Amd phenom II X3 720 ve X4 810 arasında kaldım arkadaşlar.. Fiyat olarak 30-40 ytl daha pahalı X4 810.. Sizce aradaki fiyat farkına değicek bir fark olur mu oyunlarda ?
X3 alırsam çekirdek açma ve OC olaylarına giricem.. X3 3.4-3.6 GHZ arası rahat Oc oluyo diye biliyorum.. Peki X4 810 bu değerlere çıkabilr mi ? Black Edition modeli yok sanırm X4 810 un.. Fsp ilede uğraşmak istemiyorm.. Ramlarim dandik.. hergangi bir yazılım ile uğraşmayacağm,sistem oyun için kurulcak.
Dediğiniz anakart ı araştırdım ama gigabyte ın desteklediği teknolojiler ve forumdaki genel olumlu yorumlar beni o anakart a yöneltti. Özellikle anakart ın ısınma olayından nefret etmiş durumdayım.. Şuan kullandığım asus p5nd2-sli canımdan bezdirdi,kuzey ve güney köprülerini soğutmak işkence halini aldı. Bende iyi bir anakartla bu durumdan kurtulmak istiyorum :)
Peki işlemciler hakkındaki yorumunuz nedir ?
Sahsen overclockla ilgilenen bir kullanici degilim... ve overclock yapma konusunda herhangi bir destek sunmuyorum.. 720 f/p islemcisi ve belirli bir fiyat araliginda hala guzel sonuclar alinabilen bir islemci.. 810'un tek farki 4 cekirdek olmasi.. gayette iyi bir islemcidir... sahsen ben yerinizde olsam 810 alirdim... neden diyecek olursaniz, benim icin oyun onemli degil.. ben cok sayida farkli uyuglamalari ayni anda kullanmak icin multitask yapmak isteyen bir kullaniciyim.. oyun oynamak icin yine de iki islemciyi de kullanabilirsiniz.. size hissettirilebilecek tek fark maximum 20fps'dir. isterseniz simdi ucuz islemciyi 720'yi alip artan parayi, Sapphire secerek arttirdiginiz para ile birlestirip guzel bircift ram alin..
test e gore oyunlarda x3 720 gecmis, coklu cekirdek destekleyen oyunlarda sonuc ne olur bilmem ama 4.cekirdek acilma olayida var...testlere gore x3 720 mantikli...
çekirdek açma işi garanti değil. sapphire 790x anakartında sb700 yonga seti bulunduğundan zaten çekirdek açamıyor. çekirdek işi ile uğraşmam diyorsanız anakart olarsak sapphire ve işlemci olarak x810 alabilirsiniz. yoksa x3 işlemcinizdeki 4. çekirdek arızalıysa boşuna masraf yapmış olacaksınız.
720 6mb L3 810 4mb L3 niye sadece cekirdek acma olarak bakiyorsunuz ki?simdiki oyunlar 4 cekirdek istemiyor ama cache'ye hayir demiyor.810'un o 2mb acigi kapatmasi icin baya oc yapmasi gerekiyor e 720'nin de eli armut toplamiyor oyun icin 720 alinir uygulama icin 810.
bence 720 al kardeşim iyi derecede overclock potansiyeli varki bunuda çarpan üzerinden kolayca yapabilirsin 790x-ud3p al gigabyte'ın ud4 piyasada kalmadı sanırım hem şansınıda denemiş olursun 4.çekirdek için açılırsa açılır açılmazsada bomba gibi işlemci 45acp arkadaşımın dediği gibi cache bellek farkınıda yabana atmamak gerekir ki niye birçok kişi 720be alıyor o zaman aradaki fiyat farkıda cabası
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
720 6mb L3 810 4mb L3 niye sadece cekirdek acma olarak bakiyorsunuz ki?simdiki oyunlar 4 cekirdek istemiyor ama cache'ye hayir demiyor.810'un o 2mb acigi kapatmasi icin baya oc yapmasi gerekiyor e 720'nin de eli armut toplamiyor oyun icin 720 alinir uygulama icin 810.
810'lardaki 2mb bellek de açılabiliyor diye okumuştum
sizin için önemli, 4 çekirdeği destekleyen bir program varsa 810 alın yoksa II x3 720 hem çekirdek hızı yüksek hem de önbelleği biraz fazla olduğu için çoğu durumda daha iyi sonuç veriyor. Fiyatı da uygun.
Ayrıca çekirdek açma planları üzerine işlemci almayın. O şans işi
OC yapacağım ve fsb ile uğraşamam diyorsan ve oyun amaçlı düşünüyorsan X3 720 al.Tam oyun işlemcisi.Fiyatı da gayet ucuz.Default kullanacak olsan X4 810 al derdim fiyat farkı çok az.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme