Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırf aklımdaki soruyu sormak için hesap açtım saygıdeğer büyüğüm Shadow_Shooter UCLA Law School hakkındaki görüşlerin nelerdir belki hukuk yükseklisans yapan tanıdıkların olmuştur? Resimlerde gördüm hukuk fakültesinin fotoğrafı var ve senin kampüsünde yani LA da oldugu için çok çok daha mutluyum diyebilirim. Shadow_Shooter UCLA Law School hakkında bildiklerin varsa lütfen yardımcım ol. İstanbul Hukuktan UT at Austin yada UCLA düşünüyorum ama hayırlısı olur inşaallah.

Rankings de UT, UCLA dan bir sıra önde ama CAL, LA nın bende duygusal bir yeri olduğu için gönlümde UCLA var :)

Cevap verirsen minnettar olurum çok teşekkürler :)
  • hocam sizce amerikada veya ingilterede yüksek lisans için hangi üniversite daha iyi referans olur başvuru safhasında?
  • Birde şirketten burs aldınız ya olduda bir yıl uzatirsaniz okulu burs gidiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Hocam şuan üniversite tercih dönemindeyim tam eski sayfaları okuyacaktım ama hazır online bulmuşken sormadan geçmek de istemedim.

Ben bu zamana kadar makine mühendisliğini isteyerek ders çalışmıştım ama istediğim yer büyük ihtimalle tutmayacak gibi bu yüzden farklı üniversiteleri ve farklı bölümleri de araştırayım dedim bilgisayar mühendisliği de kafama yattı bu yüzden birkaç sorum olacak.

Sizce bilgisayar mühendisliği okumanın en önemli koşulu nedir ? Yani Şunu yapamayacaksan bilgisayar okumayı düşünme bile diyebileceğiniz şeyler nedir ?
    Ne tür bi karakterimiz olmalı ? Mühendis dediğin araştırmayı, yeni bir şeyler öğrenmeye açık olmalıdır peki bilgisayar için ekstra neler söyleyebilirsiniz ?

Açıkçası bilgisayara olan sempatim şu yazıyı okuyunca oluştu özellikle yazının sonlarına doğru olan 2 bulmacayı görünce daha da çok sevmeye başladım.
    http://azimliyazar.blogspot.com.tr/2014/06/bilgisayar-muhendisligine-ne-kadar.html
    Çalıştığınız yerde gününüz nasıl geçiyor sürekli bu tarz düşüncelerle mi uğraşıyorsunuz ?

1. Sevmeyeceksen, okumayi dusunme bile. Yeri gelince 12-14 saat calisacaksin, sevmedigin bir isse milyar dolarlar da verseler yetmeyecek.
    2. Hayir genel olarak bir iste basarili olmak icin gerekli seyler bunda da gecerli. Motivasyon, hirz, sukunet, baski altinda sakin dusunebilme, gerekirse 4-5 saatlik benzinle gune devam edebilme... :) Bunlar faydali olur.
    3. Bahsettigin linke simdi baktim, hepsini okuyacak vaktim yok ama genelde goz gezdirdigim kadariyla o kisi de bu dediklerime yakin seyler soylemis. Bir gunum nasil geciyor? 10'da is yerinde oluyorum. Papatya cayimi aliyorum :) Bitirine kadar Facebook, haberler vs geciriyorum. Sonra hazir olduguma kanaat getirip, maillerimi aciyorum. Acil cevaplanmasi gerekenleri cevapliyorum sonra o gunki isime basliyorum. Eger zevk aliyorsam 7-8'e kadar calisiyorum. Yoruldugumu hissediyorsam 6'da cikiyorum.

Beni endişelendiren nokta da o sevip sevmeme kısmı. Sonuçta ben bu işin içinde değilim bilgisayar için adım attığımda beni ne kadar tatmin edecek bilmiyorum.

Para konusu benim için önemli değil. Bir insan işinde ne kadar iyi olursa para onun peşinden geliyor zaten bunun bilincindeyim o yüzden pek sıkıntı etmiyorum.

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM]

Sitede demek istediğim kısım burasıydı kopyalama-yapıştır sitede çalışmayınca foto eklemek aklıma gelmemiş

Burada anlatılan şey çok basit düzeyde ama işyerinde de bu tarz şeyler mi yapıyorsunuz yani bir sorun var ve bunun çözümüyle mi uğraşıyorsunuz sürekli ?

Dogrusu o bulmaca sorusu, nasil desem... haha kendime has bazi dusuncelerim var buradan paylasmamayi yegliyorum. Sorunun kendi icinde celisen kisimlari var. Ancak arkadasin niyetinin iyi oldugunu bildigimden, evet bir bakima bu tarz sorular cozuyorsunuz.

