Merhabalar amd x6 1090t islemcim war.Bir kac ay önce Vatan computer'dan Bilgisayarimi topladım.İşlemciyi xgimatek balder ile kullanıyorum.İşlemcimin Standart Voltajında sorun olduğunu düşünüyorm.Sorunum şu : 4 Ghz oc yapmaya çalıştığımda stok voltaj( 1.4750 )'dan 1.5750 kadar çıktım.Hep aynı Mavi ekran hatasi ( 0x00000124 ).Fsb ile oynadım,,ram frekanslari carpan düsürerk 1333mhz sabitledim ve ya bir düşüğüne ayarladım..Gene yok gene yok.Masaüstünde boşta deilde Hafif yük altına girince ve ya prime95 ile 2 dk lık test de bile direkt mavi ekran veriyor.Dikkatimi çeken diğer olay.Youtube 1090t overclock videolarında olsn forumlarda olsn x6 1090t nin Standart Voltajı 1.3 1.4 Civari,,Benimki neden 1.4750 ?
İlgili kişilerden yardimlarini esirgememesini diliyorum.Aylardir Bilgisayardan 0 zevk alıyorum.Herkez 955,965,1055 Gibi modelleri rahat 4 ghz yaparken benm islemci neden 3.8'de bile mavi ekran verıyor ? HELP!!!
Not : Cl7 olan Ramlerim Cl9 olarak calısıyor.Bios'dan 7-7-7-20 yapıp Voltajı 1.65 verıyorum.Windows acılmıyor.Başlangıcta icersinde overclock yazılı bir metin cıkıyor. Not : 0x00000124 Harici 0x000003b,0x000050,0x0000024 Hatalarini aldığımda oluyor ama nadir.
pff bir kişe bile cvp vermemiS =(
ARKADAŞIM AYNI SOUN BENDEN DE OLDU YENI 4 AY ONCE ALDIM İŞLEMCİYİ 1055t BENDEKİDE DUN OC YAPTIM ARTIK NE BATTI BILMIYORUM 2.8 DEN 3.2 YE KADAR CIKTIM VOLTAJLARI ARTTIRDIM FALAN BIRSEYLER YAPTIM SONRA DONMALAR VE MACVI EKRAN OLUNCA YEMEDI TABI DEFAULT AYARLAR DONDUM AMA HALA AYNI SEYLER OYUOR ANLAMADIM AYNI SORUNU YASIYORUZ İNŞALLAH COZUM BULURUZ
Benm Standart'da zerre sorun yok ama Hız aşırtıyım diyince 200mhz bile mavi ekran verıyor.Cıldırmamak elde değil ya..Senin Standart voltaj kac ?
CPU-Z DE 1.400-1.500 ARASI GİDİP GELİYOR NASIL BU NORLMİ DEMEK
3.3 GHz Demi işte normal değil normalde bu 2 islemcinin en fazla standart voltajı 1.3500 olması lazımkı oc yapalm 1.4'e..Direkt 1.4750 olurmu bu ya:S
ŞUAN 1.300V DA DURUYOR
YOK ŞUAN BENİM TÜM BİLEŞENLER DEFAULT HIZLARDA YANİ İLMECİ 2.8 GHZ ŞUAN 3.3GHZ DEĞİL
o zmn sen onu Auto'da bırakmıssınkı kendılığınden 1.4 1.5 cıkıyor iStersen 1.3500 gibi bir voltaj ver elınle.Ve prime 95 ile Test Et eğer mavi ekran verıyorsa Voltaj yetmıyordur.Bide Sıcaklığı kontrol eT.Stok fan warsa zorlamasa islemciyi.65 i gecmesin.
Ama bende tam olarak bilmiyorm.Voltajı auto'damı yoksa ellemı girmek sağlıklı.
0x0000124 hatası, işlemci voltajının az olmasından kaynaklanıyor..yabancı forumlarda da görürsünüz bu durumu..i5 2500k işlemcimle birebir yaşadım bu sorunu..bazen 2 gün bile mavi vermediği olup, sonra forumda gezerken birden mavi yiyordum.. cevabı başka donanımda aramayın tek sebebi işlemci voltajı..
ben stok fanla 3.7 ghzde stabil kalabiliyorum aynı model işlemciler aynı performansı vermesi gerekmiyor mu?
işte biliyorm..Ama şöle durum var Voltajı 1.5750 kadar cıkmıstım o zmn işte nadir veriyordu ama sonucta veriyordu.Bu islemcinin stok voltajını tam olarak bılmıyorm.Bios'da Standart Voltaj 14750 yazıyorkı . Artım yapınca 0.025 mesela 1.5000 oluyor.Ve ısı sorunu ortaya cıkıyor.1.3500 civari olsa standart 1.4500 kadar cıkıp ne mavi ekran ne ısı sorunu olur dıye düsünüyorm.
evet hepsini otoda bıraktım mesala dirt3 benchmark acıyorum mavı mavı kırılmalar oluyor renkler kayıyor donuyor fear3 oynadım sıkıntı yok metro 2033 oynadım ondada nokta nokta ara ara yansıma gibi mavi parlamalar oluyor
1100T stok voltaj 1.312 3.314 mhz belki işinize yarar
quote:
Orijinalden alıntı: ahg53
1100T stok voltaj 1.312 3.314 mhz belki işinize yarar
tşkr ederm. Stok voltajının bu civarda olmasını düşünüyordm.O zmn benim stok voltaj'da sorn war.Bios Güncelli gene değişme yok..
quote:
Orijinalden alıntı: neglectful
evet hepsini otoda bıraktım mesala dirt3 benchmark acıyorum mavı mavı kırılmalar oluyor renkler kayıyor donuyor fear3 oynadım sıkıntı yok metro 2033 oynadım ondada nokta nokta ara ara yansıma gibi mavi parlamalar oluyor
Valla o kdarını tam bılemıyorm.ben bu Standart voltajı cözemedm..islemci Sorunlu galıba Voltaj olarak..Fabrika cıkıslı 1.5 volt satmıs olabilirler.
bence sizin işlemci bayağı bi takoz çıkmış..
quote:
Orijinalden alıntı: allaturca89
bence sizin işlemci bayağı bi takoz çıkmış..
Böle demen gercekten moral bozucu.
Peki sen voltaj sorununu nasıl çözdün.imzanda 4.9 diyorsn ve voltajın 1.34 =?
quote:
Orijinalden alıntı: Joevin
Peki sen voltaj sorununu nasıl çözdün.imzanda 4.9 diyorsn ve voltajın 1.34 =?
O işlemci farklı. Bu arada çarpan kilidi açık sizin işlemcinin. RAM ve HT link frekansını default değerlerde tutarak çarpan arttırarak O.C. yapın. Voltaja filan ilk başta gerek yok ki. Voltajsız çıkabileceği hızı tespit edin ve stabiliteyi sağlayın önce.