Şimdi Ara

AMD: 'Vega, en hızlı Nvidia modellerine göre çok iyi görünüyor' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
4.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Fury x bu kadar iyiken vEGA mutlaka 1080ti ile yarışıcaktır.

ayrıca zaten bu kart var.
    https://www.amazon.com/XFX-Professional-Workstation-Enthusiast-Graphics/dp/B01EFR43ZG

ve bu kart var
    https://www.amazon.com/Sapphire-Radeon-PCI-Express-Graphics-21234-00-40G/dp/B00JS8JRHW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Nisan 2017; 6:6:43 >

• woundedknee kullanıcısına yanıt
    Yok ya, en ust seviye kart alan adam nasil olsa paranin nasil kazanildigini bilmiyordur. Senin benim gibi adam icin bin lira bin lira iken onlar icin 1 lira degerinde. Ustelik Iki tane en ust duzey kart alan adam zaten hissetmez onun fiyatinin dustugunu. 2-3.000 TL aylikla o kadar pahali sistem kuran ise kerizdir zaten. Etin ne budun ne, ahmak gibi o kadar sisteme para veriyorsun derler adama. Her zaman orta seviye kart alacaksin. Sanki su an 1080 TI alanlar o karti tam olarak kullanabiliyorlar mi? 4K da 30 FPS veriyor. Zaten rezalet goruntu cikiyor. 1080P desen vermeyen kart kalmadi nerede ise. Ee, ne akil mantik ile gidip alirsin o karti? Ultra degil de high ayarda 1080P yi 120 FPS oynatmayan kart cikmayacak nerede ise. Almasinlar kardesim, alan da fiyatinin alti ay sonra dusecegini bilerek aliyor zaten.
  • bana şu sorumun cevabını verebilir misiniz ; bu mimari geldikten sonra 1080ti ekran kartını 1000 tl ye alabilecek miyim? çok mu uçtum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dreamblue35

bana şu sorumun cevabını verebilir misiniz ; bu mimari geldikten sonra 1080ti ekran kartını 1000 tl ye alabilecek miyim? çok mu uçtum :)

1000 TL önümüzdeki bir 2 yıl için imkansız. 2000TL'de imkansız bence. Ama hem Vega bomba gibi rekabetçi F/P kartlar sunar hemde dolar 3 TL civarına inerse ihtimal 2000 TL'leri görürüz ama oda baya zaman alır.

Benim beklentim ve gönlümden geçen şu şekilde,

1. VEGA'nın en pahalı kartı ile 1080 ile 1080Ti arasında bir model olacaktır. DX12'de bazı oyunlarda 1080Ti iyi geçebilir. (450-500$)
    2. VEGA'nın performans olarak 2. kartı 1080 le benzer olacak. (375-450$)
    3. 3. Kart 1070 seviyesinde (300-350$)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 3 Mayıs 2017; 16:37:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V2

quote:

bana şu sorumun cevabını verebilir misiniz ; bu mimari geldikten sonra 1080ti ekran kartını 1000 tl ye alabilecek miyim? çok mu uçtum :)

1000 TL önümüzdeki bir 2 yıl için imkansız. 2000TL'de imkansız bence. Ama hem Vega bomba gibi rekabetçi F/P kartlar sunar hemde dolar 3 TL civarına inerse ihtimal 2000 TL'leri görürüz ama oda baya zaman alır.

1. VEGA'nın en pahalı kartı ile 1080 ile 1080Ti arasında bir model olacaktır. DX12'de bazı oyunlarda 1080Ti iyi geçebilir. (450-500$)

Benim gönlümden geçen de vega'nin nvidia kartlardan 10 kat güçlü olup 100 dolar olması. Volta'nin da 70 dolar olup vega'yi 8'e katlaması şeklinde. Ama gönlüm(üz)den geçenler pek gerçekleşmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne amdciyim ne intelci ne de nvidia cı ben fiyatcıyım (eğer birşeyci olmam gerekiyorsa.)

tabii kimisi sadece performansına bakar maddiyat sorun değildir. alır geçer :)

vega çıksın ne çıkarsa çıksın fiyatların düşmesi lazım.ister amd rakibini 4 e katlasın ister nvidia rakibini parmağı ile ezsin. ulaşılamayacak fiyatta olduktan sonra hiç bir anlamı yok bence..

hangisi en uygun fiyat/performans değerindeyse benim tercihim o olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sanki monitörün hazırdı da farkı görebilecekmiş gibi soruyorsun. Ayran delisi seni.
    FullHD'den ötesi bir hevesten öteye geçmiş değil hâlâ.