Elinizde bir data var (memurlarin is bilgileri, Ankara'da yasayan google plus uyelerinin siteye giris bilgileri, vs.) Bu bilgileri kullanarak yeni bir sey yapmak istiyorsunuz. Bu tarz seyler. Genelde bir ozellik eklenecekse, onu "soru cumlesi" haline yani problem haline getirirsin. Daha sonra cozumu icin dizayn asamasina gecilir. Ne kadar zaman alacak, hangi araclar kullanilacak, detayli nasil yapilacak bunlar tartisilir. Daha sonra kodlama implementation yapilir. Sonra ne kadari karsilandi planlananin, zaman el verdigi surece neler daha eklenebilir ya da ne yetismedi, bir sonraki asamaya ne birakialbilir tartisilir. Bundan sonra bug solving asamasina gecilir. Yarattiginiz ozelligi testerlar, olumune test ederler. Eger sonunda buglar yani hatalar cikarsa size haber verilir ve sizin bunlari cozmeniz istenir kisa zamanda. Sonra bunlar cozulur, testerlar tekrar kontrol ederler. Kalite kontrolu saglandiktan sonra musteriye verilir. Ancak musteri o urunu hayal edilemeyecek sekilde kullanir ve yeni buglar cikarir ortaya. Bunlar da zamani gelince cozumlenir. Bu sekilde ilerler yani yazilim gelistirme.

abi benimle paylaşabilir misin acaba söz aramızda kalacak
  • Arkadaslar sorularinizin farkindayim ancak su an cok yogun bir donem, o yuzden girip tek tek cevaplayacak zaman bulamiyorum. Bos oldugum zamanda halledecegim.
  • çok iyi la üniversite sınavına çalışmak zor geliyo daha adam neler yapmış. Büyüyünce senin gibi olcam abi :D
  • o değilde bana nasıl 17 saat ders çalışabildiğini anlatıver :) beni en çok burası ilgilendiriyor
  • quote:

Arkadaslar sorularinizin farkindayim ancak su an cok yogun bir donem, o yuzden girip tek tek cevaplayacak zaman bulamiyorum. Bos oldugum zamanda halledecegim.

Tamam hocam bekliyorum sorularima cevap çok teşekkürler

• Merhabalar;
    Türkiye'ye geri dönmeyi düşünüyor musunuz?

UCLA'dan sonra Google'den felan teklif aldınız mı?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bone19

Gelmiş buraya konu açıyor . Konforlu hayatını gozunuze gozunuze sokmaya çalısıyor bu zat . Sizleri o ihtişamlı hayata AMERİKAN RÜYASINA davet ediyor . Bizde bunu yedik tabi .

Kedi uzanamadigi ciğere ne der bilirsin değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -WOLFIE- -- 16 Temmuz 2014; 14:35:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Övündüğün onca şeyden sonra mezarına götürebileceğin tek bir şey söyle. Ben bu yaşama hayranlık duyacağım evlat.
    Alacağın diploma, yaşadığın hayat dürülüp bir tarafına "taktim" edilince "keşke dünyanın en rezil yerinde yaşasaydım da böyle bir hayat içerisinde olmayaydım" diye zırlayacaksın.

Ey bu hayatlara özenen genç aklını başına topla çünkü "Ölüm, ölmüyor."

Sen konuyu anlamamissin :) 1. Mezara senin goturecegin bir sey var mi? Yok. Yani kimse bir sey goturmuyor, kalan dunyevi hayatta yaptiklarin, insanlara kazandirdiklarin, emegin, caban oluyor. Bunlarin senin icin onemi yok anlasilan. Aldigim diploma ise duvarda asili ama anladigim kadariyla senin durulmus objelerle baska bir iliskin var.

Buradaki genclere tam da nasil olmamalari gerektigini gosterdigin icin tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 17 Temmuz 2014; 1:38:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Notrius Monster

