Şimdi Ara

Amerika'da otomobilden vergi alınmıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
14.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merak etmişimdir hep araba fiyatları dehşet ucuz çünkü vergi alınmıyo herhalde?..

• oranı bilmiyorum ama düşük bayağı...evet düşüktür.çünkü ülke eyaletlere bölünmüs vaziyette oldugundan,ödenilen vergi o eyaletin islerine harcanir ve o eyalette yasayan insan rahat eder.her eyalet kendi çapinda boyle kalkinir.ama bizde istanbul bogazina bir köprü yapilacak olsa,parasi van'daki veya trabzon'daki o kopruden belki hic gecmeyecek olan vatandastan cikar.bu ayni sekilde ayni sitemdeki diger ulkelerdede gecerlidir tabi..
  • kendi üretimleri araçlar genelde ve bizdeki gibi ÖTV gibi saçma vergiler çıkartmıyorlar adamlar normaldir
  • genelde %7 diye hatırlıyorum.resmi internet sitesindeki araç fiyatları vergisiz haliyledir çünkü araç üstüne gelecek vergiler eyaletten eyalete değişir.ama dediğim gibi ortalama %7.
  • oranı bilmiyorum ama düşük bayağı...evet düşüktür.çünkü ülke eyaletlere bölünmüs vaziyette oldugundan,ödenilen vergi o eyaletin islerine harcanir ve o eyalette yasayan insan rahat eder.her eyalet kendi çapinda boyle kalkinir.ama bizde istanbul bogazina bir köprü yapilacak olsa,parasi van'daki veya trabzon'daki o kopruden belki hic gecmeyecek olan vatandastan cikar.bu ayni sekilde ayni sitemdeki diger ulkelerdede gecerlidir tabi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alp Akar

oranı bilmiyorum ama düşük bayağı...evet düşüktür.çünkü ülke eyaletlere bölünmüs vaziyette oldugundan,ödenilen vergi o eyaletin islerine harcanir ve o eyalette yasayan insan rahat eder.her eyalet kendi çapinda boyle kalkinir.ama bizde istanbul bogazina bir köprü yapilacak olsa,parasi van'daki veya trabzon'daki o kopruden belki hic gecmeyecek olan vatandastan cikar.bu ayni sekilde ayni sitemdeki diger ulkelerdede gecerlidir tabi..

İyide orada Tr'den büyük eyaletler var...
  • quote:

oranı bilmiyorum ama düşük bayağı...evet düşüktür.çünkü ülke eyaletlere bölünmüs vaziyette oldugundan,ödenilen vergi o eyaletin islerine harcanir ve o eyalette yasayan insan rahat eder.her eyalet kendi çapinda boyle kalkinir.ama bizde istanbul bogazina bir köprü yapilacak olsa,parasi van'daki veya trabzon'daki o kopruden belki hic gecmeyecek olan vatandastan cikar.bu ayni sekilde ayni sitemdeki diger ulkelerdede gecerlidir tabi..

konuyla alakasi yok faka, eyalet sistemi bolunmeye calisan bir ulkenin sonu olacaktir.

@newmonarch

sizin soylediginize ek olarak orada bolucu unsurlar ve destekcileri de yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emtue

quote:

konuyla alakasi yok faka, eyalet sistemi bolunmeye calisan bir ulkenin sonu olacaktir.

@newmonarch

sizin soylediginize ek olarak orada bolucu unsurlar ve destekcileri de yok.

Texas'da bir avukat "Texas bağımsız olmalıdır" dediği için ( Sadece laf ) , 99 yıl hapis cezasına çarptırılmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Texas'da bir avukat "Texas bağımsız olmalıdır" dediği için ( Sadece laf ) , 99 yıl hapis cezasına çarptırılmış.

• bu konuyu LAST DRİVER e sormak lazım o bizi aydınlatır
  • Çoğu araçlari kendi üretimleri olduğu için ve halki üzmemek için düşük vergilendiriyolar. Tabi bu ülkemizde olsaydi yani biz üretip kendimize de satsaydik tahminim bugünkü gibi olurdu çünkü fazla almak varken neden düşük vergilendirilsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maghapas

merak etmişimdir hep araba fiyatları dehşet ucuz çünkü vergi alınmıyo herhalde?..

Yıllık taşıt vergisi çoğu eyalette 10 dolar=16 lira. Eğer özel plaka alırsanız, Yıllık 100 dolar=160 lira. Motor hacmi ve marka farkı yok. Hepsi standart...

Birde Texas'ta araçların önüne plaka takılmaz. Sadece arka plaka zorunludur...

• Texasta yaşayasım geldi birden
  • Pek kıymetli forum arkadaşlarım. Ben ABD'de 2 kez turist olarak bulundum. Dolayısıyla kompedan diilim. Lakin forumda bizzat orada uzun yıllar yaşamış veya hala yaşayan arkadaşlar mevcut. En sağlıklı bilgileri onlardan sağlayabiliriz.

Araç alım satımı alıcı ile satıcı arasında imzalanan bir formla yapılıyor. Trafik yok, şu yok bu yok. Aldım, sattım. süper pratik...

Eyaletler arası farklı uygulamalar mevcut. Ama çok da farklı diil tabi, tahmin edilebileceği gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emtue

quote:

o bizim ülke için geçerli ve birkaç bazı ülkelerinde...adamlar neden bölünmüyor...

• quote:

Sallamış, onu yazan.

Texas eyaletinin diğer eyaletlere nazaran ayrıcalıklı olduğu söylenebilir.Halk oylaması sonucu gerekli çoğunluğa ulaştığı takdirde Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılma hakkı vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: M. Reha

quote:

Sallamış, onu yazan.

Texas eyaletinin diğer eyaletlere nazaran ayrıcalıklı olduğu söylenebilir.Halk oylaması sonucu gerekli çoğunluğa ulaştığı takdirde Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılma hakkı vardır.

benim bildiğim son seçimlerde texastan bile obama birinci çıktı.redneckler bile obamaya oyverdiyse amerika hayatta bölünmez artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

Yıllık taşıt vergisi çoğu eyalette 10 dolar=16 lira. Eğer özel plaka alırsanız, Yıllık 100 dolar=160 lira. "Motor hacmi ve marka farkı yok." Hepsi standart...

Yaw arkadasım git gece gece adamı bunalıma sokma yahu...
  • ödeme koşullarının kolaylığından bahsetsek olay kopacak desenize :)
    leasing ile ayda 300 dolara güzel arabalar alınabiliyor...
  • Demek motor hacminden farklı vergilendirme yok
  • Ya bu arada bi site buldumhttp://www.amerikanplaka.com/ :) yine farklı bir çalışma alanı bulmuşlar :) Plaka yapıyorlar hediyelik ya nasıl bir milletiz biz zekii :))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.