Korum kalkanı v13

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamad

quote:

Orijinalden alıntı: V2

quote:

Benim gönlümden geçen de vega'nin nvidia kartlardan 10 kat güçlü olup 100 dolar olması. Volta'nin da 70 dolar olup vega'yi 8'e katlaması şeklinde. Ama gönlüm(üz)den geçenler pek gerçekleşmiyor.

Ryzen'de benim beklentimi karşıladı VEGA'da neden olmasın ki.

• Kafa kartlarda ki fiyatları aşağıya çeksin yeterli. Zaten en iyi kartı alacak bütçem yok alabileceğim kartlara daha uygun bir şekilde sahip olsam AMD'yi başarılı sayarım.

• mamad kullanıcısına yanıt
    ryzen gelip de ucuza mı geldi? beklenti karşılamak alınabilirliği arttırmıyor malesef şu an 1800x modeli i7 7700 den daha pahalı satılmıyor mu

? gelen vega mimarisi ancak ve ancak 300 dolar altında gelirse (ki zannetmiyorum öyle birşey olacağını) ucuza satılmayacak ve burda tartışmaya devam edeceğiz

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    1800 ve 1700 seriler intel'in en tepe islemcilerle yarisiyor. O acidan en ucuz islemciler.

R5'ler rakiplerine gore de epey ucuz. Turkiye fiyatlarinu cok takip etmiyorum, onu da belirteyim.

Vega full cip 500mm2 civarinda olacak ve hbm2 ile 1080ti kartindan cok cok ucuz olmasina ihtimal vermiyor. 14/16nm uretim sureci olgunlaşti son 1 yilda, ve amd'nin pazar durumunu dusununce daha az karla daha uyguna satmaya calisacagini dusunuyorum.

Vega'nin kirpilmis cipleri hakkinda zaten hic bir bilgi yok. Onlar hakkinda bur sey diyemem.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Bellek tüketimi nispeten düşük bir oyunda test yapılmış. Aynı testi ROTTR gibi belleğe aç oyunlarda da bekliyoruz. Zira o zaman 4GB bellek yetmediği ve sürekli sistem belleğine yüklendiği için performans dip yapıyor.
  • Hbm2 bellekli model 1080ti ye yakın bir fiyattan satılır tahminim. Önemli olan gddr5 yada gddr5 x li model fiyatı ne olacak.256bit mi 512 bit mi olacak. 512 it gddr5 li modelde olabilir 400 500 gb/s bant genişliğine denk gelen. Bu şekilde fiyattan kirpabilirler. Belkide amd çekirdekleri unlock olabilen bir modelde piyasaya ucuzdan verebilir çok satması açısından.

• amd vega dan yeni haber var henuz bu sitede çikmadi 3DMARK skoru gtx1080ti den yuksek

AMD: 'Vega, en hızlı Nvidia modellerine göre çok iyi görünüyor'

• Diger timespy paylasimi gibi bunun da ne kadar "gercek" oldugu sorgulanabilir tabi. Ama o bir yana, cekirdek ve vram degerleri bunda buyuk vega cipi soz konusu oldugunu gosteriyor.

Daha onceki cfxxx girisli cip o zaman muhtemelen diger segment icin dusunulerek performans arastirmasidir. Veya erken donem bir muhendislik ornegi+surucu. 1000mhz cekirdek ve 700hz vram.

Hayirlisi, bu ay sonu resmi benchler gelir umarin.

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    R5 1600 Amazon.fr'de 194€ fiyatıyla bestseller şuan. İkinci sıradaysa 341€'luk fiyatıyla i7 7700k var.
    https://www.amazon.fr/d/B06XNRQHG4/
    https://www.amazon.fr/gp/bestsellers/computers/430352031/
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Ilk çıkan testdeki cip in kodu 687F:C1 bununki 687F:C3 farklı yani bide testdeki çalişma hızı 1600 mhz aynı işlemcinin birkaç varsiyonu vardır tabi

• Aynen, benim de belirtmek istedigim buydu. Tabi sentetik benchnarklar oyun performanslariyla hep ayni cizgide olmuyor.

Simdilik iyi gorunuyor. Fazla hype etmeden beklemek lazim. Daha suruculeri iyilestireceklerdir ve oc potansiyeli ile ilgili bilgiler sizmaya baslayabilir. Beklemek lazim.

• 1080ti ile 1080 arasındaki performans farkından VEGA'nın sağlam geleceği belli oluyor zaten.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.