Şimdi Ara

Amerika, Japonyaya Neden Nükleer attı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
8.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni geliştirdiği silahı denemek ve onlara göre bu savaşı bitirmek için atmışlar. Birçok belgesel var bu konuda. Japonyanın her şehri bombalanırken atom atılan şehirleri hiç bombalanmamış. Önceden planlanan bir şey tabiki. Ve bombanın yıkıcı etkisini görmek için bu şehirler önceden tahrip edilmemiş.
  • Şu 100.000 bin Japon askerine karşın 24 ABD kayıbı verilen savaşın/çıkarmanın ismini verebilir mi çok bilgili arkadaş?

Böyle birşeyi nerde duydun bilemiyorum. 100.000 sivil öldürerebilirsin ama 100.000 asker öldürme niyetin varsa hele ki bu Japon askeriyse 24 asker kaybetme gibi bir lüksünüz yok beyefendi.

Lütfen kaynak belirtin.
  • abd nin yaptığı soykırımın da ötesinde. soykırımı yaparsın adamlar ölür olay biter. ama orada hala sakat insanlar doğmakta 50 senedir o insanların suçu ne. Sivillerden ne istedin
  • şöyle diyim japonlar bombaları kendilerine bağlayıp tankların altına girmeye bile başlayınca amerikan ordusu bu savaşın B*Ku çıktı dediler sonrası malum işte
  • Japonlar Amerikanların Çok Önemli Bir Limanı Olan Pearl Harbour I Yerle Bir Ettiler.Bunu Bahane Bilen Amerika Yapmış Oldugu Atom Bombasını Deneme Fırsatı Dogdu Ve Hiroşima-Nagasakiye Attı.Olay bu
  • 2 kere atmaları katliamdır
  • ABD
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Okudugum yorumlara bakılırsa herkes eksık cevap vermiş.En azından ntv deki war addlı savaş belgeselını ızleyebılırdınız.Japonlar asyanın guneyının belırlı ksımlarını ve adaları ele gecırmıstı.Abd ise almanya ile ugrasıyordu.Almanyanın ısını bıtırdıkten sonra ordunun buyuk bır cogunlugu japonlara dogru yoneldı..Japonlar oncelerı ıyı dayanıyordu fakat abd artık kendısını savsa konusunda baya gelıstırdı ve sadece bır adaya yaptıgı baskın ile 100 bin japon askerını oldurdu..ABD nın kayıbı ıse sadece 24 du..Abd bu andan sonra japonyanın ısgal ettıgı her yerden onları attı.En son olarak japonyanın kendı ulkesı kalmıstı.Abd tam 1 mılyona yakın askerı ıle japonyayı ısgal edecektı.Japonyada ıse kadınlar dahıl olmak uzere askerı egıtıme basladı.Abd dahıl savas uzmanlarının gorusune gore abd eger japonyaya saldırırsa yarım mılyon abd askerı ve 7-8 mılyon cıvarında japon olecektı..ABD bunu ıstemıyordu..Sonucta cıkarma yapsaydı japonya oyle yada boyle teslım olacaktı.Abd bunun yerıne atom bombası atmaya karar verdı.ABD nın elınde sadece 2 atom bombası vardı.Abd bombaları attıktan sonra bılcdıgınız gıbı 3 sanıyede tam 150 bın kısı oldu.Gerıye kalanlar ıse hastalıktan ve yanıklardan hayatını kaybetti..Japonlar ise bu andan ıtıbaren ıkye ayrılmıslardı.Teslım olmak ve olmamak ısteyenler olmak uzere ıkıye ayrıldılar.En son soz krallıga kalmıstı.Krallık abdnın daha fazla bu bombaya sahıp oldugunu dusunerek teslım oldular.Halbukı abd nın atom bombası daha yoktu.Yenısını yapmak için tam 3 ay gereklıydı.Fakat japonlar bunu bılmedıgı ıcın teslım oldularr.....

hangi adaymış bu? kaynak?
    100000 japon askeri savunma pozisyonunda taarruz eden amerika'ya sadece 24 kayıp verdiriyor. taşla sopayla bile 24'ten fazla asker öldürülür. ki japonlar o dönemde çokiyi savunma yapıyorlardı.
    nükleer bomba kullanılmasının sebebi de bana göre amerika'nın kısa sürede en temiz ve ucuz şekilde japonya'yı dize getirmesiydi. tabi bunun bir de psikolojik boyutu var. amerika tarihte halen ilk ve tek nükleer bomba ile katliam yapan bir ülkedir. güç gösterisidir bir yerde. bir de ilk olması sebebiyle sonuçlarını görme açısından da önemliydi.
    amerika ile japonya günümüzde çok sıkı fıkı. ırak'a asker bile yollamıştır japonya. ama yarın ne olur bunu kimse bilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucizevi -- 28 Mart 2008; 16:14:28 >

• Kaynak belirttim.Tabi adam gibi başını okumadıysan orası senin sorunun.Bnada sacma geldı ama savaş tarıhıne gecen kanıt bu.Japonlarında bu konuya bı ıtırazı olmadı..Ada hem askerı hem sıvıl olmak uzuere 100 bın kısıden olusuyor.Japonlar abd askerlerinr kendı halkını esir düşürmemek için kadın cocuk demeden kursuna dızdıler.En son komutanlar kaldı ve onlar da kendilerrini öldürdüler.Eğer burada 100 bın kısı olduyse bunun 60 bını abdlıler tarafından dıgerlerı ıse japon komutanlar tarafından oldurulen asker ve sıvılden olusan halktır...Ben buna ınanıyorum demedım ama japonlarında bu konuya bı ıtırazı yoktu...
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Şu 100.000 bin Japon askerine karşın 24 ABD kayıbı verilen savaşın/çıkarmanın ismini verebilir mi çok bilgili arkadaş?

Böyle birşeyi nerde duydun bilemiyorum. 100.000 sivil öldürerebilirsin ama 100.000 asker öldürme niyetin varsa hele ki bu Japon askeriyse 24 asker kaybetme gibi bir lüksünüz yok beyefendi.

Lütfen kaynak belirtin.

• quote:

Orjinalden alıntı: [DMC]

ABD

ONLARDA SENİ DUYDULAR!
  • History Channel güzel anlatmıştı nedenlerini:

1- USA son darbeyi kara harakatı ile Japonya' yı işgal ederek vurmak istiyordu. Ama alınan istihbarat Japonların anavatanlarını savunmak için muazzam bir hazırlık yaptıklarını gösteriyordu. Gerekirse vatanları için ölürlerdi. Amerikalıların tahminlerine göre böyle bir harekatta en az 500 bin Amerikalı asker ölecekti ve bu göze alınamayacak büyük bir kayıptı.

2- Atom bombasının gücünü test etmek için özellikle Hiroşima ve Nagazaki seçildi. Çünkü bu 2 şehir sava sırasında hiç bombalanmamıştı. Böylece atom bombasının yıkıcı etkileri net görülebilecekti.

3- Eğer Başkan Rooswelt erken ölmeseydi kesinlikle atom bombası kullanılmazdı. Herkes Rooswelt' in atom bombası kullanılmasına karşı olduğunu biliyordu. "Ne garip tesadüftür ki", Başkan Rooswelt savaşın bitimine 1 yıl kala öldü ve yerine şahinlerden yardımcısı Truman geçti.

• Bombalar 2. Dünya Savaşı sıralarında atıldı Amerikanın ne kadar adi olduğunu bilirsiniz yine böyle bir adiliktan Japonlar Amerikaya girdi Amerikada ya yenilecek yada çok kötü güç kaybedeceklerdi tabi adilik şerefsizlik yaptılar ve bombaları attılar Japonlar Amerikanın elinde daha fazla Atom bombası olduğunu sanıyordu ve teslim oldu.
  • Ülkeler savaşta tüm silahlarını kullanır Atom Bombasının atılması bence soykırım değildir..Zaten Amerikan askerleri tam anlamıyla işgal etse yaptıkları işkence vs ile onun 10 katını öldürürlerdi bknz Irak
  • Beyler o kadar mesajı okumaya gücüm yetmedi ama herşeyi açıklayım.Pearl Harbor Amerikanın en büyük askeri üstüdür.Ve hiç bir ülkenin oraya giremeyeceğini düşünmektedir.Japonlar ise amerikanın 2.Dünya savaşında geçiremediği tek uzakdoğu ülkesidir.Sömürge yapmak istemektedir.Japonlar ise Hidrojen Bombası bile olmasına rağmen insanlık dışı olduğunu düşünerek kitle imha silahları yerine büyük bir hava ordusu ve kamikaze pilotlar sayesinde en büyük askeri üstleri olan Pearl Harbor'ı büyük bir üstünlükle yenmiştir.Amerika ise bilirsiniz ya Doğu unutur Batı unutmaz derler.İlk önce Hiroşimaya sonra İse Nagazaki'ye atom bombası atar.Ve şuanda günümüzde bile orda doğan çocuklarının%80i sakat vede %15 i ölü doğuyor.Bitki örtüsü çıkmıyor.Ve haksız emparyalist güçler gine haklı çıkıyor.

• @ PLATINIUM

Japonya İmparatorluk Ordusu'nun elinde hidrojen bombası (!) vardı ama 'insanlık dışı olduğunu düşündükleri için' ABD'ye karşı kullanmayıp; büyük bir donanma hazırlayıp onunla Pearl Harbor'a süpriz bir saldırı yaptılar diyorsun doğru mu anlamışım?

Yani Pearl Harbor saldırısı öncesi Japonlar 'atom bombasını geçtik hidrojen bombası' yapıcak teknoloji ve kaynağa sahiplerdi hatta bunu ürettiler, test ettiler, sonuçlarını gördüler ve 'insanlık dışı olduğu için' kullanmadılar diyorsun öyle mi?

Hepsini geçtim bu 'onurlu' tutumlarını savaşın sonuna kadar devam ettirdiler hatta ABD 'insanlık dışı atom bombalarını' Hiroşima ve Nagazaki'ye attıktan sonra bile... Gerçekten idda ettiğin şey bu mudur?

Umarım ben yanlış anlamışımdır.

Ağzımla gülemiyorum şu an üzgünüm ama bu gülmediğim anlamına gelmez

• quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Kaynak belirttim.Tabi adam gibi başını okumadıysan orası senin sorunun.Bnada sacma geldı ama savaş tarıhıne gecen kanıt bu.Japonlarında bu konuya bı ıtırazı olmadı..Ada hem askerı hem sıvıl olmak uzuere 100 bın kısıden olusuyor.Japonlar abd askerlerinr kendı halkını esir düşürmemek için kadın cocuk demeden kursuna dızdıler.En son komutanlar kaldı ve onlar da kendilerrini öldürdüler.Eğer burada 100 bın kısı olduyse bunun 60 bını abdlıler tarafından dıgerlerı ıse japon komutanlar tarafından oldurulen asker ve sıvılden olusan halktır...Ben buna ınanıyorum demedım ama japonlarında bu konuya bı ıtırazı yoktu...
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Şu 100.000 bin Japon askerine karşın 24 ABD kayıbı verilen savaşın/çıkarmanın ismini verebilir mi çok bilgili arkadaş?

Lütfen kaynak belirtin.

İwo Jima, Guadalkanal, Tarawa, Saypan ve Okinawa

hangi adaya yapılan çıkarmadan bahsediyorsun arkadaşım? içlerinde en kanlı olanı iwo Jima'ydı onda da Amerika'ya 4500 ölü, 21 bin yaralıya, Japonya'ya ise ölü yaralı 22 bin askere mal oldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: PLATINIUM

Beyler o kadar mesajı okumaya gücüm yetmedi ama herşeyi açıklayım.Pearl Harbor Amerikanın en büyük askeri üstüdür.Ve hiç bir ülkenin oraya giremeyeceğini düşünmektedir.Japonlar ise amerikanın 2.Dünya savaşında geçiremediği tek uzakdoğu ülkesidir.Sömürge yapmak istemektedir.Japonlar ise Hidrojen Bombası bile olmasına rağmen insanlık dışı olduğunu düşünerek kitle imha silahları yerine büyük bir hava ordusu ve kamikaze pilotlar sayesinde en büyük askeri üstleri olan Pearl Harbor'ı büyük bir üstünlükle yenmiştir.Amerika ise bilirsiniz ya Doğu unutur Batı unutmaz derler.İlk önce Hiroşimaya sonra İse Nagazaki'ye atom bombası atar.Ve şuanda günümüzde bile orda doğan çocuklarının%80i sakat vede %15 i ölü doğuyor.Bitki örtüsü çıkmıyor.Ve haksız emparyalist güçler gine haklı çıkıyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_weapon

burdaki kaynaga göre hidrojen bombası 1950lerin ortasında yapılmıs ve sen 2. dünya savasında japonların elinde hidrojen bombası vardı diosn

sıkıp sıkıp yazmayın sunları bi googleda aratın önce bi zahmet resmen g.tünden uydurmusun

• benim bildiğime göre japonya savaştan çekildikten bi iki gün sonra abd güç gösterisi yapmak için attı o bombaları, pearl harborun intikamını almak için ama atıklarında japonya ztn pes etmişti.... diye biliyorum.
  • günümüzde bile orda doğan çocuklarının%80i sakat vede %15 i ölü doğuyor Bu oran Çernobilin en etkili olduğu dönemde bile bukadar yüksek değildir Atma ziyaa

Nedeni çok basit bazı arkadaşlar yazmış

1 500.000 Amerikan askerinin Daha ölecek olması
    2 Savaşın Muhtemelen 1 sene veya daha fazla uzayacak olması ( +Ekonomik Gider)

Bu kadar basit yok intikamdı yok güç gösterisiydi bunlar yalan arkadaşlar.

Bu arada Vahşet denilmiş ama amerika Tokya üzerine attığı bombalarla bundan çok daha fazla insanı öldürmüştür kimi zaman 1 gecede çıkardığı alev fırtınalarıyla .

• hadi attınız işin kötüsü bunu filmlerde hep uzaylılara karşı fln kullanıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.