Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerden nereye helal olsun be. Çankaya Şu an 216 binden alıyor. Sizce Bilkent'te veya ODTÜ'de okusaydınız buralara gelmeniz daha kolay olur muydu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöp....

• quote:

Orijinalden alıntı:    +

Hocam oraya gidişinizi de anlatır mısınız?
    Demek istediğim, nasıl oldu da Amerika' da en iyi üniversitelerden birinde master yapıyorsunuz?
    Bu işin şartları nelerdir, ne yapmamız gerekiyor? Gerçekten özendim bu yaşama.

Ne yalan söyleyeyim içim gitti okurken. Aynı cevapları ben de istiyorum.
  • Hocam ben büyük ihtimal ABDye gidicem benim sorum şu basketbol takımları nasıl?Seçme oluyor mu? Ben mühendislik için gidecem ama takıma da hayır demem hani
  • genç arkadaşların hevesli yazılarını görünce tecrübelerimi paylaşmadan geçiştirmek istemedim

beyler şimdiden söyleyeyim, hayalinizde kurduğunuz, filmlerde gördüğünüz gibi değil US.. ben uzun önem yaşadım, herşeyimi ballandıra ballandıra anlatmayı seven biri değilim, bunca sene yaşadığım tecrübleri gördüğün şeyleri yazsam heralde 100 sayfa tutar burada..

hiçbiriniz amerikan vatandaşı dğeilsiniz, olsaydınız burada olmazdınız zaten.. o yüzden genel olarak bir çok engel çıakcak karşınıza.. para yetmeyecek bir yerlere girip çalışayım deseniz kol gibi vergilerden cebinizde fazla birşey kalmayacak.. 2. sınıf vatandaş oalcaksınız bunu aklınızdan çıkarmayın

ha tabiki değişik bir sosyal çevresi var.. içkili mekan gece klübü seviyorsanız gider takılırsınız.. onun dışında haftasonu arkadaşlar alıp sahile inelim boğaz havası alalım gibi şeyleri aklınızdan silin

amerika new york mahattan'dan ibaret değil.. bir çok yerde hayat fazlasıyla sakin.. yolda yürüyen insan bile göremezsiniz.. insanlar işten eve evden işe arabayla gidip geliyorlar

manhattan veya dc gibi merkezi yerlerde kalırsanız oralarda hayat biraz daha hareketli, tabi biraz daha pahalı

benim bulunduğum süre içerisinde sizin gibi bir çok arkadaş büyük heveslerle geldi.. oradaki hayatı görünce 1-2 yıl kalıp döndü

amerikada okullarda kızlar teklif ediyormuşta tamamen bir yalandan ibaret o kadar paranız karizmanız varsa burada kızlar daha fazla teklif ediyor merak etmeyin

haberiniz olsun diye yazıyorum.. gidipte moraliniz boulzmasın diye

amerikaya gidecekseniz aylak aylak gezmeye değil, gidip bir üniversite veya yüksek lisans yapmaya gidinki bir işe yarasın

bunların hepsi tecrübe arkadaşlar, görüp yaşanılmış şeyler.. ister ciddiye alırsınız, ister filmlerde gördüğünüz amerika hayalleriyle yaşamaya devam edersiniz sizin seçiminiz beni ilgilendirmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

Evet arkdaslar 1.5 saattir yine biriken sorulari cevapladim/cevaplamaya calistim. Bugun burada Pazar ve yapmam gereken bazi isler var. Sorular biriktiginde yine girer cevaplamaya calisirim. Cok klise olacak ama aradiginiz guc ne bende ne bu sayfalarda... Hersey icinizde, kendinizle hesaplasmanin vakti geldi.

Work hard, party hard.

Giderken, size UCLA'den bir video ile veda edeyim:

Asian girls everywhere ucla

Allah bilir kac kere izlemisimdir

• Oraya giden bir çokları zahmet edip bu kadar içten ve güzel bir yazı yazmaz. Ben işe başlamış birisiyim ama böyle bir yazıyı lise yıllarında okumuş olsaydım dünyaya farklı bir pencereden bakar benim ufkumun ötesinde bambaşka bir dünya olduğunu görüp hedeflerimi kesinlikle değiştirirdim.

Peki bu yazdıklarım şimdi bir işine yaramadı mı dersen aksine çok işime yaradı ve yarayacak. Yaşadığımız gezegenden bihaberiz ve çalışmanın, gayretin doğru yönlendirmelerle nasıl masalsı getirileri olabileceğini bilmiyoruz. Bu konuda canlı örnek oldun. Teşekkürler. Umarım başarıların devam eder.

