Şimdi Ara

AMD: Zen işlemciler, Intel Skylake ile her kriterde rekabet edebilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu lafları daha önce de duymuştuk amd efendi... Ha oldu da skylake seviyesinde işlemci çıktı intel zaten kaç nesil sonrasının mimarisini hazır tuttuğu için %10'luk artışlar yerine sağlam bir mimari yapar yine 5 yıl %10 arttıra arttıra gider malum amd bundan sonra 6-7 sene daha mimari çıkaramaz
  • İnşallah performansı yüksek fiyatı biraz düşük olurda intel şu işlemcilerinin fiyatlarını biraz azaltır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD single thread performansını yeterince arttırabilsin yeterli zaten.

Yukardaki video, Intel'in farklı nesiller arası oyun performansı için frekansları eşitleyerek bakın meseleye. Farkın genelde düşük kaldığını görürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

Umarım güçlü gelirde intelle rekabet edebilir yoksa şu an olduğu gibi her sene intelin %5-10 performans artışlı "sözde" yeni nesil işlemcileri çıkmaya devam eder.

İ7 tokat manyağı oluyor hocam

http://www.donanimcibaba.com/2016/05/amd-zen-islemcisine-ait-testler-sizdirildi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Umarım güçlü gelirde intelle rekabet edebilir yoksa şu an olduğu gibi her sene intelin %5-10 performans artışlı "sözde" yeni nesil işlemcileri çıkmaya devam eder.

http://www.donanimcibaba.com/2016/05/amd-zen-islemcisine-ait-testler-sizdirildi.html

Bu kaynağa pek güvenmiyorum geçenlerde microsoft sky lake işlemciler için 2018'de işletim sistemi desteğini kesecek diye bir haber yapmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 19 Mayıs 2016; 19:17:32 >

• Ben AMD'den çok uçmasını kaçmasını beklemiyorum. Intel benzeri performansı, benzer güç tüketimi ve biraz ucuz fiyatla sunsa yeter bence. Skylake'e benzer bir performans fösterirse "zaten işimi görüyor" demeyecem FX-8350'yi, anakartı ve RAM'i satıp Zen'e geçeceğim.

• Hep aynı vaatler.amd, bende inandırıcılığını yitirdi artık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Bu kaynağa pek güvenmiyorum geçenlerde microsoft sky lake işlemciler için 2018'de işletim sistemi desteğini kesecek diye bir haber yapmıştı.

Bende olumsuz yorum yapın o konuya, fakat adam kendisi uyduruyor çeviri yapıyor.

• Amd zaten anakart fiyatları gene yarı fiyat olsun(aynı özellikli tabi),soket uzun ömürlü olsun(ki zaten şimdiden 3 farklı işlemci deteği var 28 nm apu bristol ridge,14 nm olarak ta zen apu,zen fx),birde 1080p de çoğu oyunu makul oynatsın(APU) her türlü tercih edilir,hele şu windows 10'a hsa yapısı yedirilirse,en çok kullanılan programlara intel hamle yapmak zorunda kalır çünkü hsa devreye girince i7 bile olsa 4 e 5 e katlıyo içindeki gpunun gücü sayesinde apular,ki cernde kullanılacak olan apuda bunu kanıtlar nitelikte,hesaplama gücü gerçekten yüksek işlemciler.
  • herkes alacağı parçayı aldı. amd artık çok geç kaldı.
    şuanda benim bilgisayar çok kötü durumda. belki yarın bir bilgisayar toplayacağım ve bu intel olacak.
    artık yakın zamanda amd toplayamam. çoğu kullanıcıda benimle aynı fikirde dir.

burası malesef bir almanya ya da bir amerika değil. burası türkiye ve burada alınan bir bilgisayar en az 2-3 yıl kullanılır.
    amd işlemci ve yeni çıkacak olan amd anakartlar, bundan sonra kolay kolay ekmek yiyemez tr'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetSarıca1 -- 19 Mayıs 2016; 21:56:34 >
  • AhmetSarıca1 A kullanıcısına yanıt
    Herkes alacağını aldı diye bişey yok,en populer konu olan nvidia konusuna bakman yeterli,herkes hemen elimdekini satayım yeni 1080 1070 alıyım derdinde,e yanına bunu besleyecek işlemcide lazım 16 çekirdekli(smt ile) bir zen yanında iyi gidecektir,,sonra teknoloji yerinde durmuyoki gene herkes elindeki telefonu değiştirme derdinde,konsollar bile artık öyle olacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

Herkes alacağını aldı diye bişey yok,en populer konu olan nvidia konusuna bakman yeterli,herkes hemen elimdekini satayım yeni 1080 1070 alıyım derdinde,e yanına bunu besleyecek işlemcide lazım 16 çekirdekli(smt ile) bir zen yanında iyi gidecektir,,sonra teknoloji yerinde durmuyoki gene herkes elindeki telefonu değiştirme derdinde,konsollar bile artık öyle olacak gibi.

kardeş ben bir mesaj yazarken, herşeyi düşünüpte yazıyorum. burda yazdıklarımı zaman gösterebilir. bu arada çok fazla donanım bilgim yok.

dediğininiz gibi millet laptoplara cep telefonlarına yöneldi. millette marka ve model takıntısı var. ben bile 2000 liraya pc toplayacağım. + monitör alsam 2500 lira yapar hatta geçer. laptoplardan nefret ettiğim halde laptop almayı bile düşündüm. çünkü parça parça bilgisayarla uğraşmaktansa al bir laptop geç. 2500 liraya ancak monitörlü giriş seviyesi pc toplayabiliyorsun :( masaüstü bilgisayarları takan yok artık.

amd nvidia'nın 10 kat gücündede olsa yinede nvidia'dan şaşmayan bir nesil görebilirsiniz.
    dediğiniz gibi millet gtx970 lerden kurtulup gtx1070 alma derdine düşmüşler, ve gözleri işlemcileri görmüyor bile. darboğaz yapar ve yapmaz sorun etmiyorlar. darboğaz yapsada i5 den i7'ye geçerler ama anakart değiştirmezler.

çoluk çocuğun parası tükendi gitti. karne hediyeleri bu aylarda olur. hepsi yatırımını yapmış, hediyelerini almıştır. nasıl ki arabalar sonbaharda çok satılıyorsa, bilgisayarlarda yazın başlangıcında çok satılıyor.

ayrıca 2. el bir parçayı satmak, o parçanın satılmasını beklemek kolay bir süreç değil.
    2.el satarken sıfır fiyatına yakın satılmıyor. çok fazla düşüyor.
    normal kullancılar ise amd fxlerden yedikleri tokatlar sayesinde kolay kolay randıman alıp eski hallerine dönemezler. dönseler bile yine amd'ye güvenemezler.
    amd, intel skylakelerden 1.5 kat güçlü olsada, kimse bu vakitten sonra skylakeleri satıp amd'li sisteme geçmez.
    yukarıda yazdığım gibi uzun bir süre amd işlemcileri alan olmaz. amd eski satış rakamlarını bu ülkede yakalayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetSarıca1 -- 19 Mayıs 2016; 22:38:34 >

• AhmetSarıca1 A kullanıcısına yanıt
    Skylake'i olan satmasın zatende 2500k gibi kullananlar eskiyen anakartlarını,ram miktarı için artırabilirler oyunlar min 8 gb istemeye başladı,ama 1070 olmasada 1080 e gücü yeten biri alabilir iye düşünuyorum,ama zaten dediğimiz gibi herkes artık mobile akıtıyo ki o bile duraladı piyasa doydu filan,ama giriş orta seviyesindeki bristol ridge ve sonraki yıl çıkacak olan apular çok daha fazla satılacaktır,esas rekabet burada yaşanıyoken apular amdnin en güçlü silahı olacak,şimdi bir hd 7850 gücünde(ki yüzde 10 artmış carrizoya göre) bir bristol ridge apu varken benim tüm işimi göüyorken ve sessiz minik kasa oluşturabilecekke ben başka yere para harcamam doğrusu.
  • Adamlar broadwel-e yi cikardi canonlake e gecicekler amd hala zeni cikaricak böle giderse zeni ben öldükten sonraki nesil görücek hani ihtiyacım varmı zenin cıkmasına yok daha yeni skylake gectim ama istiyorum ki rekabet olsun fiyatlar dussun yeni sistem toplayacak arkadaslar yararlansin.

• Kaby Lake ile Zen+ mı yarışacak? Peki tamam da,Zen'in bile ne zaman çıkacağını bilemezken. Zen mimarisi bir sene önceki işlemcilerle mi yarışacak.

