Şimdi Ara

American History X (1998) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • syrina çok iyi filmdir.Benim anlamadığım bu çelimsiz adam nasıl bu kadar sürede o kadar kas yapmış.
  • Sorduğum herkes ßu filmi övüyo güzeL felan dio ßende film warda onu alt yazılı nasıl yapabilirm?
  • demek requiem for a dream solda sıfır kalıyor ha iddalı bir açıklama merak ettim filmi
  • Kült olmuştur kendisi aşmış bitirmiş edwart norton döktürmüş.
  •  American History X (1998)

American History X (1998)

American History X (1998)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapotka -- 11 Aralık 2007; 1:57:33 >

• Edward Norton'un kült olmuş filmlerinden birisi..
    zenci adamın öldüğü sahneyi izleyipte etkilenmeyen,aklından silemeyen yoktur sanırım

oyunculuk için zaten hiçbir laf yetmaz Edward Norton'u tanımlamak için..
    harika bi film..müthiş bi hikaye..
  • İlginç bir bilgi verelim, film için ciddi bir kas yapma sürecine giren Edward Norton yanlış hatırlamıyorsam 25 kilo almıştır. İşin daha da ilginç kısmı bu filmden sonra Fight Club'ta ki sıska hale gelebilmek için o kiloları tekrar vermiştir. İnanılmaz bir özveri...
  • Birkaç kere izledigim ender filmlerden yine olsun yine izlerim
  • Azizim yalnışın var bahsettiğin iki film birbirinden tamamen farklı filmlerdir, ikiside olağanüstü filmlerdir ayrıca
  • Muhtesem bir film,Süper oyunculuk.10 üzerinden 10 luk bir yapım
  • "Has anything you have done actually helped you..."
    "Yaptıkların sana yardım etti mi.."

• Bu kadar olumlu yorumdan sonra filmi izledim ama bence fazlasıyla abartmışsınız, sıradan bir film
  • Etkileyici bir film..Sevdiğim filmlerdendir..Bu dünya etme bulma dünyası..
  • amerikan ırkçılığına teşvik eden , reklam kokan bir film sonra finalde bağlamışlar çok az barışa ama kesilen kısmı da ırkçılık yanlısıymış ben mi beğenmedim filmi bir tek

ekleme : yanlış anlamayın edward'ı severim hapiste Edward düzülürken sanki ben düzülmüş gibi oldum ama konu bana biraz gıcık geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weightless -- 20 Nisan 2012; 19:33:02 >
  • Bence film mükemmeldi.

Başlangıçta ırkçı bir insanın inandığı o sözde değerlerin aslında nasıl bir düzmece olduğunu o kadar güzel anlatmışlar ki.Irkçılık denen şeyin bir oyun olduğunu,çıkar sahiplerinin insanları nasıl kullanıp cevizi cevize kırdırttıklarını gösteren 10 numara bir film.

Edward Norton zaten çok büyük bir oyuncu.
    Filmin sonunda hayatında en çok değer verdiği kardeşinin ölmesiyle çok güzel bir ders vermiş film.İnsanlar hayatını adadıkları bir ideoloji uğruna en çok değer verdiklerinden nasıl mahrum kalabilir.Ve sonunda duydukları pişmanlık,herşeyi geri getirebilir mi?

Çok güzel film,gerçekten çok anlamlı.

• bu film candır .
  • En sevdiğim,beğendiğim filmlerden biri...

Bir konu bu kadar güzel işlenebilirdi.
  • Bittiginde anlamsız bir kasvete sokan etkisinden cıkamadıgınız bir yapım. İzlenmeli izlemeyenler varsa.
  • Amerika’nın kendi hatalarıyla yüzleşmeye çalıştığı, fakat siyah tenli insanlara edilen zulmün haksızlığının gösterilemediği bir film, bunu yalnızca kendi geçmişlerinin temize çıkarılma çabalarından biri olduğunu düşünüyorum.

Filmde siyah tenli insanlara karşı mücadele ettiklerini düşünen beyaz tenli Amerikan vatandaşları, Gamalı Haç dövmeleri, Nazi posterleriyle tanıtılmış. İçimden ne alakası var demek geldi. Yahu sizin lekeli geçmişinizde, Ku Klux Klan gibi bir örgütlenme dururken siz tutup, tam anlamıyla siyahî ırk düşmanlığını içermeyen Nazizm’i neden kullanırsınız. Nazizm yalnızca Alman ulusunun üstünlüğünü ve tüm dünyaya egemenliğini savunan bir ideoloji. Amerika’daki ırkçılıkla bağdaştıramadım.

Filmin sonunda da sırf vurucu olsun diye
    garip bir şekilde düşüncelerinde değişim geçiren başkahramanın kardeşi öldürülüyor. Nedeni ne? Çocuk diğerinin suratına ‘artist artist’ baktı diye mi? O kadar gün içerde tutulan öfkenin sebebi böyle bir bakış olabilir mi? Bu tamamen seyircinin duygusunu sömürmeye yönelik bir durum.

Filmin geneli zaten seyircinin duygusunu sömürmeye yönelik. Amerikalılar gerçekten de siyahî ırkı bağırlarına mı basmışlar. Onları 200 yıl önce oraya köle olarak getiren ve şimdi de onlardan şikâyetçi olan onlar değil mi? Şimdi neyin davasındalar?

Filmdeki oyunculuklardan hiç hazzetmedim. Amerikan İngilizcesinden ve argosundan nefret ediyorum. Sürekli f..k.

Filmin en çok ismini beğendim; American History X. Bana köklü bir tarihe, ayrı bir ulusa ve dile sahip olmayan Amerika’yı hatırlattı. Düşmanlığı ve dünyadaki çoğu belayı başlatan Amerika bu tür amacının ne olduğu belli olmayan yapılarla neyin davasını yapıyor acaba. Hadi ırkçılık eleştirisi yapıyorsun da bunu adam gibi yap, işi romantikleştirme, duygu sömürüsüne çevirme. Nesnel ol. (Bu film düzmece bir Amerikan kahramanlığını anlatan, Amerikalıların geçmişini temize çekmeye çalıştıkları bir filmden başkası değildir. Zaten adam gibi de siyahi ırka çok çektirdik. Vah vah zalimiz biz, öz eleştirisi yerine geçmişte onlar bizim kölemizdi, şimdi biz onlara eşit olma haklarını verdik. Çünkü biz onlardan üstünüz, onlara haklarını biz verdik, mesajı var bu filmde, anlayana).

Bunları görenlerin beğenmeyeceğini düşünmediğim, ama bunları görmeyenlerin göklere çıkardığı bir film. Benden çıkacak puan budur;

5/10

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.