Şimdi Ara

Amerika'da otomobilden vergi alınmıyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
14.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkiyede mtv ucuz olsa, ötv ucuz olsa, yakıt biraz ucuz olsa, bu avrupalılar kime satıcaklar küçücük dizel motorlu teknolojik oyuncaklarını ha
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

Türkiyede mtv ucuz olsa, ötv ucuz olsa, yakıt biraz ucuz olsa, bu avrupalılar kime satıcaklar küçücük dizel motorlu teknolojik oyuncaklarını ha

Aslında işin ilginç bir boyutu var.

Şöyleki Avrupalılar çok masum görünüyor ama,

Abd de kasabalar büyük trafik yok arabalar hep uzun yolda gib igidiyo

İstanbulda ise trafik çok ufak motorluda olsa araçlar sürekli dur kalk yaptıkları için

Aslında totalde yakıt tüketimi aynı. Ha ufak motorlu arabayı uzun yolda kullanırım derseniz başka...

• gençlik ben mercedes c 63 amg almayı düşünüyorum ilerde americadan ama vergisini bilmiyorum bana bi vergi konusunda yardımcı olun 6.3 v8 motoruda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursad66666

gençlik ben mercedes c 63 amg almayı düşünüyorum ilerde americadan ama vergisini bilmiyorum bana bi vergi konusunda yardımcı olun 6.3 v8 motoruda

bu forumda pek genç yok çoğu yaşlıdır, siz en iyisi genç kalan kişilere ayrı bir başlık açıp o konu içinde tartışın.sorduğunuz muhim olay konu dağılmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Almanya'da ÖTV yok, sadece % 19 KDV
    Hollanda'da ÖTV'ye benzer bir vergi var, ayrıca KDV de var
    İngiltere'de ÖTV'ye benzer bir vergi var, ayrıca KDV de var

Amerika'da Federal ve Eyalet vergileri uygulanır, başka ülkelerde de ÖTV muhakkak vardır. İthal otomobillere % 200-400 vergi uygulanan yerler var (Suriye, Thailand vb.).

Diger ulkeler nasil bilmiyorum ama Polonyada araci alirken sadece "uzerine kayit" vergisi veriyorsun. Daha da hic bir vergi yok. Hatta ben vergisini' susunu busunu ogrenmeye gittigimde, yetkili kisi hicbir odeme yapmam gerekmedigini soyleyince cok sasirmistim.

Yani araci satin alirken 5%(yanlis hatirlamiyorsam) vergisini veriyorsun daha sonra hic bir odeme talep edilmiyor! Yillik giderin sadece sigorta ve muayene olur

• quote:

Orijinalden alıntı: pershing105

quote:

Orijinalden alıntı: kursad66666

gençlik ben mercedes c 63 amg almayı düşünüyorum ilerde americadan ama vergisini bilmiyorum bana bi vergi konusunda yardımcı olun 6.3 v8 motoruda

bu forumda pek genç yok çoğu yaşlıdır, siz en iyisi genç kalan kişilere ayrı bir başlık açıp o konu içinde tartışın.sorduğunuz muhim olay konu dağılmasın.

bir zamanlar öyleydi..
  • Kaliforniyada %7,75 tüketim vergisi yani KDV gibi bişi vardı...

birde cüzi bir miktar recycle fee var

yıllık vergisi var yukardaki arkadaş yazmış zaten.

ötv yok

ABD de eyalet vergileri genelde tüketim üzerinden alınır.

federal vergiler ise gelir üzerinden alınıyor.
  • Güncel olanı yazayım. Şu anda Texas'ta ön tarafa da plaka takılması mecburidir. Özel plakalar ise uzun süreli satın alındığı zaman (10 yıl) bir yıl için en pahalısı 60$ dan ucuza gelmektedir. Farklı renkleri tercih edebildiğiniz gibi çok sayıda harf ve rakam kombinasyonu da yapabiliyorsunuz. En iyisi ben linkini vereyim. Merak eden incelesin.
    Buradan
  • Vergi alınıyor ama üreticiler ve distribütörler ABD hükümetinden çekindikleri için ucuza satıyorlar.

