Şimdi Ara

Amd Sonunda Başarmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • işlemcinin hızı çok iyi. 3770k ya göre %10 daha yavas ama fiyatı %40+ daha ucuz.hız olarak intelin en iyi işlemcileri düşünülürse 3 te 2 si kadar hızlı gelmiş ancak fiyatı intelin o modellerine göre çok iyi.pek çok kullanıcı bu işlemciyi harcadığı elektrik yuzunden tercih etmeyecektir.amd nin bu watt sorununa acil care bulması lazım.çünkü benim gibi bir zamanlar 100watlık p4 işlemci sahibi olup evde modern soba kuranlar ,o sabada ısınanlar - ısıtanlar yada aynı gücü harcayan başka işlemci sahipleri artık o kadar güç harcayan işlemcileri tercih etmeyebiliyor.
    bu işlemcinin komut setide 10 numara eksiği yok.bu aralar 5 6 yıllk sistemimi yenilemek istiyorum ve ozellikle de amd fx veya trinity li olsun istiyorum ama işte bu watt sorunu amd almamı engelliyor.intelin zaten fiyatlar uçmuş.o yuzden sistem yenileme yatacak :D
  • Amd'nin yeni bir mimariye gitmesi gerek inteli tahtından alıkoyabilimesi için ama gerçektende başarmış :)
    AMD FAN
  • amd işlemcilerinin fiyatları belli intelden her zaman ucuz adamların 1000 dolarlık işlemcisi yok ama şu var intele rakip olarak çıkardığı işlemci intelden 40-50 dolar ucuz bile olsa eğer performans olarak inteli yakalayamıyor gerisinde kalıyorsa alacak olan 50 dolar fazla veririm intel alırım diyor ama fiyat farkı yarı yarıya olsun o zaman kapış kapış gider ama üretim teknolojisi olarak güç kullanımı olarak geride kaldımı kullanıcı duraksıyor yönü intele dönüyor ayrıca çağımız artık mobil çağ sadece masa üstü pc olarak düşünmemek gerek oyun pc si toplayan adam en kuvvetlisi olsun diyor intel alıyor notebook olayında ise herşey güç tasarruf demek intel bu iştede başarılı işlemcileri daha yeni teknoloji ile üretiliyor daha az güç harcıyor daha uzun pil ömrü sunuyor laptoptada intel tercih ediliyor öyle olunca amd nin satışları ortada amd nin 2-3 sene bol bol işlemci ekran kartı satması gerekki bolca kazanç elde etsin ve bunu üretim ve teknoloji geliştirmeye yatırsın oysa son 10-15 senedir intel aldı başını gidiyor amd nin intelin önüne geçmesi çok zor gibi tabi bu işler belli olmaz mühendis ekibinimi değiştirir yeni elemanlarmı alır ne yapar bilemeyiz ama amd nin sıkıntı çektiği belli inteli bir türlü yakalayamıyor bu teknoloji işleri böyle nvidia çıkınca o 3d devrimini yaratan 3dfx in ömrü 3-4 sene oldu tarih oldu gitti
    ben 2000 lerin başında amd böyle giderse 1-2 sene sonra kapanır gider diyordum gene iyi dayandı

• AMD ye hiçbişeycik olmaz,merak etmeyin,AMD yi batırmaya kimsenin niyeti yok ki.
    Böyle nadide bir kurumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 28 Ekim 2012; 16:38:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainWerly

Yalnız 8 ghz de 8 çekirdekde stabil olarak çalışmış bu işlemci. Vay anasını. %100 overclock ve %100 kararlılık.

AMD Yapıyor ya

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

AMD ye hiçbişeycik olmaz,merak etmeyin,AMD yi batırmaya kimsenin niyeti yok ki.
    Böyle nadide bir kurumu.

adamlar tınlamıyor zaten intel okadar iyi işlemcileri yaptı amd banamasın demedi :D yaptımıda yapıyor ama amd hakkını yememek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnitzParis -- 28 Ekim 2012; 17:31:51 >

• Beyler işlemci yurt dışında bile tükendi.Ben getirtmeyi düşünüyordum.Şimid kara kara düşünüyorum.Ne amazonda ne neweeg de kalmış
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.