128Bit (stok fan)
    SSD : OCZ Vertex 4 128GB (Sata III) AHCI Modda
    HDD: WD Caviar Black 500GB + WD Caviar Green 1TB (SATA II) AHCI Modda
    Optik Sürücü: Asus DWD-R (SATA I) AHCI Modda
    Kasa: Dark Evo 6 Fanlı Kasa
    Fan Kontrolcü: Aerocool Modern-V
    Güç Kaynağı: High Power HP-500-A12S
    İşletim Sistemi : Win 7 x64 SP1
    Önceki anakartım GA- MA785GM-US2H Ram ler Kingston HyperX 2x1GB + Kingston 2x2GB 800MHz herhangi bir problem yoktu. Ucun süreden beride işlemciyi 4 core da açık olarak kullanıyordum.

Problemin nerede olduğunu nasıl anlayacamğım. Anakart mı Ramler mi İşlemci mi yoksa güç kaynağı yetersizmi kalıyor.
    Ayrıca normal ama NB aşırı ısınınmış durumda (Elimle kontrol ettim el değmeyecek kadar ısınmış) Yapabileceklerim konusun da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bezgin6 -- 23 Ocak 2013; 1:07:00 >

• işlemciye en yakın yuvadaki ram kalsın diğerini çıkart bu şekilde bir dene.
  • RAM slotlarıylar alakalı yapabilecegim tüm kombinasyonları tek tek ve çift çift denedim sonuç aynı Windows derecelendirmeyi çalıştıyorum kimis zaman ilk 10 saniyede kimi zaman 1 dakikada donuyor.
  • Sorunun tam olarak nerede oldugunu bulamadım. Onun yerine işlemciyi değiştip AMD FX 8350 ve ram takviyesi yaptım Gskill 16GB 1600 cl10 güç kaynağımı değiştirmedim ve çok şükür sorunsuz kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bezgin6

Sorunun tam olarak nerede oldugunu bulamadım. Onun yerine işlemciyi değiştip AMD FX 8350 ve ram takviyesi yaptım Gskill 16GB 1600 cl10 güç kaynağımı değiştirmedim ve çok şükür sorunsuz kullanıyorum.

sorun cpu muymuş hocam

• Aslında 3 Core açıkken uzun süre kullanabildim ama yine donma oluyordu ve ilginç tarafı alakasız işelmerin ortasında örn; MS word açarken, bilgisayarıma girerken donma oldu ama 6 saat 4 karakterle multibox Diablo 3 oynadım donmadı ertesi gün tek karakterle girdigimde dondu.
    Kesinlikle CPU diyemeyeceğim ama öyle görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bezgin6 -- 1 Şubat 2013; 23:37:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.