Şimdi Ara

AMD VE INTEL ISLEMCİ ARASINDAKİ VERİ YOLU HIZ FARKLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi yazışmalar öncelikle arkadaslar. Benim hep merak ettiğim bir konu vardı.AMD ve İntel İşlemciler arasındaki veriyolu hız terimleri ne ile oranlanıyor. Yani bir örnek vereyim.İntel 1333 Mhz Bus hızı ile AMD 3200 veya 4000 Mhz Bus hızı birbiri ile eşdeğer mi ? (AMD nin Bus hızı İntelin 4 Mislimi oluyor ?) Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Herkse Kolay gelsin......

• Bu işler biraz kafa karıştırıcı. İntel in fsb hızı amdnin HT link hızına göre düşük gözüküyor ama, intel de genelde L2 önbellek miktarı fazla oradan arayı kapatıyor olabilir. FSB (Intel için) veya HT link(AMD için) İşlemcinin diğer parçalarla iletişim hızı anlamına geliyor. İntelin LGA1366 formundaki yeni nehalem işlemcilerinde QPI diye bişey var onun hakkında bir şey bilmiyorum.
    L2 önbellek HT link karşılaştırmasında yanlış düşünüyor olabilirim. Daha iyi bilen arkadaşlar daha detaylı açıklama yapabilirler. Benim gözüme çarpan farklıları söyledim.
  • en kısa çözüm yapılan karşılaştırmalı testlere bakmak hızlara bakarsak yanılabiliriz
  • daha önce tartışılmış bir konu :

http://forum.pclabs.com.tr/index.php?showtopic=103905
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.