Şimdi Ara

AMD: Zen işlemciler, Intel Skylake ile her kriterde rekabet edebilecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

Amd:ecek-acak

Jim Keller'ın el attığı yerden gelecek çıkar. Gelecek zaman değil. Intel gıdım gıdım verir ama ddr4 ile boyadığı için adı "yeni teknoloji" olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Jim Keller'ın el attığı yerden gelecek çıkar. Gelecek zaman değil. Intel gıdım gıdım verir ama ddr4 ile boyadığı için adı "yeni teknoloji" olur.

Umarım dediğin olur zaten olması gereken 4-5 yıl amd resmen ölü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mturk2100

bu adamlar kendi grafiklerine bakmıyorlar anlaşılan koskoca 5 yıl boyunca neredeyse oldukları yerde saymışlar,olacak iş değil ! çok yazık, umarım zen ile umdukları performansı yakalayıp, tekrar athlon 64 tarzı bir dönemi yaşarlar.

AMD'nin bu durumda olması kendi kabahati. Nvidia ve intel'in piyasa da " neredeyse " tekel durumunda olması da AMD'nin kabahatidir. Rakibin 120-145-165 watt (gtx960-970-980) güç tüketimli kart üretirken sen halen 200-250 watt seviyelerinde geziniyorsun. Kaç sene oldu hala stuttering, artifact, blank screen, flickering sorunları ile müşterilerini kendinden nefret ettiriyorsun. Ondan sonra intel pahalı, nvidia bilmem ne...

Umarım bir şeyler yoluna girer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 20 Mayıs 2016; 15:34:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesperiush

quote:

Orijinalden alıntı: mturk2100

bu adamlar kendi grafiklerine bakmıyorlar anlaşılan koskoca 5 yıl boyunca neredeyse oldukları yerde saymışlar,olacak iş değil ! çok yazık, umarım zen ile umdukları performansı yakalayıp, tekrar athlon 64 tarzı bir dönemi yaşarlar.

AMD'nin bu durumda olması kendi kabahati. Nvidia ve intel'in piyasa da " neredeyse " tekel durumunda olması da AMD'nin kabahatidir. Rakibin 120-145-165 watt (gtx960-970-980) güç tüketimli kart üretirken sen halen 200-250 watt seviyelerinde geziniyorsun. Kaç sene oldu hala stuttering, artifact, blank screen, flickering sorunları ile müşterilerini kendinden nefret ettiriyorsun. Ondan sonra intel pahalı, nvidia bilmem ne...

Umarım bir şeyler yoluna girer...

Kim yaşamış stuttering, aircraft, blşank screen problemlerini? Kitleler halinde mi bu sorunlar yaşanmış? Adamlar milyonlarca ekran kartı üretip satıyorlar içlerinde sorunlular çıkıyor, sorunlu kartın varsa yollarsın garantiye sorununu çözerler. Her zaman aynı teraneyi yapıyorsunuz bir bitmediniz. Amd'de de bir şeyler yolunda nasıl bir hayal dünyanız varsa bir çıkamadınız oradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: madiko

quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR2011den beri Core i3-550 kullanıyorum, 4.6 GHz de... İnanılmaz bir işlemci, bu kadar beklemezdim. Bu böyleyse, Skylake i7ler nasıldır yahu?
    o işlemciye nasıl hızaşırtma yaptın çarpan kilidi kapalı ? bende de corei5 650 var nvidia 1070 veya 1060 aldığımda işlemcime hızaşırtma yapmak istiyorun

1.nesil i3-i5ler fsb ile çok iyi overclock oluyorlar. Çarpan değil north bridge hızını değiştiriyorsunuz. Ancak i5 650 ile overclocklu da olsa gtx 1060-1070 kullanmanızı önermem. gtx 750ti'dan güçlü kartlarla feci darboğaz yaşarsınız. Ekran kartınız %50-60 kullanımda kalır. İşlemciniz tam yükte çalışıp yetişmeye çalışır. Bütçeniz el verirse yanında en azından i5 6600k benzeri bir işlemci veya hiç olmazsa 2.elden 300-350tlye bir i5 2500k alıp overclocklarsanız 2 kat performans alırsınız 1070 ile.

