Şimdi Ara

Amd x6 1090T OverClock Mavi Ekran ( 124 ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ilerde cf falan dusunurum dersen asagidaki anakartlari dusunebilirsin. ben asustan tercihimi kullaniyorum ama gigabyte'in yeni seri kartlarina da bakabilirsin. %100 buldozer destekli ankartlar biraz belirsiz. asus ve gigabyte bios ile buldozer destegi saglayacagini soyluyor amd bunlari desteklemiyor bildigim kadariyla. am3+ olan anakartlar haricinde buldozer destegi belirsiz su an. destek olsa bile ne kadar performansli olacagi baya belirsiz.

Asus Crosshair V Formula
    Asus Crosshair IV Formula
    Asus M4A89TD
    Asus M4A89GTD
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastzombie

ilerde cf falan dusunurum dersen asagidaki anakartlari dusunebilirsin. ben asustan tercihimi kullaniyorum ama gigabyte'in yeni seri kartlarina da bakabilirsin. %100 buldozer destekli ankartlar biraz belirsiz. asus ve gigabyte bios ile buldozer destegi saglayacagini soyluyor amd bunlari desteklemiyor bildigim kadariyla. am3+ olan anakartlar haricinde buldozer destegi belirsiz su an. destek olsa bile ne kadar performansli olacagi baya belirsiz.

Asus Crosshair V Formula
    Asus M4A89TD
    Asus M4A89GTD

tşk ederm.peki Asus M5A97 nasil bir kart ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 1 Eylül 2011; 14:44:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

quote:

ilerde cf falan dusunurum dersen asagidaki anakartlari dusunebilirsin. ben asustan tercihimi kullaniyorum ama gigabyte'in yeni seri kartlarina da bakabilirsin. %100 buldozer destekli ankartlar biraz belirsiz. asus ve gigabyte bios ile buldozer destegi saglayacagini soyluyor amd bunlari desteklemiyor bildigim kadariyla. am3+ olan anakartlar haricinde buldozer destegi belirsiz su an. destek olsa bile ne kadar performansli olacagi baya belirsiz.

Asus Crosshair V Formula
    Asus M4A89TD
    Asus M4A89GTD

tşk ederm.peki Asus M5A97 nasil bir kart ?

cf yapmicaksan iyi kart ama cf icin x16 slotu x4 hizinda calisiyor o bozuyor isi.

• Hmm.Cf düşünmüyorum.çıkan yenı oyunladrı 1080p oynuyorm zaten.KO oynuyorm genelde oda grafik yönünden o kadar sistem istemeyen oyun.
  • anakartla bıre bır tecrubem yok ama bana guzel bır anakart gıbı geldı. fıyatı falan da ıyı cf dusunulmeyecek ıse ben bır eksısını goremedım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

anakartla bıre bır tecrubem yok ama bana guzel bır anakart gıbı geldı. fıyatı falan da ıyı cf dusunulmeyecek ıse ben bır eksısını goremedım.

Stoklarda yok :/
  • quote:

quote:

anakartla bıre bır tecrubem yok ama bana guzel bır anakart gıbı geldı. fıyatı falan da ıyı cf dusunulmeyecek ıse ben bır eksısını goremedım.

Stoklarda yok :/

Haha evet o bır eksı olabılır. bu arada ben de buldozer desteklesın dıye ugrasıyordum sonradan bıraz daha arastırınca zaten bızım ıslemcıyı bıle programların cogu tam anlamı ıle kullanamadıgını ogrendım. ben render ya da vıdeo edıt yapan bırısı degılım. oyunlar vs ıcın bırak 6 cekırdegı 4 cekırdek bıle fazla gelıyor. 8 cekırdeklı ıslemcı bence ev kullanıcısında bır sure bos bos durucak. programların koklu bır degısıklıge gıtmesı gerekıyor multı thread olayının gelısmesı lazım. neyse sonuc olarak buldozer ıcın cok kasma derım

