Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler detaylı ilginiz için hocamAslında haklısınız o okullarda zaten bir ton başarılı öğrenci var firmalar hepsinin peşinden koşmaya çalışırsa vay hallerineValla şuana kadar bir eğlence,iyi bir arkadaş ortamım olmadı için (12.sınıfa geçtim) şöyle hevesimi alana kadar eğlenmek,gezip tozmak yaşamak istiyorum.Yani en azından bunu son şansım olan üniversite öğrenciliğinde yaşayayım istiyorum.Tabi aynı zamanda sevdiğim alanlarda en iyisi olabilmekte ayrıyetten isteklerim arasında.Misal ilk önce ülkemdeki Bilkent gibi kaliteli bir okulda 2 sene okuyup 2.sınıfta Shadow_Shooter hocamın yaptığı gibi geçiş yapmak şuan için çok mantıklı geliyor.Sonrasında beğenirsem oraları,öğrenciliği yüksek lisans falan yaparık.(Tabi böyle dediğime bakmayın sanki para varmış gibi konuşuyorumda zerre para yok bir yolunu bulup halletmem gerekiyor artık)

Bizim ülkemizinde bir şeyi kalmadı artık ne yazık ki.Bir tek toplumsal değerlerimiz vardı onuda ekonomik sıkıntılar,yaşam zorlukları aldı götürdü.Fakat para sorunu olmayan insanlar için Türkiye cennettir orası bir gerçekBir servet elde edene kadar orana çalışacaksın.Hem güzel şartlarda çalışır hakkını alırsın hemde birikim yaparsın.Sonrasında gel türkiyede ölene kadar ye

Gerçi dediğiniz konumlarda iş yaparak orada geçinmek pek kolay olmaz.Hayatı yaşamak için aylık 5-10 bin dolar almak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

@440cdx

O filmlerin abartı olduğunu biliyorum hocam.Zaten o filmleri hiç tam izleyemedimBir zahmet o kadarda olmasın.Yani tamam anladık cinsellik bir ihtiyaçta amerikan pastasında hobi gibi bir şey olarak gösteriliyor resmen.Sabah kalkıyorsun etrafında 3 tane ikiz.Koşu yarışı yapıyorlar en az 30 tane ikiz sallana sallana öyle.Çok görünce insan bıkar ayrıcaİlk gittiğimizde öyle bir şeyle karşılaşırsak sonucu çok kötü olabilir tabiBir de çıplak bir şekilde yarışırsak biz nanayı yedik ya zenciler kazanıcak yada hava yastıklı kızlar

@-WOLFIE-

MBA'yı bilmiyorum ama evet çalışma konusunda başarılı öğrencilerin peşinde oluyorlar sanırsam yani konu sahibi abide öyle bir üniversiteye girdiği için elbette firmalar peşinden koşmuştur.Gerçi firmalarda boşuna koşmuyor.Belki aylık 10.000-20.000 dolar maaş veriyorlar ama bunun karşılığında o ekiplerin çalışmasından trilyon kazanıyorlar orası ayrı konu

@WolF-EyE

Hâla Amerika'da mısınız hocam?Nasıl okul sonrası hayat güzel mi orada çalışma ortamı olsun yaşam olsun?Türkiyenin 5-6 yıl önceki bu siyasi karışıklar olmadan önceki dönemi çok güzeldi.(Denk gelmediğim için bilmiyorum ama belki 90'lar çok daha güzeldi toplumsal anlamda,komşuluk anlamında,mahalle anlamında) Orada nasıl insanlar sıcak kanlı mı?Overclockçular ayağınıza falan geliyor mu?

Hocam n'apıyorsunuz siz orada, ilk paragrafı okur okumaz uçuşa geçti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

@440cdx

O filmlerin abartı olduğunu biliyorum hocam.Zaten o filmleri hiç tam izleyemedimBir zahmet o kadarda olmasın.Yani tamam anladık cinsellik bir ihtiyaçta amerikan pastasında hobi gibi bir şey olarak gösteriliyor resmen.Sabah kalkıyorsun etrafında 3 tane ikiz.Koşu yarışı yapıyorlar en az 30 tane ikiz sallana sallana öyle.Çok görünce insan bıkar ayrıcaİlk gittiğimizde öyle bir şeyle karşılaşırsak sonucu çok kötü olabilir tabiBir de çıplak bir şekilde yarışırsak biz nanayı yedik ya zenciler kazanıcak yada hava yastıklı kızlar

@-WOLFIE-

MBA'yı bilmiyorum ama evet çalışma konusunda başarılı öğrencilerin peşinde oluyorlar sanırsam yani konu sahibi abide öyle bir üniversiteye girdiği için elbette firmalar peşinden koşmuştur.Gerçi firmalarda boşuna koşmuyor.Belki aylık 10.000-20.000 dolar maaş veriyorlar ama bunun karşılığında o ekiplerin çalışmasından trilyon kazanıyorlar orası ayrı konu

@WolF-EyE

Hâla Amerika'da mısınız hocam?Nasıl okul sonrası hayat güzel mi orada çalışma ortamı olsun yaşam olsun?Türkiyenin 5-6 yıl önceki bu siyasi karışıklar olmadan önceki dönemi çok güzeldi.(Denk gelmediğim için bilmiyorum ama belki 90'lar çok daha güzeldi toplumsal anlamda,komşuluk anlamında,mahalle anlamında) Orada nasıl insanlar sıcak kanlı mı?Overclockçular ayağınıza falan geliyor mu?

firmalar kolay kolay herkesin pesinden kosmaz.. cok bilindik universitelerde cok yuksek puanlarla mezun olursun o zaman belki.. amerika dedigin yerde onlarca farklı kültürden milyonlarca insan yasıyor.. bunların onune gecebiliyor olman lazım, yani bir fark koyman lazım

amerikadan kesin donus yapalı 6 sene oldu.. eger green cart vs yoksa cok fazla is imkanı bekleme.. anca basit işler pizza delivery vs yapabilirsin. ya da benim gibi bir Turk sirketine girer orada calısırsın..

fena para kazanmazsın, ama vergisiydi cart curt ay sonunda cok birsey kalmaz eline.. ama tabi hayat daha ucuz, daha kolay buraya gore.. bazı seylere erismek cok daha kolay.. bu bir artı

hayat, gece hayatı seviyorsan 10 numara.. sevmiyorsan gunduz hic birsey yok.. sokakta insan neredeyse yok (manhattan, california gibi merkez yerleri saymıyorum, atıyorum istanbulun nisantası taksimi değilde, maltepe kartalı gibi dusun) bu tip merkezden biraz uzak yerlerde hayat yok gibi birseyçç evden ise isten eve.. herkesin altında araba.. cunku ekmek almaya gitsen arabayla gitmen lazım.. hemen dibindeki bakkal amcalar orada yok

90lar konusunda cok haklısın.. o samimiyet malesef artık toplumumuzda kalmadı.. hatta daha bugun sirkette ogle yemeginde bunu konusuyorduk..

orada insanlar birbirine daha saygılı.. trafikte de oyle.. yol istersin verirler. yanlıslıkla omuz carpsa hemen ozur dilerler

bizdeki hanzolardan orada yok gibi birsey.. arada serserilik yapanlar yok degil tabi.. ırkcı kesinlikle degilim ama serserilik yapanların cogu afro amerikalı

ama haftasonu gelir arkadaslarla gezelim dersin pek gezecek bir yer yok (dedigim buyuk merkezler istisna)

atıyorum bir bogaz manzarası veya tepe yok.. bizdeki gibi kaefe otorup muhabbet etmek yok gibi birsey.. millet yiyor iciyor ve cıkıyor.. anca arkadaların evinde barbeku partileri yaparsın.. toplanır playstatin vs oynarsınız.. veya gece ortama akarsınız.

o yuzden beni sıktı bir sure sonra.. ben 4 yıl aralıksız kaldım orda.. yani TR'ye hic donmedim.. her ne kadar eksikliklerimiz olsada cennet gibi vatanda yasıyormusuz bunu gordum

toplum olarak biraz daha bilinclensek, ekonomimiz biraz daha guclu olsa, buradan guzel ulke olmaz dunyada.. avrupa, arap emirliklerine de gittim.. oralarda guzel ama bizim ulkemiz gibisi yok

+1

Çok güzel yazmışsınız hocam, elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okur-Yazar

quote:

@440cdx

@-WOLFIE-

@WolF-EyE

Ben Amerikada değilim ama oradaki UCLA'da okumak hayalim bakalım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Okur-Yazar

quote:

@440cdx

@-WOLFIE-

@WolF-EyE

Ben Amerikada değilim ama oradaki UCLA'da okumak hayalim bakalım

Bilgisayar başında ne yaptığınızı sormuştum, çok etkileyici yazmışsınız da
  • Aman yapmayın hocam sizin yüzünüzden şimdi erotik makale yazarı olmak istemem

Programlama,film,oyun ve müzik ile uğraşıyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 13 Ağustos 2014; 8:24:33 >
  • yardımcı olabildiysem ne mutlu
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    tabiki gezip dolaşıcaksın.. zaten gezip dolaşın da, farklı yerler görün farklı insanlar tanıyın.. hayat tecrübleierinizi, hayata bakış açınızı böyle geliştirirsiniz..

yoksa üniveristyi bitirip, masa başı iş bulmakla hayat öğrenilmez..

imkanınız varsa üniversiteyi, veya yüksek lisans için yurtdışına çıkın.. ben bunu hep derim.. gezin görün, ingilizce yapın, diploma yapın.. bunlar çok önemli ve güzel şeyler.. daha sonra ülkeye geri dönüp dönmeyeceğini orayı görüp yaşadıktan, tanıdıktan sonra kendin karar verirsin..
  • Haklısınız hocam hem size hem de konu sahibi Shadow abiye teşekkürler valla.Bu tarz tecrübelerinizi paylaştığınız için
  • adam öyle asosyal ki hala dh'ye gelip konu açmış

rica ederim.. sorunuz olursa yine paylaşın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
  • quote:

Aman yapmayın hocam sizin yüzünüzden şimdi erotik makale yazarı olmak istemem

Programlama,film,oyun ve müzik ile uğraşıyorum hocam.

Anlatmak istediğim meseleyi anlamış olsaydınız keşke. Keşkelerin sizlere fayda etmeyeceği günler içinde bu arabalara binip kaçarsınız. Bu geçici hayatta hiç ölmeyecekmiş gibi mal/mülk ve hevesler peşinde koşanların kendini çeki düzen vermesini bir kardeşiniz olarak tavsiye etmek istedim sadece. Çalışmayın, ölün demek değil derdim. İslamiyette buna yer yok zaten.

Herkes burada bu arkadaşı yaptıkları için zaten tebrik ediyor, örnek alıyor ve fazlasıyla imreniyordur. Derdim biraz olsun bazı şeyler içinde insanları imrendirebilmektir. O yüzden ben öyle bir şey yazdım bu sayfaya.

Çalışarak herkes zengin olabilir.Var iken herkes zengin. Bu dünyada asıl mesele yok iken zengin olabilmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 14 Ağustos 2014; 12:29:58 >
  • Ne anlatmak istediğinizi biliyorum hocam.Konu sahibi arkadaş çok emek vermiş çok çalışmış,çok çabalamış siz diyorsunuz ki bunlar ne için?Bunlar nereye kadar yanında?Haklı olduğunuz bir konu var aldığı 5 haneli ücret veya araba bunların hepsi şuan ki yaşadığımız boyutta sınırlı kalacak.Fakat işin bir de yaşama boyutu var.Asgari ücretle çalışan biri nasıl yaşıyor orada o şekilde iyi konumda biri nasıl yaşıyor?Maddi güç ve konfor,lüks dışında bu düzende,sistemde çalışmayana ekmek,hayat,insanlık var mı?Yok.

Haklı olduğunuz bir konu var ona bir şey demiyorum.O diplomalar,ilkokullar,liseler hepsi beş para etmeyecek kurumda.(En azından bizim ülkemiz için öyle).Bak ileride 1500 tl alabilen bir ara eleman olma garantisi var diye şuanda ne tarz bir okuldayım.Bende diyorum aileme ne zaman öleceğimiz belli değil yaşama şeklimize tarzımıza bak o laneti sevmiyorum diye ama kimse beni tınlamıyor.Okullar,üniversiteler insanların sevdiği alanlarda araştırma,öğrenim görmesi gereken yerler olmalı para kazandıracak bilgi öğretme yerleri değil.Bakın güzel ülkemizde öyle.Ağır matematik,fizik bölümlerinde okuyan insanlar gidip öğretmenlik yapıyor.Halbuki o adam fiziği,matematiği geliştirmek istiyor insanlara,bilime fayda sağlamak istiyor.Ve en önemlisi seviyor.

İşini severek yapan insanlar öyle yada böyle başarılı olurlar.İnsanlara fayda sağlamak,iyilik yapmak çok farklı şekillerde gerçekleşebilir.Bir şeyler üreterek bazı insanlara bazı özgürlük kazandırabilecek insanları siz atölyelerde,laboratuvarda bir şeyler geliştirmeye yapmaya çalışan insanlara engel koyulursa o benim için en büyük kötülüklerden biridir.Bugün tedavisi olmayan binlerce hastalık,sorun var.Her birisinin çözülmesi gerekiyor.Bunlarda anca bu sorunları çözmeyi seven alanıyla ilgili bir şeyler geliştirmeyi seven insanların çalışması ile aşılabilecek şeyler.

