Şimdi Ara

AMD X2 7750 L3 cache problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar.. 4 hafta falan oluyor yeni bir sistem topladım ucuza maaletmeye calıştım ama 2mb l3 cache'lı diye aldıgım işlemcinin hangi programdan bakarsam bakayım. L3 cache ı aktif gözükmüyor hatta bilgisayar boot ekranında iken bile gözükmüyor . anakartım am3 destekleyen bir anakart acaba sorun nerde CPUdamı anakarttamı cözemedim gitti. AMD processor driver yukledim Dual core optimizer yukledim hala aynı. hiçbir şey degişmedi bios en son sürüm .. deneyebilicegim herşeyi denedim hala aynı Aynı sorunu yaşayıp cözmüş olan biri yada bi şekilde bu konuda içimi rahatlatabilicek birisi birşeyler derse sevinirim şimdiden teşekkürler. anakart ve CPu aşşagıdaki gibi

Gigabyte M61PME-S2P
    AMD Athlon x2 7750

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darrko -- 2 Temmuz 2009; 2:59:24 >

• Bir de F2 BIOS sürümü ile deneyin işlemcinizi. Belki yeni yazılımda sorun vardır bu işlemciyle ilgili. Eğer F2 sürümde de benzer bir hata veriyorsa işlemcinizi servise yollayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

Bir de F2 BIOS sürümü ile deneyin işlemcinizi. Belki yeni yazılımda sorun vardır bu işlemciyle ilgili. Eğer F2 sürümde de benzer bir hata veriyorsa işlemcinizi servise yollayın...

öncelikle cevap için teşekkürler bir 15 dakika önce gigabyte ve amd turkiyeye mail attim. daha öncede bu tip problemler yaşayanlar olmuş demin googledan bakardan gördüm hatta bu forumda konu Gigabyte anakartlarda olmuş bu olay hep . birde F3a sürümü var bide biosun bu 2 sürümüde bir deniyeyim.. belki düzelir yada gigabyte veya amdden olumlu bir cevap gelir yoksa ugraş babam ugraş.
  • butun bios surumlerini yane F2 f3a biosları denedim sonuç aynı f3e ye geri döndüm tekrar şu mailleri bekliyorum cözümünü falan bilen varsa lütfen yardım etsin
  • up
  • nf6100 chipli bir board biraz eski bir chipset...l3 bellek disable değildir çünkü cpu içerisinde gömülü güncel anakart bioslarında cacheler ile ilgili bir menü yok .bence işlemciyi başka bir board da deneyin ve cpu-z nin son sürümü ile bakın. test vs yapın netden inceleyin eğer diğer sistemlerden düşük puanlar almıyorsa sorun yoktur (+/- %10-20 sapmalarda normaldir çünkü bir çok test güncel anakartlar ile yapıldığından ve ht ve ram hızları daha yüksek ve yeni model DDR2 ram zamanları eski DDR2 lere göre düşük olacağından bu fark olabilir)
  • quote:

Orjinalden alıntı: comanchee

nf6100 chipli bir board biraz eski bir chipset...l3 bellek disable değildir çünkü cpu içerisinde gömülü güncel anakart bioslarında cacheler ile ilgili bir menü yok .bence işlemciyi başka bir board da deneyin ve cpu-z nin son sürümü ile bakın. test vs yapın netden inceleyin eğer diğer sistemlerden düşük puanlar almıyorsa sorun yoktur (+/- %10-20 sapmalarda normaldir çünkü bir çok test güncel anakartlar ile yapıldığından ve ht ve ram hızları daha yüksek ve yeni model DDR2 ram zamanları eski DDR2 lere göre düşük olacağından bu fark olabilir)

Chipset eski ama AM3 destegi bile var:S ve bu işlemcileri tam olarak destekliyor başka bir board ile denemem zor bişey cunku etrafımda amd kullanan insan cok az cpu-z ve 3dmark screenshotlarını koyuyorum zaten CPUZ de görünüyor L3 cache. aslında her programda görünüyor ama AKTİF degil hatta gigabyte ın kendi DMIview isimli programında bile görünüyor ama disabled olaraak.

3dmark06
     AMD X2 7750  L3 cache problemi

cpu-z

bunlarda bu şekildeler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam zaten cpu-z de 2mb demiş level3 belleğe:) (l3=level3)
  • aktifmi değilmi nerden anlıyosun anlayamadım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak9006

Hocam zaten cpu-z de 2mb demiş level3 belleğe:) (l3=level3)

arkadaşım zaten onu bende görebiliyorum ama everest pcwizard gigabyte'ın kendi programı olan DMIview programlarındada bu böyle gözüküyor hatta bazıları varlıgından bile habersiz.. hatta şunu söyliyeyim bilgisayar boot edilirken bile L3 bellegin varligindan bahsedilmiyor sadece 2x512 l2 gözüküyor. anakart AM3 destekli neden böyle birşey yapıyor anlamıyorum 3 tane bios denedim. hepsi aynı en sonunda garantiye gitmekten başka çare kalmıyacak oda uzun hikaye oldugu için bi umut cözmeye calışıyorum bu şekilde belki başına gelen ve durumu duzeltebilen bir şekilde vardir diye. neyse genede teşekkürler
  • biosta akif etmek için bir seçenek olmalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: SPETNAS

biosta akif etmek için bir seçenek olmalı.

