Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 4EverDobra

quote:

Orijinalden alıntı: paspul001

quote:

Orijinalden alıntı: 4EverDobra

Okuldan sonra orada kalmayı nasıl başardınız? Vatandaşlık vs. aldıysanız nasıl aldınız? İşiniz bitince Amerika'dan postalanmaya çalışıldığını duymuştum. Yani okul ve iş hayatı dahil orada kalmak için neler yapılabilir? Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Okul bittikten sonra USA 1 yıl çalışma izni veriyor.İşe girdikten sonra oraya yerleşebiliyorsunuz.Zaman geçtikçe vatandaşlığa da başvurabiliyorsunuz.

Hocam ne kadar bir süre bu süreç ve kolay değil bildiğim kadarıyla ama imkansız da değildir umarım. Yakın bir akrabamızın başına geldi de Ingiltere'de bir kadınla tanışıp evlendi. Anlaşamadılar kadının niyetinin para olduğu çok kısa süre sonra ortaya çıktı ve boşanmak istediğinde kadın yüklü bir miktar istedi. Cidden bu evlilik işleri sakat. Orada kalmanın en sağlıklı yolu nedir?

Valla ben 5 yil diye biliyorum yani dünyanın dört bir yanında öyle diye biliyorum amerikadada öyledir bence futboldada oyle hem hocam Fenerbahçe'de Baroni'nin Türk olma vatandaşı muhabbeti açılmıştı Brezilya milli takıminda forma vermiyorlar diye 5 yıldır Türkiyede yaa

Konu nereye kaldi hay Allahım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde mesela sen University of California, Santa Barbarada yüksek lisans yapmaya hak kazandin diyelim Santa Barbara kampusunden Los Angeles a geçebilme muhabbeti var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

genç arkadaşların hevesli yazılarını görünce tecrübelerimi paylaşmadan geçiştirmek istemedim

beyler şimdiden söyleyeyim, hayalinizde kurduğunuz, filmlerde gördüğünüz gibi değil US.. ben uzun önem yaşadım, herşeyimi ballandıra ballandıra anlatmayı seven biri değilim, bunca sene yaşadığım tecrübleri gördüğün şeyleri yazsam heralde 100 sayfa tutar burada..

hiçbiriniz amerikan vatandaşı dğeilsiniz, olsaydınız burada olmazdınız zaten.. o yüzden genel olarak bir çok engel çıakcak karşınıza.. para yetmeyecek bir yerlere girip çalışayım deseniz kol gibi vergilerden cebinizde fazla birşey kalmayacak.. 2. sınıf vatandaş oalcaksınız bunu aklınızdan çıkarmayın

ha tabiki değişik bir sosyal çevresi var.. içkili mekan gece klübü seviyorsanız gider takılırsınız.. onun dışında haftasonu arkadaşlar alıp sahile inelim boğaz havası alalım gibi şeyleri aklınızdan silin

amerika new york mahattan'dan ibaret değil.. bir çok yerde hayat fazlasıyla sakin.. yolda yürüyen insan bile göremezsiniz.. insanlar işten eve evden işe arabayla gidip geliyorlar

manhattan veya dc gibi merkezi yerlerde kalırsanız oralarda hayat biraz daha hareketli, tabi biraz daha pahalı

benim bulunduğum süre içerisinde sizin gibi bir çok arkadaş büyük heveslerle geldi.. oradaki hayatı görünce 1-2 yıl kalıp döndü

amerikada okullarda kızlar teklif ediyormuşta tamamen bir yalandan ibaret o kadar paranız karizmanız varsa burada kızlar daha fazla teklif ediyor merak etmeyin

haberiniz olsun diye yazıyorum.. gidipte moraliniz boulzmasın diye

amerikaya gidecekseniz aylak aylak gezmeye değil, gidip bir üniversite veya yüksek lisans yapmaya gidinki bir işe yarasın

bunların hepsi tecrübe arkadaşlar, görüp yaşanılmış şeyler.. ister ciddiye alırsınız, ister filmlerde gördüğünüz amerika hayalleriyle yaşamaya devam edersiniz sizin seçiminiz beni ilgilendirmez

Yine üniversite ortamı o kadar sakin değildir hocam.Ama dediğiniz gibi asıl amaç iyi eğitim olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Övündüğün onca şeyden sonra mezarına götürebileceğin tek bir şey söyle. Ben bu yaşama hayranlık duyacağım evlat.
    Alacağın diploma, yaşadığın hayat dürülüp bir tarafına "taktim" edilince "keşke dünyanın en rezil yerinde yaşasaydım da böyle bir hayat içerisinde olmayaydım" diye zırlayacaksın.

Ey bu hayatlara özenen genç aklını başına topla çünkü "Ölüm, ölmüyor."

Aksine adam en mantıklısı yapmış.Senin dediğin gibi düşünüp tembellik yapsaydı ömür boyu kötü bir hayat yaşayacaktı.Ama şimdi biraz konu sahininin açtığı konulara ve mesajlara bak adam aylık en az 10.000 dolar kazanıyor.Sence kötü bir hayatı mı var?Ekonomik olarak,eğitim ve teknoloji olarak iyi bir ülkede iyi koşullarda çalışıyor.Güzel bir aile kurdumu onun çocuklarıda güzel eğitimler alarak bu şekilde devam edecek.Belki 2-3 seneye kendi yazılım-elektronik şirketini açar farklı bir fikri ile milyar dolar sahibi olur.Eğer Allah uzun ömür verirse emekli olduktan sonra gelir Türkiyede kebap gibi hayat yaşar.Hatta emekli olana kadar beklemesinede gerek yok.Harcamalarını minimuma indirse maaşını 3 yıl biriktirse türkiyede ona 15 yıl yetecek kadar parası olur

Shadow abi Bmw almış hayırlı olsun güle güle kullansın sence düşündüğün kadar rezilmidir hayatı?

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM]
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    ben master yaptım, benim okul fazla sakindi, çoğu benim gibi sabah çalışıp akşam okula geliyordu, haliyle enerji kalmıyordu.. ama dediğin gibi üniversiteler, özellikle büyük olanlar mutlaka daha canlıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

ben master yaptım, benim okul fazla sakindi, çoğu benim gibi sabah çalışıp akşam okula geliyordu, haliyle enerji kalmıyordu.. ama dediğin gibi üniversiteler, özellikle büyük olanlar mutlaka daha canlıdır..

Standford fazlasıyla çalışkan bir üniversitedir hocam belki ondan öyle olmuştur sizin orada.Nasıl ki burada şimdi buradaki ODTÜ ile ege üniversitesi bir değilse o da aynı hesaptır sanırsam.Yani umarım öyledir eğlenceli deli dolu bir yer olarak canlandırdım uclayı aklımda.

Valla cennet gibi yer.Para olsun birazcıkta akıl olsun ineklik yapmadan çalış dersini güzel güzel hem eğitimini al hem insan gibi yaşa hem de eğlen.

Shadow abi bu arada MS,Oracle gibi şirketler kurmak için illa okul bırakmak mı gerekiyor.Steve Jobs,Bill Gates,Oracle'ın sahibi adını hatırlayamadım şimdi vs.. hepsi üniversite bırakmış ve hepsi de senin gittiğin gibi köklü üniversitelerin öğrencilerinden.İşin tuhaf yanı Oracle'ın sahibi bir konuşmasında diyordu siz üniversiteyi bırakmadınız asla milyarder olamayacaksınız ben bıraktım şuan milyarderim diyorduHatta Bill Gates'in şirketinden birini örnek verdi o da yüksek lisans'ı yarıda bırakmış şimdi Microsoft'ta müdür yine iyi yırtmış falan diyordu
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    stanford değil benim.. çoğu kişi karıştırır :) stratford
  • Pardon hocam bende Stanford olarak görmüşümOlsun orasıda Türkiyedeki en iyi üniversitelerden daha iyidir kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 12 Ağustos 2014; 18:49:03 >
  • @WolF-EyE

işte hep amerikan pastası izlemekten oluyor maalesef dedikleriniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Pardon hocam bende Stanford olarak görmüşümOlsun orasıda Türkiyedeki en iyi üniversitelerden daha iyidir kesin.

Hocam shadow un işi var belli benimde yukarıda bir kac sorum var belki sorunun cevabini biliyorsunuzdur cevaplarmisiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -WOLFIE- -- 12 Ağustos 2014; 19:15:18 >
  • quote:

Pardon hocam bende Stanford olarak görmüşümOlsun orasıda Türkiyedeki en iyi üniversitelerden daha iyidir kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

@WolF-EyE

Amerikan pastasındaki gibi bir hayat abartı hocam.O kadarının olmayacağını düşünüyüorum.Yani o kadarda olmasın.Tamam cinsellik ihtiyaç sayılabilir hadi de kıçı memeleri açıp sokak ortasında koşmak nedir.Bir süre sonra insanın hevesi kaçar sürekli göre göreBir de öyle bir koşu sırasında kadınlara meme ucuyla yenilme ihtimali de var
  • Shadow dostum,
    Yazini okudum eline saglik ayrica tebrik ederim basarilarini
    Sey soracaktim ben, ben simdi lise 3e geciyorum IB var benim okulumda SAT falan da tabi ki ayrica yapmam gerekiyor (amerika'da okumak istiyorum, ozellikle california'da). Sana sormak istedigim su, benim onumde lisenin son iki senesi var ve 2 hafta icinde baslayacagim. Bana verebilecegin tips and tricks tarzi basit seyler var mi? 21 sayfanin hepsini okumadim durust olayim o yuzden belki atlamisimdir, fakat durum boyle. Son iki senem kaldi, ondan sonra hayirlisiyla california'da kaliteli bir yerde elektronik muhendisligi yapmak istiyorum.

Ha bir de baska bir seyi soracagim, zahmet olmaz ise sizin bolumde ne ogretildigini basitce anlatabilirmisin? Bir tanidigim bilgisayar muhendisliginde neredeyse sadece programlama tarzi seyler ogretildigini soylediginde baya bir hayal kirikligina ugramistim. Programlama cok hosuma gitmiyor ama bilgisayarlar anladigim ve severek yaptigim islerden biri oldugu icin soruyorum.
  • @440cdx

O filmlerin abartı olduğunu biliyorum hocam.Zaten o filmleri hiç tam izleyemedimBir zahmet o kadarda olmasın.Yani tamam anladık cinsellik bir ihtiyaçta amerikan pastasında hobi gibi bir şey olarak gösteriliyor resmen.Sabah kalkıyorsun etrafında 3 tane ikiz.Koşu yarışı yapıyorlar en az 30 tane ikiz sallana sallana öyle.Çok görünce insan bıkar ayrıcaİlk gittiğimizde öyle bir şeyle karşılaşırsak sonucu çok kötü olabilir tabiBir de çıplak bir şekilde yarışırsak biz nanayı yedik ya zenciler kazanıcak yada hava yastıklı kızlar

@-WOLFIE-

MBA'yı bilmiyorum ama evet çalışma konusunda başarılı öğrencilerin peşinde oluyorlar sanırsam yani konu sahibi abide öyle bir üniversiteye girdiği için elbette firmalar peşinden koşmuştur.Gerçi firmalarda boşuna koşmuyor.Belki aylık 10.000-20.000 dolar maaş veriyorlar ama bunun karşılığında o ekiplerin çalışmasından trilyon kazanıyorlar orası ayrı konu

@WolF-EyE

Hâla Amerika'da mısınız hocam?Nasıl okul sonrası hayat güzel mi orada çalışma ortamı olsun yaşam olsun?Türkiyenin 5-6 yıl önceki bu siyasi karışıklar olmadan önceki dönemi çok güzeldi.(Denk gelmediğim için bilmiyorum ama belki 90'lar çok daha güzeldi toplumsal anlamda,komşuluk anlamında,mahalle anlamında) Orada nasıl insanlar sıcak kanlı mı?Overclockçular ayağınıza falan geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

@WolF-EyE

• Özgürlüklerin ülkesi America.
  • Soruldu mu bilmiyorum ama İngilizceni nasıl geliştirdin. (Gitmeden önce)

• quote:

@440cdx

O filmlerin abartı olduğunu biliyorum hocam.Zaten o filmleri hiç tam izleyemedimBir zahmet o kadarda olmasın.Yani tamam anladık cinsellik bir ihtiyaçta amerikan pastasında hobi gibi bir şey olarak gösteriliyor resmen.Sabah kalkıyorsun etrafında 3 tane ikiz.Koşu yarışı yapıyorlar en az 30 tane ikiz sallana sallana öyle.Çok görünce insan bıkar ayrıcaİlk gittiğimizde öyle bir şeyle karşılaşırsak sonucu çok kötü olabilir tabiBir de çıplak bir şekilde yarışırsak biz nanayı yedik ya zenciler kazanıcak yada hava yastıklı kızlar

@-WOLFIE-

MBA'yı bilmiyorum ama evet çalışma konusunda başarılı öğrencilerin peşinde oluyorlar sanırsam yani konu sahibi abide öyle bir üniversiteye girdiği için elbette firmalar peşinden koşmuştur.Gerçi firmalarda boşuna koşmuyor.Belki aylık 10.000-20.000 dolar maaş veriyorlar ama bunun karşılığında o ekiplerin çalışmasından trilyon kazanıyorlar orası ayrı konu

@WolF-EyE

Hâla Amerika'da mısınız hocam?Nasıl okul sonrası hayat güzel mi orada çalışma ortamı olsun yaşam olsun?Türkiyenin 5-6 yıl önceki bu siyasi karışıklar olmadan önceki dönemi çok güzeldi.(Denk gelmediğim için bilmiyorum ama belki 90'lar çok daha güzeldi toplumsal anlamda,komşuluk anlamında,mahalle anlamında) Orada nasıl insanlar sıcak kanlı mı?Overclockçular ayağınıza falan geliyor mu?

firmalar kolay kolay herkesin pesinden kosmaz.. cok bilindik universitelerde cok yuksek puanlarla mezun olursun o zaman belki.. amerika dedigin yerde onlarca farklı kültürden milyonlarca insan yasıyor.. bunların onune gecebiliyor olman lazım, yani bir fark koyman lazım

amerikadan kesin donus yapalı 6 sene oldu.. eger green cart vs yoksa cok fazla is imkanı bekleme.. anca basit işler pizza delivery vs yapabilirsin. ya da benim gibi bir Turk sirketine girer orada calısırsın..

fena para kazanmazsın, ama vergisiydi cart curt ay sonunda cok birsey kalmaz eline.. ama tabi hayat daha ucuz, daha kolay buraya gore.. bazı seylere erismek cok daha kolay.. bu bir artı

hayat, gece hayatı seviyorsan 10 numara.. sevmiyorsan gunduz hic birsey yok.. sokakta insan neredeyse yok (manhattan, california gibi merkez yerleri saymıyorum, atıyorum istanbulun nisantası taksimi değilde, maltepe kartalı gibi dusun) bu tip merkezden biraz uzak yerlerde hayat yok gibi birseyçç evden ise isten eve.. herkesin altında araba.. cunku ekmek almaya gitsen arabayla gitmen lazım.. hemen dibindeki bakkal amcalar orada yok

90lar konusunda cok haklısın.. o samimiyet malesef artık toplumumuzda kalmadı.. hatta daha bugun sirkette ogle yemeginde bunu konusuyorduk..

orada insanlar birbirine daha saygılı.. trafikte de oyle.. yol istersin verirler. yanlıslıkla omuz carpsa hemen ozur dilerler

bizdeki hanzolardan orada yok gibi birsey.. arada serserilik yapanlar yok degil tabi.. ırkcı kesinlikle degilim ama serserilik yapanların cogu afro amerikalı

ama haftasonu gelir arkadaslarla gezelim dersin pek gezecek bir yer yok (dedigim buyuk merkezler istisna)

atıyorum bir bogaz manzarası veya tepe yok.. bizdeki gibi kaefe otorup muhabbet etmek yok gibi birsey.. millet yiyor iciyor ve cıkıyor.. anca arkadaların evinde barbeku partileri yaparsın.. toplanır playstatin vs oynarsınız.. veya gece ortama akarsınız.

o yuzden beni sıktı bir sure sonra.. ben 4 yıl aralıksız kaldım orda.. yani TR'ye hic donmedim.. her ne kadar eksikliklerimiz olsada cennet gibi vatanda yasıyormusuz bunu gordum

toplum olarak biraz daha bilinclensek, ekonomimiz biraz daha guclu olsa, buradan guzel ulke olmaz dunyada.. avrupa, arap emirliklerine de gittim.. oralarda guzel ama bizim ulkemiz gibisi yok
  • Helal sana

• Hocam burada bir sınava filan mı girip oralara gittin?

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.