Şimdi Ara

Amerika'da master yapmış İTÜ ve KTÜ lü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi 2 kişi var diyelim birisi İstanbul teknik Üniversitesi birisi Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu bunlar Amerika'da aynı okulda master yaptıkları zaman Amerika'da iş başvurusunda eşit mi olurlar yoksa İTÜ lü olan daha mı ayrıcalıklı olur ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eşit olurlar yurtdışında İTÜ yü tanıdıklarınıda sanmıyorum
  • DarK BrotherS kullanıcısına yanıt
    O aman iyi bir üniversite tutturayim diye çok çalışmaya gerek yok.Ortalama iyi eğitim veren bir üniversite kazansak yeter ?

• Yurtdışi icin uni degil ortalama onemli birde teknik uni olayinada bakiyorlar

Istanbul teknik Karadeniz teknik Ortadogu teknik Konya Teknik vs olunca muhendislik ogrencisisiysen bi + oluyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı olurlar ama İTÜ’lü birisinin o okulda master yapması daha kolay olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master yapmasalar bile eşitler, işteki bilgilerine ve ingilizcelerine bakarlar.
  • Teknik meknik önemli değil rank'a bakarlar mesela İstanbul Üni'nin rankı kuvvetli. İtülülerin havası Edirne sınırına kadar öter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • itulu birinin o okulda master yapmasi kat kat daha kolay olur. arastirma tecruben, hocalarin referanslari seni o okullara sokacak olan sey. bunlari da iyi okulda kazanmak daha kolay

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    İtü lü olanın master i nasıl daha kolay oluyor parayı veren herkes master yapmıyormuydu sınav sistemi yoktu orda sanırsam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 30 Ocak 2020; 20:34:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

O aman iyi bir üniversite tutturayim diye çok çalışmaya gerek yok.Ortalama iyi eğitim veren bir üniversite kazansak yeter ?
    Kafanda şimdiden öyle şeyler kurma bence. Ama sana tavsiyem büyük şehirler dışında biyerde okumak bu zamanda hata olur.

Yüksek lisans olaylarına gelincede genelde okullar ortalamana bakıyorlar tabi hocaların referansları vs de önemli.

İyi bir üniversitenin sana faydası şu oluyor, etrafıdaki insanlarda ders çalışmış birşeylerin farkında olan insanlar olduğu için seni ders olaylarında vs teşvik edebiliyorlar yada daha farklı şeylere imkan sağlıyorlar

AMA

Kötü bir üniversitenin kötü bir öğrenci profili olacağından dolayı derslerden sonra hadi bi 101 atak diyen sayısı çok fazla olacağı için yurtdışından yüksek lisans yapma olasılığıda o kadar düşük olacaktır.

• DarK BrotherS kullanıcısına yanıt
    Hocam yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum Türkiye'de fazla yazılım mühendisliği bölümü olan üniversite yok saten Kıbrıs doğu akdeniz üniversitesi var 351 puanla alıyor en mantıklı seçim o diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

Hocam yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum Türkiye'de fazla yazılım mühendisliği bölümü olan üniversite yok saten Kıbrıs doğu akdeniz üniversitesi var 351 puanla alıyor en mantıklı seçim o diye düşünüyorum.
    Bende yazılım mühendisliği düşünüyordum %50 vakıflar hariç tutmayınca bilkentte ctis bölümünü yazdım. Özellikle yazılım bölümünde tecrübenin çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu tecrübeyi büyük şehirlerde daha kolay elde edersin çünkü şirket fazla, staj iş imkanları fazla.

Kıbrısa daha önce gitmedim ama benim fikrim kıbrısa gitmek yerine İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir gibi büyük yerlerde okumaya çalışman daha iyi olur. Yazılım mühendisliği diyede sınırlama bu alanda mühendislik ibaresinin çokta bir önemi olmadığı için adı yazılım mühendisliği olmayan bölümlerlede ilerde yazılım mühendisi olarak çalışabilirsin bunun birçok örneği var youtube da vs röportajları var.

Son olarakta daha ünivesite sınavına var bunları düşünmek yerine ders çalışmaya başla çünkü ne kadar plan yaparsan yap evdeki hesap çarşıya uymuyor.
    Bunları düşüneceğin zaman sonuç açıklanıp sıralaman belirlendikten sonra olsun.

• doviz kuru bu haldeyken o paralari verecek olan zaten elini kolunu sallayarak gider. iyi okullara burslu girmek zor. ki parali da girseniz toefl, gre, gpa kosullarini saglamaniz lazim. universitelerin master basvuru sayfalarinda daha detayli bilgileri bulabilirsiniz. avrupa okullari hakkinda daha cok fikrim var o yuzden oradan ornek verecegim. cesitli burslar var genelde okullarin verdigi, turkiye vatandaslarinin alabilecegi burslar bile az sayida. oncelik avrupa birligi vatandaslarinin. burslu bile girseniz yasaminizi surdurmek icin hatiri sayilir bir geliriniz olmasi lazim. isin icine girince isler zorlasiyor disardan gorundugu gibi kagit ustunde kolay degil yurtdsinda master yapmak. ozellikle ust duzey okullar sizden arastirma deneyimi sahibi olmanizi istiyor yayinlanmis yayinlarinizin olmasi sizi cok one geciriyor. yarismaniz gereken cok cok fazla insan var.

edit: ekstra olarak ituden yapmak daha kolay dememin sebebi su: cogu hoca doktorasini yurtdisinda yapmis ya da kontagi olan insanlar. o hocalardan referans almak hatta onlarin okudugu okullara basvurmak isinizi kolaylastiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsewiir -- 30 Ocak 2020; 21:22:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    Master 100 -120 bin TL tutuyor 4-5 senede o parayı ayarlarım.Dogu Akdeniz üniversiteside 351 puanla tam burslu alıyor saten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.