malesef böyle bir seçenek yok. birazdan bios fotograflarını koyarım zaten en son biosdan önce anakartta voltaj menusu vs vs de yoktu yeni yeni geliyolar alalı 4 hafta falan oldu 2 3 gündür bu cache olayının farkındayım . CTRL+F1 den başka bios alt menulerini açma seçenegi yok degil mi

• quote:

biosta akif etmek için bir seçenek olmalı.

senin attıgın sayfa ile aynı sayfa bios sayfasının resmini koyuyorum. sanırım en sonunda anakart degiştirmek zorunda kalıcam 100 130 lira civari bir anakart önerebilirmisiniz AM2+ ve AM3 destekleyen bir anakart

• Sorunu yarın elimdeki anakartı M4N78 SE AM2+ Nvidia 720D DDR2 1066MHz HT 3.0 Anakart ile degiştirerek cözücegim. 15 gün geçti ama genede degişmek zorundalar sanırım bu tip bi mağduriyet sonucunca ?
  • benim gösterdiğim bios bana ait değil. sadece böyle bir foto bulunca ekledim. senin biosun farklı olabilir, l3 cache açmak için bir seçenek olmayabilirde ama dediğin gibi l3 bellek etkin değilse bir sorrun vardır ve düzelmiyorsa değişmeleri lazım. nasıl anlatırsın nasıl ikna edersin bilemiyorum
  • quote:

benim gösterdiğim bios bana ait değil. sadece böyle bir foto bulunca ekledim. senin biosun farklı olabilir, l3 cache açmak için bir seçenek olmayabilirde ama dediğin gibi l3 bellek etkin değilse bir sorrun vardır ve düzelmiyorsa değişmeleri lazım. nasıl anlatırsın nasıl ikna edersin bilemiyorum

valla ikna edicek bişey yok yarın cpuyuda alıp gidicem anlatıcam derdimi yane dedigin gibi düzelmiyorsa degiştirmeleri lazım yarin ikisinide alıp getireyim artık farkı neyse vericez bu board desteklemiyoda olabilir ucuz diye almıştım zaten başıma bela oldu. 720dli boardla degiştirmeye calışıcam yarin teşekkürler yardımların için spetnas
  • Aynı anakarttan bende almıştım imzamdaki sisteme neyse windows kurdum bu anakartla windows kurarken bir tuhaflık vardı çözünürlük 4 bitti ve renkler bozuktu herneyse windows kurulumu bitti driverları yükledim en son ekran kartının son drıverı nı yükledim yeniden başlattım hoşgeldiniz yazısından sonra görüntü yok gelmedi yeniden başlattım sistemi güvenli modda açtım çözünürlüğün hala 4 bitte olduğunu farkettim ekran kartı driverını kaldırdım yeniden başlattım bu sefer windows açıldı ama çözünürlük hala 4 bitti ekran kartım ati chipsetli olduğu için anakartda nvidia chipsetli olduğu için çakışma olabilir diye düşündüm nvidia 9400GT ile windows kurdum driverı yükledim yine görüntü yok bios uptade yaptım yine sonuç yok anakart arızalıdır dedim aynı modelden yeni bir anakart daha denedim yine aynı işlemciyi değiştim athlon x2 5200 taktım yine aynı en sonunda iade edip imzamdaki anakartı aldım ondada bir takım problemler yaşadım üzerinde F3 bios var ve o.c de yaptım herşey çok güzel çalışıyordu.F5 biosu yükledim yine görüntü problemiyle karşılaştım gigabyte Türkiye ile mail yolu ile destek almaya çalıştım ancak yardımcı olamadılar fazla kendi sorunumu kendim çözdüm biosa girip biraz kurcaladım F5 biosta 7750 im 3.00 Ghz hızında çalışırken windows açılmıyordu ancak biostan orjinal saat hızı olan 2.7Ghz e getirdim bu sefer windows sorunsuzca açıldı voltajdandır diye düşündüm bir miktar voltaj verdim yine aynı sorun 3Ghz de açılmadı bios sürümünde bir sorun vardır diye F3 biosu geri yükledim 3Ghz de voltajsız sistem açılıyor anlamadım gitti bu işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 3 Temmuz 2009; 20:54:21 >

• bence Gigabyte tan uzak durmak lazım bende ga-ma780g var windows açılırken çubuk 13 tur atıyor eskiden asus kullanıyordum p4 2.8 de 2.5 tur sonra windows açıktı
  • Ben gigabyte m720-us3 kulanıyorum köprü biraz sıcak çalışıyor (o.c yapınca) onun dışında mutluyum güzel bi anakart.Ama 720d çipset alıcaksan kesinlikle soğutucusu güzel bir şey al baya ısınıyo çünki :)
  • Ben de aynı işlemciye sahibim ve gigabyte anakartım var.daha önce böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım ve windows önyükleme başladığı andan itibaren 10 saniyede açılıyor,herhangi bir sorun göremedim daha önce de gigabyte anakartım vardı,onda da hiç sorun yoktu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.