Şimdi Ara

Amerika'dan döneli 1 hafta oldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
10
Favori
20.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
266 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Iyide burada eleştirilen ya da kötülenen Türkiye değil şu an ki mevcut hükümettir. Bu memleketi bu hale getirenlerdir.

Şimdi millet hükümeti elestirince vatan haini mi oldu?

Anlamsız bir tepki seninkisi dikkat çekmek için olabilir belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MovieScout

quote:

Orijinalden alıntı: farukclkk

Hayır kıyas yapman çok normal ama Amerika ile Türkiye’yi kıyaslayıp oradı böyle burası böyle demek çok normal değil bence. Adamlar bir çok konuda bizden milyon kat daha iyi bir de şu var cok merak ediyorum senin için demiyorum. Acaba 20-25 yıl önce insanımız Amerika veya Avrupa ile sürekli Türkiye’yi kıyas yapıyor muydu? Son zamanlarda böyle bir şey ortaya çıktı.

E çünkü iletişim gelişiyor dünya globalleşiyor. Başka ülkelerden haberimiz olabiliyor. 25 yıl önce böyle yaygın kullanılan internet mi vardı? Facebook mu vardı? insanların birbirinden haberi olmuyordu yabancı ülkelerin alım gücünü yerel halk nerden bilecekti?

Haklısın şu an cok daha hızlı öğrenebiliyoruz bir çok şeyi. Peki sence normal mi şimdi bir Amerika veya Almanya ile Türkiyeyi iş,ekonomi,kültür vs vs. alanlarda kıyaslamak mantıklı mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MovieScout

quote:

Hayır kıyas yapman çok normal ama Amerika ile Türkiye’yi kıyaslayıp oradı böyle burası böyle demek çok normal değil bence. Adamlar bir çok konuda bizden milyon kat daha iyi bir de şu var cok merak ediyorum senin için demiyorum. Acaba 20-25 yıl önce insanımız Amerika veya Avrupa ile sürekli Türkiye’yi kıyas yapıyor muydu? Son zamanlarda böyle bir şey ortaya çıktı.

E çünkü iletişim gelişiyor dünya globalleşiyor. Başka ülkelerden haberimiz olabiliyor. 25 yıl önce böyle yaygın kullanılan internet mi vardı? Facebook mu vardı? insanların birbirinden haberi olmuyordu yabancı ülkelerin alım gücünü yerel halk nerden bilecekti?

Haklısın şu an cok daha hızlı öğrenebiliyoruz bir çok şeyi. Peki sence normal mi şimdi bir Amerika veya Almanya ile Türkiyeyi iş,ekonomi,kültür vs vs. alanlarda kıyaslamak mantıklı mı?

iyiyle kıyaslarsan en azından eksiklerini görürsün, öbür türlü eheueh bizde köprü var suriyede yok dersen farklı bir sonuca varırız *mesela

• Eski çalışma bakanımız Faruk Çeliğin de dediği gibi .

" Aslında bakarsanız 800 tl de iyi paradır geçinirsiniz yani neden geçinmeyesiniz ? "

https://youtu.be/zJ1iExVyq2Q

• quote:

Orijinalden alıntı: Squirrel-

Eski çalışma bakanımız Faruk Çeliğin de dediği gibi .

" Aslında bakarsanız 800 tl de iyi paradır geçinirsiniz yani neden geçinmeyesiniz ? "

https://youtu.be/zJ1iExVyq2Q

Biri mutfak yakıt vs hesabı yapsın 800 TL nasıl yaşanılır öğrenci evi ile karıştırdı bence

• Kahrolsun Amerika ve oraya vize koyanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: wardstone

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

11$'dan 8 saat çalışsak:

Günlük 88$

30 günde 2640 dolar.

Güzel para.

40 saati geçtikten sonra saatlik 11$ değil 16.5$ vermek zorundalar hocam. Overtime ücreti vermeyen herhangi bir çalışabildiğiniz yer yok. Bunu da unutmamak lazım. Haftada 6 gün günde 48 saat çalışsanız 40x11$ 440 + 12x16.5$ 198 yapıyor yani 638 dolar haftada. 4 haftada 2552$yapıyor. Burada 30-31 gün çalıştırılıyor yılda 12 maaş alıyoruz ancak Amerika'da yılda 27 maaş alıyorsunuz yani günleriniz kayıp olmuyor. 12 ay var ama 52 haftayı unutuyor herkes. 2 haftalık maaş almak daha karlı yani.

Kardeşim merhaba

Mesela aylik ne kadar kazaniyodun. Kazandiğin para yetiyomuydu Hiç gezdin mi mesela. Ordaki fiyatlar ne alemde.. Anlatda bilek daa

• quote:

Orijinalden alıntı: furandor

Şu yorumlarınızı okudukça kurtuluş savaşını nasıl kazanmışız çok daha iyi anlıyorum .vatan sevgisi kayıtsız şartşız saf vatan sevgisi ile..

Her konuda ülkeyi kötüleme nedir arkadaş ? Vatan hainimisiniz ? ülkeyi terk edicem !! Git o zaman git ne duruyorsun ? Ne ile gideceksiniz babanızın verdiği harçlık ile mi ?

Bu vatan bizim hepimizin ölsekde kalsakda bizim .bu vatan kimsenin tapulu malı değil.bugun x olur yarın y .

Az biraz sevgi besleyin dedelerinizin canını verdiği su topraklara .