Ayrıca pazara giren yabancı markalar da otomobilleri PEŞKEŞ çekiyorlar. Bu sayede pazarda araç satabiliyorlar.

Üstelik ucuz fiyatlara rağmen, bütün markalar deli gibi kar ediyorlar. 60000 USD civarında 550i X drive alabiliyorsun mesela.

Çünkü haksız rekabet yok. Kul hakkı yeme olayı yok onlarda. Herşey olması gereken fiyatta.
  • Turkiyedeki fiyatları şişiren distribitörden ziyade %60'dan başlayan vergi oranları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orjinalden alıntı: emtue

quote:

Orjinalden alıntı: Alp Akar

oranı bilmiyorum ama düşük bayağı...evet düşüktür.çünkü ülke eyaletlere bölünmüs vaziyette oldugundan,ödenilen vergi o eyaletin islerine harcanir ve o eyalette yasayan insan rahat eder.her eyalet kendi çapinda boyle kalkinir.ama bizde istanbul bogazina bir köprü yapilacak olsa,parasi van'daki veya trabzon'daki o kopruden belki hic gecmeyecek olan vatandastan cikar.bu ayni sekilde ayni sitemdeki diger ulkelerdede gecerlidir tabi..

konuyla alakasi yok faka, eyalet sistemi bolunmeye calisan bir ulkenin sonu olacaktir.

@newmonarch

sizin soylediginize ek olarak orada bolucu unsurlar ve destekcileri de yok.

osmanlı devletide eyaleti kullanıyordu ve hiçbir bolunme olmadı..

zaten amerika da eyalet sistemini atalarımızdan almıstır..

Ya bunu gördüm de çok güldüm ya... Osmanlı eyalet sitemini kullanıyor ve bölünme olmadı mı? Osmanlı parça pinçik oldu neyin kafasını yaşıyorsun?

Eyalet sistemi ilk Osmanlı'da mı kullanıldı?

Ya ağzı olan konuşuyor ne adamlarsınız ya... Tarihten bir haber, kendi hayalinizdeki, fantazinizdeki tarihi yaşıyorsunuz.

• Eyalet olabilmek için öncelikle devlet olmanız gerekiyor. Yani Amerika'daki eyaletler aslında BAYRAKLARI,kanunları ve SINIRLARI olan birer devlettir. Anlaşmışlar, birleşmişler ve eyalet adını almışlardır. Adı üzerinde Amerika BİRLEŞİK DEVLETLERİ. Sovyet Sosyalist CUMHURİYETLER BİRLİĞİ. Yani hoptan, birden bire eyalet olunmaz. Osmanlı'da eyalet dedikleri yerler, Osmanlı tarafından işgal edilip Osmanlı'ya tabi edilmiş DEVLETLERDİR. Osmanlı'ya tabi olduktan sonra eyalet ismini almışlardır.Emperyalist devletlerin kıştırtmasıyla tekrar bağımsız olmuşlardır. (yunanistan,macaristan,filistin,mısır,tunus,fas,cezayir gibi) Örnek vermek gerekirse Sovyetleri örnek alalım. Gürcistan, Kırgızistan, Kazakistan,Azerbaycan, Ermenisten, Türkmenistan vs, birer DEVLETTİ. Kendi istekleriyle özelliklede ticari ve siyasi açıdan dünyayla başedebilmek için sovyetler birliğine katılmışlardır. Sonra sovyetler çökünce BELLİ OLAN SINIRLARIYLA tekrar bağımsız olmuşlardır. Yani Sovyetlerden 1 m2 toprak almamışlardır. Eğer Türkiye'de bu oluşumun içinde yer alsaydı adı Türkiye Eyaleti olacaktı. Yani biraz araştırma ile federasyonun ve eyaletin ne olduğu öğrenilip, burada yok bölünmediler yok birşey olmadı gibi yazışmalarda olmazdı. Yani güneydoğuda bir özerklik yada eyalet söz konusu olamaz, olması için orada daha önceden sınırları belli olan bir devlet olması gerekir. Ama ülkemin ,bol bol kitap,gazete okuyan,araştıran sorgulayan,muhakeme edebilen yüksek kültürlü halkı???? , federasyonun, eyaletin ne olduğunu bilmediğinden ve araştırma gereğide duymadığından bu kadar rahat konuşabiliyor. Bugün güneydoğuda özerklik söylemlerinin tek ama tek bir maksatı vardır o da ülkeyi bölmek. bugün özerklik, 15-20 sene sonra bağımsızlık. Yani Büyük Ortadoğu Projesinin devamını sağlamak. Dün IRAK, bugün SURİYE, yarın TÜRKİYE ve İRAN. Ayriyeten özerklik ve eyalet sistemi ülkemin cahil insanına güllük gülistanlık gösteriliyor. Burada amerikanın inanılmaz bir kitlesel psikolojik harekatı söz konusudur.Tabi eyaletin,özerkliğin ne olduğunu bilmeyen halkta bu söylemlere hemen inanıyor. Ne diyeyim inşallah hayırlısı olur. :-(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FAHRENHEIT -- 25 Nisan 2014; 1:34:40 >

