Şimdi Ara

AMD: 'Vega, en hızlı Nvidia modellerine göre çok iyi görünüyor' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
4.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Vega gel artık. Gel de Ryzenlerden sonra bir de senin optimizasyon problemlerinle uğraşalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

1800 ve 1700 seriler intel'in en tepe islemcilerle yarisiyor. O acidan en ucuz islemciler.

R5'ler rakiplerine gore de epey ucuz. Turkiye fiyatlarinu cok takip etmiyorum, onu da belirteyim.

Vega full cip 500mm2 civarinda olacak ve hbm2 ile 1080ti kartindan cok cok ucuz olmasina ihtimal vermiyor. 14/16nm uretim sureci olgunlaşti son 1 yilda, ve amd'nin pazar durumunu dusununce daha az karla daha uyguna satmaya calisacagini dusunuyorum.

Vega'nin kirpilmis cipleri hakkinda zaten hic bir bilgi yok. Onlar hakkinda bur sey diyemem.

Maliyet olarak birkaç ay önce gösterilen Vega daha pahalı olacak zaten. Onun kaçarı yok. Bunun üzerine 1080ti'ın hala kırpılmış gpu olması gibi bir durum söz konusu. Zaten mesele de burda. Biz Vega'yı 1080'le yarışacak, onu biraz geçecek şeklinde tasavvur ediyoruz ama maliyet olarak baktığımızda 1080'le arasında devasa bir fark var. 1080ti bile daha ucuza mal oluyor olacak. Hatta Titan Xp (full gp102) bile daha düşük maliyete sahip olacak. Amd'yi esas sıkıntıya sokan da bu. 1060 vs 480 rekabetinde de benzer durum vardı. 1060 (aslında çok da iyi bir gpuya sahip olmamasına karşın) 480'den daha düşük maliyete sahipti. 480'in fiyatını çok da aşağı çekemedi zaten Amd. Hatta gelmesi beklenen 4 gblık model kar sağlamıyor diye pek üretilmedi.

Şimdi iki katın üzerinde gpu + hbm2 ve belki yine su soğutma ile gelecek olan Vega'nın pek ucuz olması mümkün gibi görünmüyor. Tahminen 500 doların altında olması bugünkü üretim verimliliği ile pek mümkün değildir. Belki de çok daha yüksek fiyatlı olması gerekir. Vega'nın gecikiyor olmasının sebeplerinden biri de bu zaten. Verimliliğin artıp maliyetin düşmesi.

@V2

quote:

Ryzen'de benim beklentimi karşıladı VEGA'da neden olmasın ki.

Cpu ve gpunun çok farklı dinamikleri var. Birinde başarılı oldu diye diğerinde de kesin başarılı olacak gibi bir düşünce olmaz. Şuan gpu tarafındaki gelişim de durma noktasına gelmedi henüz. O yüzden Nvidia vites düşürmeden gidebiliyor. Arada node farkı da yok. Hatta Amd genelde daha hızlı gidiyor orada. İş daha çok mimari ve yazılımla ilgili hale geliyor gpuda. Onun da ötesinde ar-ge bütçesi, gpu üretim politikası vs mevzular var. Ryzen gibi bir şey bugün olmasa yarın gelecekti. Çünkü cpu tarafında gelişim feci şekilde yavaşladı. Node farkı birden kapandı ve Amd'nin yıllardır inceleyip benzerini yapabileceği bir yapı vardı elinde (intel işlemcileri). O yüzden Ryzen'ın çıkması çok garip değil. Gpuda ise henüz o noktaya gelinmedi. O elbette gpuda da olacak birgün ama Nvidia'nın biraz yavaşlaması gerekecek onun için.

quote:

1080ti ile 1080 arasındaki performans farkından VEGA'nın sağlam geleceği belli oluyor zaten.

Bu tip bir düşünce Fury'ler çıkacağı zaman da olmuştu. Nvidia Titan için su soğutmalı modellere izin vermişti, Fury X çok sağlam geliyor diye düşünülmüştü. Ama hiç öyle olmadı.

1080ti çok iyi çıktı, demek ki Vega çok iyi geliyor gibi bir düşünce mümkün değil. Alakası yok. Elde ne varsa, piyasanın ihtiyacı neyse ona göre ürün sunmaya çalışırsın. Vega'nın henüz nasıl bir kart olacağı belli değil. Ti'ın sunduğu fark konusunda Pascal'daki durumla Maxwell'deki durum pek farklı değil. 1080, düşük bant genişliği sebebiyle olması gerekenden daha geride kalıyordu, özellikle 4kda. Zaten güncelleme de bant genişliğini arttırmak şeklinde oldu. 11 ghzlik 1080'le 1080ti arasındaki fark da %25-20 düzeyinde kalıyor.

Hem Vega 1080 fe'ı az farkla geçecek şekilde gelirse, karşısında şimdi 11 ghzlik 1080 modellerini bulacak ki onlar da ortalama %10 daha hızlı düz modelden. Üzerine de hala oc oluyor. Vega'nın bir de bununla karşılaşması gerekecek. Zaten Vega'nın nasıl geleceğini, hangi seviyede olacağını hala bilmiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 4 Mayıs 2017; 23:42:1 >

• mamad kullanıcısına yanıt
    Evet, üretim sürecini ne kadar iyileştirirlerse iyileştirsinler, bu boyutlarda bir çip + HBM2 ramlerle birçok kişinin beklediği kadar uygun fiyata satmalarını pek mümkün görmüyorum. Az bir kar ile satsalar bile...Ayrıca sıvı soğutma fln ekleyecek olurlarsa fiyat iyice artar. Performans olarak fark atması lazım.
    Bir bakalım nasıl olacak, biz burada rasyonel çıkarımlar yapmaya çalışıyoruz ama belki bilmediklerimiz bir şeyler vardır.

3 sku olacağına dair söylentiler de var. Eğer biri Nano gibi kompakt (mobil pazar için belki)bir ürün olmayacaksa, NV gibi bir segment ayrışmaya gidebilirler.

Bu arada sızan ikinci timespy benchin sahte olduğunu okudum reddit'te. CPU ve GPU puanların ortalaması tutmuyormuş. wccftech bile bunu haber yapmayınca kıllandım haliyle.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/696szi/amd_works_on_at_least_three_radeon_rx_vega_skus/

AMD: 'Vega, en hızlı Nvidia modellerine göre çok iyi görünüyor'

Anlaşılan beklemeye devam edeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 4 Mayıs 2017; 23:2:56 >

• HBM2 kullanmakta ısrar etmelerini başarılı bir GPU üretemedikleri varsayımına bağlıyorum. Aradaki farkı kapatmak için bant genişliğine bel bağlayacaklar gibi görünüyor. HBM2 çipleri çok verimli üretmeleri gerekir ki rekabetçi fiyatlar sunabilsinler. Bu konuda pek iyimser değilim. Kâğıt üstünde herşey AMD'nin aleyhine görünüyor. Umarım yanılırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acikcasi 480/1060 msrp fiyatlari disinda cok az takip ettigim icin o konuya bir sey yazmadim. Ben de tam anlamadim, o konuga uzagim diye dusundum.

Valla hocam nv ve 1080 konusunda tahmin edersin hic iyi seyler dusunmuyorun. Sövüşlemenin masterini yapmiş bir sirket nitekim. Yani gecen konustuk Pascal temelde Maxwell ve ArGe'sinin cuzi oldugunu dusunuyorum. İlk uretim sureci verimli olmazsa bile o ilk fiyat beni her zaman rahatsiz etmistir. Sonra kartlarin piyasaya surulme sirasi ve zamanlamasi. Sövüşleme masteri iste.

Dilerim tepe Vega 1080ti ile rekabet edebilsin, eldeki veriler ona işaret ediyor ve hatta daha fazlasini da umit edebilirz. Ama kesin bir seyler diyebilmek icin daha fazla bilgi lazim. Furyx'teki mimari hatalari/darbogazlari yasamayacagimizi bekliyorum. Daha fazlasini simdilik diyemem.

Bunla birlikte, pazar payi kapmak icin daha uygun fiyata satmalarini umuyorun. Ama Ryzen ve muadili intel islemciler gibi yari yari fiyati bir beklenti icinde degilim (1800x vs 6900k gibi) . Az bir kar ile 600 (max 650) dolar olabilir belki.

