Amerika dan uydu alıcısı getirtmek yanlış bir kararmış.Ben bu ders için yaklaşık300 usd ödedim.Harcadığım zamandan ,sağa sola ettiğim telefonlardan,attığım ve aldığım e maillerden hiç bahsetmiyorum.Ancak aldığım dersi ve bu arada öğrendiklerimi kendime kar sayıyorum. Bunları sizlerle paylaşmaz isem bencilce davranmış olacağım.Açıkcası başka bir arkadaşımızın da aynı hataya düşmesini istemem. Herşey Almanyada başlayacak Dünya futbol şampiyonasını high definition izleme isteğimden oldu.Televizyonum HD READY, apartmanın ortak uydu sistemindeki 4 adet çanağın biri ASTRA ya ,biri HOTBIRD e ve diğerleri de TURKSAT ve NILSATa çevrilince geriye sadcce uydu alıcısının high definition olması kaldı.Turkiye de hd receiver bulamayınca hemen Almanya ve Amerika piyasasını araştırdım(internetten dememe gerek var mı bilmiyorum). Karşıma Alman Humax PR 1000 ile HDCI 2000 modelleri ve Amerikan DISH NETWORK 942 ile VIP 622 modelleri ile DIRECTV HR 100 modelleri çıktı.Dısh Network 942 EBAY de daha ucuzdu üstelik Amerikan receiver ların 250 gigabyte lık DVR (dijital kayıt)özelliği de vardı.Humax sadece high definition alıcı idi .Kayıt yapma özelliği yoktu.Ben de bu iki seçenekten kayıt özelliği olanı seçtim ve getirttim. Aklıma sadece voltaj sorunu geldi, ancak onu bir adaptörle halledebilirdim. Oysa hiç te umduğum gibi kolay değildi. 1- Amerika da sadece NTSC tv yayını yapılıyor ve bütün TV,VİDEO,UYDU ALICI ve benzer elektronik cihazların hepsi sadece ntsc sistemiyle uyumlu ve bu cihazlar Avrupa ve Türkiye de kullanılamıyor. Dolayısıyla Avrupa ve Türkiye de kullanılan PAL uyumlu cihazlar da orada kullanılamıyor. 2-DISH NETWORK VE DIRECTV nin bütün uydu alıcı cihazları ve hatta bazı aksesuarları sadece kendi özel dekoderi gibi kullanılıyor.DISH NETWORK (Amerikanın digiturk ü) dışındaki kanalları veya yayınları almıyor.(bunu da Dish Network den bu gün gelen e mail den öğrendim.Daha önce sorduklarımı cevaplamışlar) Bu açıklamalarım yetmedi ise sorularınızı beklerim Benim size önerim Amerika dan bu tür cihazlar almayın,getirtmeyin.Paranız ve emeğiniz benimki gibi boşa gitmesin.
direct tv yi sadece kendi yayınlarını aldığını biliyordum demekki dish network de öyleymiş ntsc sorunu yazlımla düzelir gibime geliyor. ama benim esas sormak istediğim gelen cihazı gümrükten nasıl geçirdin ne gibi işlemler uyguladın ve ne kadar masraf oldu. cihaz harici gümrüğe ne kadar ödedin
NTSC sorunu ufak bir çip yardımıyla çözülür. Bilgisayarcılara sor. Bkz. Playstation çipleri: aynı mantıkla çalışırlar.
Diğer olay için ise iyi araştırma yapmak gerektiğini öğrenmiş oldun. Ama onun da yazılımla çözülebileceğini düşünüyorum. Ama onlar için yazılım üretilmiyor sanırım. Amerikan forumlarını dolaş.
tüm tv lerde ntsc uyumu var sorun olmazda...cihazın sadece dt gibi belirli frekanslardaki yayınları alabilir..oda yazılımı yuklenereke düzelebilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme