Şimdi Ara

AMD stok fanı ters takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde "amd 64 x2 5200+" işlemci var ve yaz aylarında hava çok sıcak olduğu için ısınma problemime ufak bir çözüm buldum belki yararlı olur diye paylaşmak istedim ve sizin görüşlerinizide öğrenmek isterim.

işlemcinin teknik özellikleri(çalışma sıcaklığı, watt gereksinimi falan filan)

* işlemcimin daha iyi soğuması için fanı söktüm ve ters taktım. Böylece fan bakırdan hava çekiyor ve bakır yanlardan havayı alıp fana verirken daha çok soğuyor.
    * yani demek istediğim bir yere üflemek yerine ordaki havayı çekmek daha fazla soğumayı sağlıyor. Elektrik süpürgesini elinize tutun buz gibi yapar ama saç kurutma makinenizi elinize tutun ve soğutma konusunda üflemek yerine hava çekmenin daha etkili olduğunu görüceksiniz.

işlemci fanını ben ters taktım ve işlemci tam yükte bile 65 dereceye varmıyor belki daha uzun süre beklesem o civarda seyredicek. Bu arada sistem boşta iken sıcaklık 42~44 arası değişiyor.

orjinal stook fan kullanıyorum, aşağıdakinden;
     AMD stok fanı ters takmak

önemli not: arkadaşlar soğutucu metali yerleştirdikten sonra iyice bastırarak hafif oynatın sağa sola böylece termal macun tam yayılır ve en verimli sonucu böyle alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_abi_81 -- 7 Ağustos 2015; 17:08:19 >

• Yani o yüzden kos koca sunucularda vacuumer değil de blower fan var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih_abi_81 kullanıcısına yanıt
    Hava üflemeyip sıcak havayı çekmek fanın tam devirde çalışmasına sesin aynı bir motor gibi olmasına ve ısının asla düşmemesine neden oluyor .termal macun sürdükten sonra ters takmışım kalpten gidiyorum.

Denemiş biri olarak söylüyorum x4 955 te hiçte ısı boşta iken 45 olmuyor hep 55.işlem yapınca 75 ten aşağı düşmüyor fan 6bin devir oluyor ve aşırı sıcak havayı evin içine üflüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 8 Ağustos 2015; 10:29:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • koskoca bilim adamları hep icatların daha iyisini üretmeye devam ediyor neden olmasın. bende bu yöntem işe yaramasa gözle görülür bir fark görmesem buraya gelip ne diye konu açayım ki? hem psu lara bir bakın hepsi vacummer mantığıyla soğutucu takılmış. tüm psu lar içerisindeki havayı dışarı atıcak yönde fana sahip yalan mı?
    Gece ters takar video ile gösterim size ısı değerlerini. Hem havayı alıp işlemciye üfleme hem işlemciden alıp dışarı üfleme.

Uçak motoru gibi ses yapıyor.

• sonuçları burdan paylaşırmısınız rica etsem işe yarasa ben birşeyler yapmayı planlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_abi_81

koskoca bilim adamları hep icatların daha iyisini üretmeye devam ediyor neden olmasın. bende bu yöntem işe yaramasa gözle görülür bir fark görmesem buraya gelip ne diye konu açayım ki? hem psu lara bir bakın hepsi vacummer mantığıyla soğutucu takılmış. tüm psu lar içerisindeki havayı dışarı atıcak yönde fana sahip yalan mı?

Kullandığın psu 350 w ise doğrudur 400 w üzeri vacuum fanlı psu hiç görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

sonuçları burdan paylaşırmısınız rica etsem işe yarasa ben birşeyler yapmayı planlıyorum

gecen yanlışlıkla taktım ısı açıldığında hızlıca 60 dereceye çıktı fan 6bin devir dönüyor olsa bir 6bin daha döner.

ısı düşmüyor aksine artıyor kasanın yanına gidiyorum sıcak hava dışarı geliyor hemde ne biçim sıcak. Dedim bir terslik var olamaz böyle sonra jeton düştü dışarı hava veriyor ters takmışım tekrar eskisi gibi taktım açılışı temmuz ayında öğlen saati gibi 38 civarıydı biosa geldim 42-45 tamamen açıldı 45 sabit fan sesi normal devir 3000 civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r4inyd4y

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_abi_81

koskoca bilim adamları hep icatların daha iyisini üretmeye devam ediyor neden olmasın. bende bu yöntem işe yaramasa gözle görülür bir fark görmesem buraya gelip ne diye konu açayım ki? hem psu lara bir bakın hepsi vacummer mantığıyla soğutucu takılmış. tüm psu lar içerisindeki havayı dışarı atıcak yönde fana sahip yalan mı?

