Şimdi Ara

AMD sözünde durdu: Uygun fiyatlı B650 AM5 anakartlar nihayet bulunabilir oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Aslında sürücülerin versiyonu da, oyunun versiyonu da, korsan olup olmaması da bazen iyi, bazen kötü yönde fark yaratabiliyor duruma göre.

Misal bende de 3060ti var. Bundan 7-8 versiyon öncesinde Raft oyununda 20fps verdiriyordu. Ama ondan önceki versiyonlarında bu sorun yoktu. Sürücüyü yenileyince bu sefer Raft 100fps lere çıktı. Ama bu sefer 2 senedir hiç problemi olmayan Forza Horizon 4, yaklaşık 20-30 dk oynadıktan sonra otomatik donmaya ve kapanmaya başladı. Hatta bu bir çok nvidia kullanıcısında olmaya başladı. Millet bunun nvidia driverından olduğunu anlamayıp oyunun steam sayfasında eksi oy vermeye başladı.

Yeri geliyor oyuna yapılan güncelleme performansı artırabiliyor ya da düşürebiliyor. Ve yine mesela denuvo gibi korsan koruma programları bazı oyunlarda o kadar çok işlemci kullanıyordu ki, oyunun korsan versiyonu, orjinal versiyonundan çok daha yüksek fps de çalışabiliyordu, crack'ler denuvo'yu iptal ettiği için. Ama tam tersi crackli oyunun crack tarzından ötürü ve hatta bazen kötü niyetli yanına ekstra eklemelerden ötürü daha kötü çalıştığı ya da crash lara sebep olduğu olabiliyor.

Yani iyi ya da kötü yönde duruma göre hepsinin etkisi olabiliyor, oyuna göre, versiyonlara göre değişiyor.

• Getirsin iyi olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt
    Yok artık hocam. Oyunun korsan. Senin neyine oyunun optimizasyonunu yorumlamak?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO X370 alan 5000 serisi işlemci desteğiyle en karlı müşteri oldu yemişim ddr5 i takmışım 5700x işlemciyi canavar gibi iş yapıyor düdüklenmeye gerek yok Zaten ne olacağımız belli değil depremlerden dolayı 

• mangahaktan kullanıcısına yanıt

Vurma sen de hocam . Sildik işte 😅. Bulaşmam artık tövbe .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay sadece anakartlarda değil ki. Eski intel i5 6600 işlemcili pc nin yerine yeni sistem toplayayım diye dün yoğun araştırmaya girdim. r5 5600 işlemci, b550 aorus elite v2 anakart, 2x16gb 3600mhz ram falan 8300TL tuttu.

O sırada ya bir bakayım am5 ne kadar tutar dedim. 7600X falan güzel 5100 e falan bulunuyor. Anakart ülkemizde evet ekstra gereksiz pahalı. Yurt dışında 4000TL ye güzel Am5 anakartları var biz de onlar 6-7 bin. Önce ülkemizdeki en dandik minicik giriş seviyesi B650M DS3H ile baktım. 3000TL daha vermem gerekiyor. Önce e iyi dedim 8300 vermişken 11300 vereyim son nesil olsun güçlü olsun. Ama sonra yabancı incelemelerden anakartı inceledim. O anakart ile 7600X, 7600X gibi çalışmayacak. Board'un soğutması falan da iyi değilse sürekli frekans düşürecek. Dedim başka board bulayım. Y.dışından 4100TL ye adam gibi ATX board buldum. Eh dedim iyi. E ramlere bakmaya başladım. Yine y.dışına göre çer çöp, gecikme oranları zirve yapmış ramleri oradaki düşük gecikmeli ramlerden bile pahalıya satıyorlar. Dedim böyle olmaz y.dışından rami de alayım. Ama buna rağmen ramler ddr4 lere göre daha pahalı. E arada 3000TL fark var diyordum, çıktı fark 4500TL lere. Sonra işlemciyi bir detaylı inceleyeyim dedim. Maşallah hiç öyle 5xxx serisi gibi değil. Tamam çok güçlü ama çok fazla watt yakıyor ve dolayısıyla sağlam ısınıyor. Sağlam soğutulmazsa frekans düşürüyor. Yani bench performansları soğutmaya göre çok ciddi değişiyor. Resmen 2 adet yan yana 7600X, birisi hava soğutma ile birisi 3 lü sıvı soğutma ile çalıştığında arada %20-30 falan fark oluşuyor, sanki farklı işlemcilermiş gibi. E hal böyle olunca, buna bir h150 3 lü sıvı soğutma alayım dedim. E sonuçta bir baktım fark oldu 7000TL. Ki iki ürün y.dışından olmasına rağmen. Dedim tamam kalsın. Sırf 7600X sahibiymiş gibi yapmak için 3000TL fazladan veririm derken, adam gibi AM5 e geçmek için farkın çok daha fazla olduğunu gördüm.

Ha bu arada dedim ya bu Amd ne yapmış, niye bu kadar ısınıyor. Acaba intel 13 serisine mi baksam. Ona bir baktım meğer çok daha betermiş. Amd ile baş edecek diye, o da dayamış watt'ı da ısıyı da. Amd 80 derecede çalışıyorsa, intel 95 derecelere dayatmış. Dedim tamam yine amd iyiymiş ama daha zamanı var yani. Verdim 8300ü, fıstık gibi az watt çeken, çok az ısınan 5600 lü sistemi aldım. Diğer pc de de 3700x var. Yakın güçlerde takılıp gideriz, daha acelesi yok Am5 ler için.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Artık yurt dışı da pahalıya geliyor reis o yolu da kapattı 

İşin aslı tr de ilk çıkana sazan gibi atlamasak satılmayınca bizim çakallar seve seve indirecek fiyatları 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Mart 2023; 15:2:13 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Hocam öm atıyorum.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Teşekkürler okudum 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.