Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zamanmekan.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Merhabalar;
    Türkiye'ye geri dönmeyi düşünüyor musunuz?

UCLA'dan sonra Google'den felan teklif aldınız mı?

Şimdiden teşekkürler.

1. Kesinlikle dusunmuyorum. Iki yildir da ziyaret etmedim Ama ileride sartlar belki degisir, ne olur bilemem.
    2. No comment :)

Hocam benim en istediğim hedeflerimden birisi bir şirkette sizin gibi geliştirici ve bilim adamı olarak çalışmak size çok özendim şimdi

Peki başvurudaki proje lazım demişsiniz sizinkinden farklı başka arkadaşlarınızdan proje olarak hangi çalışmaları yapmışlar?Bilgilendirirseniz çok sevinirim

Başvururken YGS-LYS başarısı pek dikkate alınmıyor sanırım lisans eğitiminizde ki başarılarınıza bakıyorlar YGS-LYS başarısının bir önemi var mı?

Üniversite olarak daha sonra orada Yükseklisans yapmak için Türkiye'deki iyi üniversitelere gitmek sizin için bir artı oluşturuyor mu?

Biliyorum hocam sizinde bu konuda pek bilginiz yok ama en azından kendi fikrinizi söylerseniz çok sevinirim.:)

Herşey tamam da hocam başvurunuzu nasıl yaptınız?Yeni internetten mi başvurdunuz?Niyet mektubu ve referans mektuplarını kargoyla mı okula gönderdiniz yoksa bilgisayara atıp e-mail mi attınız?Yani bunların hepsini nasıl anlattınız telefonla mı iletişime geçtiniz?Kabul edilmeden önce bir yetkiliyle felan hiç görüştünüz mü?Yani bu kadar emek verdiğinizi onlara anlatma fırsatınız oldu mu?Biraz o başvuru sürecini nasıl yaptığınızdan bahseder misiniz?

Hocam yazınızı okuyunca 2-3 gün etkisinden çıkamadım.Helal olsun Çankaya üni. gibi (aşağlamak için söylemiyorum.) bir yerden oralara gelmeniz orada dünyanın en iyi şirketlerinden teklif almanız felan beni çok çok etkiledi.:)Hem insanlara da umut kaynağı oldunuz.Azimle imkansızın bile mümkün olduğunu göstermişsiniz.Umarım bende sizin gibi bir gün o üniversitelerde okuyup orada geliştirici olarak çalışabilirim.

Umarım sizi fazla sıkboğaz etmemişimdir ama hayatım boyunca sizin gibi kaç kişiyle sohbet etme fırsatım olacak ki

Sorularımı yanıtladığınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Hocam cevaplarınızı bekliyoruz

Nerdeyse sorularının tamamının cevapları önceki sayfalarda var okumanı tavsiye ederim.
    Kendisi yoğun olduğu için cevap veremeyebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar gerçekten sorularınızın hemen hemen hepsi önceki sayfalarda var aynı soruyu ben 50 kere okudum önceki sayfalara bakarsanız göreceksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufak bir şey ekleyeyim

kimse kızmasın ne olur

okul giriş şartları felan hepsi istediğiniz üniversitenin web sayfalarında yazılı , birazcık ingilizceyle her şey anlaşılır

ben kendisini hep azminden dolayı takdir etmişimdir , daha öncede dedim galiba bu şekilde azimli ve yeri geldiğinde 15-17 saat ders çalışabilen bi insan başarmaya çok yakındır BENCE

ben o kadar çalışmayı yapabilirsem ne ala
  • Herkeste yeterli potensiyel var. Önemli olan bunu görebilmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FTorres -- 22 Temmuz 2014; 6:54:47 >
  • Niyet mektubu. Okulun sizi neden almasi gerektigini anlatiyorsunuz. Kabul edilirseniz hangi laboratuvarda hangi konu uzerinde calisacaksiniz, sizi farkli kilan elementler ve ispatlari neler bunlardan bahsediyorsunuz.

ne yazdın bunun için merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Övündüğün onca şeyden sonra mezarına götürebileceğin tek bir şey söyle. Ben bu yaşama hayranlık duyacağım evlat.
    Alacağın diploma, yaşadığın hayat dürülüp bir tarafına "taktim" edilince "keşke dünyanın en rezil yerinde yaşasaydım da böyle bir hayat içerisinde olmayaydım" diye zırlayacaksın.

Ey bu hayatlara özenen genç aklını başına topla çünkü "Ölüm, ölmüyor."

TMM OZAMAN HERKES İŞİNİ GÜCÜNÜ BIRAKSIN OTURUP ÖLÜMÜ BEKLESİN KAFAN SÜPERMİŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATOM ANT

Niyet mektubu. Okulun sizi neden almasi gerektigini anlatiyorsunuz. Kabul edilirseniz hangi laboratuvarda hangi konu uzerinde calisacaksiniz, sizi farkli kilan elementler ve ispatlari neler bunlardan bahsediyorsunuz.

ne yazdın bunun için merak ettim

bunu yazacaadım.
  • Shadow_Shooter S kullanıcısına yanıt
    Ben mezuna kaldım şu an 18ime giricem hayalim Bilgisayar Mühendisi ve Mimarlıktı ama birisini seçmem gerek :( Mimarlık deyince aklıma hep Tanrı gelir Bilgisayar Mühendisliğinde de sonsuzluk neden bilmiyorum..

Mimarlıkta böyle bir şey mümkün mü hiç böyle bir tanıdığınız var mı?

Bilgisayar Mühendisliğinde hayal gücü ne derece önemli?

Bilgisayar Mühendisliğinde sürekli kendini geliştirmek önemli diyorlar ama nedir bu kendini geliştirmek?

Birde Bilgisayar Mühendisliğimi Yazılım Mühendisliği mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGreenAxe -- 24 Temmuz 2014; 21:09:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfk.

shadow dostum ben ODTÜ'yü İTÜ'yü kazanamadım adam altta bi devlet üniversitesi geliyor.Konunu aylar önce okumuştum ben de acaba olabili miyim dedim okuyan herkes gibi ama biraz araştırdıktan sonra hayallerim yıkıldı enkaza döndü resmen okulun ücretinin 50 000$ olduğunu öğrendiğim vakit yıkıldım,ABD'de burs alma olayının ne kadar zor olduğunu da öğrendikten sonra iyice yıkıldım.Ailem orta halli o kadar parayı veremezler çoğu öğrenci Türkiye'de benim gibi bu durumda bana ne yapmayı önerirsin acaba UCLA olmasa da ABD'de bi okula yüksek lisans için gitmek hayal mi oldu?Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum

hocam anlamadığım bir durum var açıklık getirebilir misiniz?şimdi bu üniversiteden yüksek lisans için kabul onayı aldığımızda ki bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum birde yıllık 50.000 dolar vermemiz mi gerekecek?eğer öyleyse burs bulmak için iyi sonuçların haricinde neler yaparız.Birde bahsettiğiniz amerikan vatandası şeklinde okul ücreti ödemek için neler yapılması gerekiyor

tesekkürler

• 1) evet dostum kabul +50.000 dolar civarı okul ücreti vermen gerekli.

2)Biraz araştırdım ve sordum çok çok iyi ortalama (+projeler sosyal sorumluluk projeleri vs. sportif etkinlikler vs.)ve biraz şans.

3)son soruyu anlayamadım

benim bildiklerim bu kadar tabiki shadow sana daha iyi açıklar mesajı görürse...
  • Ya siz zaten yüksek lisans için UCLA gibi bir üniversiteyi kazanırsaniz firmalar sizi kovaliyor hani bizimle çalış diye konuyu okumadiniz mi shadow_shooter yazmıştı ben öyle hatırlıyorum valla

• Okuldan sonra orada kalmayı nasıl başardınız? Vatandaşlık vs. aldıysanız nasıl aldınız? İşiniz bitince Amerika'dan postalanmaya çalışıldığını duymuştum. Yani okul ve iş hayatı dahil orada kalmak için neler yapılabilir? Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
  • Hocam başarılarınızdan ve en önemlisi insanları yönlendirme adına bıkmak bilmediğiniz iyi niyetli çabalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum ve teşekkürü borç biliyorum.

