Şimdi Ara

AMD x6 mı intel i7 mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1055T ile 3.8 GHZ full stabil kullanıyorum. Aradaki birkaç yüz MHZ sizin için çok değerli değilse, P/F oranını yükseltmek adına 1055T de tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuq35

1055T ile 3.8 GHZ full stabil kullanıyorum. Aradaki birkaç yüz MHZ sizin için çok değerli değilse, P/F oranını yükseltmek adına 1055T de tavsiye ederim

1055T işlemcide çarpan kilidi açık mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

quote:

1055T ile 3.8 GHZ full stabil kullanıyorum. Aradaki birkaç yüz MHZ sizin için çok değerli değilse, P/F oranını yükseltmek adına 1055T de tavsiye ederim

hayır
  • Black editionlar; çarpan kilidi açıktır
    Black Edition AMD Phenom™ II
    AM3: X6 1090T, X4 970, 955, X2 560, 555

AMD Phenom™ II
    AM3: X6 1075T, 1055T ,X4 965, 945, 925, 910e, 905e, X3 705e, X2 555, 550, 545

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrySystem -- 16 Ekim 2010; 0:17:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

quote:

hayır

Dostum o arkadaşa sormamım sebebi aradaki farkın sadece MHz olmadığını anlaması içindi. Siz cevaplamışsınız ağzınıza sağlık.

• Hocam ben uzun süredir amd 1055T kullanıyorum ve bilgisayarım 7/24 saat acık suana kadar allah korusun hıc ısındıgını falan görmedim bana kalsa intel ile amd kıyaslasalar hıc dusunmeden amd alırdım ayrıca bendekı kasada 2 tane sogutucu war oyle pek pahalı bır kasa degıl buna karsı dusunun amd nın farkını.Bu arada fiyat farkı 20TL için inteli söyluyorsunuz 20TL için fiyat farkı bıle denılmez yinede size kalmıs bırsey ;)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

quote:

hayır

Dostum o arkadaşa sormamım sebebi aradaki farkın sadece MHz olmadığını anlaması içindi. Siz cevaplamışsınız ağzınıza sağlık.

Çarpan kilidi tabi ki açık değil.

Çarpan kilidi açık 3.8ghz bir işlemci ile aynı özeliiklerde fakat çarpan kilidi kapalı olan 3.8ghz bir işlemci arasında ne fark vardır?

Sonuçta çarpan kilidi açık olan işlemcilerde de HT ve NB frekanslarını default tutan kaç kişi var?

Önceki mesajımda dikkati çekmek istediğim nokta P/F oranı idi, anlayamamışsınız belli ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deus-ex -- 16 Ekim 2010; 23:13:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft
    Oyun oynuyorsan amaç buysa ben yüksek hızlı 2 - 3 çekirdeklileri öneririm.

aynen ya. 2 yildir e8500 kullaniyorum su verilen linke bakip karsilastirayim dedim oyunlarda fark yok. sole belirgin sekilde fark atip da f/p olarak islemci cikmadigi surece de degistirmem herhalde. diger uygulamalari da gunluk hicbir isim olmadigi icin kaale almadim. kolay gelsin. . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

quote:

aynen ya. 2 yildir e8500 kullaniyorum su verilen linke bakip karsilastirayim dedim oyunlarda fark yok. sole belirgin sekilde fark atip da f/p olarak islemci cikmadigi surece de degistirmem herhalde. diger uygulamalari da gunluk hicbir isim olmadigi icin kaale almadim. kolay gelsin. . .

gta4, metro 2033, farcry2... daha varda aklıma gelmedi birde crysis 2 çıkacak ondada 4 çekirdek üstü gerekecek oyunun iyi performans vermesi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

quote:

gta4, metro 2033, farcry2... daha varda aklıma gelmedi birde crysis 2 çıkacak ondada 4 çekirdek üstü gerekecek oyunun iyi performans vermesi için

Nereden çıkarıyorsunuz bunu? Ben size 2 çekirdekli işlemcilerle çok çok akıcı ve rahat oynanacağını iddia ediyorum. İstediğiniz şeye iddiaya girerim.

• Bahsi geçen oyunlarda iddaaya girmesen iyi edersin özellikle GTA4 te aynı kartla herşeyi açıp hüsrana ugrayabilirsin,akıcı oynayabilirsin ama yüksek fps alamazsın ki oyunu en verimli şekilde oynamak istiyorsan 60 FPS nin altına inmemeli oyun,gözün yakaladıgı FPS 25 olabilir,ama monitorun tazeleme oranı kadar fps elde etmelisin ki o agırlıgı hissetmemelisin şahsen ben gtx 460 la full hd monitorrde bazen herşeyi açamıyorum,tabi bu alışkanlık meselesidir 30-35 fps ile oyun oynayamıyorum ben,sen oynayabilirsin yada bir başkası oynayabilir,frame düşüşünü hissetiğim an soguyorum oyundan..
  • Yapılan karşılaştırmalra baktığında ve performans olarakta aklına yattıysa i7 açık ara önde. Aradaki fiyat farkıda çerez parası değerinde. iyi düşün amd alıp hayatının hatasını yapma. ;)
    i7'nin yanına kaliteli bi ekran kartı alırsan performanstan tutamazsın.
  • Bugün için testlere baktığımızda intel i7 öne çıkıyor ama nisana kadar beklerseniz fiyatlarda ciddi düşüşler olacak ve birçok yeni işlemci piyasada olacak.
  • İntel'e pahalı diyorsunuz Amd'ye ucuz X6 1090t ile !7 950 arasında pek TL farkı yok performans farkıda yok !7 950 alınır ikisi arasında hemde 6gb remim olmuş olur uzun süre remlerede el atmazsın İntel masa üstü uygulamalarda AMD nin çok önünde gidiyor AMD nin en iyi işlemcisi 1090T intelin !7 950 bile yeter AMD yi geçmeye 950 nin üstünü düşünemiyorum bile.
  • @6Clas

bu kadar dar açıdan bakma olaya,pek fark yok dediğin iki işlemci arasındaki fark 100 lira bu fark bir ara 20 liraydı ama AMD indirim yaptı şu an 100 lira oldu,100 Liraya amdde x6 çalıştıracak anakart alabilirsin...İntel önünde AMD nin ama öyle çooookk değil X6 ile o uçurumu kapattı AMD..Sizin o gördüğünüz testlerin cümlesi sentetik....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.