Şimdi Ara

Amd ve Xfx ekran kartları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Amd diye satılan bir ekran kartının Xfx adında bir ekran kartı olduğunu fark ettim. Ekran kartının fanında Xfx e ait olan 3 halka işareti var.
    Fakat Amd catalyst control center mevcut, bu ekran kartı amd değil xfx fakat neden amd deniliyor ve amd ye ait olan control center kullanılıyor ? Amd ile xfx arasındaki bağ nedir ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardım edebilirse çok sevinirim.

• Hocam amd ve nvidia gpu üretirler. asus,msi,sapphire,xfx,palit,gigabyte,galax,colorful,zotac,evga ve powercolor bu gpuları alır bunun üstüne ekran kartını üretirler. bu firmaların asıl yaptıkları gpu üstündeki soğutma ve gpu ve bellek hızları üstündeki overclock. yani siz xfx marka bir ekran kartı aldığınız zaman amd chipsetli bir ekran kartı almış oluyorsunuz bu yüzden de amd catalyst control center kullanıyorsunuz doğal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 12 Mayıs 2015; 14:33:55 >
  • Hocam çok açıklayıcı bi cevap oldu teşekkür ederim. Amd bir ekran kartının fanının üzerinde xfx logosu vardı o yüzden merak etmiştim.
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Ek bir soru sormak istiyorum bu başlık yeri değildir belki ama bilginiz olduğunu düşünüyorum: Gpu-z diye bir program varmış ve ekran kartının ayrıntılı bilgisini çıkartıyormuş ben bu programı indirdiğimde herhangi bir ekran kartının saydığınız asus,powercolor,xfx vb. Firmalar tarafından üretilip üretilmediğini gösterir mi ? Ve googleye gpu-z yazdığımda tamindir,gezginler vb. Siteler çıktı virüssüz ve güvenilir bir şekilde nereden indirebilirim bu programı ?
  • Tzubasa T kullanıcısına yanıt
    hocam gpu-z ücretsizdir. techpowerup.com'dan indirebilirsiniz. gpu-z de ekran kartının markasını gösterir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.