Bildirim
Amerika, Japonyaya Neden Nükleer attı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: Mirana
Japonyanın başkendi hiroşima[doğrumu bilmiyorum] Nükleer bomba atılmış ABD tarafından, orda bitki örtüsü çıkmıyormuş hala.. Neden atıldı bu bomba? Japonlar intikam almayı hiçmi düşünmüyor? Japonya NATO' ya bağlı bir Devlet değilmi?
arastir ! Amerika japonyaya giremezdi bu yuzden etnik temizlige giristi ... -
Japonya biraz kaşındı Amerikada kaşıdı -
hatırladağım kadarıyla Japonlardan Poarl Harbor(bir limandır.Amerika ordusu çok büyük çapta darbe yemiştir.) baskını yemişlerdi. -
Neden nükleer attı? Nükleer atıldıkdan sonra geri saldırıya uğramadılarmı? Japonya Nükleeri yedi, üstüne bir bardak soğuk sumu içti?quote:
Orijinalden alıntı: Bluedevil86quote:
Japonyanın başkendi hiroşima[doğrumu bilmiyorum] Nükleer bomba atılmış ABD tarafından, orda bitki örtüsü çıkmıyormuş hala.. Neden atıldı bu bomba? Japonlar intikam almayı hiçmi düşünmüyor? Japonya NATO' ya bağlı bir Devlet değilmi?
arastir ! Amerika japonyaya giremezdi bu yuzden etnik temizlige giristi ... -
Şu anda Japonyayı Amerikan paralı askerlerimi koruyor ? Nükleer atmak yasak değilmiydi? Bir ülke çıkıp bir şey demedimi ?quote:
Orijinalden alıntı: Mirana
Neden nükleer attı? Nükleer atıldıkdan sonra geri saldırıya uğramadılarmı? Japonya Nükleeri yedi, üstüne bir bardak soğuk sumu içti?
Alıntıları Göster -
quote:
Şu anda Japonyayı Amerikan paralı askerlerimi koruyor ? Nükleer atmak yasak değilmiydi? Bir ülke çıkıp bir şey demedimi ?
Alıntıları Gösterquote:
Şu anda Japonyayı Amerikan paralı askerlerimi koruyor ? Nükleer atmak yasak değilmiydi? Bir ülke çıkıp bir şey demedimi ?
ya arkadaşım dese ne olcak Amerika sus lan otur yerine dediği zaman olay bitmiştir aynen osmanlının yaptığı gibi
SUS LAN OTUR YERİNE BAKALIM
-
2 tane çok önemli kenti yerle bir oldu. daha devam etselerdi haritadan silineceklerdi. düşün biri sana 2 el ateş ediyo yara veriyo, kalkıp adama saldırır mısın yoksa pısar kalır mısın oraya. ayrıca nükleerler poarl harbor un acısını çıkarmak içindir. zaten o zamanlar bu kadar büyük bi etkisi olacağı bilinmiyodu. şuan bilimde bir geçilen bir ülkeyi askeriyede geçip geçmemek çokta önemli değil bana göre.quote:
Neden nükleer attı? Nükleer atıldıkdan sonra geri saldırıya uğramadılarmı? Japonya Nükleeri yedi, üstüne bir bardak soğuk sumu içti?
Alıntıları Göster
-
Konuyu açmadan önce arama motorlarına yazıp araştırsan, 1-2 kitap okursan senin için daha yararlı olur.quote:
Alıntıları Göster -
adamlar savaşta çok direniyorlardı yani japonlar amerika da bi an önce bitirmek için attı bildiğim kadarı ile özeti bu tabii öncesi de var bi arkadas da yazmıs sağolsunquote:
Alıntıları Göster
nagazaki ve hiroşima ya atıldı sanırım havada patlamıs millet yanarak ölmüş erimişler sanırım öyle bişeyler yazıyordu bi arkadas paylaşmısdı yakın bi zaman da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRajikomik -- 28 Mart 2008; 0:44:52 >
-
Atom bombasını denemek içinquote:
Orijinalden alıntı: vormound
2 tane çok önemli kenti yerle bir oldu. daha devam etselerdi haritadan silineceklerdi. düşün biri sana 2 el ateş ediyo yara veriyo, kalkıp adama saldırır mısın yoksa pısar kalır mısın oraya. ayrıca nükleerler poarl harbor un acısını çıkarmak içindir. zaten o zamanlar bu kadar büyük bi etkisi olacağı bilinmiyodu. şuan bilimde bir geçilen bir ülkeyi askeriyede geçip geçmemek çokta önemli değil bana göre.
Alıntıları Göster
ciddi bi cevap değildir
-
Peki Japonlar Amerikadan nefret etmiyorlarmı???quote:
Orijinalden alıntı: vormound
2 tane çok önemli kenti yerle bir oldu. daha devam etselerdi haritadan silineceklerdi. düşün biri sana 2 el ateş ediyo yara veriyo, kalkıp adama saldırır mısın yoksa pısar kalır mısın oraya. ayrıca nükleerler poarl harbor un acısını çıkarmak içindir. zaten o zamanlar bu kadar büyük bi etkisi olacağı bilinmiyodu. şuan bilimde bir geçilen bir ülkeyi askeriyede geçip geçmemek çokta önemli değil bana göre.
Alıntıları Göster
-
japonlar akıllarınca süper güç olma havasındalardı ama olamadılar malesef şuanda da nefret etmeleri birşeyi değiştirmez kiquote:
Peki Japonlar Amerikadan nefret etmiyorlarmı???
Alıntıları Göster
ama şaka maka herifler yükselip duruyorlar bakalım nereye kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 28 Mart 2008; 0:54:00 > -
Kitabı geçtim Vikipedia var be kardeşimquote:
Peki Japonlar Amerikadan nefret etmiyorlarmı???
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest
Kitabı geçtim Vikipedia var be kardeşim
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: MUJİM™
ama o güvendiğimiz vikipedia Atatürkün mason olduğunu yazıyordu, forumdan birisi yayınlamıştı bende orda görmüştüm hatta başlığı çok güvendiğiniz vikipediaydı
-
japonlar abd donanmasına büyük kayıp verdirdiler daha sonra da asyada olsun pasifikte olsun birçok yeri ele geçirdiler, almanya yla uğraşmakta olan abd esas yoğunluğu japonlara veremedi ve savaşın ilerleyen dönemlerinde japonların durmaması yüzünden kısa çözüm olarak atom bombası atıldı, mantıken doğru bir hamle olabilir abd için ama sivillerin zarar gördüğü özellikle de bu çapta büyük bir sayıda zarar gördüğü savaşlar veya saldırılar insani olarak suçtur, sırf abd gücünü dünyaya göstermek için atom bombalarını kullanmıştır, japonlar benim bildiğim pek tarihe takılıp kalan yada kin tutan bir millet değil, en azından genel olarak japon halkının abd halkına bir düşmanlığı yok diye biliyorum, devlet olarak da öyle bir şansları yok çünkü 2. dünya savaşı sonrası abd tekrar başı ağrımasın diye büyük yaptırımlar uygulamaktaquote:
Orijinalden alıntı: Guest
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Miranaquote:
Orjinalden alıntı: MUJİM™
ama o güvendiğimiz vikipedia Atatürkün mason olduğunu yazıyordu, forumdan birisi yayınlamıştı bende orda görmüştüm hatta başlığı çok güvendiğiniz vikipediaydı
Alıntıları Gösterquote:
quote:
Orjinalden alıntı: MUJİM�
O zaman sende herşeyi kendi çıkarına göre söyleyenleri önemseme sadece olayı öğren ve kendim yorumla o zaman mason olmaz
-
Japon Kraliyet Donanması Pearl Harbor saldırısında ABD'nin pasifik donanmasını tam anlamıyla etkisiz hale getirmişti.quote:
Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA
japonlar akıllarınca süper güç olma havasındalardı ama olamadılar malesef şuanda da nefret etmeleri birşeyi değiştirmez ki
ama şaka maka herifler yükselip duruyorlar bakalım nereye kadar
Alıntıları Göster
Japonlar bu saldırı sonrası ABD'nin özellikle Japonya'ya akan petrol trafiğine ev sahipliği yapan Pasifik okyanusunda artık hiçbir hak idda edemeyeceğini sanıyorlardı.
Ama yanıldılar...
Nedeni basit. Pearl Harbor öncesi 3 bin işçi çalışan tershanelerinde bir anda seferberlik ilan edip 30 bin işçi çalıştırmaya başladı ABD. Bu en basit örneği.
Müthiş bir üretim atağına kalktılar. Değil donanmayı eski haline getirmek tez zamanda Dünya'nın en güçlü donanmasına sahip oldular. Aynı zamanda Avrupa'ya gönderilmek üzere inanılmaz miktarlarda mühimmat ürettiler. (50.000 (!) tank göndermiştir ABD Hitler üzerine)
Kısacası uyuyan devi uyandırdılar Japonlar. Karşılığını da iki atom bombası yiyerek aldılar malesef.
Bu arada Japonya ABD'den 2 atom bombası yedikden sonra dahi bu şartlar altında bu kadar çabuk teslim olmazdı. Lakin bombalardan hemen önce Stalin ve Roosvelt anlaşma yapmışlardı. Japonlar henüz çok acı yenilgiler yaşattıkları Ruslar tarafından tam bir işgale uğramaktan korktular.
Bir yerde doluya tutulmaktansa yağmura (ABD) tutuldular. İşte böyle bir hikaye...
Saygılar
-
Yani Japonlar tüm dünyayı ele geçirecek kadar güçlenmişlerdi, ABD 2 bombayla dünyayı japon tehlikesinden kurtardı... olaya bu açıdan bakmalımıyım yoksa Japonya dünya sıralamasında güçlü ülkeler arasına girerken ABD kendine bunu yediremedi 2 bomba salladı, hangi düşünce doğru?quote:
Orijinalden alıntı: Yazat
Japon Kraliyet Donanması Pearl Harbor saldırısında ABD'nin pasifik donanmasını tam anlamıyla etkisiz hale getirmişti.
Japonlar bu saldırı sonrası ABD'nin özellikle Japonya'ya akan petrol trafiğine ev sahipliği yapan Pasifik okyanusunda artık hiçbir hak idda edemeyeceğini sanıyorlardı.
Ama yanıldılar...
Nedeni basit. Pearl Harbor öncesi 3 bin işçi çalışan tershanelerinde bir anda seferberlik ilan edip 30 bin işçi çalıştırmaya başladı ABD. Bu en basit örneği.
Müthiş bir üretim atağına kalktılar. Değil donanmayı eski haline getirmek tez zamanda Dünya'nın en güçlü donanmasına sahip oldular. Aynı zamanda Avrupa'ya gönderilmek üzere inanılmaz miktarlarda mühimmat ürettiler. (50.000 (!) tank göndermiştir ABD Hitler üzerine)
Kısacası uyuyan devi uyandırdılar Japonlar. Karşılığını da iki atom bombası yiyerek aldılar malesef.
Bu arada Japonya ABD'den 2 atom bombası yedikden sonra dahi bu şartlar altında bu kadar çabuk teslim olmazdı. Lakin bombalardan hemen önce Stalin ve Roosvelt anlaşma yapmışlardı. Japonlar henüz çok acı yenilgiler yaşattıkları Ruslar tarafından tam bir işgale uğramaktan korktular.
Bir yerde doluya tutulmaktansa yağmura (ABD) tutuldular. İşte böyle bir hikaye...
Saygılar
Alıntıları Göster
-
ntv de belgeselini verdi bölüm bölümquote:
Yani Japonlar tüm dünyayı ele geçirecek kadar güçlenmişlerdi, ABD 2 bombayla dünyayı japon tehlikesinden kurtardı... olaya bu açıdan bakmalımıyım yoksa Japonya dünya sıralamasında güçlü ülkeler arasına girerken ABD kendine bunu yediremedi 2 bomba salladı, hangi düşünce doğru?
Alıntıları Göster
sonuç=vahşet
savaş=?vahşet bile az kalıyor yanında
Benzer içerikler
- direksiyon sınavında dideral ilaç kullanan kullananlar yorumları
- gay miyim
- artık dua etmek istemiyorum
- overlokçu geldi
- bozuk kıyma yenirse ne olur
- arçelik güneş enerjili klima fiyatları
- walmart dolandırıcılığı
- prompt mühendisliği nedir
- black friday ne zaman 2024
- türk çay emojisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X