Şimdi Ara

AMD sözünde durdu: Uygun fiyatlı B650 AM5 anakartlar nihayet bulunabilir oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD sözünde durdu: Uygun fiyatlı B650 AM5 anakartlar nihayet bulunabilir oldu
    AMD’nin Zen 4 tabanlı Ryzen 7000 ve Ryzen 7000X3D işlemcileri bir süredir piyasada yer alıyor. Ancak firmanın yeni nesil işlemciler ile birlikte AM4 platformunu bırakıp AM5 platformuna geçmesi anakart fiyatlarını yükseltmişti. Gelen yeni bilgiler ise AMD’nin verdiği “125 dolar” anakart sözünün gerçekleştiğini gösteriyor.

AMD sözünde durdu

AMD’nin Ryzen 7000 işlemci ailesine geçmek aslında bir platform değişikliği ve dolayısıyla da rakibine göre daha yüksek bir yatırımı gerekli kılıyordu. Yeni nesil işlemciler için AM5 anakart ve DDR5 RAM’de satın almak zorunda olan kullanıcılar yüksek fiyat nedeniyle aileden biraz uzakta duruyordu. Ancak, birkaç ay geçmiş de olsa AMD’nin verdiği 125 dolar anakart sözünün tutulduğunu görüyoruz. ASRock, 125 dolara B650M-HDV/M.2 anakartını piyasaya sürüyor.

Ayrıca Bkz.Nvidia, sessiz sedasız GeForce RTX 4090’da değişikliğe gitti

Bu anakartta M.2 SSD'ler için Gen5 desteği bulunuyor ancak x16 yuvası için PCIe Gen5 mevcut değil. B650M-HDV/M.2, hız aşırtıldığında 6400 MT/sn'ye kadar derecelendirilen iki DDR5 bellek modülünü destekliyor. Bununla birlikte kartta iki tam boyutlu PCIe Gen4 x16 yuvası da bulunuyor. Bu platform, tüm Ryzen 7000 CPU'lar için yeterli olan 8+2+1 fazlı VRM ile de güçlendirilmiş. Dolayısıyla tüm Ryzen 7000 işlemciler bu karta takılabilir. Sonuç olarak artık 500 dolar altında Ryzen 7 7600, ASRock B650 ve 16 GB DDR5 bellekli bir sistem kurulabilir.

Öte yandan tüketicileri mutlu edecek bir diğer detay ise AMD’nin verdiği başlangıç fiyatına B650 anakartlarla ulaşılmış olması. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi AMD, giriş seviyesine A620 AM5 anakartları da getirecek. Bunlar önümüzdeki aylarda piyasaya girecek ve çok daha uygun fiyatlı olacak.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/first-amd-am5-motherboard-is-now-available-below-125

• Kendi işim. Tasarım/Yazılım/Animasyon Reklam işleri. Çoğunlukla Adobe ürünleri. (Matbaa için illustrator/photoshop) Animasyonlar After Effects. Video çekimleri yine Ae, Ses düzenleme Audition, Sosyal Medya tasarımları Ai/PS , 3D modelleme işleri Blender. 36 yaşıma geldim, bugüne kadar çok şükür birinin yanında çalışmadım. Kendi işimizi eşimle bir şekilde idare ettiriyoruz.

• Düzgün modeller 160 dolardan aşağı gelmez e tr de ki kan emiciler onu 200 e yuvarlar. Yine 4 liraya falan alırız ki buna da şükür. Şuan b650 tomahawk 6bin lira yuh yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç acelem yok. O fiyatlar inecek .

Am4 , 5600 ile devamke şimdilik.

• amd 8000 de geçeriz

• Anakartın 2 DIMM'lı olması ayrıca güzel.

• PC fiyatları aşırı yüksek. Sadece oyun için o kadar masraf etmeye değmiyor bence. Konsolcuyuz artık. TR de böyle.

• Tasarımda fena değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt
    5600 zaten gayet güzel, güçlü bir işlemci. Ben ki pc ler ile para kazanıyorum. Bir pc de 3700x var, diğerinde de daha yeni 5600 e upgrade yapacağım eski intel i5 6600 yerine.

• fendur kullanıcısına yanıt

Kesinlikle konsol diyorum . Pc var ama o kadar masraf yapıyoruz düzgün bir optimizasyon ile gelmiyor çoğu oyun. Atomic heart bunlardan biri . Xbox series s ile sorunsuz oynarken , rtx 3060 ile sıkıntı veriyor oyun.

PC sevdası var bende. İki yıldan fazla donanımı değişiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 10 Mart 2023; 18:25:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yil 2023 hala hayvan gibi makinelerde oyun oynamakta nedir.Cloud gaming nokta.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Nasıl para kazanıyorsun?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 5000 serisi şu an gayet yeterli. 5600 ile devam. 7000 serisini pas geçeriz.

• Esxici E kullanıcısına yanıt

Kendi işim. Tasarım/Yazılım/Animasyon Reklam işleri. Çoğunlukla Adobe ürünleri. (Matbaa için illustrator/photoshop) Animasyonlar After Effects. Video çekimleri yine Ae, Ses düzenleme Audition, Sosyal Medya tasarımları Ai/PS , 3D modelleme işleri Blender. 36 yaşıma geldim, bugüne kadar çok şükür birinin yanında çalışmadım. Kendi işimizi eşimle bir şekilde idare ettiriyoruz.

• İşlemci parasına anakart almak çoğu kişi için hiç mantıklı değil. Pahalı işlemci, pahalı anakart, pahalı ve uyumsuz ramlar, derdi bitmeyen bioslar, satılmayan ekran kartları... Amd yi sene sonunda zor günler bekliyor.

• Güzel gelişme ama pc bileşenleri fiyatları hep yukarı tırmanıyor. Şuan global çapta da pc toplama işi çok düşmüş durumda ha sektör bitmez ama çok daralır bu gidişle. Hazır leptoplar, mac mini gibi pc ler satılır geçilir. Kimse zibilyon tane marka model donanımı acaba uyumlu mu vs diye düşünüp pc toplamak istemez hele bu fiyatlardan.

Nasıl sıkıntı veriyor, 3060 ti ile ultrada sorunsuz oynuyorum

• mangahaktan kullanıcısına yanıt

Hocam benim 2 sistem de var . Birini kızım kullanıyor İkisinde de aynı sorun .

Sistem 1 ryzen 5600 rtx 3060

Sistem 2 i5 11400f rtx 3060

Sistem 1 benim . Diğeri kızımın.

Yalnız bendeki oyun orjinal değil. Ondan kaynaklandığını düşünüyorum . Arda takılmalar , donmalar , fpsler düşüyor. Sürücüler hepsi güncel.

Xbox series s e de dün güncelleme geldi. Onda oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 11 Mart 2023; 22:7:42 >
    Sürücüler güncel olsa ne olur olmasa ne olur oyunun güncel olup olmadığı önemli.
    Korsana da update yapmak mümkün olabiliyor ama o oyun özelinde mümkün müdür bilemiyorum.
    Korsan mı değil mi bu konu haricinde fark ettirmez.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

Sildim gitti . Oyunu da xboxda bitirmek üzereyim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 11 Mart 2023; 22:6:56 >
  • Bizde halen en ucuz AM5 anakart 3650 TL yani 193 dolar, o da kampanya ile Gigabyte B650M DS3H'ın düştüğü fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 12 Mart 2023; 00:36:06 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.