Şaka bir yana ,Intel'in son zamanlarda yaptığı performans artırmaları düşük olduğu için. Skylake ile Kabylake arasında da %5-10'luk bir fark olur. Zen mimarisi de %15'lik bir fark yapsa bile gayet yeterli olacağı gibi,AMD'nin uygun fiyat politikasıyla birlikte bence bize hitap edecek işlemcilere nihayet kavuşabiliriz. Fakat Allah aşkına Zen işlemciler nerede kaldı? Hani 2016 başıydı? Yıl sonu çıkacak falan derken,fos çıkmasın sonra
  • 28metrekare bir islemci dusunun bide 14metre kare bir islemci dusunun

28metre karenin icine 4 tane 14metrekare lik islemci koyulabiliyo teorik olarak ama %40artış hoşuma gitmedi. Snapdragon bilgisiyar segmentine bir el atsın isterim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesap001

28metrekare bir islemci dusunun bide 14metre kare bir islemci dusunun

28metre karenin icine 4 tane 14metrekare lik islemci koyulabiliyo teorik olarak ama %40artış hoşuma gitmedi. Snapdragon bilgisiyar segmentine bir el atsın isterim :)

İlk önce 14nm hassasiyetinde üretim yapılıyor ama bakalım 28nm olan çiple aynı zar boyutuna mı sahip, genelde bununla birlikte çipin boyutunu da küçültüyorlar, ikincisi yeteri kadar boş alanın olsa bile kağıttaki proje neyse onu slikona aktarıyorlar ve cpu mimarisi geliştirmek gpu'ya paralel işlem birimi eklemekten çok daha zor ve karmaşık bir iş diye biliyorum yani istediğin ölçekte büyütüp burada boş yer varmış buraya da bir şeyler sıkıştıralım işini cpu mimarisinde uygulayamazsın ama fazladan çekirdek ekleyerek kolaya kaçabilirsin buda sanırım düşük arge gerektiren amd'nin son yıllarda yaptığı zayıf ama fazla işlem birimi içeren cpularında görebilir tabi bununda dezavantajları var ''Snapdragon bilgisiyar segmentine bir el atsın isterim'' x86 çok farklı bir yapı bu konuda hiç bir deneyimleri yok ve lisansları da ayrıca kendi segmentlerinde neyi ikiye katladılar ki böyle düşünüyorsun, bu işin zorluğuna şöyle bir örnek vermek istiyorum bir arabayı 0 kilometreden 100 kilometreye çıkarmak için atıyorum 10 beygir gerekiyorsa 100'den 200'ye çıkarmak içinde ekstradan 10 beygirin yeterli geleceğini beklememiz gibi bir şey bu, geçekte çıkartamayız öyle değil mi peki ne oldu işler zorlaşmaya başladı bu iş de aynen böyle, arm mimarisinde şimdi sıçraya sıçraya gidiyorlar ama zamanı gelince onlarda bazı engellerle boğuşmaya başlayacaklar biri iki yapmakla ikiyi dört yapmak arasında fark var bilmiyorum hesapçı sensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 20 Mayıs 2016; 2:34:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

2011den beri Core i3-550 kullanıyorum, 4.6 GHz de... İnanılmaz bir işlemci, bu kadar beklemezdim. Bu böyleyse, Skylake i7ler nasıldır yahu?

o işlemciye nasıl hızaşırtma yaptın çarpan kilidi kapalı ? bende de corei5 650 var nvidia 1070 veya 1060 aldığımda işlemcime hızaşırtma yapmak istiyorun

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesap001

28metrekare bir islemci dusunun bide 14metre kare bir islemci dusunun 28metre karenin icine 4 tane 14metrekare lik islemci koyulabiliyo teorik olarak ama %40artış hoşuma gitmedi. Snapdragon bilgisiyar segmentine bir el atsın isterim :)

sen ciddiminisn yoksa trollmüsün nanometrenin ne olduğunu gerçekten biliyomusun nanometre değeri iki transistörün birbiri arasındaki mesafeyi ifade ediyo yani ne kadar düşükse okadar transistör konulabiliyo gece gece çıldırdım

• Çekirdek başına performansta Skylake ile baş edebilirse, AMD adına büyük başarı olur. Tabii Intel de böyle bir durum karşısında boş durmayacaktır. Sürekli gelişen IGP yerine, çekirdek performansında ciddi artış getirmeye başlayabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.