@ -dehşet- HBM2 Vega'nın high bandwidth cache teknolojisi için önemli. Bu zaten Vega'nın mimari değişikliğin önemli bir parçası yani. Yani Vega'nın vaadlerinden birini gerçekleştirmesi için hızlı bir bandgenişliği şart (AMD'nin açıklamalarına göre tabi)
    https://www.techpowerup.com/231093/amd-vega-high-bandwidth-cache-controller-improves-minimum-and-average-fps

"başarılı bir gpu üretememeleri" gibi bir düşünceyi destekleyecek bir kanıt yok. Geniş bir bantgenişliği zaten başarısız bir gpu/mimariyi kurtarabilecek bir unsur değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 5 Mayıs 2017; 0:51:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Açıkcası kart çıkmadan söylenecek herşey söylendi gibi. Bundan sonra kartın kendisi çıkana kadar pek bir tartışmaya girmeyi düşünmüyorum.

Mimarisi, yeni teknolojileri hakkında hemen hemen herşey sızdı. Artık bütün bunların performansa nasıl yansıyacağını görmeyi beklemeli. Tabi bir de ayrıca fiyatı da öğrensek önceden.

O zaman, burası iyi ya da kötü şenlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 5 Mayıs 2017; 0:42:16 >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    iyi güzel link vermişsin de arkadaş benim savunduğum fiyat performans işlemcisi değil ki ! en çok satılan işlemciyi örnek göstermişsin ama benim örnek aldığım 1700 ve 1800 serisi işlemcileri şu an f/p alarak i7 7700k bana daha makul görünüyor aralarında güç tüketimini saymazsak eğer en fazla % 5-10 arası fark olmayacağı için o fiyat farkına amd tercih etmem şu an bilmem anlatabildim mi

https://www.amazon.fr/AMD-Ryzen-1700X-Processeur-Socket/dp/B06X3W9NGG/ref=sr_1_4?s=computers&ie=UTF8&qid=1493934824&sr=1-4

https://www.amazon.fr/AMD-Ryzen-1800X-Processeur-Socket/dp/B06W9JXK4G/ref=sr_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1493934824&sr=1-5

• LeviGerman kullanıcısına yanıt
    evet haklısın i7 7700k ile 1700x aynı fiyatta nerede ise bu işlemcileri kıyaslamada bulunursak eğer bu işlemcilere anakart üreten firmalar da satışta büyük rol onayacaktır, sonrasında işlemcilerin sunduğu güç tüketimi vs..
  • Dur vereyim ben coşkuyu:

https://www.chiphell.com/thread-1731702-1-1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 5 Mayıs 2017; 1:23:47 >

En çok dikkatimi çeken Titan Xp'deki küçük p... rengini pink yapsalardı.

• Vega sadece HBM2 bellek kullanacak gpu aynı gpu diyenler baya şaşıracak. Bu kart hem bellek olarak hem işlem birimi olarak sıfırdan ele alınan bir kart. Siz hala Polariste kalmışsınız. Zaten sizin mantığınızdan yola çıkarsak Nvdia da takar 1080ti e hbm2 hiç uğraşmaya gerek yok al sana 2 kat performanslı Yen'i kart :) sonrada hbm3 takar

Göreceksiniz performansın yanı sıra ve enerji verimliliğininde başarılı olacağına inanıyorum. ATI markasını küçümsemeyin geçmişe bakarsanız bu potansiyele sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 5 Mayıs 2017; 7:43:28 >
  • Vega icin 3 temel kart cikacak.bunlardan ikisi 1070 ve 1080 e konumlandirilacak.3.cusude cift gpu lu kart olup 1080 ti ile kapisacak.Bu yorumumu alintilayin.

