Şimdi Ara

AMD x6 mı intel i7 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

http://www.anandtech.com/bench/Product/100?vs=146
    ya genel bi öneri istiyorum tesekkürler link için ama yinede kararsızım . tatmin edici cevap yok :)
  • quote:

İncelemeye göre nerdeyse eşit işlemciler. Bu nedenle tercih yapmak için kullanılan proğramlar referans alınmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

İncelemeye göre nerdeyse eşit işlemciler. Bu nedenle tercih yapmak için kullanılan proğramlar referans alınmalı.

Alıntıları Göster
    Tercihim amd olacak sanırım . hem uygun hem önbellek fazla hem hızlı ayrıca çekirdek sayısı 6 . ve intele üstünlük sağladığı sayı 18 intel ise 12 ayrıca üstnlük sağladığı çoğu statüde % olarak intel ile arsında büyük bir fark var .

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Alıntıları Göster
    i7 950 al
    birde soğutucu alıp günlük 4 ghz kullan
    i7 950 özellikleri sayesinde daha iyi 3 kanal ddr3 ram ve yüksek veri yolu ilerde sli veya cross yaparsın iyide performans alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

i7 950 al
    i7 950 özellikleri sayesinde daha iyi 3 kanal ddr3 ram ve yüksek veri yolu ilerde sli veya cross yaparsın iyide performans alırsın

Alıntıları Göster
    Amd ler o/c lerde daha iyi sanırım az maliyete çok performans almak için amd daha uygun gibi görünüyor ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Ryzen mi İ7 mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

i7 950 al

Alıntıları Göster
    Maddi sıkıntı yoksa intel. Bütçe darboğaz yapıyorsa amd. (her durumda geçerli)
    İlk mesajdaki iki işlemci aynı paralar.Intelin anakartlar biraz daha pahalı.
    Üç kanal bellek vs. bunlarda genel masrafı biraz arttırabilir.Kısaca i7 sistem biraz daha pahalı olur.
    Performans olarak i7 daha iyi.Testlerle göstermişler işte orda.
    6 çekirdekte günümüzde bir işine yaramaz.
    i7 950 çok rahat oc oluyor tecrübeyle sabit.
    1090t de oluyodur tabi.Denemedik.Deneyenler bilir ne kadar verimli ocsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

Maddi sıkıntı yoksa intel. Bütçe darboğaz yapıyorsa amd. (her durumda geçerli)
    İlk mesajdaki iki işlemci aynı paralar.Intelin anakartlar biraz daha pahalı.
    Üç kanal bellek vs. bunlarda genel masrafı biraz arttırabilir.Kısaca i7 sistem biraz daha pahalı olur.
    Performans olarak i7 daha iyi.Testlerle göstermişler işte orda.
    6 çekirdekte günümüzde bir işine yaramaz.
    i7 950 çok rahat oc oluyor tecrübeyle sabit.
    1090t de oluyodur tabi.Denemedik.Deneyenler bilir ne kadar verimli ocsi.

Alıntıları Göster
    sifir alinacaksa ikisi arasinda 1090t.

ben olsam 1055t alirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 13 Ekim 2010; 20:25:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leop

sifir alinacaksa ikisi arasinda 1090t.

ben olsam 1055t alirim.

Alıntıları Göster
    Oyun oynuyor, webde geziyor film indiriyor o tür işlemler yapıyorsan hepsinden uzak dur. Tamamiyle sokağa atılan paradır. %1 bile fark anlamazsın. Oyun oynayan adam neden 6 gb/8gb ram alır hangi oyun 64 bittir anlamak mümkün değil bunların tamamı piyasa aldatmacası. Herşeye rağmen core i7'mi, x6 mı diye soruluyorsa konu performanssa kesinlikle açık ara i7, fiyat performanssa x6 alınır. Testlere güvenmeyin kullanıcalara bakın benim i7 920'm havada karada x6 1055'ime fark atıyor. Bir de i7 950'yi düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 14 Ekim 2010; 16:42:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertrock8181

Tercihim amd olacak sanırım . hem uygun hem önbellek fazla hem hızlı ayrıca çekirdek sayısı 6 . ve intele üstünlük sağladığı sayı 18 intel ise 12 ayrıca üstnlük sağladığı çoğu statüde % olarak intel ile arsında büyük bir fark var .