• Övündüğün onca şeyden sonra mezarına götürebileceğin tek bir şey söyle. Ben bu yaşama hayranlık duyacağım evlat.
    Alacağın diploma, yaşadığın hayat dürülüp bir tarafına "taktim" edilince "keşke dünyanın en rezil yerinde yaşasaydım da böyle bir hayat içerisinde olmayaydım" diye zırlayacaksın.

Ey bu hayatlara özenen genç aklını başına topla çünkü "Ölüm, ölmüyor."
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Ne saçmalamışsın.Adam öleceğim diye bu dünyada çalışmasın mı ? Hepimizin amacı bu dünyaya gelip dünyayı iyi bir yer yapmak insanoğlunu bu dünyada rahat ettirmektir.Var olan her şeyi geliştirmek,ilerletmektir.Allah bizi sadece dünyaya gelsinler bana ibadet edip ölsünler diye mi yarattı ?

Adamın yaşantısını nerden biliyorsun ? Azimle çalışmış,çoğu Amerikalının hayali bile olan üniversiteye Türk adıyla gitmiş.

Şu Türklerin oturdugu yerden sallaması yok mu ülkeyi bu hale sokan büyük etmenlerden .
  • Direkt bu çıkarımı yapıyor olman meseleye ne kadar uzak olduğunu açıklıyor.

Bu tip nasihat içerikli düşünceden bu fikir çıkmaz, çıkmamalı. Dünya nimetlerinden faydalanıyor olmak elbette insanın en doğal hakkı lakin ben farklı bir meseleye dikkat çekmek için bunu yazdım. Yazılanların bir kısmı ve hatta gençlerimizin çoğu konuda da görülebildiği üzere özendikleri şey oranın yaşamı, eğlencesidir. Tanımı ve sunum şeklide tamamen buna hitap ediyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: Notrius Monster

hocam çankırı üniversitesinin puanlarına baktım puanları 320-380 arası falan yani normal bir şekilde fazla kasmayan birisi için rahat kazanılacak bir üniversite.Öyle bir üniversiteden ucla'ya nasıl geçtiniz hocam.Siz bildiğiniz Türkiye'nin gururu olmuşsunuz.
    Benim ingilizcem en üst düzey gerçekten ama diğer her şey sıfır ölümüne kassam uclaya geçme ihtimalim var mı
    maddi durumumuz kısıtlı
    matematik fen o kadar da kötü değil ama okulum kadıköy anadolu lisesi arkadaşlarıma göre kötüyüm hatta berbat

sizce ölümüneçalışsam ne olur?kazanabilir miyim?
    bana en ufak bir şans verin gidebileceğime dair yemin ediyorum canımı dişime takıcam şu andan itibaren eşşekler gibi çalışıcam
    ağlıyorum resmen hüngür hüngür ağlıyorum hayat sizin hocam kıymetini bilin bizim yaşadığımız hayat mı ağlattın lan beni klavye su oldu

edit:demek istediğim dediklerinize göre matematikten full çekmemiz lazım çünkü katılan herkes full çekmiş, siz nasıl başardınız madem orada full çekiyordunuz niye odtüden değil de çankayadan başlamadınız üniye.
    Hocam kusura bakmayın ben sizin dediklerinize inanıyorum ama merak ettim sadece
    edit2:çankayanın kaçıncı senesinde uclaya nakil oldunuz yoksa yüksek lisans için mi gittiniz

Cankiri->Cankaya olacak.

Bir onceki sayfada yuksek lisans degil de lisans okumanin dezavantajlarindan bahsettim oraya donup bakmanizi tavsiye ederim, ozellikle maddi durumla ilgili.

Ancak maddi durum disinda matematik-fen duzeltmeden iyi bir okulda sansiniz yok.

Olumune calisildigi takdirde ben insanin ucabilecegine bile inaniyorum. Tabi bu insan bense. Demek istedigim, bu soru kendine sorman gereken bir soru bence.

Ben neden ODTU, Bogazici kazanamadim? Guzel soru. Cunku kazanmak istemedim? Daha dogrusu nereyi istedigimde cevabim eve buralardi ama odamin kapisi kapandiginda neyi istedigimi daha iyi biliyordum (hicbirseyi). Amacsizdim, motive degildim. Kendimi kandiriyordum. Bu kadar basit bu sorularin cevaplari. Boyle insan ustu seyleri basarmak icin insan ustu istemek ve motive olmak gerekiyor. Klavye basinda hungur hungur aglamak guzel bir parcasi olabilir devami gelirse. Ben hazirlik suresince hirsimdan kac defa agladigimin sayisini unuttum.