Mal,mülk bağımlısı olmamak lazım o konuda haklısın ama adam gibi yaşamak için aklımızı kullanmak lazım.Bakın imzanızdaki sistem bile bir ton para.Asgari ücretli bir çalışan için israf yığını ama sizin için değilmiş.Yine bu gibi maddi sorunlar gelişmiş ülkelerde o kadar baş göstermez.Yine hayat pahalıdır fakat buradaki kadar değildir.En azından herkes hakkını alır.
  • quote:

Ne anlatmak istediğinizi biliyorum hocam.Konu sahibi arkadaş çok emek vermiş çok çalışmış,çok çabalamış siz diyorsunuz ki bunlar ne için?Bunlar nereye kadar yanında?Haklı olduğunuz bir konu var aldığı 5 haneli ücret veya araba bunların hepsi şuan ki yaşadığımız boyutta sınırlı kalacak.Fakat işin bir de yaşama boyutu var.Asgari ücretle çalışan biri nasıl yaşıyor orada o şekilde iyi konumda biri nasıl yaşıyor?Maddi güç ve konfor,lüks dışında bu düzende,sistemde çalışmayana ekmek,hayat,insanlık var mı?Yok.

Haklı olduğunuz bir konu var ona bir şey demiyorum.O diplomalar,ilkokullar,liseler hepsi beş para etmeyecek kurumda.(En azından bizim ülkemiz için öyle).Bak ileride 1500 tl alabilen bir ara eleman olma garantisi var diye şuanda ne tarz bir okuldayım.Bende diyorum aileme ne zaman öleceğimiz belli değil yaşama şeklimize tarzımıza bak o laneti sevmiyorum diye ama kimse beni tınlamıyor.Okullar,üniversiteler insanların sevdiği alanlarda araştırma,öğrenim görmesi gereken yerler olmalı para kazandıracak bilgi öğretme yerleri değil.Bakın güzel ülkemizde öyle.Ağır matematik,fizik bölümlerinde okuyan insanlar gidip öğretmenlik yapıyor.Halbuki o adam fiziği,matematiği geliştirmek istiyor insanlara,bilime fayda sağlamak istiyor.Ve en önemlisi seviyor.

İşini severek yapan insanlar öyle yada böyle başarılı olurlar.İnsanlara fayda sağlamak,iyilik yapmak çok farklı şekillerde gerçekleşebilir.Bir şeyler üreterek bazı insanlara bazı özgürlük kazandırabilecek insanları siz atölyelerde,laboratuvarda bir şeyler geliştirmeye yapmaya çalışan insanlara engel koyulursa o benim için en büyük kötülüklerden biridir.Bugün tedavisi olmayan binlerce hastalık,sorun var.Her birisinin çözülmesi gerekiyor.Bunlarda anca bu sorunları çözmeyi seven alanıyla ilgili bir şeyler geliştirmeyi seven insanların çalışması ile aşılabilecek şeyler.

Mal,mülk bağımlısı olmamak lazım o konuda haklısın ama adam gibi yaşamak için aklımızı kullanmak lazım.Bakın imzanızdaki sistem bile bir ton para.Asgari ücretli bir çalışan için israf yığını ama sizin için değilmiş.Yine bu gibi maddi sorunlar gelişmiş ülkelerde o kadar baş göstermez.Yine hayat pahalıdır fakat buradaki kadar değildir.En azından herkes hakkını alır.
    ''En azından herkes hakkını alır.''

hiçbir zaman hak eden hakkını tam olarak alamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoFear. -- 25 Ağustos 2014; 11:03:58 >
  • Arkadas ozendirme bizi banlayin bu arkadasi
    Isin sakasi tabi insan gitmek istiyor. Ben EEM okuyorum acaba oradaki durumu nasildir bolum olarak. Istenen ingilizce duzeyinde belli bir sart varmidir. Tek onkosullari toefl sinavimi ?

• Altına bi araba lazım senin ne yollar vardır orda neyse güzel yazı olmuş sonuna kadar okudum bazılarının hayallerini süslüyor değil mi ...
  • BU KONU DH TARİHİNİN EN BÜYÜK CSB'LERİNDEN BİRİDİR İTİBAR ETMEYİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelkill

BU KONU DH TARİHİNİN EN BÜYÜK CSB'LERİNDEN BİRİDİR İTİBAR ETMEYİN

Kesinlikle katiliyorum.Anlattiklari arasinda buyuk tutarsizliklar var.Ozelden mesajlasiyorum.Bu hesabima googleda calisiyorum dedi.Diger hesabima ciscoda calisiyorum dedi.Konu kilit üye ban.

• Hocam lütfen üstekki yorumlara bakıp konuyu silmeyin.Bize çok ilham kaynağı oldunuz emek verip konu açtığınız için emek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.