Bende iki işlemci arasında kararsız durumdayım. Verilen karşılaştırma listesinde X6 işlemci I7 işlemciyi iki yerde geçmiş. "Lower is better" yazan grafiklerde düşük değer daha iyi. I7 950 kurulumu x6 1090t kurulumuna göre yaklaşık 250-300 tl + masraf gerektiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doudou

quote:

Orijinalden alıntı: mertrock8181

Bende iki işlemci arasında kararsız durumdayım. Verilen karşılaştırma listesinde X6 işlemci I7 işlemciyi iki yerde geçmiş. "Lower is better" yazan grafiklerde düşük değer daha iyi. I7 950 kurulumu x6 1090t kurulumuna göre yaklaşık 250-300 tl + masraf gerektiriyor.

Alıntıları Göster
    Oyun oynuyorsan amaç buysa ben yüksek hızlı 2 - 3 çekirdeklileri öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Oyun oynuyorsan amaç buysa ben yüksek hızlı 2 - 3 çekirdeklileri öneririm.

Alıntıları Göster
    İşlemci olarak INTEL herzaman çok daha iyi, ancak fiyatları çok yüksek. Fiyat/Performans olarak AMD daha iyi bir seçenek. AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci fiyatında daha iyi bir intel işlemci bulamazsın. Daha iyi INTEL işlemciler 1000 TL den başlıyor.
  • quote:

Oyun oynuyor, webde geziyor film indiriyor o tür işlemler yapıyorsan hepsinden uzak dur. Tamamiyle sokağa atılan paradır. %1 bile fark anlamazsın. Oyun oynayan adam neden 6 gb/8gb ram alır hangi oyun 64 bittir anlamak mümkün değil bunların tamamı piyasa aldatmacası. Herşeye rağmen core i7'mi, x6 mı diye soruluyorsa konu performanssa kesinlikle açık ara i7, fiyat performanssa x6 alınır. Testlere güvenmeyin kullanıcalara bakın benim i7 920'm havada karada x6 1055'ime fark atıyor. Bir de i7 950'yi düşünün.

Gözden kaçmaması gereken ayrıntı.
    AMD ucuz.Ucuz diye alınır.Başka sebebi yok.Amd sadece ucuz diye alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

quote:

Gözden kaçmaması gereken ayrıntı.
    AMD ucuz.Ucuz diye alınır.Başka sebebi yok.Amd sadece ucuz diye alınır.

Alıntıları Göster
    Yahu tutturmuşsunuz bi fiyat da fiyat diye...

Önce ŞU KARŞILAŞTIRMALI TESTE (TIKLAYIN) bir bakalım:

Şimdi de her yerde aynı fiyat olması itibariyle VATAN bilgisayardan alınan fiyatlara bakalım

İ7 950 = 570TL

X6 1090T = 555 TL

Bu kadar tatava 15TL için mi?

Tabi ki diğer anakartlar 200TL civarı iken 1366 soket anakartların 400TL civarı olmasını unutmadım. Bu farkı ortadan kaldırmak için fiyatı bu civarda olan ve 1156 soket kullanan İ7 870 model işlemciyi kıyaslayalım X6 1090T ile:

KIYASLAMA TESTİ SONUCU İÇİN TIKLAYIN

İ7 870 = 563 TL

X6 1090T = 555 TL

Aradaki fark 8TL arkadaşlar! Ayıptır! Test sonuçları ortada fiyatlar ortada hala intel AMD'den pahalı diyorsanız 550TL verirken 10TL'nin hesabını yapıyorsunuz demektir. Aradaki performans farkı sizce 10-15TL'ye değmeyecekse tabi ki almayın ama insanları da yanlış yönlendirmeyin. Ben 4-5 saniye kazanmak ya da 5-6 frame fazladan oynatmak için 15TL verirdim. Vermeyene de saygım sonsuz. Ama intel amd'den öyle çok da pahalı falan değil...

Edit: Not: Testi incelerken yanılmayın bazı testlerin altında "Higher is better" yazar. Bu testlerde uzun çubuk daha iyi anlamına geliyor. Altında "Lower is better" yazan testlerde çubuğun kısa olması tercih ediliyor. Ayrıca testin sadece oyun değil, çeşitli programlarla yapılmış olmasına da dikkat ediniz. Render'dan Winrar ile sıkıştırmaya, video capture'a kadar pek çok uygulama denenmiş. Başka sitelerde sonuçlar 3-5 puan değişebilir ama genel tablo aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 15 Ekim 2010; 3:09:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Yahu tutturmuşsunuz bi fiyat da fiyat diye...

Önce ŞU KARŞILAŞTIRMALI TESTE (TIKLAYIN) bir bakalım:

Şimdi de her yerde aynı fiyat olması itibariyle VATAN bilgisayardan alınan fiyatlara bakalım

İ7 950 = 570TL

X6 1090T = 555 TL

Bu kadar tatava 15TL için mi?

Tabi ki diğer anakartlar 200TL civarı iken 1366 soket anakartların 400TL civarı olmasını unutmadım. Bu farkı ortadan kaldırmak için fiyatı bu civarda olan ve 1156 soket kullanan İ7 870 model işlemciyi kıyaslayalım X6 1090T ile:

KIYASLAMA TESTİ SONUCU İÇİN TIKLAYIN

İ7 870 = 563 TL

X6 1090T = 555 TL

Aradaki fark 8TL arkadaşlar! Ayıptır! Test sonuçları ortada fiyatlar ortada hala intel AMD'den pahalı diyorsanız 550TL verirken 10TL'nin hesabını yapıyorsunuz demektir. Aradaki performans farkı sizce 10-15TL'ye değmeyecekse tabi ki almayın ama insanları da yanlış yönlendirmeyin. Ben 4-5 saniye kazanmak ya da 5-6 frame fazladan oynatmak için 15TL verirdim. Vermeyene de saygım sonsuz. Ama intel amd'den öyle çok da pahalı falan değil...

Edit: Not: Testi incelerken yanılmayın bazı testlerin altında "Higher is better" yazar. Bu testlerde uzun çubuk daha iyi anlamına geliyor. Altında "Lower is better" yazan testlerde çubuğun kısa olması tercih ediliyor. Ayrıca testin sadece oyun değil, çeşitli programlarla yapılmış olmasına da dikkat ediniz. Render'dan Winrar ile sıkıştırmaya, video capture'a kadar pek çok uygulama denenmiş. Başka sitelerde sonuçlar 3-5 puan değişebilir ama genel tablo aynı.

Alıntıları Göster
    Bende bu ikilemde kaldım uzun süre bakındım i7 aldım pişman degilim...

Bu arada 245 tl ye 1366 x58 anakart var işlemci fiyatları zaten aynı gibi..

http://www.netsiparis.com/detay/23631097001/FOXCONN-FLAMING-BLADE-GTI-X58-DDR3-S-V-L-PCIX-1366P

Olmadı thunderwatcher dedigi gibi 1156 sistem de toplanabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cnytkyz

Bende bu ikilemde kaldım uzun süre bakındım i7 aldım pişman degilim...

Bu arada 245 tl ye 1366 x58 anakart var işlemci fiyatları zaten aynı gibi..

http://www.netsiparis.com/detay/23631097001/FOXCONN-FLAMING-BLADE-GTI-X58-DDR3-S-V-L-PCIX-1366P

Olmadı thunderwatcher dedigi gibi 1156 sistem de toplanabilir..

Alıntıları Göster
    @thunderwatcher hocam sözlerinize katılmamak için amd fanı olmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

@thunderwatcher hocam sözlerinize katılmamak için amd fanı olmak lazım

Alıntıları Göster
    Kesinlikle AMD X6.Herşeyden öce işlemci ısınmıyor.Masa üstünde 21-22C sıcaklık.Resmen şaka gibi.Stok fanla 4.1 GHz'ye kadar hız aşırtabiliyorsun.Bu hız da yeter artar.. i7 920'yi soğutacam diye anam ağlıyordu.O.C yapıyorsun sıcaklık 80-90 arası geziyor.Masa üstünde 40 C.Defaul hızı çok düşük.Her oyunda illa hız aşırtmak gerekiyor.O yüzden Phenom II varken intel alınmaz. (i7 965,i7 975, i9 Extreme işlemciler hariç)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

Kesinlikle AMD X6.Herşeyden öce işlemci ısınmıyor.Masa üstünde 21-22C sıcaklık.Resmen şaka gibi.Stok fanla 4.1 GHz'ye kadar hız aşırtabiliyorsun.Bu hız da yeter artar.. i7 920'yi soğutacam diye anam ağlıyordu.O.C yapıyorsun sıcaklık 80-90 arası geziyor.Masa üstünde 40 C.Defaul hızı çok düşük.Her oyunda illa hız aşırtmak gerekiyor.O yüzden Phenom II varken intel alınmaz. (i7 965,i7 975, i9 Extreme işlemciler hariç)

Alıntıları Göster
    imzam
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

imzam

Alıntıları Göster
    kullanacagin programların optimizasyonuna gore degisir

eger %100 optimize ise dogal 6 cekirdekli amd gececektir

fakat %100 optimize program cok zor

bu yüzden %100 optimize olmayan programlarda 4 sanal cekirdege sahip intel gececektir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.