Aslında tam olarak öyle değil siz beslediğiniz sevginin vatan sevgisi olduğunu zannediyorsunuz o yüzden diğerlerini vatan hainliği ile suçluyorsunuz ancak sizin yaptığınız tam olarak partizanlık bu doğaldır belirli bir bilgi birikimine hür ifade özgürlüğüne ulaşamamış insanlar genelde partizanlık yaparak vatanı koruduğunu veya kurtardığını düşünür. Tarihte de birçok örneği vardır örneğin Almanlar 2. Dünya savaşında dünyaya hükmedecegini vatanlarını genişleteceklerini düşünürken aslında . Psikopat bir diktatör ün hayallerini yaşıyorlardı.

Ayrıca bahsettiğiniz kurtuluş savaşını gerçekleştiren atalarımız eğer kayıtsız şartsız mevcut işgal altındaki yönetime biat etmiş olup partizanlık yapsa idi ve bunu vatanı için yaptığını düşünse idi maalesef şuan sevgi duyacak bie vatanımız dahi olmayabilirdi. O yüzden kendi partizanlığınızı vatan sevgisi ile karıştırıp başkalarının vatan sevgisini ölçme gafletinde bulunmayın lütfen.

• Üzülme kardeş senin durumunda olan bir sürü insan var. bir arkadaşımız 3 - 5 kez gitti geldi.okul bitsin temelli gidecem diyordu. Tekrar gitti. Tekrar geldi. Hala amerikaya temelli gitme hayalleri var. Tutunacak bir dal arıyor. İyi bir İş gibi bir şeyler. Sanırım toplamda orada geçirdiği süre 3 sene etmez ama orayı doğduğu büyüdüğü ülkeden daha fazla benimsemiş. Demek ki sorun bizim ülkemizde.

• Güzel yazı hocam , emeğine sağlık teşekkürler...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Srknn92

Kardeşim hazır türkiye ye dönmüşken. Senin pasaporta benim 7 plus’ı kayıt edelim mi sevabına 😂

2 adet iPhone aldım maalesef gelirken

Kendi telefonunuzun dışında mı getirebildiniz 2 tane i phone? Bende şu sıralar gideceğim. En çok merak ettiğim konu bu

• quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

quote:

quote:

Kardeşim hazır türkiye ye dönmüşken. Senin pasaporta benim 7 plus’ı kayıt edelim mi sevabına 😂

Kendi telefonunuzun dışında mı getirebildiniz 2 tane i phone? Bende şu sıralar gideceğim. En çok merak ettiğim konu bu

Kendi telefonum + 2 tane kutunun jelatini açılmamış iPhone + kutu içerisinde Macbook Pro + goPro hero5 + ps4 pro + psvr headset + camcorder ıvır zıvır bir sürü şey. Gümrüktekiler tutmadı bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

11$'dan 8 saat çalışsak:

Günlük 88$

30 günde 2640 dolar.

Güzel para.

40 saati geçtikten sonra saatlik 11$ değil 16.5$ vermek zorundalar hocam. Overtime ücreti vermeyen herhangi bir çalışabildiğiniz yer yok. Bunu da unutmamak lazım. Haftada 6 gün günde 48 saat çalışsanız 40x11$ 440 + 12x16.5$ 198 yapıyor yani 638 dolar haftada. 4 haftada 2552$yapıyor. Burada 30-31 gün çalıştırılıyor yılda 12 maaş alıyoruz ancak Amerika'da yılda 27 maaş alıyorsunuz yani günleriniz kayıp olmuyor. 12 ay var ama 52 haftayı unutuyor herkes. 2 haftalık maaş almak daha karlı yani.

Kardeşim merhaba

Mesela aylik ne kadar kazaniyodun. Kazandiğin para yetiyomuydu Hiç gezdin mi mesela. Ordaki fiyatlar ne alemde.. Anlatda bilek daa

En kötü günde 120$ en iyi günde 183$ kazandım işte hocam. Haftanın 6 günü çalışıyordum fix. 5$ a Taco Bell'de çok güzel box menular var. Kahvaltı yapmıyordum öğlen 3.30 ta lifeguardlık bitince ikinci işe giderken Taco Bell drive-thru yapıp yolda yemeğimi yiyordum o beni baya doyuruyordu restaurantta da atıştırmalıklarla idare ediyordum ama çok açlık çektim açıkçası.
    Fiyatlar TL'ye çevirmediğiniz sürece ucuz.
    300$'a araba aldım arabayla birlikte fotoğrafımı atayım şöyle(Kendimi fotoğraftan kestim)

Araba hararet yapmıştı son demleriydi artık mahvettik arabayı 1993 model Mazda Protege automatic
    Önünü biz boyadık arkadaşımla. Duvarı boyuyordu bi görevli,rica ettim boya fırçasını alıp sıra sıra arabanın tamponunu boyadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardstone -- 29 Eylül 2017; 0:12:23 >

• Su onune gelene vatan haini diyen tipleri bloklamak buyuk keyif.
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Ulkeyi bu hale getirenleri kotulemek vatan hainligi sanirim a haber e bagladin sende.

• bu linkte bi almancı anlatıyor alım gücünün ne kadar iyi olduğunu adamlar 1500 euro en düşük maaş ama alım gücü çok iyi
  • quote:

quote:

Hoaydaa 😂 eyvallah başkan, hayırlı olsun :D

• Boşa dönmüşsün.

Çalıştığın firma ile anlaşıp kontrat yaparak kalsaydın akıllıca bir iş yapmış olurdun. Sonuçta pekçok Meksikalı ve Asyalı böyle yapıyor.

5 sene sonra da vatandaşlık başvurusu yapardın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wat didin gardaaşş...

• Zaten onunla kurtarıyorlar paçayı hur çocukları
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.