ilk mesajımda tam anlatamadım galıba.Ram freaknslarını ve ht linklerı standart şekılde çarpanları düsürerk oc Yaptim.Ama gene sonuç aynı.Voltajsız cıkabıleceği değere baktm gecenlerde örn : 3.8 prime95 de mavi ekrn verdı gene.Ama ilk oc denemelerımde 3.9 mavı ekrn vermedıqını 4 Ghz devamlı mavi ekrn verdiğini hatrlıyorm.
benm kullandığım işlemcinin yapısı tamamen farklı..oc işinde vid değeri çok önemlidir..yani işlemcinin stok voltajı..vid değeri ne kadar düşükse o kadar ii olur oc için..moral bozacak bir şey yok..bu işler biraz şans işi..oc yapmak zorunda değilsiniz ki??..sonuçta default olarak her uygulamaya yetecek bir işlemci kullanıyorsunuz..en fazla satıp yenisini alırsınız..80 tl zarar edersiniz olur biter..ama şunu ii değerlendirmeniz lazım, sadece oc yapmak için bu zararı göze almalı mıyım??..bence oc sizin için zorunluluk değil de (ki değil ) sadece hobi ve zevk ise, değer..
quote:
Orijinalden alıntı: allaturca89
benm kullandığım işlemcinin yapısı tamamen farklı..oc işinde vid değeri çok önemlidir..yani işlemcinin stok voltajı..vid değeri ne kadar düşükse o kadar ii olur oc için..moral bozacak bir şey yok..bu işler biraz şans işi..oc yapmak zorunda değilsiniz ki??..sonuçta default olarak her uygulamaya yetecek bir işlemci kullanıyorsunuz..en fazla satıp yenisini alırsınız..80 tl zarar edersiniz olur biter..ama şunu ii değerlendirmeniz lazım, sadece oc yapmak için bu zararı göze almalı mıyım??..bence oc sizin için zorunluluk değil de (ki değil ) sadece hobi ve zevk ise, değer..
kardeşim ben yetmıyor diye bir şey sölemedim.kısaca sana şunu söliyim 2mizde ortalama islemcimize 500 tl verdk.kendını al benım yerıme benıde kendının yerıne koy.
o zman şöle söliim; oc yapmak benm için hobi ve zevk olduğu için, bir an bile oc olmayan işlmeciyi elimde tutmaz satıp yenisini alırdım..ama bunu 2 ay sonra yapmazdım.. ilk gün test eder olumsuz bi durumla karşılaşırsam, önce aldığım yere gider değiştirme imkanım var mı ona bakardım, eğer yoksa forumda satar, biraz zarar eder yenisini alırdım.. eğer işlemcin takozsa yapabileceğin fazla bi şey yok zaten..ya satacaksın, ya böle kullanacaksın ya da 200 tl verip noctua nh-d14 alacak ve biraz daha fazla v verebileceksin..ee gerisini sen düşünüp karar ver artık..
quote:
Orijinalden alıntı: Joevin
quote:
kardeşim ben yetmıyor diye bir şey sölemedim.kısaca sana şunu söliyim 2mizde ortalama islemcimize 500 tl verdk.kendını al benım yerıme benıde kendının yerıne koy.
katılıyorum 500 lira veripte 4.0 ghz çıkamadıktantan sonra insan baya hayal kırıklığı yaşıyor
quote:
o zman şöle söliim; oc yapmak benm için hobi ve zevk olduğu için, bir an bile oc olmayan işlmeciyi elimde tutmaz satıp yenisini alırdım..ama bunu 2 ay sonra yapmazdım.. ilk gün test eder olumsuz bi durumla karşılaşırsam, önce aldığım yere gider değiştirme imkanım var mı ona bakardım, eğer yoksa forumda satar, biraz zarar eder yenisini alırdım.. eğer işlemcin takozsa yapabileceğin fazla bi şey yok zaten..ya satacaksın, ya böle kullanacaksın ya da 200 tl verip noctua nh-d14 alacak ve biraz daha fazla v verebileceksin..ee gerisini sen düşünüp karar ver artık..
Güzel sölemişsin.Ama islemcimin takoz olduğu tam olarak belli değil.Yani 14750 standart voltaj yazılımsal sorun olabilirmi ve ya uyuşmayan bir donanım vs.Kaldıkı 1100t nin bile voltajı 1.3 ken benmkı neredeyse 1.5 :) Arada 0.2 Volt fark war uçurum gibi..Bu 0.2 voltla 4.5 Ghz bile yapılır :S Tam olarak emin olduktan sonra vatan computer müşteri hizmetlerine gitmeyi düşünüyorum.Hatta geçenlerde Gittim modem almak için.Ve sordum tam birşey söyleyemediler.Anakartin uyumsuz olabilir dediler.Anakartı getir test edelim dediler ? bben çok takıntılı bir insanım bu olayın benı bulmasıda müthiş bir isabet olmuşş.
quote:
Orijinalden alıntı: ahg53
quote:
Orijinalden alıntı: Joevin
quote:
katılıyorum 500 lira veripte 4.0 ghz çıkamadıktantan sonra insan baya hayal kırıklığı yaşıyor
Hiç sorma evlat acisi gibi koydu vallahi.
Cok nadir bir durum herhalde El atan yok :(
Daha önce dikkat etmemiştim ancak görünen o ki anakart stabilite sağlama konusunda yeterli değil. Mofset ve güç fazlarının eksikliğinden sisteme yük bindiğinde stabilite sağlamanız güçleşir. VRM 4+1 olan düşük profilli anakartlarda Vdrop oranı daha yüksek olabiliyor yeterli besleme sağlayabilmek için yüksek voltaj isteyebiliyor işlemciler. 4+1 ve soğutucusuz mofset ile 6 çekirdek işlemciyi 4.0Ghz civarına yükseltip stabil tutmak zor olacaktır.
Bendede ayni anakart var 4,3 ghz cok stabil olmayacak sekilde gunluk kullaniyorum. Guncel bios ff i yuklediniz mi ? Ramlar 1600 mhz de 6 8 6 22 olarak kullaniyorum 1,61 v ile ... Belki bir faydasi olur soylediklerimin ...
guc kaynagi kaynakli bir sorun olabilir. bende de 880gma anakart var ve amd overdrive ile auto tune sirasinda parcalarim yandi. garanti sagolsun degisip geldi her sey. bu seri anakartlara benim oc icin guvenim sıfır su an. ozellikle cok iyi bir guc kaynagi ile desteklemiyorsaniz. bende feel kasasindaki guc kaynagi vardi olaydan sonra gittim enermax aldim. simdi anakart degistirmeye calisiyorum.
Bencede sizi işlemcilerinizde problem var ben x4 965 ile 4.5 ghz stabil 4.7 denemeleri yapıyorum kuzey köprüsü biraz fazla ısınıyor onada soğutucu alıp halledicem inş @ allaturca89 kardeşe katılıyorum işlemcide problem var. i7 2600k ile denemeler yapıyoduk kuzenle 5.0 ghz üstüne çıkmıyordu biraz kurcalayınca işlemci koruması kalktı 5.2 5.4 stabil diğer denemlere geçtik
Öncelikle cvp verdiğiniz için size teşekkür ederim.Cvp vermezler diye bakmamıştım kusura bakmayın.
@Alagan Dediğinden pek birşey çıkartamaadım ama voltaja cvp verıyım.Benm Anlamadığım olay Benm işlemcimin standart voltajı neden 1.4750 ? bazen 1.4500 de olduğu oluyor.Autoda bu 2 değer gözüküyor.Artım yapıncada bu 2 değerin üzerinden yapıyor.Sonra dedim bunun gerçek Voltajında 3.6 Ghz da test edeyim dedim.Ve anakartın - voltaj verme desteği ile ilk 1.3500 de denedm prime 95 i açtm ve anında mavi ekran geldi ( 0x00000124 ).Sonra bir kademe yükselttim 1.3750 de tekrar verdi..Sonra 1.4 yaptm bu sefer 10 dk dayanıp verdi.ve son olarak 1.4250 verdim bu sefer mavi ekran vermedı ama . Stabil kalan testlerimde ISI 55-58 arası gidip gelırken birden 65 e yükselıyor buda garip bir durum.Voltaj 1.4250 de ısı 65 e yükselınce kapattm.tabiki günlük kullanımda 65 dereceyi gösterecek program, oyun yok şımdlk ama bir olumsuz olay daha.1.4250 de oyuna girdim ( Knight online ) oyunda Resmen Teklıyordu ve Dalgalı dalgalı ilerliyordu ve son olarak autoda bıraktım.Biraz uzun oldu ama durum böle.
@aydinpürcek Güncel bios FF derken rev kac sizinki.Benmki 2.0 ben ve en güncel Biosu f8i. Bi önceside f7.Ram lere gelicek olursak ondada bir sorun war.Cl7 kingston 1333mhz ddr3 ram kullanıyorum.Ramlar cl9 olarak çalışıyor.cl7 yanı 7-7-7-20 yapıp voltajı 1.65 verdiğimde başlarken içerisinde overclocking yazılı bir metin çıkıyor ve açılmıyor.onuda çözmüş ve anlamış değilim.
@lastzombie Sorunun tam olarak neyde olduğunu anlasam direkt parça değişimi yapacağım.550wattpeak aopen nagas kasasının psusu yeterlı olmayabılır diyorsun.pekde hoşuma gitmiyor zaten.sisteminin yanma sebebini tam olarak sölermisin ona göre önmelımım alıyım.
@SchwarzerHumor Sölemeden edemicem seni açıkcası cok kıskandım.Bu değerlere bu kadar rahat nasıl çıkıyorsun anlamış değilim 4.7 de kaç voltaj vermeyı planlıyorsn,soğutma sisteminde gayet iyi herhalde.i72600k nın bu kadar değere cıkabılceğini bilseydm düşünmeden intel alırdm ve 4 ghz de kullanırdım.Nese olan olmuş. allaturca89 kardeşimzn dedği gibi islemcide sorun olablr ama anakarttamı ve ya psudamı sorn war kesn bilinmio.kesin bir çözüme varamadım için sistemi vatan computer'a geri getirip test ettiricem galiba.Anakart,PSU,işlemci bu 3ün den birisinin değişimini onaylarlar ise bana öneride bulunurmusunz.Anakart için Asus almayı düşünüyorm(bulldozer desteklı).işlemcide ise üzerine para verip 1100t alıyımmı? önerilerinizi beklyorm.
bence siz vatan a gidip durumunuzu açık açık anlatın..incelemelerime göre bendeki işlemcinin vid değeri çok yüksek diyin..güzel bi dille yardım isterseniz geri çevirmezler sanırım..özellikle anakartınızı ve işlemcinizi farklı konfigürasyonlarda deneyip tek tek test etmelerini rica edin..ramlerinizden de bahsetmeyi unutmayın..küçük bir örnek vereyim, kardeşimin kullandığı amd sistemde (x2 5200 ve asus m2nx plus) aşırı derecede işlemci voltajı ve ısınma vardı..hangi soğutucuyu taktıysam (sunbeam ccf dahil) olumlu sonuç elde edemedim..sonra yeni anakart aldım ve sonuç olumlu..eskiden 1,45v verdiği işlemciye şimdi 1,36v veriyor..yani bana göre sorun ya anakartta ya da işlemcide..psu da falan problem olduğunu sanmıyorum..umarım bu bilgiler işinize yarar ve bir an önce sorununuzu çözersiniz..
kardeşim senden ALLAH razı olsun.işin rast gitsin gerçekten bana umut verdin.tamda dediğin gibi kendımı şartlamıştım zaten.sizdeki sorun benim sorunuma benziyor galıba aynı.Yarin ilk işim vatana gitmek olucak.tekrar tşk ederim.
benim sorunum guc kaynagi ve anakart kaynakli oldu. guc kaynaginin voltaj regulasyonu ve akim korumasi yeterince iyi olmadigi anakart voltaj degisikligini kaldiramayip ramlerime ve islemice overvolt verip yakti diye dusunuyorum. aopen nasil guc kaynagidir bilmiyorum ama guc kaynaginizin ripple'i oc yaparken cok onemli. ozellikle dusuk w guc kaynaklarini maks degerlerde kullanirken. peak degere bakmayin zaten peak degere gore hesap yapiyorsaniz kesin sistemde sorun cikar. stable degeri onemli!
Bugun işlemci,anakart,rami teslim ettim.Bu parçalar arasında değişim olursa örn : anakart bana uygun bir anakart sölermisiniz overclock ve stabilite konusunda başarılı bulldozer destekleyen am3+ anakart.Aynı şekil işlemcide sorn olupta değişim yapılırsa sizce 1100t alıymmı ? ve son olarak stabilite konusunda iyi olan ram sölermisiniz.?
@lastzoambie O zmn ben en iyisi sistemi risk'e atmıyım Sağlamından bir güç kaynağı alıyım.Bana 700watt üstü Sağlam psu da sölermisiniz. 200 tl civarlari olursa iyi olur..Saygılar.
psu olarak couger 700cm yi kesinlikle öneririm..bi arkadaşım i5 2500k 4.5 ghzde ve gtx590 la kullandı bu psu yu.. :) yani parasını sonuna kadar hakeden bir psu..hatta forumda ikinci eli de var..emrahray satıyor..kesinlikle güvenebileceğiniz birisidir.. ama eğer anakart ya da işlemci değişimi olursa bence sandy bridge e geçin..hangi parça değişirse onun yerine sandy bridge işlemci ve anakrt alırsınız, diğer parçayı da forumda satarsınız....
cougar hakkinda guzel seyler duydum ben de. moduler psu istedigim icin benim de baktigim bir guc kaynigiydi sonradan ikinci ek enermax bulunca paraya kiydim aldim :D
allaturca89 güc kaynagı önerini dikkate alıcam lastzombie nin de güc kaynagı hosuma gitti.750w liği alabilirim.tek bir parça değişimi olacağını düşünüyorm onun icin amd sistemde kalmayı düsünüyorm.bana anakart önerisi yaparmısınız.Bulldozer ve oc icin tasarlanmış fiyat 350 ye kadar gider.