Bir sorum olacak size. Ben şuanda hukuk alanında lisans eğitimi görüyorum fakat kafamda MBA eğitimi almak gibi bir düşünce var. Yurtdışında MBA eğitimi alıp ardından Türkiye'de iyi şirketlerde yönetici pozisyonlarında iş sahibi olmak istiyorum. Size iki sorum olacak. Bir hukuk öğrencisi yurtdışında MBA programına dahil olabilir mi ? Araştırdığım kadarıyla Türkiye'de bu mümkün fakat yurtdışı ile alakalı bir bilgim yok. İkinci olarak da bu programa dahil olabilmek için iş tecrübesi gerektiği de belirtiliyor fakat iş tecrübesi olmadan girebilenler de varmış bu konuda bir fikriniz var mı ?

Yoğun programınız arasında okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renuu -- 6 Ağustos 2014; 13:31:40 >
  • Merhaba acaba MBA eğitimi nedir? Ve Türkiye'de hangi üniversitede hukuk eğitimi görüyorsunuz? Simdiden teşekkürler

• Ben de bugün niyeyse yurtdışında doktorluk yapmayı düşündüm.Ama önce iyi çalışıp yüksek not ortalamasına sahip olmam ve B1 düzeyindeki ingilizcemi geliştirmem lazım
  • bir gün oturup şu 20 sayfayı okuyacağım. şimdi okumaya korkuyorum inş. geç kalmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4EverDobra

Okuldan sonra orada kalmayı nasıl başardınız? Vatandaşlık vs. aldıysanız nasıl aldınız? İşiniz bitince Amerika'dan postalanmaya çalışıldığını duymuştum. Yani okul ve iş hayatı dahil orada kalmak için neler yapılabilir? Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Okul bittikten sonra USA 1 yıl çalışma izni veriyor.İşe girdikten sonra oraya yerleşebiliyorsunuz.Zaman geçtikçe vatandaşlığa da başvurabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paspul001

quote:

Okuldan sonra orada kalmayı nasıl başardınız? Vatandaşlık vs. aldıysanız nasıl aldınız? İşiniz bitince Amerika'dan postalanmaya çalışıldığını duymuştum. Yani okul ve iş hayatı dahil orada kalmak için neler yapılabilir? Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Okul bittikten sonra USA 1 yıl çalışma izni veriyor.İşe girdikten sonra oraya yerleşebiliyorsunuz.Zaman geçtikçe vatandaşlığa da başvurabiliyorsunuz.

Hocam ne kadar bir süre bu süreç ve kolay değil bildiğim kadarıyla ama imkansız da değildir umarım. Yakın bir akrabamızın başına geldi de Ingiltere'de bir kadınla tanışıp evlendi. Anlaşamadılar kadının niyetinin para olduğu çok kısa süre sonra ortaya çıktı ve boşanmak istediğinde kadın yüklü bir miktar istedi. Cidden bu evlilik işleri sakat. Orada kalmanın en sağlıklı yolu nedir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paspul001

quote:

Hocam ne kadar bir süre bu süreç ve kolay değil bildiğim kadarıyla ama imkansız da değildir umarım. Yakın bir akrabamızın başına geldi de Ingiltere'de bir kadınla tanışıp evlendi. Anlaşamadılar kadının niyetinin para olduğu çok kısa süre sonra ortaya çıktı ve boşanmak istediğinde kadın yüklü bir miktar istedi. Cidden bu evlilik işleri sakat. Orada kalmanın en sağlıklı yolu nedir?

Dediğim gibi üni bittikten sonra 1 yıl çalışma izniniz oluyor.İşe devam ederseniz orada kalabilirsiniz.Vatandaşlık ne kadar sürede olur pek bir fikrim yok
  • "İlim Çin'de olsa bile gidip alınız" diyen bir Peygamberimiz var kardeş, neyin kafasındasın ?

Sen başaramamışsın birşeyleri, olabilir,herkes herşeyi beceremez, kıskanma bir gün seninde olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 2 Ağustos 2014; 13:57:49 >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.