• Hmm.Ama almışken iyisini alalm diom (: bulldozer desteklı olmayıpta oc stabilitesi iyi olan anakartta olablr.ama fiyati 350 yi gecmese iyi olr.
  • yukarıda yazdıgım karlarda crosshair olmayanlara bakabılırsın ama ben hep cf ıcın baktım ondan en kotu 2 adet x8 hızında pcıe olan kartlara baktım.belkı cf yapılmayacak daha ucuz cf kartlar vardır. 0 fıyatları butun anakartların kur dolayısı ıle tavan su an o da aklında olsun. cf yapılmayacak guzel oc kart bulursan bana da pm at belkı fıkır degıstırıp onu alabılırım:D
  • =) bakalm duruma göre anakartta sorun cıkarsa kı cıkar herhalde değişim yapıcam.
  • quote:

=) bakalm duruma göre anakartta sorun cıkarsa kı cıkar herhalde değişim yapıcam.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a99x-evo-m5a99x-evo-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-(o.c.)-sata-3.0-usb-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55737 ben bu anakarti begendim su an itibari ile hem cf destegi hem oc ozellikleri var bak bakalim begenecek misin :)

• iyimiş Baya.Fiyatida benm karttan 150 tl fazla.Duruma göre sorp soruşturcam.önerilern icin tşk ederm.
  • benimde buna benzer bir sorunum var. vatan bilgisayardan m5a97 evo istedim. bana yanlışlıkla m5a97 yani düz modeli yollamışlar. işlemcim x6 1090T. biostan baktığımda stok voltajın 1.45 olduğunu gördüm ki bu voltajla 4.0 Ghz de kullananlar var. biraz zorladım 4.0Ghz e çıkardım fakat sürekli mavi ekran yemeye başladım. ardından default ayarlara döndüm hatta pili çıkarıp biosu sıfırladım ama değişen bişey olmadı hala mavi ekran. işlemci fanı thermaltake frio ısıyı hiç 35 derece üzerinde görmedim bi ısınma sorunu yok yani. ardından anakarta taktım kafayı. gidip değiştirdim yerine M5A99 evo aldım. eve gelip sistemi kurduğumda haydaa stok voltajının 1.50 olduğunu gördüm.daha yüksek. turbo v yi açıp bekledim voltajı hiç artırmadan kendi başına 1.50 de 4.2 ye kadar çıktı.daha dün akşam yaptığım için test edemedim ama mavi ekran görmedim hiç. bu akşam tekrar test edecem. ama bu stok voltajının nedeni nedir. neden böyle yüksek. açıkçası bunda da mavi ekran yemekten korkuyorum.

• selam
    0x124 hatası bende aldım fakat hıcbır overclock yapmadım sogutmam cok iyi ısıda bır sıkıntım yok daha önce windows normalbirsekılde kura bılıyordum sımdı ise format attıktan sonrabır turlu windowsu kuramadım %25 gelınce ya reset atıyor yada 0x000000124 hatası verıyor default ayarlarına getırsem bıle aynı hata ıle karsılasıyorum

asus v formula

fx 8150 chip

asus hd 6870 ekran kartı sistem bu

daha önce basına boyle problem gelen arkadas varsa yazarsa sevinirim ben problemımı cozersem buraya mutlaka yazıcam

şimdi den teşekkürler
  • Daha önce problemimi çözersem sizle paylaşacağım demiştim problemi çözdüm problem hardiskteki bad sektör olarak buldum ilk bunu başka bir hardiskle değiştirdim default değerlerde olmasına karsın gene 0x000000124 hatasını aldım çokça enteresan bir şekilde problemimi çözdüm mevcut default değerleri ana kartındaki kitapçıkta karşılaştırdım ve baktığımda değerler aynıydı fakat gene arıza gösteriyordu (0x00000124) gariptir ama değerleri oynama ile enable disable aynı değere getirdim aslında değiştirdiğim bir şey yoktu ama nasıl oluyorsa tekrar kitapçıktaki gösterdiği değerleri değiştirip eski haline getirerek bütün değerleri değiştirdim ve kaydedip çıktıktan sonra hiç bir problem olmadan hardiskimi yükledim ve çalıştı arkadaşlar 2 gün aralıksız sabah 8 gece 1 makineyi çözmek için uğraştım. Çok şükür Allaha başardım darısı sizin basınıza.

