Şimdi Ara

Amd Sonunda Başarmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://shiftdelete.net/amd-fx-8350-incelemesi-4_40701-s4.html
    Çoğu Testte Ya Eşit Yada Biraz düşüğü.Sanırım Amd Sonunda İnteli Yakaladı.
    Artık Foruma Amd Tavsiye Etmeye yeniden başlarız
    Edit:imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 26 Ekim 2012; 23:36:04 >

• olmuş bu olmuş
  • Yalnız 8 ghz de 8 çekirdekde stabil olarak çalışmış bu işlemci. Vay anasını. %100 overclock ve %100 kararlılık.
  • Amd iyi bir iş çıkarmış olabilir bu işlemci ile fakat ne yazık ki intel hala önde gidiyor :(
  • Amd kendini toparlıyor yakında daha iyi olucak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım, Windows 8 ile nasıl olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • W8 ile coşacak Amd.
  • Iyi iyi hadi bakalım. Modüler yapıya uyumluluk arttıkça performans da artar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 dolara x4 965 satılıyor varmı intelde bu fiyata işlemci ? o yüzden parası bol olana ve en yükseğini hemen isteyene intel ama bütçesi kısıtlı olana amd ilaç gibi
    arada piyasada kötü haberler geliyor amd zarar etti diye korkuyorum amd ye bişi olacak diye aman diyim bişi olmasın sonra nerden buluruz intelin ikinici el fiyatındanda ucuz performanslı ve sıfır işlemciyi
  • ZEPHYR kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 12:38:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T

Bakalım, Windows 8 ile nasıl olacak

Bende onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

İnşallah, fakat Haswell ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

quote:

Orijinalden alıntı: Want to

İnşallah, fakat Haswell ne olacak?

Ne olacak yeni soketle beraber fiyatlar uçacak
  • Dünya geneline baktığım AMD'nin hâlâ Intel'den oldukça geride olduğunu görüyorum. Hatta öyle ki 1 nesil değil, 2 nesil geride. Yani AMD'nin şuan Intel'le yarışabilecek hiçbir tarafı yok. Intel'in orta sınıf işlemcisine performans konusunda rakip olmaktan başka bir şey yapamıyor AMD. O da uçuk güç tüketim farkı ve çok büyük zar alanı farkı ile ortaya çıkıyor. Intel mm^2 / Performans ve Watt / Performans konularında öyle bir fark atmış durumda ki; Intel 2 yıl boyunca yerinde beklesin, hiçbir şey yapmasın, AMD yine de zor yakalar sanıyorum. Zira güç tüketimi neredeyse 2 katı olan FX8350, Core i5 3570'le yarışmakta. Oyun performansında da hâlâ 3570 bariz fark atmakta.

OC başarımı, dahili gpu, güç tüketimi ve sıcaklığı gibi konuları da hesaba katınca AMD Sandy Bridge'leri bile yakalayamamış durumda görünüyor. Anca ilk nesil Core işlemcilerin ayarında bir işlemci FX8350. Yani Intel'in 4 yıl önce sunduğu işlemciler... Zaten üretim süreci de bunu doğrular nitelikte.

Ama bir de F/P oranından bakınca, FX8350 gayet güzel görünmekte. Yine de herkese hitap etmeyeceği açık. Yani AMD, kâr edemeyeceği seviyede bir işlemci üretiyor ve onda bile anca Intel'in müşterilerinin bir kısmını kendisine çevirebilir ki bu halde bile Core i5'lerin Core i7'lerin çok daha tercih edileceği ortada. Üretim maliyetini de göz önüne alınca, AMD bir şey kazanmazken Intel rekor kâr yapmaya devam edecektir diyebiliriz.

@FilozofTR

Haswell ile işlemci tarafında bir şey olmayacak. Zaten olmasına da gerek yok. Yukarıda da dediğim gibi, AMD Intel'in çok çok gerisinde. 2-3 yılda yakalarsa dua edelim. Şuanki işlemcisi bile Intel'in 4 yıl önce sunduğu işlemci ile kafakafaya gelecek değerler sunuyor. Intel de bunu bildiği için ve AMD'nin gpu gücünün çok daha iyi olduğunu bildiği için, Haswell'de sırf gpu gücüne yüklenecek. Bu yazılım ve donanım gelişi ile birlikte artacak olan zar genişliğini de düşündüğümüzde AMD'yi gpu tarafında da yakalayabilir gibi bir ihtimali doğuruyor. Zira şuan AMD, Trinity ile Intel'in gpu'larının iki katı kadar hızlı. Ancak Intel her yeni seride AMD'ye biraz daha yaklaşıyor, işlemci tarafında ise gelişimini sürdürüyordu. Şimdi ise işlemci performans sabit kalacak. Yani tüm gücünü gpu'ya ayıracak Intel. İşte bu da o büyük farkı kapatacak gibi geliyor bana. Hatta Intel isterse geçecek potansiyele bile sahip. O dev ar-ge, bütçe... Ha dese şuan bile 50 tane AMD çıkarır cebinden, 10 tane de Nvidia. O nedenle bu noktadan sonra AMD'nin işi daha da zor olacak. Özellikle 14nm'ye geçtiğinde, Intel'in artık AMD'ye 3 nesil fark attığını bile görebiliriz. İşte o zaman da ne işlemci tarafında ne de gpu tarafında AMD Intel'in yakınına bile sokulamaz sanıyorum. Zira şuanda salt CPU olan FX'lerle işlemci tarafında yarışamamakta. Büyük kısmı GPU olan APU'larıyla da anca gpu gücünün reklamını yapabilmekte. Bir sonraki adımda bu da zor görünüyor. İşte o adımın adı Haswell.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 27 Ekim 2012; 16:23:20 >

• Bazı DH kullanıcıları aşmış haswell hakkında geniş bilgiye sahipler Amd nin iki üçyıl içinde geleceği noktayı biliyorlar. Rory Read a söyleyinde bana şu 8350 lerden göndersin bi zahmet malum yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmez şimdi sizin
  • ben hala pek umıtlı degılım bu haftakı tum testlerı yerlı yabancı stelerden okudum ama. hala kafamda o eski seri facıası var.
    fiyat en dusuk 470 tl olucak diye dusunuyorum 8350 nın oda ındırımde. bazı arkadasdlar susoğutma olsun bırde 400 tl olsun dıyor. ama bence hayal görüyolar.
    onun yerine gene sıfır 2500 k secılebılır dıyede göz ardı etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEPHYR

100 dolara x4 965 satılıyor varmı intelde bu fiyata işlemci ? o yüzden parası bol olana ve en yükseğini hemen isteyene intel ama bütçesi kısıtlı olana amd ilaç gibi
    arada piyasada kötü haberler geliyor amd zarar etti diye korkuyorum amd ye bişi olacak diye aman diyim bişi olmasın sonra nerden buluruz intelin ikinici el fiyatındanda ucuz performanslı ve sıfır işlemciyi

100 dolara x4 965 her türlü oyunada yetiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

quote:

Orijinalden alıntı: ZEPHYR

100 dolara x4 965 satılıyor varmı intelde bu fiyata işlemci ? o yüzden parası bol olana ve en yükseğini hemen isteyene intel ama bütçesi kısıtlı olana amd ilaç gibi

100 dolara x4 965 her türlü oyunada yetiyor

945 'i geçtim, x2 250 bile yeterli. :)

• AMD yavaş yavaş İntel kalitesine geliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.