Kullandığın psu 350 w ise doğrudur 400 w üzeri vacuum fanlı psu hiç görmedim

süpürge mantığı ile işlemci soğutacak isek ev de süpürgeyi direk kasaya bağlamak gerek. Vacum sistemlerin aldığı havayı yüksek ısı ve yüksek motor sesi ile verdiğini herkes bilir.

• arkadaşım senin fan 5400 rpm çıkmış bırakta sesi çok çıksın o kadar. benim işlemci fanı 3400 rpm hiç geçmedi ve normal durumda 1700~2400 arası değişiyor. bir videoda ben çekicem. hem sendeki stok fan ve soğutucu değil bunuda göz önünde bulundurmak lazım.

ben senin gibi web site açmıycam, ücretsiz "format factory" ile bir video dosyasını ".mkv" uzantısına çevireceğim. bakalım sonuçları videoda paylaşıcam.

benim psu 350 watt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_abi_81 -- 11 Ağustos 2015; 15:28:13 >
    Arkadaş dalga mı geçiyorsun. Sen stock fan dedin bende stock fanı koydum şimdi soğutucu falan diyorsun

Amd x4 955 te overclock suz fan devri budur. Bundan aşağısı hızı düşüktür. Kalkıp bana çift çekirdek athlon falan ile gelip konuşma.

Devir bu bu devire göre konuşuyorum bende

• herkeste Amd x4 955 işlemcimi var. bu kodumun stok fanı neden 3400 rpm den daha hızlı dönmüyor bende? senin sisteme uymadıysa bunu söyle yeter.

başkalarında işe yarıyacak belki? ne yani fanı düz takınca soğutuyor ters takınca ısıtıyor mu mantık bumu? bende video çekicem birde benim vidyomu izle. ondan sonra dalgamı geçiyorum ciddimiyim kendin görürsün.
    Boş boş konuşma sinir etme beni 2ghz hızında işlemcin var konuşma boşuna.

İşlemci modelini hızını yaz ona göre bilelim böyle işkembe den sallama.

Düşük hızlı işlemci de fan hızı düşük oluyorsa sıkıntı yok ama 3ghz üzeri çok çekirdekli işlemci de sen boşta 3 bin devir hızı ancak çapı büyük fan koyarsan görürsün. Ulan milyonlarca pc var kasalı hepsi işlemciye hava üfleme ile soğutuluyor onca firma salak tek sen akıllı.

Klima soğutucu motorları sıcak havayı dışarı atarak soğutma yapıyor. Neden fan çapı çok büyük ve o alet dışarıda ses olsada kimse duymaz rahatız etmez. Sen el kadar fanı ters takıp sessiz soğutma olur diyorsun garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 11 Ağustos 2015; 18:31:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Boş boş konuşma sinir etme beni 2ghz hızında işlemcin var konuşma boşuna.

İşlemci modelini hızını yaz ona göre bilelim böyle işkembe den sallama.

Düşük hızlı işlemci de fan hızı düşük oluyorsa sıkıntı yok ama 3ghz üzeri çok çekirdekli işlemci de sen boşta 3 bin devir hızı ancak çapı büyük fan koyarsan görürsün. Ulan milyonlarca pc var kasalı hepsi işlemciye hava üfleme ile soğutuluyor onca firma salak tek sen akıllı.

Klima soğutucu motorları sıcak havayı dışarı atarak soğutma yapıyor. Neden fan çapı çok büyük ve o alet dışarıda ses olsada kimse duymaz rahatız etmez. Sen el kadar fanı ters takıp sessiz soğutma olur diyorsun garip.

arkadaşım sen düzgün konuşmasını bilmiyorsun. haklıda olsan haksızda olsan daha fazla mesaj atma, yeter.

mafettik konuyu, tartışma konusu olurda hakaretin yeri ayrı. hakaret istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_abi_81 -- 11 Ağustos 2015; 20:10:34 >

Ulan ukala bir şey bilmiyorsan bilene laf etme. Senin pc bilgiden yaşından şüphe ediyorum. Konuda tutarsız olan sensin doğruları yazınca kıvıran da sensin işlemci ne dedim yazmadın demek yanlışın ortaya çıkıyor. Seni benden başka takan bile yok birde konuyu mahfetmişim hadi oradan be.

• aptalın önde gideni hala görmedin mi konuda yazıyor sen daha okumamışsın bile mal.

"amd athlon 64 x2 +5200" işlemci bu gerizekalı canımı sıkma benim, laftan anlamıyor musun sen.

yaşın kaç senin, adam gibi konuşmasını öğren önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_abi_81 -- 11 Ağustos 2015; 22:23:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.