Merhabalar..Bir arkadasim araciligi ile Amerika'dan fotograf makinesi almayi dusunuyorum..Profesyonel olarak degil de gunluk es-dost-arkadasla cekilebilecegim tasimasi ve kullanimi kolay bir dijital fotograf makine arastiriyorum. Bu konuda oldukca acemiyim...Yalniz Amerika'da elektrik 120 volt, Turkiye'den farkli. Ince makinelerde de lithuim pil kullaniliyor kalem pil degil, sanirim makine ile birlikte fise takiliyor..Amerika'dan makine getirttigimde Turkiye'de sorun yasar miyim? Ayri aparat almam gerekli mi?
Su an icin Sony dsc-w70 dusunuyorum. Gorunusu hosuma gitti ve tasimasi kolay. Amerika fiyati vergiler dahil sanirim 320-350$ arasi birsey olacak. Bir de kodak v550 tavsiye ettiler. O da Amerika'da 200-250$ civarindaymis. Benim gibi amator kullanicilar icin tavsiyede bulunup tecrubelerini paylasacak arkadaslara simdiden cok tesekkurler..Belli bir marka tercihim yok..Canon-nikon-sony vs tavsiyelerinizi bekliyorum...Saglicakla kalin...
makinanın şarj adaptörü voltajı düşüreceği için tr de 220 volt olması sorun yaratmaz, ancak amerikada priz girişi bizimkinden farklı o yüzden fişin ucuna bir dönüştürücü alman lazım herhangi bir elektrikçide 1-2 ytl ye bulabilirsin, makinaya gelince anladığım kadarıyla ultra kompakt model düşünüyorsun, bu konunun en iyilerinden birisi de canon ixus 750 (amerikada sd550 diye satılıyor) tercihlerin arasına onuda ekle bence, 1/1,8" sensöre sahip, video çekimi 640x480 de 30 fps ve çok şık bir makine
Arkitrom, cevabin icin cok tesekkur ederim...
Değmez bir makine için o kadar külfete yahu Çık en yakın mağazadan takıl kafana göre.. :P
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme