Şimdi Ara

AMERİKA AY'A ÇIKMADI.KANITLARIM VAR (SS'Lİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
718
Cevap
57
Favori
133.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Inflictum

Hepsini geçtim de neden tek bir tane bile yıldız görünmüyor? Ayda hava bulutlumuydu acaba o gün Ya da yıldızlar sadece dünyadan görünüyordur

Görünmez çünkü ışıklandırma süresi çok kısa.Yıldızların zayıf ışığının belli olması için fotoğraf makinesinin uzun süre aynı pozda bekletilmesi lazım.Ayda doğru hatırlıyorsam 10 saniyede bir fotoğraf çektiler.
    10 saniye çok kısa.

İngilizcen varsa

''Exposure time'' hakkında araştırma yap,daha anlarsın sebebini.

Şuanda dünya yörüngesine çıkan astronotların uzay gezi fotoğraflarına bak,onlarda da yıldız görünmüyor.
     AMERİKA AY'A ÇIKMADI.KANITLARIM VAR (SS'Lİ)

• dünay niye mavi gözüküyor?
  • aya çıkıldı
    az discovery channel izleyin görün nasanın projelerini falan
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemal_raul

dünay niye mavi gözüküyor?

yeşil mi gözükseydi?
  • Başarılarının devamını dilerim. üşenmeden emek harcamışsın.benden YıLdızlı 10*
  • bende çıkmadıklarını düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokata

quote:

Orjinalden alıntı: kemal_raul

dünay niye mavi gözüküyor?

yeşil mi gözükseydi?

Yok yok pembe
  • en azından cıksa da cıkmasada adamların cabaları, bılımı ve teknolojısı var adamlar bızımkıler gıbı coluk cocuk ıslerıyle ugrasmıyorlar adamlar ucmusss, yakalamak ımkansız gıbı yaptıkları yatırımlarla bızım ıc borcu dıs borcu hepsını oderler, sapka cıkarmak lazım
  • ya o tarihte çıkılmadı bence daha doğrusu çıkılmak istendi başarılamadı.Amaç o zamanlar Amerikanın en büyük rakibi Rusyadan önce aya çıkmakmış.Bunuda denediler başarılı(belkide) olamadılar ve böyle bir geçiçi kurgu yarattılar. Ama sonradan kesin gitmişlerdir o ayrı.Not:wikipedide böyle yazıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkahn

NE KONU AMA BİZZAT KENDİN Mİ ARAŞTIRDIN MERAK ETTİM :)

not:capslock açık kalmış

Not yazana kadar silip baştan yazsaydın ya
  • Bir kere böyle bir şeyi iddia eden kişi öncelikle neil armstrong'un ayda hiç fotosu olmadığını da bilmesi gerekir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Orjinalden alıntı: Inflictum

Hepsini geçtim de neden tek bir tane bile yıldız görünmüyor? Ayda hava bulutlumuydu acaba o gün Ya da yıldızlar sadece dünyadan görünüyordur

Görünmez çünkü ışıklandırma süresi çok kısa.Yıldızların zayıf ışığının belli olması için fotoğraf makinesinin uzun süre aynı pozda bekletilmesi lazım.Ayda doğru hatırlıyorsam 10 saniyede bir fotoğraf çektiler.
    10 saniye çok kısa.

İngilizcen varsa

''Exposure time'' hakkında araştırma yap,daha anlarsın sebebini.

Şuanda dünya yörüngesine çıkan astronotların uzay gezi fotoğraflarına bak,onlarda da yıldız görünmüyor.

Sağolasın

• hiçbişey bilmiyosunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: splash20

türklerde çıksa keşke

Hemen biri resme sedat abi koysun.
  • gelişmiş ülkenin teknolojisi gelişmemiş ülke vatandaşlarının çenesini yorarmış.
  • Teoremlerin iyi fakat aya çıkıldığını sanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dupp

hadi diyelim çıkmadı nolcak yani biz onu bile beceremiyoruz

Yooo çıktılar! ama bu görüntü karşısında tası tarağı toplayıp tüydüler.

• quote:

Orjinalden alıntı: erkahn

NE KONU AMA BİZZAT KENDİN Mİ ARAŞTIRDIN MERAK ETTİM :)

not:capslock açık kalmış

quote:

Orjinalden alıntı: EdaisY

Kendin araştırdıysan gayet başarılı ve ikna edici bir araştırma olmuş.Ellerine sağlık.

@erkahn

çok teşekkür ederim.evet bizzat kendim araştırdım hemde bu sabah kafama takıldı bir anda.resimleri google den araştırdım indirdim pc ye.düşündüm resimler üzerinde.bütün bunları bulmam 30dk mı aldı ama baya bir şeyler bulduğumu düşünüyorum

@EdaisY

Evet kendim araştırdım güzel dileklerin için teşekkürler.Bu sabah açık kafayla güzel şeyler bulduysak sizi ikna eden ne mutlu bize.

• Amerika ay'a 6 kez çıktı yanılmıyorsam.
    Burada saçma sapan resimleri koyup gölge ters tarafta ehehe amerika aya bile çıkamıyor diye anca kendinizi avutursunuz. Belki sovyet ile yarışta önde olduğunu göstermek için bu yalanla zaman kazanmış olabilir.
    Ama belgesel kanallarında nasa kaynaklı uzay videoları dolaşıyor. izdivaç izleyeceğinize oturup onları izleyin sonra tekrar düşünün.

edit: üstelik bu resimler yıllardır internette dolaşıyor 30dknı boşa harcamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okisht -- 10 Mayıs 2009; 17:08:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheraFlu

Amerika ay'a 6 kez çıktı yanılmıyorsam.
    Burada saçma sapan resimleri koyup gölge ters tarafta ehehe amerika aya bile çıkamıyor diye anca kendinizi avutursunuz. Belki sovyet ile yarışta önde olduğunu göstermek için bu yalanla zaman kazanmış olabilir.
    Ama belgesel kanallarında nasa kaynaklı uzay videoları dolaşıyor. izdivaç izleyeceğinize oturup onları izleyin sonra tekrar düşünün.

edit: üstelik bu resimler yıllardır internette dolaşıyor 30dknı boşa harcamışsın.

demekki herkes senin gibi baktı geçti.oturup size mantıklı şeyler sundum insan beğenmese bile emeğe saygıda bulunur.bizde bilirdik bakıp hıı tmm amerika aya çıkmış onlar dünyanın kralı demeyi.maalesef abd sizin gibileri ayakta uyutuyor size iyi uykular

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.