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Notrius Monster

hocam çankırı üniversitesinin puanlarına baktım puanları 320-380 arası falan yani normal bir şekilde fazla kasmayan birisi için rahat kazanılacak bir üniversite.Öyle bir üniversiteden ucla'ya nasıl geçtiniz hocam.Siz bildiğiniz Türkiye'nin gururu olmuşsunuz.
    Benim ingilizcem en üst düzey gerçekten ama diğer her şey sıfır ölümüne kassam uclaya geçme ihtimalim var mı
    maddi durumumuz kısıtlı
    matematik fen o kadar da kötü değil ama okulum kadıköy anadolu lisesi arkadaşlarıma göre kötüyüm hatta berbat

sizce ölümüneçalışsam ne olur?kazanabilir miyim?
    bana en ufak bir şans verin gidebileceğime dair yemin ediyorum canımı dişime takıcam şu andan itibaren eşşekler gibi çalışıcam
    ağlıyorum resmen hüngür hüngür ağlıyorum hayat sizin hocam kıymetini bilin bizim yaşadığımız hayat mı ağlattın lan beni klavye su oldu

edit:demek istediğim dediklerinize göre matematikten full çekmemiz lazım çünkü katılan herkes full çekmiş, siz nasıl başardınız madem orada full çekiyordunuz niye odtüden değil de çankayadan başlamadınız üniye.
    Hocam kusura bakmayın ben sizin dediklerinize inanıyorum ama merak ettim sadece
    edit2:çankayanın kaçıncı senesinde uclaya nakil oldunuz yoksa yüksek lisans için mi gittiniz

Cankiri->Cankaya olacak.

Bir onceki sayfada yuksek lisans degil de lisans okumanin dezavantajlarindan bahsettim oraya donup bakmanizi tavsiye ederim, ozellikle maddi durumla ilgili.

Ancak maddi durum disinda matematik-fen duzeltmeden iyi bir okulda sansiniz yok.

Olumune calisildigi takdirde ben insanin ucabilecegine bile inaniyorum. Tabi bu insan bense. Demek istedigim, bu soru kendine sorman gereken bir soru bence.

Ben neden ODTU, Bogazici kazanamadim? Guzel soru. Cunku kazanmak istemedim? Daha dogrusu nereyi istedigimde cevabim eve buralardi ama odamin kapisi kapandiginda neyi istedigimi daha iyi biliyordum (hicbirseyi). Amacsizdim, motive degildim. Kendimi kandiriyordum. Bu kadar basit bu sorularin cevaplari. Boyle insan ustu seyleri basarmak icin insan ustu istemek ve motive olmak gerekiyor. Klavye basinda hungur hungur aglamak guzel bir parcasi olabilir devami gelirse. Ben hazirlik suresince hirsimdan kac defa agladigimin sayisini unuttum.

Hocam Allah sizden razı olsun 3 senedir çalışmayan ben önceki mesajımı yazdığım andan itibaren hiç çalışmadığım kadar çalışıyorum.Zaten o gün 8 saat çalışmıştım yemin ediyorum.Acayip hırslandım ama arkadaşlarımdan acayip gerideyim hemen yetişmem lazım onlara.
    Hergün forumda aylak aylak dolanan ben şimdi sevdiğim felsefe kitaplarını okuyorum
    Hocam eski konularımı okursanız şu yaşadığım hayattan ne kadar nefret ettiğimi hep yabancı filmlerdeki hayatlara ne kadar özendiğimi yazıyordum.Fade to black dinleyerek intihar edicektim geçen hafta ailemi falan düşünerek vazgeçmiştim.İşte tam bu sıralarda bu konuyu gördüm.Sonra kendimi senin yerine koydum.Ucla'i kazandığım mesajını telefonumda gördüğümü hayal ettim ve o anda işte hüngür hüngür ağladım.

Çok uzattım biliyorum ama içimi boşalttım işte :D
    Bu arada kendimde o gücün bir yerlerde var olduğunu biliyorum.Okuduğum lise gerçekten kazanması zor bir yer.Eğer burayı kazandıysam neden boğaziçi olmasın.Aslında istediğim yer Amerika ama orası imkansız çünkü ygs lys mi çalışayım yoksa gpa toefl mı çalışayım üstelik dersanesi falan da yok.maalesef belki para bulursam yüksek lisans için gidebilirim
    Ben şimdi tekrar dersime döneyim ;D
    Her şey için çok sağolun hayatta başarılar
    Hep en iyisi sizin olsun hocam

Aradan 9 gun gecmis. Umarim calismanin nedeni kendin icin iyi olani yapmaktir yoksa benim yasadigim hayati yakalamak degil. Demek istedigim onemli olan insanin olmazsa olmaz, kendisi icin cok onemli, istedigi seyi bulabilmesi.

Intihar ise... her seyden once kendine olan saygindan dolayi yapilmamasi gereken bir sey. Aileyi dusunmek degil onemli olan. Ailen seni dunyaya getirdikdigi saniyeden itibaren yalnizsin. Ayaklari ustunde durup yurumeyi kendin ogrendin, konusmayi kendin ogrendin. Bu yasa gelip de bunlari basaramayacak olmak, pes etmek komik olurdu. Sorunlarin neyse kendinle hesaplas. Her insan kendi kendisinin psikologu ve rehberi olmayi ogrenmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compterist

merhaba bende bu yıl bilgisayar mühendisliğine başlıyorum büyük ihtimal ilk yıl hazırlık okuyacağım ama bu süre içerisinde tavsiyeleriniz nelerdir yazılıma-programlamaya nerden başlamalıyım sonuçta 1. sınıfa geldiğim zaman hazırlıklı olmak istiyorum bazı şeyleri ilk defa görmüş olmak istemiyorum şimdiden teşekkürler

Hazirlikta tek derdiniz, Ingilizce'yi ana dil kadar ogrenmek olsun. Ben de Ingilizce'yi lise hazirlikta ogrendim. Bu sana verilen bedava ingilizce kursu gibi bir sey, olanaklari iyi degerlendirmeye bakmani oneririm.
  • Ne mutlu bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkvtx

Benim bir sorum olacaktu lisemde cogu arkadasim imperial college michigan gibi okullara gitti hatta 2 yil once MİT bilgisayar bilimlerine giden bir arkadasim olmuştu ben 80/100 lisemi bitirdim yani lisem fena sayilmazve suan okumakta oldugum ODTU EE bolumumde 3'e yakin bir notla bitirsem Harvard MİT UCLA gibi okullara business graduate programlarina sansim olurmu?burssuz gitmeye de raziyim ailem karsilayabilir.yoksa aradiklati farklı bir şey mi var yani sizin göstediginiz farkli bir durum.tesekkurler :)

UCLA Business icin:

http://www.anderson.ucla.edu/degrees/mba-program/admissions-info/application-requirements

Kabul alanlarin profili (ortalama GPA 3.50):
    http://www.anderson.ucla.edu/degrees/mba-program/admissions-info/class-profile
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

merhaba hocam

burs şartlarıyla ilgili şunu sormak istiyordum: Gre tamam,Toefl 100 üstü, diploma notu 3,5. hocamla çalıştığım bir proje var ama paper yayınlama gibi bir durum yok maalesef. okul itu.
    Peki ek olarak neler yapabilirim? sizin cv nizde neler vardı mesela ekstra? ne tür projelerde,etkinliklerde yer almıştınız yada?

Cogu sey tamamlanmis gibi. Hangi alanda calismak istiyorsun, neden? Yeni fikirlerin var mi? Kabul alirsan planlarin neler, sence seni diger insanlardan daha iyi bir arastirmaci kilan seyler neler? Bunlari yazacagin bir "statement of purpose" mektubu gerekli. Artik kendini pazarlamaya calisacaksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtorun

Merhaba hocam, bulunduğunuz şirketteki göreviniz nedir?
    veya bilgisayar bölümünden mezun(CS,SE vs) birinin pratikte yaptığı iş nedir?

Ben yazilim muhendisi olarak is yapiyorum. Iki sayfa oncesinde database analyst, network engineer ve software engineer arasinda farklari konustuk. Bu ucu mumkun mesleklerden. Calisacagin alanin ise kisiti yok. Cep telefonlarindan, oyunlara, bilgisayarin aktif oldugu her yerde olabilir bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkendo

Sırf aklımdaki soruyu sormak için hesap açtım saygıdeğer büyüğüm Shadow_Shooter UCLA Law School hakkındaki görüşlerin nelerdir belki hukuk yükseklisans yapan tanıdıkların olmuştur? Resimlerde gördüm hukuk fakültesinin fotoğrafı var ve senin kampüsünde yani LA da oldugu için çok çok daha mutluyum diyebilirim. Shadow_Shooter UCLA Law School hakkında bildiklerin varsa lütfen yardımcım ol. İstanbul Hukuktan UT at Austin yada UCLA düşünüyorum ama hayırlısı olur inşaallah.

Rankings de UT, UCLA dan bir sıra önde ama CAL, LA nın bende duygusal bir yeri olduğu için gönlümde UCLA var :)

Cevap verirsen minnettar olurum çok teşekkürler :)

O bolumde okumadigim icin bilgim malesef cok yok :/
  • Tabii ki bunların hepsini okuyacağım eğer hala konuyu takip ediyorsan bir sorum olacak. Gerçekten filmlerde gösterilen gibi oradaki yaşam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkendo

Birde şirketten burs aldınız ya olduda bir yıl uzatirsaniz okulu burs gidiyor mu?

Sirket bursu genelde 1-2 yil gibi kendi sureleri vardir. Bir okulu "uzatmak" diye bir kavram yok burada. 5 yil okuyup iyi ortalama ile mezun olan da var. Ancak sirket 1 yil ya da 2 yil gibi kendi kosulunu koyabilir.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.