Hocam Allah sizden razı olsun 3 senedir çalışmayan ben önceki mesajımı yazdığım andan itibaren hiç çalışmadığım kadar çalışıyorum.Zaten o gün 8 saat çalışmıştım yemin ediyorum.Acayip hırslandım ama arkadaşlarımdan acayip gerideyim hemen yetişmem lazım onlara.
    Hergün forumda aylak aylak dolanan ben şimdi sevdiğim felsefe kitaplarını okuyorum
    Hocam eski konularımı okursanız şu yaşadığım hayattan ne kadar nefret ettiğimi hep yabancı filmlerdeki hayatlara ne kadar özendiğimi yazıyordum.Fade to black dinleyerek intihar edicektim geçen hafta ailemi falan düşünerek vazgeçmiştim.İşte tam bu sıralarda bu konuyu gördüm.Sonra kendimi senin yerine koydum.Ucla'i kazandığım mesajını telefonumda gördüğümü hayal ettim ve o anda işte hüngür hüngür ağladım.

Çok uzattım biliyorum ama içimi boşalttım işte :D
    Bu arada kendimde o gücün bir yerlerde var olduğunu biliyorum.Okuduğum lise gerçekten kazanması zor bir yer.Eğer burayı kazandıysam neden boğaziçi olmasın.Aslında istediğim yer Amerika ama orası imkansız çünkü ygs lys mi çalışayım yoksa gpa toefl mı çalışayım üstelik dersanesi falan da yok.maalesef belki para bulursam yüksek lisans için gidebilirim
    Ben şimdi tekrar dersime döneyim ;D
    Her şey için çok sağolun hayatta başarılar
    Hep en iyisi sizin olsun hocam

• merhaba bende bu yıl bilgisayar mühendisliğine başlıyorum büyük ihtimal ilk yıl hazırlık okuyacağım ama bu süre içerisinde tavsiyeleriniz nelerdir yazılıma-programlamaya nerden başlamalıyım sonuçta 1. sınıfa geldiğim zaman hazırlıklı olmak istiyorum bazı şeyleri ilk defa görmüş olmak istemiyorum şimdiden teşekkürler
  • Emin ol ki bu konuyla ciddi manada insanların hayatlarını değiştirecek kararlar almasına vesile oldun ve olmaya devam ediyorsun (ben dahil) bunun için gerçek manada sana teşekkur ediyorum Bunun farkında olabilirsin kardeşim ama değilsen eğer kesinlikle ol cunku benim hayatımda olumlu yönde etki etmeyi basardin ...

• Benim bir sorum olacaktu lisemde cogu arkadasim imperial college michigan gibi okullara gitti hatta 2 yil once MİT bilgisayar bilimlerine giden bir arkadasim olmuştu ben 80/100 lisemi bitirdim yani lisem fena sayilmazve suan okumakta oldugum ODTU EE bolumumde 3'e yakin bir notla bitirsem Harvard MİT UCLA gibi okullara business graduate programlarina sansim olurmu?burssuz gitmeye de raziyim ailem karsilayabilir.yoksa aradiklati farklı bir şey mi var yani sizin göstediginiz farkli bir durum.tesekkurler :)

• Hocam merhaba bende pc Mühendisliği okumak istiyorum şuan tm deyim lise 3 ten sonra kendime tm 'ye geçtiğim için çok küfür ettim ve tek dayanağım hukuk Fakültesi idi fakat artık hukukta trde torpile döndü ben 0 dan MF ye başlamak istiyorum gerekirse(ki büyük ihtimal öyle olacak) bir sene uzatmaya düşünüyorum. bilgisayar Mühendisliğinde üniversite ne kadar önemli? yani gözlemlediğim kadarıyla bu iş tecrübeye bakıyor sizce yapabilirmiyim yoksa Tm den devam edeyim mi(hiç istemiyorum tm yi)

• merhaba hocam

burs şartlarıyla ilgili şunu sormak istiyordum: Gre tamam,Toefl 100 üstü, diploma notu 3,5. hocamla çalıştığım bir proje var ama paper yayınlama gibi bir durum yok maalesef. okul itu.
    Peki ek olarak neler yapabilirim? sizin cv nizde neler vardı mesela ekstra? ne tür projelerde,etkinliklerde yer almıştınız yada?
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Tamam sen böyle yaşa daha iyi
  • Çevremdeki insanlar onlarca motivasyon konuşması yaptı ama hiçbiri bu konuda okuduklarım kadar etkili olmadı.Konuyu açan arkadaşa ne kadar teşekkür etsem az
  • güzel yazmışsın öyle iyi anlatmışsın ki valla kıskandım :)) allah dahada mutlu etsin seni..

En büyük hayallerimden biri kendimi bir şekilde yurtdışına atmak..bakalım hayırlısı belki birgün olur xD
  • Merhaba hocam, bulunduğunuz şirketteki göreviniz nedir?
    veya bilgisayar bölümünden mezun(CS,SE vs) birinin pratikte yaptığı iş nedir?
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.