• eğer bu doğru ise şunu söylemek gerekir rx serisine göre 1080ti kartını yakalamaktan hatta geçmekten bahsediyorlar. bu kadar bir sıçramayı yapabilmişlerse helal olsun . fiyat konusunda elbet rx serisine göre pahalı olacak ama 1070 ayarında bir kart çıkartıp hemen hemen aynı fiyata satarsa şu sözleri dinlemek yakın olacak dx 12 de 1070i geçiyor bir kaç yıl içinde dx 12 yaygınlaşacak kartın gücü o zaman ortaya çıkacak vs vs
  • AMD'nin Nvidia'yı performans anlamında geçmesi gerekmiyor. Nvidia, bellek darboğazından sınırlanmış durumda. Bu durumda, AMD Vega mimarisi ile HBM2 belleklerin esnekliğini kullansa yeterli.
    Normal ekran kartıyla bellek etkileşiminde bir yazmayı peşisıra bir okuma izlemek durumunda. Bu durum belleklere doğrudan erişimi sınırlıyor; çünkü görüntüye başlarken yazma yapmazsınız, görüntüyü bitirirken de okuma. Nvidia'nın bu noktada bulduğu çözüm, tüm bellek etkileşimini L2 önbelleklere yükleyip edip onlar üzerinden belleklerin çalışma planından ayrı şekilde bunlara yazıp çizmek. AMD ise diyor ki, HBM2 ile tek şekilde çalışacak belleklerin üstünü çizerim, yeni bellek tasarlarım, onda da keyfim nasıl istiyorsa istediğim şekilde performans alırım. Bu biraz daha mantıklı. Normal bellekler tek komut destekliyor, HBM bellekler 6 komut - her iş için ayrı kanal mevcut. Dolayısıyla 512 GB/s denen HBM, bir büyüklük olmaktan öte asıl niteliğiyle 'ekran kartını yavaşlatmayacak şekilde' çalışan bellekler demek oluyor. HBM'nin ilk çıkışında L2 önyazımı olmadığı için kartın düz bantgenişliğinin tesirini gördük. HBM2'de ise L2 önyazımı da geliyor, buna binaen bellek sıkıştırma daha önemli bir hâl alıyor belleklere iki kat yüklendiğiniz için çift sayıda bellek yazım kanalı ile. Bu takdirde bellekler daha büyük yükle karşılaşıyor, sınır performansı öne çıkacak.
    Nvidia çipini ne kadar büyütürse büyütsün, hızlı L2 önbelleğinin bellek gecikmelerinden etkilenmemesi için olabildiğince uzun komut havuzu taşımak zorunda. Bu da kartta işlem yapan gölge birimlerinden ziyade bellek birimlerine yer ayırılması demek. Hakkını verelim; Nvidia şu aralar iyi bir imaj sahibi ancak bu yolun sonu gözüktü: GDDR6 belleklerin katacağı hız sadece bir çeyrek daha fazlası. Kartta ister istemez bir bellek bantgenişliği darboğazı var. Sıkıştırma gibi suni icraatlarla performansa bir seviye daha çıkabilirler ancak hâli hazırda durum bu. En azından hız aşırtma deneylerinde çıkan sonuçlardan ilk bu akla geliyor.

• Bu mesaj daha önceden şikayet edildi o yüzden şikayet etmenize gerek yok.

Edep nedir, insanlarla nasıl konuşulur, terbiye nedir bunlardan bihaber gelmiş burada Nvidia fanboyluğu yapıp bir de hakaret ediyor. Gpu neymiş, zar boyutu neymiş bilmiyormuşuz, benimle ilgili tek fikri burada yazdığım yorumlar kalkıp tanımadığı, bilgisini bilmediği insana, hiç görmediği insana hakaret ediyor. Bu bahsettiği de koca milyar dolarlık şirket yani düşün ve bu şirket onlarca yıldan daha fazla süren ekran kartı işlemci üreten , piyasada ki tüm oyunculuğa yön veren, Sony-Microsoft'un konsoluna cpusunu, gpusunu koyduğu şirket. Bu şirket ne yaptığını bilmiyor sen burada o fanboy gözlüklerini takar yorum yazıyorsun, bir sen biliyorsun zaten. İnternet işte ne yaparsın anca at-tut burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mayıs 2017; 20:22:2 >
    Abi o steam kartları nedir öyle ya intel hd graphics 4600 ve 5500 kullananların sayısı rx 480'den fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Ne yazık ki bir kaç tane "mal" var forumda. Firmalar aslında bunları pazarlıyorlar. Bu malları. Zamanı geldiğinde görüyoruz buralarda, sonra da piyasadan çekiliyor bu mallar.

Adam gpu nedir, zar boyutu nedir, bellek nedir, üretim node'u nedir, bunlara dair en ufak fikri olmadan konuşabiliyor, sonra da gelip ahkam kesiyor kafasına göre. 314mmlik gpuya sahip ve eski tip tasarımla bellek kullanan kartın maliyetinin, 500mm civarı olduğu görülen gpuya sahip ve hbm2 gibi en pahalı bellek yongalarını kullanan kartın maliyetinden düşük olmadığını savunacak noktaya gelmiş. Hayallerde yaşamak böyle oluyor demek... Vega'nın maliyeti bırakın 1080'i, gördüğümüz haliyle, 1080ti'dan ve Titan Xp'den bile yüksek durumda.

Bu tip malların o çok sevdiği, aşkından geberdiği 400 serinin durumu tam olarak şudur:

http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

Özet geçiyorum, tüm dx12 kartlar içinde;

1060'ın payı: %5,02

480'in payı: %1,1

Yani steamdeki kullanım oranında 1060, 480'i tam olarak 4'e katlamış durumda (hatta daha fazla). 470 ve 460'ın durumu daha kötü. Aslında bu durum bana da garip geliyor. Bu kadar da olmaması gerekir ama tablo ortada. Ben buna inanmam diyen varsa tekrar söyleyeyim: Bu verileri Amd bile referans kabul ediyor ve diyor ki: "Biz steam'in donanım istatistiğine baktık (o tabloya yani) ve orada gördüğümüz tabloya göre gpu üreteceğiz!"

Durum bu. Hani Amd'nin pazarladığı mallar var ya, hemen her konuda "hehehe amd sildi geçti, orta sınıfı parselledi, hehehee..." diye saçmalıyorlar. Hah öyle bir şey yok! Amd bile bunun farkında, ama işte bu tip mallara bunu anlatmak mümkün değil.

290'lar çok daha güçlü rakiplerken satış konusunda 780'leri uzaktan izlediler zamanında. Şimdi 480 gibi çıkışı garip, kendisi garip, yeniden isimlendirilmiş hali daha da garip kartla mı orta sınıfı ele geçirecek Amd? Bu mallara göre geçirmiş bile işte...

Allah'tan Levi gibi 1-2 adam var da hala forumda bir şeyler konuşulabiliyor. Yoksa bakılır tarafı kalmadı. Zaten forum kültürü bitti de bizde hala alışkanlık olduğundan giriyoruz.

@LeviGerman

Biz zaten çok kısıtlı bilgi ile durumu anlamaya çalışıyoruz. O Vega sonucu olduğu söylenen testlere ben başından beri inanmadığımı söylüyorum zaten. Kart editörlerin eline düşmeden de doğru bilgi beklemek zor. Bu sonuçlar belki de bir çeşit algı yaratmak içindir. Daha bir hafta önce Vega'nın 1080ti'la yarışacağı düşünülüyordu. Bir tane sonuç geliyor ve 1070 ayarında bir performansı olduğunu söylüyor. Bu da otomatik olarak beklentinin düşmesini sağlıyor. Bence fena da olmuyor. Çünkü Vega'nın olabilecek en iyi sonuçlarından biri olan Doom Vulkan'da 1080 ayarında, hatta onun da biraz gerisinde kalan bir performansa sahip olduğu görülüyor. Ben Vega'nın yapısı, Polaris'in durumu, gösterilen Doom videosu ve yıllarca gördüğümüz yığınla aldatmaca üzerinden bir çıkarım yapmaya kalktığımda 1080'den birazcık hızlı bir kart geleceğini düşünüyorum. Çıkışında daha iyi olursa ne mutlu. Daha kötü olursa Amd için durum ciddi sıkıntı oluşturur. O da işte maliyet mevzusu. Normalde olması gerekense, bu özelliklere sahip ve bu maliyette bir kartın, full gp102 olan Titan Xp'yi bile geçebilmesidir.

Forum adminleri malları koruduğundanmıdır nedir iyice azıtmış durumdalar.

• Bu kartların temel kullanım alanı olan oyunlarda oyun yapımcıları yılların alışkanlığı Nvidia'ya kıyak optimizasyon huyundan vazgeçmezse kart kağıt üzerinde ne kadar güçlü olursa olsun Titan Xp ile aralarındaki performans farkı bariz açılmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Waffenschutz

Abi o steam kartları nedir öyle ya intel hd graphics 4600 ve 5500 kullananların sayısı rx 480'den fazla

Normal. Çünkü hemen her işlemcide igp var ve işlemci satışı, harici ekran kartı satışının 7-8 katı, yanlış bilmiyorsam. Harici kart alanların çok büyük bir kısmı, otomatik olarak intel igpsi de kullanıyor. Öyle olunca da intel'in kullanım oranı feci şekilde yüksek çıkıyor.
  • Burda ne cevherler var,gitsinler danışmanlık yapsınlar Amd ve çeşitli firmalara.
    Burda harcanıyorlar.
    Gsync 75 Hz monitörü olan bir adam için(1080p) mantıklı seçim, 1060 olur.
    Onun haricindeki seçeneklerde Rx 580 şuan için alınması en mantıklı olandır.
    Zira Rx 570 ve 1060 rakiplerdir şuan.(Dx12)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.