• Türkiye de ne yazıkli sömürü düzeni uygulanıyor örneğin avrupanın bazı ülkelerinde 25 yas üstü araçlar ve motorsikletler vergiden muaftır. Fakat bizde tam tersi arac 30 yasındada olsa devlet heryıl %10 zam yaparak vergi almaya devam ediyor Türkiyede mantık aramamak gerekiyor adamlar doygun tezgahını kurmuşlar biride cıkıp düzeltelim demiyor

• demek ki abd arabadan gelecek vergiye çok muhtaç değil bizim gibi, bizde yiyecek içecek nasıl ihtiyaç gibi görülüyorsa onlarda da araba ekmek gibi ihtiyaç sayılıyor.. tabi herşey ülke ekonomisiyle alakalı, bizim ülkeye para lazım, araba da bunun en iyi ilacı olmuş, bol bol sürüyorlar
  • uzakdağ kullanıcısına yanıt
    Abd gibi ülkelerde vergi gelirden kesilince tabi ucuz oluyor. Bizim gibi ülkelerde ise ürünlere basıyorlsr vergiyi fakir alamıyor zaten, zengin de zenginliğinden vergi dolayında -2 kaybetse de gelir vergisi olmadığıdan +99... Kazanıyor. Umarım açıklayıcı olmuşumdur .

• Matthew Murdock kullanıcısına yanıt
    sen turkiyede gelirden vergi kesilmedigini mi zannediyorsun?

mesela kitlerde calisan birinin maasindan %27 gelir vergisi kesiliyor.( futbolcuda %15, asgari ucretlide %15-20), buna ssksi, damga vergisi, bilmem nesi eklenince but maasin %55-60 arasi eline geciyor. elinde kalan maasin da otv, kdv bilmemnev gibi vergilerle calindigini dusunursek, adamin maasinin en azindan %70'i 75'i vergiye gidiyor, kalan kismini harcayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talbot Lago

merak etmişimdir hep araba fiyatları dehşet ucuz çünkü vergi alınmıyo herhalde?..

vergiyi sadece arabadan almıyorlardır. kazanan vergisini ödüyordur. adalet vardır. denetleme vardır. eşitlik vardır. bunlar olunca vergi sistemi bizdeki gibi dolaylı vergilerden toplanır. durum böyle olunca asgari ücretlide benzini 4.5 tl den alır. milyarlık vergi borcu 0 .lanan iş adamıda 4.5 tl ye alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

Abd gibi ülkelerde vergi gelirden kesilince tabi ucuz oluyor. Bizim gibi ülkelerde ise ürünlere basıyorlsr vergiyi fakir alamıyor zaten, zengin de zenginliğinden vergi dolayında -2 kaybetse de gelir vergisi olmadığıdan +99... Kazanıyor. Umarım açıklayıcı olmuşumdur .

Sanki türkiyede gelirden vergi kesilmiyor halen türkiyedeki %140 ötvyi onca saçma vergiyi savunanlar var tabi türkiye amerikayıda avrupayıda geçti hatta uzaya gidecekmiş yakında

Doğrusu türkiyede her üründen aşırı vergi alındığı için ne alt kesim nede orta kesim bu tür araçlara sahip olamıyor amerikada ise en azından orta kesim sahip olabiliyor bu araçlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 28 Ağustos 2016; 16:31:05 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.