• Bulldozer'in çıkışında da aynı masalları dinlemiştik.
    Çıktığında ise i5 2500k, i7 2600k gibi çok satılan modellere zam gelmişti.
  • amd epey sağlam ortaklıklar yaptı. GPU alanında çok dişli olmasada rekabet edebiliyorlar ama işlemci tarafında ölüler resmen. Eğer bu projeler beklenileni verebilirse (Zen-Polaris) önümüzdeki yıllarda işlemci ve ekran kartı alanında kullanıcılar için epey güzel zamanlar görebiliriz.
  • AMD nin sorunun driver desteğidir kim ne derse desin bir oyun çıkıyor düzelmesi için 1 hafta yeni sürücü bekliyoruz millet bitirmiş oluyor o zamana
  • 1 ay önce söylemiştim osmanlı tokatı diye inanmamıştınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Umarım dediğin olur zaten olması gereken 4-5 yıl amd resmen ölü.

AMD ölü değil aslında, dayatılan Intel olduğu için öyle görünüyor. AMD sadece PC sektörüne ürün üretmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

AMD nin sorunun driver desteğidir kim ne derse desin bir oyun çıkıyor düzelmesi için 1 hafta yeni sürücü bekliyoruz millet bitirmiş oluyor o zamana

Orada yıl kaç 2002 falan mı? S3 mirage tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Bulldozer'in çıkışında da aynı masalları dinlemiştik.
    Çıktığında ise i5 2500k, i7 2600k gibi çok satılan modellere zam gelmişti.

Ve sende zam geldiği için çok sevinçlisin demi.
  • amdnin her işlemci nesilinde aynı haberler, umudum yok ama inşallah dedikleri gibi olur
  • Her sene aynı hikaye zor keşke dedikleri gibi olsa.
  • arkadaş ben amdciyim. zen bokuna skylake e geçmedim. haswellde devam ediyorum.

skylake olmasada olur. haswell ayarında çıkarsın benim için yeterli. ddr4 ramimi takayım keyfime bakayım.

bilmem kaç zamandır 8000 ailesi var artık eski nesil i5 lerle rekabet edemez oldu.
    hikayeler üstüne hikayeler. olacak, gelecek, çıkacak.

ekran kartı tarafında ise artık amdci değilim. GT serilerinden yediğim kazığın acısı artık geçti. nvida çalışıyor. az enerji bol verim. bolca da kazık. oda gülü şerbeti olsun.

• IceRulez kullanıcısına yanıt
    Elektrik faturası 10tl falan geliyor heralde?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicrea

arkadaş ben amdciyim. zen bokuna skylake e geçmedim. haswellde devam ediyorum.

skylake olmasada olur. haswell ayarında çıkarsın benim için yeterli. ddr4 ramimi takayım keyfime bakayım.

bilmem kaç zamandır 8000 ailesi var artık eski nesil i5 lerle rekabet edemez oldu.
    hikayeler üstüne hikayeler. olacak, gelecek, çıkacak.

ekran kartı tarafında ise artık amdci değilim. GT serilerinden yediğim kazığın acısı artık geçti. nvida çalışıyor. az enerji bol verim. bolca da kazık. oda gülü şerbeti olsun.

"Çalıyorlar ama çalışıyorlar"
  • Umarım güçlü gelirde intelle rekabet edebilir yoksa şu an olduğu gibi her sene intelin %5-10 performans artışlı "sözde" yeni nesil işlemcileri çıkmaya devam eder::))
  • Umarım beklenen vaatlerle çıkar. Yoksa FX8320den sonra artık intel'e geçeceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.