1 hardısk bad sektörlüyse yapıyor

2 bios ayarları doğru olsa bile değiştirip gene aynı değere getirin sorun çözülüyor

benim makinemdeki problem bu şekilde çözdüm.

Ana kart ASUS FORMULA V
    işlemci AMD FX8150 8 CORE
    Ekran kartı ASUS HD 6870 DC
    uydu K. Vision plus DVB-S 1022A

Selamlar Sevgiler

NOT:Yazının Değişiklik sebebi
    imla düzeltmesidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperACc -- 21 Mayıs 2012; 18:12:45 >

• quote:

Merhabalar
    amd x6 1090t islemcim war.Bir kac ay önce Vatan computer'dan Bilgisayarimi topladım.İşlemciyi xgimatek balder ile kullanıyorum.İşlemcimin Standart Voltajında sorun olduğunu düşünüyorm.Sorunum şu : 4 Ghz oc yapmaya çalıştığımda stok voltaj( 1.4750 )'dan 1.5750 kadar çıktım.Hep aynı Mavi ekran hatasi ( 0x00000124 ).Fsb ile oynadım,,ram frekanslari carpan düsürerk 1333mhz sabitledim ve ya bir düşüğüne ayarladım..Gene yok gene yok.Masaüstünde boşta deilde Hafif yük altına girince ve ya prime95 ile 2 dk lık test de bile direkt mavi ekran veriyor.Dikkatimi çeken diğer olay.Youtube 1090t overclock videolarında olsn forumlarda olsn x6 1090t nin Standart Voltajı 1.3 1.4 Civari,,Benimki neden 1.4750 ?

Diğer Bileşenler şöle;
    GIGABYTE 880GA-UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866MHz (O/C) DVI&HDMI Anakart
    KINGSTON 4GB Hyperx Genesis DDR3 1333MHz CL7 Tek Modül Ram
    XIGMATEK BALDER INTEL LGA775/1156/1366 & AMD 754/939/940/AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    AOPEN NAGAS G6 550W Siyah Oyuncu Kasası
    Seagate 1TB 32MB SATA3 7200 RPM HARDDİSK
    XFX Hd6850 oc 1 gb 256 bit

İlgili kişilerden yardimlarini esirgememesini diliyorum.Aylardir Bilgisayardan 0 zevk alıyorum.Herkez 955,965,1055 Gibi modelleri rahat 4 ghz yaparken benm islemci neden 3.8'de bile mavi ekran verıyor ? HELP!!!

Cpu-Z :http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1974400

Not : Cl7 olan Ramlerim Cl9 olarak calısıyor.Bios'dan 7-7-7-20 yapıp Voltajı 1.65 verıyorum.Windows acılmıyor.Başlangıcta icersinde overclock yazılı bir metin cıkıyor.
    Not : 0x00000124 Harici 0x000003b,0x000050,0x0000024 Hatalarini aldığımda oluyor ama nadir.

Dostum muhtemelen senin sorunun hardisklerinde bad sector olduğu zaman sistem kısmında 0X124 hatasını veriyor bende aynı sıkıntı vardı birinde hdd alıp denedim sorun kalktı şimdi SSD takıcam sorunum cozulunce sana haber veririm sistemim en son 1402 bios cıktı

FX 8150
    HD 6870
    GSKİLL 2133 MHZ
    Asus Formula V

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.